Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- 
			  LOGOUT Ajánlott szakirodalmak a teljesség igénye nélkül (a lista még bővülhet): 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Sk8erPeter nagyúr válasz  Sk8erPeter

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreJa, még egy, ami nélkül nem lehet létezni aktív Drupal-fejlesztőként: 
 Drush.
 Én személy szerint eléggé lusta vagyok ahhoz, hogy össze-vissza kattintgassak az admin-felületen (nem szeretek ilyen rabszolgamelókkal időt elszarni), és megvárjam, amíg végre összerakja az oldalt, stb., meg backupoljak az update-ekhez, stb., ezért ez tökéletes eszköz számomra.
 Csak kiragadott példák:
 nyomatok egy ennyit parancssorból:
 drush pm-update
 a Drupal core-hoz és az ÖSSZES engedélyezett modulhoz megkeresi a lehetséges update-eket, és update-eli is őket, ha van újabb ajánlott verzió. Az adatbázis-frissítést is elintézi egyből.Én akkor vettem elő ezt az eszközt, amikor meguntam a piros figyelmeztetést, hogy nem ártana már security update miatt frissítenem a Drupal core-t és pár modult. 
 Kicsit ismerkedtem vele, aztán elindítottam konzolból a fentit, készítettem egy kis kaját, mire visszaértem, megvolt a teljes folyamat. Backupot is készített az update-elendő modulokból.
 Persze éles projektből saját mentés akkor sem árt, minden adat inkább legyen meg akár kétszer-háromszor, mint egyszer sem.Másik use-case: most pl. a Drupal 7-es frissítésénél előjött egy modulhiba, a UUID modul alpha3-as változatába beleraktak egy kisebb hibát: 
 [link]
 "Undefined variable: replacements in uuid_tokens() (line 95 of ...sites\all\modules\uuid\uuid.tokens"
 OK, megnéztem, a topicban írják, hogy a devel változatban már javították ezt az egyébként nem túl tragikus hibát.
 Na, akkor frissítsünk csak a develre, de a franc fogja böngészőben megkeresni a UUID modul oldalát, és az alapján begépelni a pontos változatot (jó, itt nem túl bonyolult, 7.x-1.x-dev, de kinek van kedve gondolkozni rajta, hogy ez még csak az 1-es változat), ezért inkább begépeltem ezt:drush dl uuid --select Ez felkínált egy listát: D:\Projects\web\PHP\drupal-7\htdocs>drush dl uuid --select 
 Choose one of the available releases for uuid:
 [0] : Cancel
 [1] : 7.x-1.x-dev - 2012-Jul-18 - Development
 [2] : 7.x-1.0-alpha3 - 2012-Jan-31 - Supported, Recommended
 1
 Project uuid (7.x-1.x-dev) downloaded to D:/Projects/web/PHP/drupal-7/htdocs/sites/all/modules/uuid.
 Project uuid contains 4 modules: uuid_services_example, uuid_services, uuid_default_entities_example, uuid.Szóval a lényeg, hogy csak bepötyögtem, hogy 1-es, és kész is volt. Persze ha Access denied üzenetet kap az ember, akkor figyelni kell a jogosultságokra (esetleg adminként el lehet indítani a parancssort), meg arra is kell figyelni, hogy ne legyen lock-olva a webszerver által (nálam ezt megtörtént, ekkor jött jól az Unlocker). Vagy többnyelvű oldalnál le akartam tölteni a frissített modulokhoz az esetleges fordítási frissítéseket, akkor ennyi: drush l10n-update A listát még sokáig lehetne bővíteni: drush.ws Ajánlom a használatát, ezt is folyamatosan fejlesztik. 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 3050 8GB Zalman T4 Plus AeroCool 550W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481,96% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő