Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jackal2

    senior tag

    Nah két dolog, metr nekem van Skyrc Imax B6-om is, gyári töltőm, meg Blitzwolfom is.

    1. Az Imax B6 egy mikroprocesszor vezérelt, LCD displayes eszköz. Ez nem csak azért van mert szép rajta a stilizált katicabogár, mint egy 15000 Ft-os gép távján, hanem azért, mert paraméterezhető. Ez egyben azt is jelenti, hogy másodpercre pontosan látod a változásokat, a kezdeti feszültséget, az átnyomott kapacitást, az áramerősséget stb. Ha gond van, szól az eszköz, leellenőrzi a cellaszámot, tud meríteni is stb. A LÉNYEG HOGY INFORMÁCIÓD van az állapotról, ez a legfontosabb. Egy dologot nem tud, belső ellenállást mérni.

    2. Az, hogy mekkora a töltőáram, nem CSAK attól függ, mennyit tud kinyomni magából az eszköz. Két dolog szabályozhatja: buta eszközöknél az akkumulátorpakkra integrált elektronika, vagyis hiába tud 8A-t a Blitzwolf, a telefonomat, ami csak 800mAh-val hajlandó tölteni, nem tudom 8000-el megtolni. Tehát egy dolog történik, ebben az esetben: mivel 5 portja van, amint 1.6A-val tud tölteni maximum, fel tudsz tenni 5 db eszközt de azok nem 1.6A-val, hanem az akkumulátor elektronika által töltött mértékben fognak töltődni. Ez pl. a Hubsan akksik esetében nálam kb 2,5x-ös gyorsulást hozott, de valahol csak 20-30%. A mikroprocesszor vezérelt okos töltők esetében felül tudod bírálni a töltőáramot, vagyis rá tudsz küldeni egy 2000mAh-s akksira is 5000-et, csak az nem fogja bírni és szétég. Viszont ez a funkció a parallel töltésnél fontos, mert 3 db 1500mAh-s akksit 4500mAh-val kell töltened, ha tud ennyit kitolni a töltő.

    +1. Az Imax B6 úgy tűnik, mint ha hosszútávú beruházás lenne, de egy NEM ELÉG. Én egy hete rendeltem még egyet, mert 10 db akksit már nem tudok elég gyorsan feltölteni, mert a töltőáram szűk keresztmetszet lett. Még a racerek 1200-2200mAh s akksijai is több töltőt igényelnek. Nekem 10 akksim van tegnap óta, ha csak egyel tudok tölteni, akkor fél napig töltöm őket FOLYAMATOSAN (egyszerre kb. kettőt tudok és olyan 1 óra a töltés, szóval 10 akksi 5-6 óra). Na ezért kell 2-3, vagy akármennyi. Vegyétek a Minit vagy a V2-t, mert az 6A-t tud.

    [ Szerkesztve ]

    Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés