- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Dragon3000 #96690 üzenetére
Szvsz nem zárja ki, mert ugye ha sokan nem tudtak újra konnektálni az magyarázza az internet hiányt, ugyanakkor másoknál (pl. nálam is), meg csak néhány TCP session dobta be a törülközőt és ezeket egyből újra tudtam építeni.
Amit írsz én inkább ahhoz kapcsolnám: körzetenként eltérő lehetett a szolgáltatás kiesés, a Digi gerinc faragása nem egyformán és mértékben érintett mindenkit.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
adika4444 #96683 üzenetére
Igen, most arra hajlok neked is igazad lehet, valszeg a gerincen is molyolhatott valamit a Digi,
mert amúgy ez nem UPC, náluk nem szokása egy kapcsolatnak csak úgy összedőlnie, márpedig tegnap délután én ezt tapasztaltam.
Nem volt vész, de az ssh kapcsolataimat párszor újra kellett indítanom, mert összedőltek.
Ilyen a Diginél nem szokás, ezért gondolok arra, időlegesen a gerincen is voltak szakadások, azoknál is, akiknél amúgy élt a PPPoE kapcsolat.Nálam amúgy most ezzel 6 nap 4 órán túl járok.
Akinek ment, és akinek nem: Milyen eszköz építi fel a PPPoE-t? Ha van rálátás a beállításra, PPP echo aktív?
Nálam Mikrotik router (CCR1009-7G-1C-PC), az utóbbi aktív a debug módba kapcsolt pppoe log szerint, 30 másodpercentként kérdezősködik. -
turulbird
tag
válasz
olasz61 #96674 üzenetére
Nem működik, foglaltat jelez. Nekem semmit sem mond.
Délben kapcsoltam be az ont, se a wifi, se a telefon nem ment (tel1-2 villog hosszú szünetekkel) net van 425/323.
Újraindítás után világít minden led, mint normál állapotban; a telefont továbbra is lefoglalta valak(m)i...
Tegnap nálam semmi gond nem volt. -
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz
adika4444 #96683 üzenetére
Szomszédban, Digi eszköze router módban, tegnap délután se TV, se internet, estére úgy ahogy visszajött a szolgáltatás, nálam csak rövid internet kimaradás, és néhány csatorna hiány volt tegnap, bridge módban a Digi eszköz. Ma a szomszédban reggel óta semmi nincs, nálam minden működik.
-
TrollBalint
addikt
Érdekes módon a digi router-t sem értem el,tegnap még ment. Ma már nem ad WiFi-t és belépni sem tudok. Újraindítás után sem lett jobb. Meghalt volna a router is?
-
bksgbr
tag
válasz
Lajosnagy17 #96685 üzenetére
Igen, még mindig szürke a térkép, emiatt a hétvégi mentést sem tudom jelenleg megcsinálni, így valószínű holnapra csúszik.
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
janakbacsi #96684 üzenetére
De most már működik?
A DIGI honlapján a Digi Mobil lefedettségi térkép még mindig szürke, nektek is?
-
adika4444
addikt
válasz
Ejelhar #96676 üzenetére
Én is erre tippeltem, de valami más is lehetett, azért azt kétlem, hogy ennyi embernek pont a kiesés időszakában járt le a session-ja.
Valami sokaknál okozhatott minimum egy szakadást, ami után nem tudtak visszacsatlakozni, akár PPP echo request válasz nélkül, ami miatt az útválasztó bontotta a session-t.
Akinek ment, és akinek nem: Milyen eszköz építi fel a PPPoE-t? Ha van rálátás a beállításra, PPP echo aktív?
Nekem MikroTik hAP ac^2, a PPP echo-ra nincs ráhatásom, de normál esetben gond nélkül megvan a 168 óra uptime.
#96680MadMancs
Tudják logolni a NAT táblát, és valószínűleg ezt meg is teszik. Volt is a fórumon (vagy itt vagy a MikroTik topikban) már olyan, hogy a DIGI jelezte, hogy adott végpontról SSH-t próbáltak törni, ki is derült, hogy valami kártékony process futott a kérdező háziszerverén. -
sfefe
addikt
Akinél megy az M4 annál van hang? Mert nálam kép van de hang nincs, többi csatorna úgy látom ok..
Megjött a hang... De néha akadozik
-
-
válasz
MadMancs #96589 üzenetére
Még nem döntöttem, mert eddig problémamentesen használom NAT mögül, de a torrentezést még vizsgálom, jelenleg nincs probléma továbbra is. Ha nincs probléma, akkor a Nemzetbiztonság nem tud lenyomozni a NAT-olt IP címét, hogy mit csinálok? Igaz? Ha-ha-ha!
Ui.: Szélessáv sebesség szerint is jó sebességen van, egészen kellemes 900 Mbit / 320 Mbit nat mögül!
-
Ejelhar
senior tag
válasz
MadMancs #96671 üzenetére
Fene se tudja mi volt ez.
Szvsz az, amit te magad írtál pár hozzászólással alább:
A PPPoE azonosítás szünetelhetett egy ideig, sokaknak azért esett ki a net hosszabb időre.Nekem tegnap néhány igen rövid szakadásom volt (pl. ssh kapcsolataim dőltek össze, de net végig volt).
-
TrollBalint
addikt
17. kerületben sincsen net tegnap délután óta. Este még visszajött kicsit, de kb 1 órára,de aztán végleg elesett. Így mondjuk nem lesz holnap home office :)
-
olasz61
tag
Akinek van vonalas telefon működik? A hívott szám jelenleg nem elérhető.
FTTH. net ip tv jó. -
DS39
nagyúr
válasz
janakbacsi #96667 üzenetére
Nekem fél órája újraindult magától az ONT, azóta ilyen lassú.
-
Faby
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #96669 üzenetére
-
MadMancs
veterán
Én se vettem észre semmit, pontosabban annyit hogy analóg csatornák közül jópáron csak monoszkop volt. Digitális passz, kisszobában csak analóg TV van, nagyszobaban meg voda a TV. Net végig hibátlan. Viszont egy emelettel feljebb se TV se net. Mindkettő FTTH. Fene se tudja mi volt ez.
-
xact
tag
válasz
Lajosnagy17 #96669 üzenetére
Érdekes. Digis vagyok és ma reggel értesültem arról hogy tegnap országosan nem volt elérhető a Digi szolgáltatásai
.
Tegnap szinte egész nap ment a TV és a torrent is, én személy szerint nem vettem észre semmi kiesést sem. -
Lajosnagy17
senior tag
Azért jó lenne tudni, mi az országos leállás oka. Most fejlesztették a gerinchálózatot és a központi routereket is sok helyen.
Gondolnám a stabilitás ezzel javulni fog, de olvasván a bejegyzés éket még mindig sok helyen nem állt fel a rendszer. -
MadMancs
veterán
válasz
janakbacsi #96667 üzenetére
Na ez már problémásabb.
ONT restart? -
MadMancs
veterán
válasz
AlexWolf #96650 üzenetére
Hazudik mind a kettő.
Nekem is van pár kanyar és bevitte optikai kábel a szobába ahová kértem. Nem olyan sérülékeny az.
Felénk egy konnektort 5000Ft ért dobnak fel eloszobai elosztó alá, 1000ft a konnektor 4000 a munkadíj. Kb 10perces meló.
150000be majdnemhogy egy normál méretű lakás komplett lakás elektromos hálózat cseréjének anyagköltsége benne van. Áprilisban kért ajánlatot tulaj, 160000 anyagköltség és 120000ft munkadíj. 56m² es lakás.janakbacsi, nem valószínű. FTTH vagy FTTB?
-
csiki52
tag
válasz
Nagyon megviccelt mindkettő.....a digis oda viszi a kábelt ahova mondod/mutatod nálam kb 4m optikai kábel van rátartással. a tápot elosztóval oldottam meg kapcsolósan az előszoba szekrényre, amugy 10 ezer lett volna ha a villanyszerelő csinál aljzatot.
Csak megjegyzem nekem a villanytűzhelyhez 2 aljzatot a biztositótáblátol a konyháig 35 ezerért huzott be a villanyszerelő anyagköltséggel ugy hogy megszakitót is cserélt
-
Log13
csendes tag
válasz
Sztem kamuzik h ne kelljen dolgozni...az még mindig csak fttf (fiber to the floor
), nem sérülékeny az annyira, vagy sok derékszögü törés lenne benne ha behuzná lakáson belülig? Villanyszekrénybe modem? Az milyen már, föleg panelba...neki egyszerübb mert tényleg cs rá kell dugnia a koaxot meg utpt ami bemegy hozzád....
-
AlexWolf
senior tag
Kb 2 hete jött a Digi, hogy most aztán jól bevezetik az optikai netet, és 500-ről 1000 mbit-re növekszik majd a sebességem.
Jöttek is a megbeszélt időpont körül, mondom a fickónak, hogy hova szeretném a modemet (eddig nem volt modem, kábelen egyenesen a routerembe ment a net, panelben lakom).
Mondja a fickó, hogy nem úgy van az. Ez annyira sérülékeny kábel, hogy ha mázlim van az első aljzatig tudja elvinni, nem tovább. Mondom oké ott a legközelebbi. Hát oda sem tudja elvinni az is túl messze van.
Mondom mi a megoldás?
Hát rakassak a villanyóra alá egyet, oda berakja a modemet, arra rádugja az UTP és koax kábelt, és akkor minden marad a régiben a lakáson belül.Kérdem a villanyszerelőt mennyi lenne egy aljzat felszerelése a villanyóra alá, hivatalosan, nem buhera munkában. Nézi, nézi. azt mondja anyag költséggel együtt 150.000 jómagyar forint.
Úgy érzem, amikor lekapcsolják a régi rendszert, megy a Digi is a levesbe. -
MadMancs
veterán
válasz
janakbacsi #96647 üzenetére
Jól. De 100% hogy link 100as. (100as eszköz vagy hibás kábel).
-
Laccoss
addikt
válasz
janakbacsi #96647 üzenetére
Nincs hibás kábel, vagy 100 mbites eszköz a hálózatodon?
-
tk22
újonc
Nálunk még mindig nincs..
Kedves ZTE tegnap 13 óta nem tud ppp azonosítani, "ISP Timeout"-ra hivatkozva.
Tv akadás nélkül végig működött -
Cr00py
senior tag
válasz
Laccoss #96637 üzenetére
Azon van. ( mac + ip is. ) Azt is kapja egyébként, tehát ez a része működik. A fentebb említett "anomália" zavaróbb inkább.
Reggel majd átszaladok, és csinálok képet róla.
Nem a saját gépem ez, a szomszédé.
Nálam bridge módban van az ONT, így saját routert használok.
Nekik bőven elég a szolgáltatói. -
tudi13
aktív tag
20. kerület FTTB még mindig nem jó. Egy darabig volt, aztán lassan 1 órája megint semmi. Router azt írja, hogy nincs is bedugva a kábel...
-
ballazol
senior tag
válasz
Marcsello31 #96633 üzenetére
még nem szeretnék róla beszélni...
-
w.miki
veterán
P30 lite hiába csatlakozik a routerhez, azt írja nincs internet. A lakásban a 2 xiaomi-n viszont van. Teló, router újraindítás, hálózat elfelejtés már volt. Digi net, Ajka.
Van valakinek ötlete, mi lehet a gond? -
Joe123
senior tag
Ha nem olvasok róla cikket hogy gond van, nekem fel sem tűnt volna, egész délután hiba nélkül ment teljes sebességgel. Újpest, kb. másfél hete kötötték át 1000-re.
-
zichie
senior tag
Az ügyfélkapu részben megy, forgalmi adatokat még nem lehet lekérdezni. A webmail még nem megy, pontosabban, ha megadom a digikábeles email címem és jelszavam, akkor is sikertelen bejelentkezést jelez és nem enged be, pop3-on letölteni a leveleimet nem próbáltam, azt próbálta valaki?
-
ANT
őstag
Már működik az ügyfélkapu is.
-
TeeJay
félisten
válasz
Jarod1 #96617 üzenetére
Hagyjuk Facebookon már pár hülye kiírta hogy biztos a Lölő így akarja lentebb nyomni a DIGI árát
Másik hülye meg azt írta hogy lassan minden ügyfél át fog menni másik szolgáltatóhoz
A harmadik meg azt hogy mióta megvette Lölő neki azóta naponta szarakodikSírva röhögök a jobbnál jobb hozzászólásokon
-
nubreed
veterán
-
Jarod1
veterán
nálam gyanús ez az országos hiba..van 1 olyan érzésem hogy konkurensek ki akarják csinálni..
és nem az első... -
Laccoss
addikt
-
Marcsello31
őstag
válasz
rackalew #96611 üzenetére
Ismerős feeling. Nekem volt is olyan netem, hajdanán
,
0660 vagy hasonló internetes számot kellett betárcsázni aztán mehetett ami bejött vagy nem.
egy 5megás zenét 30perc alatt szedtem le azza."Matáv LOL"
Hiába az optika kábel, ha a lelke szál el.. AZ internetnek. Józsibácsi rossz helyen ásott?! -
thomasvold
őstag
Nyíregyháza, ok.
-
Orlin
addikt
Fejér megye.
Nálam éledezik.
18:00 most jött vissza. -
rackalew
tag
válasz
Marcsello31 #96609 üzenetére
Nálam betárcsázós időket visszahozó sebességgel, de betöltött.
-
Marcsello31
őstag
Komoly gond lehetett vagy van, mert nálam a digi.hu
oldala sem tölt be.. "még". -
rackalew
tag
Helyzetjelentés:
Már régóta visszajött a net Gyöngyösön, de nekem csak most sikerült "visszaszállni az internetbe".
Párszor újraindítottam a routert, de semmi. Ekkor jutott eszembe az, hogy "Basszus, be van kapcsolva az oprendszer automatikus frissítése a routeren!" Tehát a router akkor kísérelte meg a firmware frissítését, amikor nem volt net, ami miatt félkészen települt fel.
Ezért letöltöttem a korlátlan telenoros mobilnetemmel a TP-LINK oldaláról az OS fájljait, azt pedig a PC-n, a webes felületen keresztül újratelepítettem. Aztán Voilà!; újra lett internet.
Tehát ha valakinek ilyen elszállós internete van, akkor NE kapcsolja be az automata frissítést a TP-LINK Archer AX20-as típusú routerén, mert akkor úgy jár, mint én és egy internet-kimaradás közepén egy sérült fájlokkal rendelkező firmware-en ragad a router.
Jó, hogy még volt benne annyi élet, hogy elérjem a kezelőfelületet az oprendszer újratelepítéséhez és nem lett minden tekintetben tégla.
-
Dalares
tag
Nálunk, Nyíregyházán fél hat utãn jött helyre.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #96585 üzenetére
Szintén zenész: [kép]
Tatabánya -
e.vid
senior tag
Vácon helyreállt.
-
Orlin
addikt
válasz
Ryder62 #96599 üzenetére
Én is így jártam.
Délután gondoltam szépen kitakarítok a kábeleket kihúzom elrendezés...
Visszakötöttem erre semmi.
Akkor újra le minden reset visszakötés.
Gondoltam benézek azért ide akkor láttam...
Csodálatos.
Fejér megye itt nálam több órája semmi.
De még a Telekom mobil is akadozik.
4G elmegy sokszor és csak 2G van. -
virkir
veterán
XVI.-ker Mátyásföld éppen visszajött a net, TV már 2 óta van pár adó hiánnyal.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Anime filmek és sorozatok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest