Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Arctic MX-4 vs. Arctic MX-6. Melyik a jobb?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
foxxmotor
tag
Sziasztok!
Lenne két kérdésem. Egy Dell n5110 notebookom van(Core i7 2670QM, 4GB RAM, nVidia GT525M). Bízom benne, hogy tudtok segíteni.
1:
Van egy külön partíción a vinyómon egy eredeti windows telepítő. Hogyan tudom előcsalni? Van erre valami billentyű kombináció a gép indulásakor, hogy a telepítő induljon el, vagy ilyesmi?2:
Valahol olvastam, hogy a benne lévő GT525M -et föl lehet húzni akár GT540M szintjére is. Sehol nem találtam, hogy hogyan lehetne ez lehetséges. Megtudná valaki mondani, hogy ez lehetséges e egyáltalán, és ha igen akkor hogyan?Előre is köszönöm!
-
foxxmotor
tag
-
foxxmotor
tag
válasz kiskaktusz #26184 üzenetére
Igaz ami igaz melegszik rendesen, de áll is mögötte teljesítmény. Az mondjuk igaz, hogy tuningra nem ez a legmegfelelőbb környezet.
Mit ajánlotok, mi az a maximális hőmérséklet ami fölé nem igen kéne lépnie egy ilyen mobil GPU -nak?[ Szerkesztve ]
-
foxxmotor
tag
válasz wanted5 #26189 üzenetére
Hát a ha abszolút nem húzom a videókarit, akkor is 96 fokig fölmegy Dirt 3 alatt, de ha fölhúzom GT 540M szintjére (672/1344/900) akkor is ugyan eddig melegszik föl. Szóval nem tudom...
Egy hűtőpadot én is minden féle képpen beszerzek. Azt mondod te már most is használsz hűtőpadot. Mennyit segít? Láthatóan lejjebb megy tőle a proci hőmérséklete? -
foxxmotor
tag
Teljesen egyetértek veled az akksi kérdésben. Munkahelyemen foglalkozok többek között Lithiumos akkupakkok gyártásával is és ismerek olyanokat is akik már régóta ezzel foglalkoznak, így aztán konyítok hozzá picit. A Lithiumos akksiknak valóban a 8 C az ideális hőmérséklet. Ha valaki nem használja az akksit a gépében, az úgy jár a legjobban, ha valamilyen hermetikusan záródó dobozban, vagy erre alkalmatos zárható zacskóban a hűtőbe teszi azt.
-
foxxmotor
tag
Szerintem a billentyűzete nem vészes, de legalább is nem kiugróan rosz, szerintem átlagos, pedig már megfordult pár gép a kezem alatt. Az enyémbe i7 -es proci van és még sose melegedett túl. Igaz játék közben felmegy akár 90 fokig is, de kit érdekel? A laptop felülete nem kiemelkedően magas hőmérsékletű. Mivel az inspiron -tól följebb lévő kategóriák drágábbak is, ezért megfontolandó, hogy mért ad pénzt az ember. Én csak ajánlani tudom a gépet.
-
foxxmotor
tag
Szerintem nem olyan nagy gond ez a hűtés, ha az ember kb 2 havonta kifujatja kicsit levegőel. Nem mondom, hogy nincs ennél jobb hűtés, csak szerintem kicsit túl nagy a negatív vízhangja.
Volt nekem egy asus netbookom egy atom 330 -as procival ami szimplán netezés közben 72 fokosra melegedett. Ezzel szemben most itt van ez az inspiron ami i7 -es procival netezés közben stabilan 56 fokos... És azért a két proci teljesítményét összehasonlítani sem lehet. És az ominózus asus laptopot mindenhol csak dícsérték, szóval...
Na nem mondom, abban igazad van, hogy nem épp egy fagyos jószág, de a melegedése szerintem éppen hogy csak átlag fölötti (kategóriájában). -
foxxmotor
tag
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy n5110 -em (core i7 2670QM, GT525m) és akadoznak rajt a full HD flash videók. Ezt a jelenséget 1 napja tapasztaltam, előtte ment minden gond nélkül. Próbáltam az integrált és a dedikált VGA -val is, de az eredmény ugyan az? Mitől lehet ez, hogy csak úgy egyik napról a másikra nem működik ez? Próbáltam más formátumú videókkal, és azokat viszi mind (killa sample -t is).
Bár azt azért hozzá kell tenni, hogy Blue Ray filmek nézésekor, ha le pause -olom a filmet akkor kell várni pár másodpercet mire megáll, és néha a belepörgetés is beakad picit, pedig ennek a konfignak ezt már bőven tudnia kéne kezelni. Blue Ray filmekhez Total media theatre 5 -öt használok. Próbáltam a 3 -al is, de a helyzet ugyan ez.
Valakinek esetleg valami ötlete? -
foxxmotor
tag
válasz SzaboZE #26396 üzenetére
Azokat a codec -eket hasznlom amiket a Total media theatre és a Media player home cinema feltesz. Már vagy tucatnyi gépen ezt használtam és sose volt velük gond.
Az Nvidia illesztőprogramot az nvidia oldaláról szedtem le. Többfelé hallottam már, hogy érdemesebb leszedni azt ami a dell support oldalon van, még akkor is ha az régebbi. Lehet, hogy ez a gond?
-
foxxmotor
tag
A gépemen egy külön partíción van egy eredeti windows telepítő. Mikor bekapcsolom a gépet, mi az a billentyű kombináció amivel elő tudom csalogatni a telepítőt, egy esetlegs újratelepítés végett?
Előre is köszönöm! -
foxxmotor
tag
válasz kiskaktusz #26421 üzenetére
Nem erre gondoltam, mert ott nem lehet ilyesmit beállítani. Ha CD -ről akarnék bootolni akkor egyértelmű, hogy azt kell előrébb tennem.
Az a kérdés, hogy van egy recovery partíció amin a win 7 telepítő van. Ha újra akarom telepíteni a gépet, akkor hogy tudom előcsalogatni a telepítőt?
Volt Asus gépem amin szintén így lehetett újratenni a win -t és ott bekapcsoláskor ha megnyomtam egy adott billentyűkombinációt akkor automat elindult a telepítő a recovery partícióról. -
foxxmotor
tag
Nem tudjátok, hogyan lehet recovery partícióról újra rakni a gépet? Próbáltam bekapcsoláskor a Ctrl+F11 kombinációt, de azzal nem megy.
-
foxxmotor
tag
Nem tudjátok, hogyan lehet recovery partícióról újra rakni a gépet? Próbáltam bekapcsoláskor a Ctrl+F11 kombinációt, de azzal nem megy.
-
foxxmotor
tag
válasz SzaboZE #26569 üzenetére
Nekem F8-ra semmit nem hoz be. :-( Nem lehet, hogy ehhez volt egy helyreállító DVD, vagy valami? Nem tudom, mert használtan vettem a gépet, és nem adtak hozzá se dobozt, se egyebet. Amúgy ez egy inspiron n5110 (Core i7 2670qm, GT525M...)
Ha még is helyreállító DVD kell hozzá, akkor azt be lehet szerezni valahol? Olyat ami a drivereket is fölteszi, meg mindent...? -
foxxmotor
tag
válasz SzaboZE #26573 üzenetére
Értem. De a gond az, hogy most nem az a windows van a gépen amit eredendően adtak hozzá. Most ultimate van rajta, az alján lévő matrica szerint viszont home premium jár a géphez. Akkor így már nem is lehet újratelepíteni rá az eredetileg hozzá adott windowst?
[ Szerkesztve ]
-
foxxmotor
tag
Én meg már kb 6 éve a nero 7 -et és sose volt vele gondom. De java részt ISO -t írok ki, azt pedig UltraISO -val teszem. Nem azért mert a Nero nem lenne elég jó ozzá, de az UltraISO kezelhetősége számomra sokkal gyorsabb.
-
foxxmotor
tag
válasz csabiks #26918 üzenetére
Szerintem ha Linux alatt tökéletesen működik, akkor nincs hardveres baja a touchpadodnak. Próbáld meg leszedni a legújabb drivert a dell support oldaláról. Ha ez nem jön be, akkor megér egy próbát a Driver Genius Professional nevű program. Pl én nem tudtam kikapcsolni külön a bluetoothomat, csak a wifivel együtt, pedig a dell supportról tettem fel a drivereket és miután ezzel a programmal föltettem a drivereket, máris ki lehetett kapcsolni csak a bluetoothot. Mondjuk nekem nem ilyen gépem van mint neked.
-
foxxmotor
tag
válasz #01682176 #26947 üzenetére
Szerintem akkor is a konnektor lesz a gond és nem a tápáramkör. Nekem a régi laptopomon, egy N5010 -en a billentyűzet körüli "krómozott" hatsú rész rázta mindig a kezemet, amikor nem földelt konnektorba volt bedugva (elég régi volt már az az épület amibe akkoriban laktam), de mihelyst rendesen földelt konnektorba dugtam a hálózati adaptert ez a probléma meg is szűnt.
-
foxxmotor
tag
válasz SF.Drake #27046 üzenetére
Nekem például N5110 -em van és teljesen megvagyok vele elégedve. A billenttyűzet remek, a touchpad remek... Kíváncsi lennék, hogy azok közül akik itt feljebb most szidták, hányan birtokoltak ilyen készüléket. Tény létezik ennél jobb minőségű dell is (Pl vorsto és latitude család), de mindent az árához kell nézni. És ár érték arányba szerintem igen jó kis gép. Nekem core i7 -es proci van bent és a szóbeszéddel ellentétben nekem nem melegszik túl a gép, akkor se ha hajtom és akkor se ha még a videókarit is megtuningolom kicsit. És mindezt úgy, hogy a gép másfél éves és még sose volt kiportalanítva.
Ezzel az erős konfiggal energiagazdaságos módban, ha a suliban jegyzetelek rajte és folyamatosan megy a wifi, meg sokszor a böngésző, akkor is kibír a gyári 6 cellás akkuról 4 és fél órát!!! Ja és az akku elhasználódása így másfél év után 0%!!! pedig én gyakran szoktam akkuról használni.
Szóval én úgy állítom, hogy ez egy jó ár érték arányú gép, hogy a birtokomba van, nem pedig a szomszéd haverjának a volt úszómesterének a nagypapája válltig állítja, hogy ez egy rossz gép. És nekem ez kb 30. laptopom. Szervizelek is laptopokat... egyszóval megfordult már pár gép a kezem között.[ Szerkesztve ]
-
foxxmotor
tag
válasz B-L-A-C-K #27051 üzenetére
Pedig ez már legalább a 30. És félreértés ne essék én nem azt mondtam, hogy ez valami csudajó anyagból van. Mert az nem igaz. Én is tisztába vagyok vele. De ár-érték arányban akkor is jó vételnek számít szerintem.
Pedig a sok gépem között már volt szinte minden márka (ASUS, Fujitsu, IBM/Lenovo, Acer, HP, Dell, Sony) És mindegyik márkából volt több is.
Ezek közül az ASUS az a márka amelyik szerintem rossz irányt vett és ha lehet általánosítani, akkor azt mondom, hogy szerintem egyre lejjebb adják. És egyre macerásabb őket javítani is.
Az IBM/lenovo, szerintem az egyik legmegbízhatóbb és legjobban szervizelhető gépeket produkálja. Csak hát ha ezt a core i7 GT525 szintet szeretnéd belőle, mint ami az N5110 -esembe van... hát szóval alhangon egy 20 -assal drágább.
Az Acer -ről inkább ne is beszéljünk. Borzalmas javítani őket. Legalábbis nekem. Régebbi típusokat megérek úgy szétszedni, hogy véletlenül se sérüljön meg a gyenge anyaghasználat ellenére. De azt azért hozzá kell tenni, hogy szerintem az Acer jó irányba halad, egyre jobb gépeket készítenek.
A HP az számomra egy vegyes felvágott márka. Vannak nagyon jó gépeik és vannak kevésbé jók. A javíthatóságukra is az jellemző eddigi tapasztalataim alapján, hogy némely típusok jobban hajlamosak arra, hogy több típushibát produkáljanak, némelyek pedig nem.
A Sonyt mint márkát nem igazán preferálom, annak ellenére, hogy egyéb szórakoztató elektronikai eszközökben kimondottan kedvelem. De azt le kell szögezni, hogy álom jó billentyűzeteket tudnak csinálni. Anyaghasználatban pedig elég jók.
A Fujitsu egyértelműen jó gépeket készít, DE! Amikor még a siemensel együtt kidobtak pár röhejesen rossz minőségű Amilo szériát... Hát azokban van kivetni való. No persze szinte minden márkából lehet jó gépet kifogni. Ilyen volt az én egyik kedven gépem egy Fujitsu siemens Amilo Pro v3505. Éppen hogy csak megjelentek a boltok polcain az első dupla magos gépek, jutottam hozzá egy ilyen masinához poton 300000 Forintért. 3 Évig használtam és soha semmi baja nem volt!!! Bitang jó kis gép volt akkoriban. És 3 év után úgy adtam el a gépet, hogy még mindig ugyan annyit bírt akksiról mint a legelején.De ha mindezeket a fönt leírtakat átgondolom, az N5110 akkor is jó vásár szerintem. Nem egy "strapabook" de általános fizikai igénybevétel esetén teljesen vállalható.
Core i7 -es procival, egy GT525 -el, vagy ehhez hasonló képességű AMD videó kártyával, használtan, mondjuk 1 évesen, még 2 év Next Buisness Day garanciával olyan 150000 HUF körül szerintem kimondottan jó vétel. -
foxxmotor
tag
válasz SzaboZE #27053 üzenetére
"A baj ott kezdődik, hogy sokan úgy veszik meg, mint kőműves az autót, hogy erős konfig, annak mindent ki kell bírnia."
Teljesen egyetértek. És bár egy márkaszervizben sem dolgoztam (csak maszekba foglalkozok javítással, ismerősöknek, azoknak akiknek ők ajánlanak, hibás gépet veszek meg, megcsinálom, majd továbbadom), ezért nem javítottam egy azon márkából sem több 100 -at... tehát oda akarok kilyukadni, hogy nem csak egyféle márkából javítok, viszont ebből kifolyólag nincs is akkora rálátásom egy adott márkára, mint annak aki tényleg egy bizonyos márka modelljeivel foglalkozik, de úgy gondolom, hogy már láttam eleget ahhoz, hogy levonhassam az előző hozzászólásomba tett következtetéseket.
-
foxxmotor
tag
válasz B-L-A-C-K #27055 üzenetére
Hála isten nálam nem jelentkezett ezen problémák egyike sem. Remélem nem is fognak, ha meg mégis, akkor orvosolom (Kivéve az anyaghasználatot... az olyan amilyen. Rossznak nem mondanám, inkább átlagos szerintem). Ha a GT525M -et felhúzom GT540M szintjére és mondjuk játszok 3 órát egyhuzamban (sajnos erre nem sokszor van időm) a dirt 3 al akkor sem megy a videókari 85 fok fölé, a proci pedig 90 fok fölé.Ez pedig mobilszinten szerintem vállalható ilyen terhelés mellett. Netezés közben pedig 56 fok körül mocorog. Ehhez képest egy egykori ASUS netbookom (1201n) Atom 330 -as procija netezés közben sem ment 70 fok alá, és teljesítményben pedig össze sem lehet hasonlítani egy i7 2670QM -el.
De lehet csak én keresem a kihívásokat?
Ez olyan, mint, hogy hányan mondják, hogy milyen szarok is a francia autók... Hát az én előző autóm egy 205 -ös szívódízel peugeot volt, amit 26 éves korában adtam el, de az utolsó hónapban még azzal mentem el síelni, és -22 fokban is elindult, úgy hogy a 4 izzító gyertyából csak 2 volt jó.Lehet csak kifogom a jó darabokat. De ha így van, akkor remélem ezentúl is így marad.
-
foxxmotor
tag
válasz B-L-A-C-K #27058 üzenetére
A HP -vel kapcsolatban:
Szerintem is jelezni kell ezt a fogyasztóvédőknek. Röhej, hogy egy két cég mit meg nem enged magának. De hát ez már csak egy ilyen szürke, lélektelen kapitalista világ.Nekem is volt N5010 -em. Nekem azzal se volt semmi gondom. Sőt akinek eladtam annak se.
A kis ASUS 1201N -emet nagyon szeredtem. Annek ellenére is, hogy néha már bizony perzselte a combomat. De az olyan szerethető kis gép volt. Nem tudom megmagyarázni, hogy mért. És azért netbook szinten még ma is megállja a helyét. És elég sokáig az Atom 330 -as volt az egyetlen kétmagos proci, ami bizony jó párost alkotott az ION -al.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- BestBuy topik
- Hobby elektronika
- Sorozatok
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- DIGI internet
- Milyen monitort vegyek?
- Xbox Series X|S
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5289 2in1, 12,5"FHD Érintőkijelző, I5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, Számla,
- ROG Zephyrus G14 GA401QM 14" QHD IPS Ryzen 9 5900HS RTX 3060 16GB 512GB magyar vbill gar
- Eladó Lenovo IdeaPad 3 15ALC6 82KU005MHV laptop garival és számlával( 5 hónapos vásárlás)
- Laptop Wifi és WWAN (3G 4G) kártyák
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- Fujitsu laptop akku
- Eladó fóliás Új OEM gyári akku Lenovo Thinkpad P50, P51, P52 ebben az árban utánvét GLS vihető
- HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 16GB I 256SSD I Radeon I 14" FHD I Cam I W11 I
- HP Pavilion x360 Convertible 14-dh1xxx
- 962 Eladó Lenovo ThinkPad Workstation Dock 40A5 a képek szerinti patika állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest