- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tsebacsi #76320 üzenetére
A gyártói specifikációban jelezve van, hogy melyik USB-C portok alkalmasak a töltésre, tudtommal nem mindegyik, erre figyelni kell.
Egyértelmű a dolog, plusz ikon is van annál a bemenetnél, amibe a kábelt csatlakoztatni kell, a Latitude 7400 2in1-nél azonban valami menet közben változhatott, mert csak a második csatlakozóban lehet tölteni. Mivel pont ahelyett kapta a hölgy user a Latitude 5520-at, ezért gyanítom, hogy szintén ugyanúgy használta...Köszi az infókat, laikusként én is alaplaphibára tippeltem. Nem garis, használtüzleti vétel volt! Inkább az az elkeserítő, hogy régóta használtüzleti notikat veszek és csak a két 2020 utáni kiadású Latitude-okkal volt gond eddig. Van bő családon belül HP Elitebook 8470p, 8570p, 8560w és még Dell Precision M4700 is, mind működik gond nélkül.
A javításra vonatkozó infókat is köszönöm, mindenképp meg fogom javíttatni, mert még használtan sem volt olcsó múlt évben.
Úgy látom, a törpenyuszimnak jó érzéke van, a gyenge konstrukciók kiszűréséhez, mert eddig csak megrágcsálta a kábeleket, ennél az 5520-nál volt egyedül az, hogy egyszerűen kettéharapta.
-
Még egyszer köszi a segítségeteket, nekiugrottam a dolognak, sajnos nem úsztam meg az alaplap kiszedését.
A helyzet nem sokat változott, most ha rádugom a töltőt, egy ideig megy a ventilátor, utána szakaszosan kapcsol be, majd leáll. Ha ilyenkor benyomom a bekapcsoló gombot, a benyomás idejére leáll a venti és a led narancs színnel felvillan.Egyébként most már csak a 67W Xiaomi töltővel* pörgeti a ventit, a gyári töltőjével csak halkan meg meg mozdítja.
Ha nincs bedugva a töltő, akkor a bekapcs gombra már nem indul be a ventilátor.Erős a gyanúm, hogy ezt a hibát nem én fogom elhárítani.
*A töltő tudja pontosan a 20V/3.25A-t, ezért is használtam ideiglenesen, míg a gyári töltő ketté volt harapva
Az lehet-e gond, hogy akinél volt a gép, nem a hátsó Type-C helyre dugta a töltőt, hanem ami előtte van? Sajnos ez csak a gyanúm, mivel a Dell Latitude 7400 2in1-nél éppen előbbi módon kellett tölteni!
-
válasz
Pyttawrx #76310 üzenetére
Épp most néztem a videót, csak egy pillanatra mutatja a CMOS csatlakozást, de úgy látom nem vízszintesen magam felé kéne lehúzni, hanem pont a billentyűzet irányába, emiatt 180 fokot kéne fordítani az alaplapon, mert ha le is tudnám valahogy piszkálni, visszatenni már majdnem lehetetlen, annyira nincs ott hely. No de meglátjuk, a multkori ventis esetnél szereztem be szerelőkészletet, nem ezen fog múlni.
Egyébként a videó végigvezetése alapján meg lehet csinálni...max ilyen laikusnak, mint én, jóval több idő és türelem kell hozzá.
-
válasz
Pyttawrx #76307 üzenetére
Megnéztem a videót, ahogy látom eléggé szétszedte az ember és úgy húzta le. Jobban bele kéne ebbe mélyednem ill több idő kéne, hogy nyugodan szétszedjem, Úgy látom az aranyszínű valamibe csatlakozik a CMOS, de nem lehet hozzáférni sajna...leszerelem valahogyan majd azt a keretet.
Ha sikerül eljutnom odáig, jövök újra! -
-
Sziasztok!
Dell Latitude 5520 notebookom nem kapcsolható be, ha rádugom a töltőt, egyből beindul a ventilátor maxon, de ezenkívül semmi nem történik. Ugyanez a jelenség van akkor is, ha lenyomva tartom a bekapcsoló gombot. A képernyőn nem jelenik meg semmi, hangjelzés sincs.
A gépet most kaptam vissza, így nincs infóm, mi előzhette meg e jelenséget.
Mi lehet a gond ezzel a notival? Köszi a helpet előre is!
A Service Manualt nézegettem, de nem vagyok előrébb...
-
válasz
arcitec #76008 üzenetére
Letöltöd a Linux Mint Cinnamon 22 verzioját innen és Rufus-szal kiírod, ha látsz olyan behejelölhető opciót, hogy dd mód, akkor azt pipáld be. Aztán simán bootolsz pendrive-ról, ez a Linux a leginkább felhasználóbarát, egyszerű dolgod lesz vele.
Ha valami kérdésed mégis felmerülne, ami kifejezetten a Linux Mint használatával kapcsolatos, akkor inkább a Linuxos kezdő topikba írd majd! Bármilyen totál kezdő kérdés jöhet oda, az a topik erre van.
-
válasz
Dhampir #76006 üzenetére
Érdekes mozgáskép, de legalább gyorsul. Ami nem Samsung, az ilyen cikkcakkokat ír!
De az írás opció nyugodtan bekapcsolhattad volna a gnome-disks appban! Mégiscsak ott derülne ki, ha gubancok vannak, de szerintem ezzel a furanevű SSD-vel semmi gond nincs.
Ha így állítod be a programot, az optimálisabb...
-
-
válasz
Dhampir #75987 üzenetére
Köszi, néztem Linux Mint-en fenn is volt ez a fwupd CLI frontend, de nem talált újabb fw-t, ami fura mert a Latitude 5520-hoz nemrég három újat is talált. Sajna már a rendszert is verzióupgrade-elni kéne, de nem merem, mert hamar eléri a 100 celsiust a proci, az meg nem túl jó, ha lekapcsol upgrade közben.
-
válasz
E300TD #75982 üzenetére
No ez érdekes, amit írsz és egybevág a supportdell.com oldalon írtakkal is,
Frissítse a BIOS-t. Indítsa újra a számítógépet, és futtassa le újra a PSA diagnosztikát.
teszek egy próbát, hátha megúszom így ünnepek körül a javítási hercehurcát! Neked is köszi a helpet! Windowst nem ismerem, de megnézem Linuxon a BIOS upgrade-et.
Nekem is hasonló volt, windows-ban nem akart elindulni a venti, felmelegedett, majd kikapcs.User elmondása alapján ugyanez volt, csak Linuxon! Nyamvadt Facebook pillanatok alatt felhúzza a CPU-t 100 celsiusra. (ez a családon belüli notisupport nem a hosszú élet titka)
-
válasz
Tsebacsi #75979 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Sajna volt tippem rá, hogy a ventinek fizikailag nincs baja, de a venticserét gondoltam elsőre, meg aztán laikusként az volt, amire én is képes vagyok. Nem garis már, akkor marad a jó szaki vadászása, hardverhez nem értek, amit csavarhúzóval cserélni lehet, azt megoldom, de ennyi.
Nincs tipped, hogy Pesten vagy e hóban akár Debrecenben is van-e megbízható PH-s jószaki?
Megnéztem a képen lévő adatokkal, kb azt írja, amit magamtól is gondoltam...diagnosztikát meg gondolom megcsinálta boot előtt.
Recommended action
Needs Attention.
The diagnostics indicate that you may be experiencing an issue with the system fan.Inspect the computer for clogged or obstructed air vents and clean the vents and fans for excess lint, dust or debris.
Please update BIOS. Restart your computer and rerun the PSA diagnostics.Vagy ez a PSA diagnostics ez nem ugyanaz, mint amit bekapcskor csinált?
Ha nem javul meg decemberben, adhatom oda a jóasszonynak a super Dell Latitude 5520-amat, 32giga RAM-mal Facebookozni meg filmezni...
-
Sziasztok!
Van egy kis gondom a Dell Latitude 7400 2in1 notinkkal, itt írtam az előzményt, tegnap hozzám került a noti, beraktam az új ventit(serial szám alapján vettem, jó a gépbe), de továbbra sem indul el, Linuxon néztem sensors paranccsal, a CPU felment 100 celsiusra, ilyenkor már közel maxon kéne pörögnie a ventinek.
Bekapcsoláskor ezt mutatja:
Segíthetnétek ebben, mi lehet a gondja a gépnek!? Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egér probléma
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Yettel topik
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro