Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#144044) z0d1AK válasza paatrick (#144018) üzenetére


z0d1AK
veterán

A Piac utcán a Spuri futóboltban szokott lenni láb elemzés pár havonta, ott kamerával felveszik a futópadon a pár perces futást és szoftver elemzi, ez alapján megmondják van-e valamilyen olyan ok, ami esetleg speciálisabb cipőt igényel.

Egyébként, ha eddig nem futottál, most kezdenéd és abszolút kezdő szinten tennéd ezt 10-20 percekkel naponta, arra nem kell kiemelkedően nagy tartósságú modell. Érdemes először megnézni, hogy ahol laksz, ott milyen lehetőségek vannak futni. Az aszfalton, betonon a nagyobb csillapítású cipők esetén is előfordulhat, hogy fáj majd a térded, a bokád, egyrészt a kemény talaj miatt, másrészt mert nincs hozzászokva az ilyen jellegű terheléshez.
Ha van lehetőség, érdemes út mellett, a füves részen futni, vagy parkban, esetleg a városban itt-ott megtalálható szabad hozzáférésű rekortán pályákon (DEAC pálya, Oláh Gábor utcai atlétikai pálya, Nagyerdei Stadion futókör, stb.). De egy sima füves rész is tökéletes lehet kezdetben. Ezeknél sokkal kisebb a terhelés, kevésbé terheli az izületeket. Az ilyen vad füves parkok esetén (amellett hogy természetesen érdemes figyelni az esetleges lyukakra) a boka és láb izomzatát is jobban fejleszti, mint egy sima egyenes betonpálya.

A kezdetben egyébként napi 10-20 percre szerintem nem kell feltétlenül drága cipő, egy korrektebb 10-15 ezer forintos Adidas, Nike, Decathlon saját márkás bőven jó szolgálatot tesz sokáig. Ha idővel növeled majd a távot, vagy időt, akkor lehet érdemesebb nézni akár spécibb cipőt.

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.