- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ubyegon2 #8112 üzenetére
Egyébként itt a skype telepítése, ahogy látom, már 9-re is leírják, hogyan telepítsheted. Ha zavarnak az ilyen telepítésekkor előjövő
függőségi
problémák, akkor vagy a nem alap programokról mondj le vagy a Debian használatáról.még egy leírás a skype installról
itt meg még egy sudo fix
Igen régen telepítettem már Debiant, de az előbbi ablakba valóban nem írtam be a root jelszót, hogy legyen sudo-m! Tudom, hogy nem helyes így, kezdőknek főleg, de mégis így csináltam, mert az Ubuntu alapúaknál megszoktam a sudozást, így Debiannal is úgy akartam használni.
Itt és itt olvashatsz a gksu-ról, ha nagyon érdekel utána olvashatsz, miért tudsz azzal belépni és sudo-val miért nem.
-
King Unique
titán
válasz
ubyegon2 #8107 üzenetére
Azt pontosan nem is igazán lehet, de azért a szóhasználat érzékelteti, hogy nem sokéves használatra való. Egyébként nálam pl. ennél nem okozott gondot az Ext4 pár hónap után sem. Tovább meg nem nyúztam, mert inkább külső SSD-re pakoltam át mindent. Azoknál USB 3.0-n meg általában a TRIM nem működik...
De eddig nem volt különösebb gond.
Sejthető, hogy nem WTG-re hitelesített van neki. De, ha lenne, attól még elvileg azokra is telepíthet Linuxot, ha akar.
-
King Unique
titán
válasz
ubyegon2 #8105 üzenetére
Azért a perzisztens mód nem teljesen ugyanaz, mint a rendesen feltelepített rendszer. Illetve pl. UEFI-s bootoláskor bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a beállításokat sem mindig menti el. A megfogalmazással meg mi a gond? Az köztudott, hogy az olyan flash-alapú eszközök, mint a pendrive-ok, általában kevésbé bírják a sok és folyamatos írást. Rövidebb idejű használatnál még ok lehet, de hosszabb távon már nem feltétlen. Meg gondolom nem ilyen és ezekhez hasonló komolyabb típusokra akarja telepíteni, amelyek az átlagnál strapabíróbbak.
-
válasz
ubyegon2 #8102 üzenetére
& colomb2:
Igen, erre akarom telepíteni! Mate-et szeretnék majd használni. Jelenleg Fedora és Win10 van a gépemen, annyi helyem van összesen, hogy lehúzzak egy iso-t. Nincs hatalmas rutinom, de azért telepítettem már legalább egy tucat disztrót az évek alatt, némelyiket többször is.
Skylake IGP-vel (HD530) szeretném majd használni, tudtommal az már jó lett talán mindenütt, tearing-et megoldották. De kivárom, amíg kijön a Stretch, gondolom, pár nap csak... -nem?
King Unique: Köszi, nagyon remélem, hogy nem fog majd belassulni a helyhiány miatt!
-
csabeszka197
csendes tag
válasz
ubyegon2 #8000 üzenetére
Igazából jelenleg a helyzet ez : a gépen normál módon fenn van egy Linuxmint 18. Eléggé instabil : sokszor nem tud felhasználót váltani, szakad a net, elfelejti a nyomtatót, van vele bajom elég.Felraktam rá egy Virtualboxot a célból, hogy különböző disztrókat kipróbálgatnék, és amelyik legjobban tetszik a célszemélynek ( ithoni irodai felhasználásra kellene majd), arra cserélem élesben a Linuxmint-et.
Nem egy ócskavas gépen van a Mint sem, ezért nem értem, mi a baja a 18-assal.A 17-el gyönyörűen ment, még azt az esélyt megadnám neki, hogy azt visszarakom, ugyanakkor vonz az újdonság vélt varázsa is :-)
-
válasz
ubyegon2 #7996 üzenetére
A Mint telepítése se ment a kollégának, azt írta apt-get update és upgrde után ez volt a kimenet:
Hash mismatch Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack-5.0.24.vbox-extpack
dpkg: hiba a csomag feldolgozásakor: virtualbox-ext-pack (--configure):
telepítve post-installation parancsfájl alfolyamat 1 hibakóddal kilépett
Hibák történtek a feldolgozáskor:
virtualbox-ext-pack
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1) -
bambano
titán
válasz
ubyegon2 #7988 üzenetére
a virtualizált környezetek jellemzően valamelyik egyszerűbb hálózati kártyát szimulálják a guestnek, úgyhogy ott nemigen fordul elő, hogy a debian firmware problémák miatt nem kezeli. mert a firmware-t sincs hova letölteni virtualizálás esetén.
a netinstall szerintem jó szokott lenni, én gyakran használom.
-
válasz
ubyegon2 #7988 üzenetére
Azt nem említetted, miért ragaszkodsz a virtuálhoz! Normál módban mondjuk a Mint is ment volna.
Véletlenül épp olvastam a meglévő problémádról, azért is írtam be ide, attól függetlenül, hogy nem igazán ismerem a Debiant.
Itt azért kicsit kultúráltabb a stílus, nem az a lényeg, hogy valaki türhe stílusban leszóljon más disztrókat és csak ő tud mindent, mindenki más debil barom. Persze a FB nem szakmai fórum, nem szabad komolyabban venni, mint ami! -
Apollyon
Korrektor
-
Damateo
aktív tag
válasz
ubyegon2 #7652 üzenetére
Sikerült mindent megoldani.
Van autologin a gnomban. Beállítások-->Felhasználók-->Automatikus bejelentkezés -beSteamet is sikerült megoldani. Leszedek valamit és kipróbálom
deb http://httpredir.debian.org/debian/ jessie main contrib non-free
tárolóval kb minden program meglett, amit használok.Gnom is felhasználó barátabb lett. Legalább is nekem.
Hajaz a régire, illetve MATE-re. Mégis megmaradt modernnek a kinézete.[link] -
Damateo
aktív tag
válasz
ubyegon2 #7648 üzenetére
Köszönöm a tanácsot.
Jelenleg így néz ki:
deb http://httpredir.hu.debian.org/debian/ stretch main non-free contrib
#deb-src http://ftp.hu.debian.org/debian/ stretch main non-free contribdeb http://security.debian.org/debian-security stretch/updates main contrib non-free
#deb-src http://security.debian.org/debian-security stretch/updates main contrib non-freeha jól rémlik a steamnek is van ilyen tárolója, majd az ubiról lelesem.
Szeretnék zárt nv driverre váltani. Hogyan kezdjek neki?
Másik kérdés. Autó login megoldható valahogy?
Amit én néztem az a LightDM-es megoldás. Van más jobb, vagy égszerűbb?Gonom alatt a futóprogramokat nem lehet felső tálcára varázsolni?
+paneles módszert találtam -
Damateo
aktív tag
válasz
ubyegon2 #7644 üzenetére
Mire leírtad kész volt a telepítés. Kezdem megszokni a gnomot.
nonfree tárolókat utólag hozzá lehet adni, vagy érdemes lett volna azzal telepíteni alapból?
Milyen paranccsal tudom megnézni a használt drivereket, és hogy mi hiányzik?# deb cdrom:[Debian GNU/Linux testing _Stretch_ - Official Snapshot amd64 NETINST Binary-1 20160329-22:40]/ stretch main
#deb cdrom:[Debian GNU/Linux testing _Stretch_ - Official Snapshot amd64 NETINST Binary-1 20160329-22:40]/ stretch main
deb http://ftp.hu.debian.org/debian/ stretch main
deb-src http://ftp.hu.debian.org/debian/ stretch maindeb http://security.debian.org/debian-security stretch/updates main
deb-src http://security.debian.org/debian-security stretch/updates main -
-
Damateo
aktív tag
válasz
ubyegon2 #7618 üzenetére
Végüls is újra let telepítva a gép, hogy tisztalappal induljak.
Sok csomagot nem találok a tároloban.
Kapásból nincs gksu csomag, hunspell-hu.
Egy két programra is rákerestem, bluefish,krusader,RawTherapee.
Mi lehet a hiba?
# deb cdrom:[Debian GNU/Linux 8 _Jessie_ - Official Snapshot amd64 LIVE/INSTALL Binary 20150407-00:37]/ jessie contrib main non-freedeb cdrom:[Debian GNU/Linux 8 _Jessie_ - Official Snapshot amd64 LIVE/INSTALL Binary 20150407-00:37]/ jessie contrib main non-free
deb http://security.debian.org/ jessie/updates main contrib non-free
deb-src http://security.debian.org/ jessie/updates main contrib non-free# jessie-updates, previously known as 'volatile'
# A network mirror was not selected during install. The following entries
# are provided as examples, but you should amend them as appropriate
# for your mirror of choice.deb http://ftp.debian.org/debian/ jessie-updates non-free contrib main
deb-src http://ftp.debian.org/debian/ jessie-updates non-free contrib main# jessie-backports, previously on backports.debian.org
# A network mirror was not selected during install. The following entries
# are provided as examples, but you should amend them as appropriate
# for your mirror of choice.# deb http://ftp.debian.org/debian/ jessie-backports main contrib non-free
# deb-src http://ftp.debian.org/debian/ jessie-backports main contrib non-freeEz az alap, még nemnyultam hozzá.
-
kovaax
őstag
válasz
ubyegon2 #7637 üzenetére
Abszolút semmi ötletem nincs, hogy mi nem szeret mit, egy fia hibaüzenetet nem sikerült belőle kicsiholni, az is változó volt, hogy a nyomtatás meddig jutott el éppen (a fő oldalt általában hosszú várakozás után kitolta magából, de az 1%-os lapot már egyszer sem sikerült kinyerni belőle, ráadásul hol megcsinálta előtte az ellenőrzést, hol nem)...
Oda linkeled, ahova csak akarod.
-
kovaax
őstag
válasz
ubyegon2 #7633 üzenetére
Igen, gyakorlatilag sikerült is rendesen felrakni elsőre, csak a nyomtatás része nem működött rendesen, nem sikerült a papírokat kinyerni belőle DE nélkül. Összefoglaltam azért a lényeget.
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #7631 üzenetére
Szerintem ide nem feltétlenül kell TG, elég megírni egy összefoglalót és évekig jó lesz.
A debiannál nem szokott sok dolog történni, 2-3 évente (vagy amikor elkészül) jön ki egy verzió és kész. Verzión belül meg nincsenek nagy váltások/változások amik az összefoglaló folyamatos frissítését igényelné. Sőt, a verziók között sincs talán annyira nagy szakadék, oké mondjuk most volt systemd váltás, de itt nem akkora érvágás egy dist-upgrade.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #7627 üzenetére
"úgy, hogy váltogattam a repokat"
Ezt csak körültekintéssel szabad, mert ha telepítesz valamit mondjuk testingből és húzza a testinges függőségeket magával, aztán visszaváltasz stable-re és ott mahinálsz, akkor keletkeznek a jó kis törött és visszatartott csomagok amikkel nem mindig lehet bármit is kezdeni és szétcsicskítja az egész rendszert.
"Ez mitől lehet?"
Ez érdekes, tudnád reprodukálni a dolgot?
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #7624 üzenetére
Yip Man a Wing Chu kungfu mestere volt, amiről nem sokat tudok, de azt hiszem az jobb mint a shaolin.
"Ez még nem jutott eszembe, egyedi gépnél van jelentősége egy felhasználó esetén?"
Mármint a sudo-nak? Nincs
Pont az lenne a lényege hogy be lehessen állítani különböző jogosultságokat. Amire a userek 99%-a használja otthon a sudo-t arra a root tökéletesen megfelelne. (A root ellen csak annyi szól hogy azt könnyebb támadni ha elérhető mintha még ki is kellene találni a usernevet. De ha már ilyen szinten támadás ér, akkor már nem ezen múlik a dolog.) Már leírtam párszor gondolom unjátok is
de szerintem sokkal optimalizáltabb root-ot használni adminisztrációra mint minden egyes parancs előtt sudo-zni ami egyébként be sincs állítva és így értelme sincs.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #7622 üzenetére
Attól függ telepítéskor mit adsz meg. A fórumtárs valszeg nemre nyomott amikor kérdezte a rendszer az emelt jogosultságokat (és a root engedélyezve volt), bár ha utóbbit tiltjuk akkor alapból lesz sudo. Legalábbis így rémlik, nem telepítek sokszor debiant.)
Egyébként illik (ajánlott) lekorlátozni a usert ha valaki sudozik. (Amúgy is inkább a kungfu híve vagyok
)
BTW,
Iceweasel-ről stabil ágon még nem váltottak amúgy firefox brandre, ott még mindig ESR van, bár már nem sokáig. (Tudom testingről van szó.) Néznem is kell valami másik böngészőt :/ -
válasz
ubyegon2 #7608 üzenetére
Beugrottam én is az itteni guruknak.
ez a sor nem jó, bár igazából csak GPG hiba van
deb http://mozilla.debian.net/ jessie-backports firefox-releaseezt rakd be a sources.list-ba, akkor lesz friss Firefoxod:
deb http://ftp.de.debian.org/debian unstable main contrib non-free -
ToMmY_hun
senior tag
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
ubyegon2 #7525 üzenetére
Kezdem feladni a dolgot, mármint a cinnamon frissítését 2.8-ra. Linux mintről evett át a fene ide, azon ugye repó hozzáadás, aztán ment is is fel az új cinnamon, no de itt debianon nem ilyen egyszerű. Szerkesztettem a sources.list fájlt a https://launchpad.net/~moorkai/+archive/ubuntu/cinnamon található repó URL-lel, de nem segített. Neten szintén nem találok semmit arról, hogy ezt a verziót hogy lehetne felimádkozni. A 2.2-t sikerült ugye, de azt nem nagy ördöngősség.
Valaki tudna iránymutatást adni? Köszi előre is!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #7503 üzenetére
Ugyanarról beszéltek, a fájl hozzáférési dátumok felesleges mentéseinek kiiktatásával nő a meghajtó teljesítménye. A leírtak alapján a realtime az arany középút, mert néhány program használja ezeket a dátumokat, amik noatime esetén egyszer sem frissülnek. Realtime esetén meg csak akkor, ha a fájl is módosult, vagyis olvasáskor nem.
-
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #7452 üzenetére
>a backportban van a te verziód, a sid-et tedd fel, onnan frissül.
Erre gondoltam, hogy magas. A deb-et tudom telepíteni
Az én nevem nem piros, nem is lesz. Nem fizetek. Az egészet én csak pöcsméregetésnek tartom. Van egy újabb valami amivel hencegni lehet, mások orra alá dörgölni. Gusztustalan.
Adblock ki van kapcsolva a PH oldalain, néha még a reklámra is rákattintok, más extra szolgáltatást meg nem igénylek. -
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #7450 üzenetére
Most itt olyanokat írtál, hogy inkább hagyom a fenébe az egészet
>Nálad hogy-hogy fenn maradt a Logout blog a nicked alatt?
A nagy "prémium előfizetés"-es pöcsméregetős rendszer egyik mellékhozadéka. A kiírás csak blogbejegyzést követő pár napig látszik (talán 5?)... Gondolom ez egy egy kis "ösztönzés" az előfizetésre...
A topicösszefoglalóval megtisztelsz
-
olivera88
veterán
válasz
ubyegon2 #7343 üzenetére
A Trimet be lehet kapcsolni telepítéskor is ugy vettem észre, és a noatimet is. Úgyhogy ez az írás már elavult
"A TRIM-nek két megvalósítása van Linuxon, az /etc/fstab fájlba írt discard csatolási opció, ill. az fstrim parancs."
[link]
A VAR könyvtárat a HDD re teszem, van egy felesleg 3.1 gb os swap partició, erre teszem, ez a méret elég lesz ugye? Van egy másik swap ami nagyobb kicsit, 4gb az lesz a swap.DD vel így kell bootolható USB t készíteni? dd if=<az iso neve> of=<a pendrive helye devsdx> bs=4M; sync
Vagy kell előtte ez is? [link] -
olivera88
veterán
-
olivera88
veterán
válasz
ubyegon2 #7325 üzenetére
Értem.Az az csak 5 év.
A másik kérdésem ez lenne
Windows telepítésnél írták hogy az oprendszer telepítésének idejére minden más adattárolót lehúzunk az alaplapról
Ez Linuxra is érvényes? Remélem nem, mert akkor nem tudom megadni HDD on lévő home particiót se a swapot se.bambano Hmm. És miket csinált? Amúgy direkt Samsungot akartam mivel egyik prohardveres cikkben azt írták ök járnak az élen a SSD gyártásban. A másik opció, meg a HyperX Savage volt, de ott kevesebb garanciát adnak, és nem is volt a szegedi edigitalban.
-
olivera88
veterán
válasz
ubyegon2 #7317 üzenetére
Ha a RAM ba mennek a dolgok az nem pazarolja el a RAM-ot? "A meghajtó kímélése és a teljesítmény növelése miatt fontos lehet a noatime csatolási opció beállítása az /etc/fstab fájlban"
Miért? Annyit ír a lemezre vagy miért? Én szeretem látni amúgy h mikor lett hozzáférve utoljára a fájlokhoz. Amúgy nem valami gagyi SSD ről van szó h agyonra kellene óvni, egy Samsung 850 Evo ról van szó, amire 50 év gar van illetve 75 TBW. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #7130 üzenetére
Mert a downgrade nem megoldása a problémának, max tüneti kezelés. Majd ha lesz kis időm erre, akkor megnézem mit lehet állítani.
Iscariah: nem film alatt van gond, hanem 2D-ben mikor böngészőben görgetek. A Debian 7.3 óta használom azt a gépet a cégnél, eddig semmi tearing gond nem volt.
-
tlac
nagyúr
válasz
ubyegon2 #6894 üzenetére
ezt linkelhetted volna korábban is (vagy ha volt is, nem vettem észre)
itt már látszik, hogy egyedi hibád van
ha kevered is rendszereket, ilyen nem szokott történniezt is írtam:
(vagy lehet fel is lehetne pakolni onnan Jessie alá, ha bátor vagy)tlac ft. hozzáállását nem tudtam annyira érteni, máskor ő se ilyen, a mostani Debian-LMDE2 cinmanó hibridet is neki köszönhetem.
az a baj, hogy szavakon lovagolsz, ironizálsz, ami nekem nem egyértelmű (szerintem másoknak sem), hogy mikor teszed
ha valamivel nem értesz egyet, akkor arra írsz egy baromságot, ahelyett, hogy leírnád kulturált módon, hogy mi a gondod vele
úgy összességében elég bicskanyitogató üzenetet tudsz írni, amit nem bírok mindig elnézni
közben neked vannak problémáid a rendszerben, de így csak abba az irányba haladsz, hogy mellőzzük a kérdéseidet -
spammer
veterán
válasz
ubyegon2 #6896 üzenetére
Az "értsd" csak egy "szófordulat" a magyarázathoz, nem kell belekötni, nem volt benne rossz szándék.
"Ha minden működik!"
Nyilván, de ez bármelyik disztróra érvényes. Nem olyan rég valakinek (a kezdő topikban) meg pont az Ubuntu nem ment sehogyan a gépén normálisan. Pedig kezdőknek szinte mindig az van ajánlva a Mint mellett.
A kezdő meg nyilván vagy tudatlan vagy még nem sok tudással rendelkezik, tehát tapasztalatlan az adott témával kapcsolatban, azért kezdő. Szerintem ebben nincs semmi pejoratív, ez tény. A különbség ott van, hogy az adott kezdőt érdekli-e a téma, akar-e tanulni, utánaolvasni a dolgoknak, vagy csak szeretné, ha kapna egy rendszert, amit felrak(nak neki), és megy és kész, de nem akar érteni hozzá (mélyebben), nem akar terminált sem látni, nem akarja piszkálni.
-
spammer
veterán
válasz
ubyegon2 #6894 üzenetére
"az más kérdés, hogy nem értem, miért írtad
"
Nem nekem szólt, de hogy értsd:
Írták, hogy sok kezdő, köztük szülők is használják a Debiant. Erre érkezett az a válasz, hogy más dolog használni és más üzemeltetni. Értsd: nem a kezdők/szülők telepítik és konfigurálják, ők csak használják. Értsd: ha nincs, aki beállítsa, akkor nem biztos, hogy kezdőnek való rendszer a Debian.
szerk: bár szerintem ha egy kész DE-t rak fel valaki a telepítővel, akkor nem bonyolultabb, mint egy Ubuntu.
-
tlac
nagyúr
válasz
ubyegon2 #6891 üzenetére
bocs, telefonról, meg tabletről pötyögtem, és a legrövidebb módon akartam leírni
a hiszemet abban értelemben használtam, hogy valószínűleg nem úgy történt, eléggé kételkedek benne
általában a kezdeti beállítások az első indításnál jönnek létre
Köszi ezt a már- már axiomatikus bölcsességet! Ilyent nem tanulnék a kezdő topikban, az biztos!
szívesen, "örülök", hogy ilyen hatékonyan tudsz érvelni
Szerintem ne fecséreld ezentúl guruságodat ilyenekre, mint én meg a többi kezdő!
jah, majd máskor jobban figyelek!
(#6892) Iscariah
a probléma ott van, hogy a Mint-es topik főleg az Ubuntu alapúval foglalkozik
ha az LMDE-vel kapcsolatban lenne egy kérdésem, és ez nem a Mint specifikus dolgokat érinti, én itt tenném fel a kérdést, mivel itt több a Debiant használó ember
kb. ezzel a gondolatmenettel offoltam ide az LMDE-s linkeketAmúgy meg kezdők is használhatnak Debiant, mint pl sokak szülei, köztük az enyéim is
nem ugyanaz használni, mint üzemeltetni
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #6865 üzenetére
A szemetet nem távolítja el, én is passzolom hogy miért. Továbbá, ahogy bob is írta, a config fileok is meg szoktak maradni a home/user alatt.
(#6874) Penty: Az mplayer szerintem nem lehet ennyire súlyosan problémás. Szerintem sokkal valószínűbb hogy vagy KDE vagy systemd a probléma. Ha egyéb lett volna, maradna valami nyoma, de én sem találtam.
-
-
BoB
veterán
válasz
ubyegon2 #6865 üzenetére
Nem nagyon Debianzok, de asszem:
Ha a dpkg -L csomagnév is kilistázza ezeket a fájlokat, akkor eltávolíthatók ezzel:
dpkg -P csomagnév
Működik az eltávolított csomagokra is, tehát ebben az esetben is. (de a user konfigokat ez sem törli, azokat kézzel kell leszedni)Ha nem listázza őket, akkor a telepítés során a csomag scriptje hozta őket létre (vagyis a dpkg nem tud róluk ergó eltávolítani sem fogja), és uninstallkor a postrm nem szedte le. Vagyis így jártál
olivera88:
Ha ez valami library azt hiába teszed csak úgy be a program könyvtárába, nem ott keresi hanem a telepítettek között.
-
olivera88
veterán
válasz
ubyegon2 #6852 üzenetére
Először nem oldódott meg, csak az ellenőrzés tűnt el. Vagy csak nem értettem.
Az lsbk -f lett volna a megoldás, de én blkid-t írtam be, kimásoltam az swap UUID számát és FSTAB-ban átírta régire. És így jó lett.Ez mit jelent? systemd1 : Job rpcbind..service/start deleted to break ordering circle starting with basic.target/start
A másik rendszeremen jött elő az a baj.
-
olivera88
veterán
válasz
ubyegon2 #6841 üzenetére
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
# / was on /dev/sdb7 during installation
UUID=5ddfef35-cabc-4a5f-ab36-8e9402003ac2 / ext4 errors=remount-ro 0 1
# swap was on /dev/sdb6 during installation
UUID=952b465f-a73c-41c2-999f-d727d0d51a44 none swap sw 0 0
/dev/sr0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto 0 0 -
spammer
veterán
-
válasz
ubyegon2 #6825 üzenetére
Reboot után már lecserélte paman a kimenetet:
Kicsit galádul szól ez a kimenet a Defy fülesével a teszthanggal, de már beljebb vagyok. Egyébként se zenére kell a hang, csak időnként belehallgatok a letöltött fájlokba.
Itt semmi nem változott:
-
Penty
aktív tag
válasz
ubyegon2 #6755 üzenetére
Én anno úgy csináltam ezt meg, hogy töröltem a SWAP partíciót, majd a felszabadult helyet hozzácsatoltam a ROOT-hoz. Ezek után már nem volt hibernálás opció a KDE menüiben. Kitöröltem az fstab-ból is a SWAP dolgait, hogy ne legyen reklamáció a gép indulásánál.
Ha mégis szükségem lenne SWAP-ra, akkor csinálok egy tetszőleges méretű SWAP fájlt és azt használom. -
spammer
veterán
válasz
ubyegon2 #6757 üzenetére
Debian alatt nincs ilyen alapból. Kreálj egy üres fájlt oda (rootként persze) és másold bele a tartalmát annak a .pkla fájlnak, majd mentés (és talán kell logout vagy reboot is utána, de nem biztos).
Bár nem tudom, hogy ez a módszer egyébként működik-e systemd-s Debian alatt.
-
tlac
nagyúr
válasz
ubyegon2 #6711 üzenetére
az ubuntu alapúnál valóban több a különbség, de a tisztán debian alapúnál (LMDE 2, Betsy) nincs olyan nagy különbség
itt volt egy kis összehasonlításom
Jessie vs. LMDE 2
Új hozzászólás Aktív témák
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest