Hirdetés
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: 2025, zárás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Pajac: 27 ezer kilométerrel közelebb, mint átlagosan
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Fred23
üzenetére
már nem mondom meg fejből, de valahol 6.9.2-nél rakta bele az intel az xe2 drivert a kernelbe. ami újabb, az akár jó is lehet.
én teszteltem, szerintem jobb az xe2 driver ehhez a kártyához, mint az i915 driver, bár azzal is elmegy. mondjuk időnként hullámzik a minősége...
-
válasz
Fred23
üzenetére
nem tudom, hogy az arc kártyákban milyen videochip van, ha uhd, akkor azt támogatja a kernel is, meg a debian is, ha xe vagy xe2, akkor ahhoz kicsit mókolni kell (kernelt kell fordítani) vagy testing debiant kell felrakni (nem tudom fejből, az milyen kernelt rak fel, mert én kézzel fordítgatok mostanában).
szerintem vehetsz nyugodtan arc kártyát.
-
-
Super!
Mondjuk a Kezdők inkább benéznek a Kezdő topoikba, mint a Debian topikjába....... Népszerűbb a Mint-nél is, ja. Erről a témáról írtunk épp a Mint topikban, hogy mi alapján választ valaki neki tetsző disztrót. 
Gondolom megtetszik neki a csomagolása(nem a csomagkezelésre gondolok).Egyébként az MX-nek van néhány hasznos dolga, de mégsem ez teszi vonzóvá. A telepítősegéd/particionáló része viszont nem túl egyértelmű.
Mindegy, ha írni akarsz MX-szel kapcsolatban, a Kezdőbe írj inkább!

-
Akkor nem lesz gond, sorry, Fedora nekem ismeretlen, a topikja is, emiatt kérdeztem a rutinodra.

King Unique szaki módszerét alkalmazva jó lesz ez perzisztens telepítéssel, a naplózást meg célszerű kikapcsolni, bár ez a hosszú táv megfogalmazás...
Azt nem tudom, hogy a nem naplózó ext-ek mennyivel lassabbak, akár azt is kipróbálhatnád, de a sebesség gondolom a pendrive-tól függ majd leginkább, főleg, ha nem egy Sandisk Extreme pen-ed van.
Remélem, hogy jön a 9-es Debian, mert már én is előkészítettem neki a helyet, az előzőt már nagyon összekutyultam és olyan régen használtam Debiant, hogy elfelejtettem, hogyan kell helyrehozni.
-
A kipróbálás alatt a live futtatást érted? Ez memóriából futtatja a rendszert.
Ha telepíteni akarod, akkor szerintem szűken elég lesz a 8 GB, főleg light DE-vel. Időnként takarítani kell a cache-t, hogy ne teljen be.Mekkora rutinnal rendelkezel Linux telepítésben/használatban amúgy? Milyen gépre szeretnéd telepíteni ill. milyen gépen próbálnád ki live-ban?
------------------------------------------------------------------
Perzisztens pendrive telepítést akarsz? Látom colomb2 szaki erre utal a kérdésével.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kockázatmentesen a helyesebb testtartásért
- Elektromos cigaretta 🔞
- Bloodborne (PS4)
- Keskenyebb házba keresel hűtőt? Lehet, hogy megtaláltad
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Foxpost
- Óra topik
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- További aktív témák...
- Witcher 1 Collector's Edition
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Árváltozás: Deus Ex Human Revolution Collector's Edition
- Stalker Clear Sky Limited Collector's Edition
- Árváltozás+játék!The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3395, 100% Akkumulátor
- 144 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő