- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Fred23 #10657 üzenetére
már nem mondom meg fejből, de valahol 6.9.2-nél rakta bele az intel az xe2 drivert a kernelbe. ami újabb, az akár jó is lehet.
én teszteltem, szerintem jobb az xe2 driver ehhez a kártyához, mint az i915 driver, bár azzal is elmegy. mondjuk időnként hullámzik a minősége...
-
bambano
titán
válasz
Fred23 #10654 üzenetére
nem tudom, hogy az arc kártyákban milyen videochip van, ha uhd, akkor azt támogatja a kernel is, meg a debian is, ha xe vagy xe2, akkor ahhoz kicsit mókolni kell (kernelt kell fordítani) vagy testing debiant kell felrakni (nem tudom fejből, az milyen kernelt rak fel, mert én kézzel fordítgatok mostanában).
szerintem vehetsz nyugodtan arc kártyát.
-
-
Super!
Mondjuk a Kezdők inkább benéznek a Kezdő topoikba, mint a Debian topikjába....... Népszerűbb a Mint-nél is, ja. Erről a témáról írtunk épp a Mint topikban, hogy mi alapján választ valaki neki tetsző disztrót.
Gondolom megtetszik neki a csomagolása(nem a csomagkezelésre gondolok).Egyébként az MX-nek van néhány hasznos dolga, de mégsem ez teszi vonzóvá. A telepítősegéd/particionáló része viszont nem túl egyértelmű.
Mindegy, ha írni akarsz MX-szel kapcsolatban, a Kezdőbe írj inkább!
-
-
Akkor nem lesz gond, sorry, Fedora nekem ismeretlen, a topikja is, emiatt kérdeztem a rutinodra.
King Unique szaki módszerét alkalmazva jó lesz ez perzisztens telepítéssel, a naplózást meg célszerű kikapcsolni, bár ez a hosszú táv megfogalmazás...
Azt nem tudom, hogy a nem naplózó ext-ek mennyivel lassabbak, akár azt is kipróbálhatnád, de a sebesség gondolom a pendrive-tól függ majd leginkább, főleg, ha nem egy Sandisk Extreme pen-ed van.
Remélem, hogy jön a 9-es Debian, mert már én is előkészítettem neki a helyet, az előzőt már nagyon összekutyultam és olyan régen használtam Debiant, hogy elfelejtettem, hogyan kell helyrehozni.
-
A kipróbálás alatt a live futtatást érted? Ez memóriából futtatja a rendszert.
Ha telepíteni akarod, akkor szerintem szűken elég lesz a 8 GB, főleg light DE-vel. Időnként takarítani kell a cache-t, hogy ne teljen be.Mekkora rutinnal rendelkezel Linux telepítésben/használatban amúgy? Milyen gépre szeretnéd telepíteni ill. milyen gépen próbálnád ki live-ban?
------------------------------------------------------------------
Perzisztens pendrive telepítést akarsz? Látom colomb2 szaki erre utal a kérdésével.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SoundBlaster X-Fi
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Automata kávégépek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- The First Berserker: Khazan
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Router gondok
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Samsung S24 8/128GB, Kártyafüggetlen, Újszerű állapot, Garanciával!
- Intel Core I9 9900K Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest