- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Destloler
tag
Mindenkinek köszönöm a segítséget
Olyan kérdésem lenne hogy ip cím alapján nem lehetne visszanyomozni hogy ki volt aki ennyire unatkozik hétvégén este 10 óra után. -
tlac
nagyúr
Egy kis segítséget kérek a wine felélesztéséhez wheezy 64 biten. Csak simán telepítettem, de nem működik:
err:wgl:has_opengl Failed to load libGL: libGL.so.1: nem nyitható meg a megosztott objektumfájl: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
err:wgl:has_opengl OpenGL support is disabled.
err:d3d_caps:WineD3D_CreateFakeGLContext Can't find a suitable iPixelFormat.
err:d3d:InitAdapters Failed to get a gl context for default adapter
err:ddraw:ddraw_create_swapchain Failed to create swapchain, hr 0x8876086c.
err:ddraw:ddraw7_SetCooperativeLevel Failed to create swapchain, hr 0x8876086c.
fixme:x11drv:X11DRV_desktop_SetCurrentMode Cannot change screen BPP from 32 to 16
wine: Unhandled page fault on read access to 0x0000001c at address 0x7e8171cb (thread 0009), starting debugger...
Unhandled exception: page fault on read access to 0x0000001c in 32-bit code (0x7e8171cb).A sejtésem az, hogy kellene neki a libGL.so.1-ból a 32 bites változat is. (Azt már nem értem, hogy egyáltalán miért települt így fel a wine nélküle...)
Valószínűleg nekem ennek a csomagnak kell a 32 bites változata:
libgl1-fglrx-legacy-glx
Wheezy backports alatt a 64 biteset látom is. Viszont:dpkg --add-architecture i386
apt-get update
apt-get -t wheezy-backports install libgl1-fglrx-legacy-glx:i386
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
libgl1-fglrx-legacy-glx:i386 csomag nem elérhető, de egy másik hivatkozik rá.
A kért csomag hiányzik, elavult vagy csak más forrásból érhető el
E: „libgl1-fglrx-legacy-glx:i386” csomagnak nincs telepítésre jelölt verziójaNem értem, hogy miért nem találja miközben itt van.
Ötlet?
-
Vladi
nagyúr
válasz
Eastman #5062 üzenetére
Na most teszem fel fedora 17 alá.
Azt nem írják, hogy 32-es, vagy 64-es a cucc. Felteszem mindkettő függőségeit:wxpython dev csamoagok, wxgtk dev, python-imaging dev csomagok. Félmillió függőség semmi gond.
src könyvtárban erre:
python setup.py build
lefordul.Most jön a fejvakarás, mert elvileg 64 bitre fordított, de 3 különböző sweastrology.so fájl van.
Najó, ha 64, akkor az. A /src/Morius/SWEP/src/linux/64bits könyvtárból másoltam a sewastrology.so fájlt a
/usr/lib64/python2.7/lib-dynload könyvtárba. Egyrészt, mert a 64 bitest fedorán itt találom, mármint a megosztott libeket a user programokhoz, másrészt meg csak itt volta dynload könyvbár.Lássuk:
python ./morinus.pyMegy.
Te mi az, hogy solar, meg ilyenek?
Meg különben is! Mindek neked asztrológia program?
Maitreya-t is tudom ajánlani. De egyébként nem csoda, hogy kínlódsz vele, a két leírás egyikse se írja le
korrekten, hogy mit kell csináli. -
Destloler
tag
Próbáltam nem engedi, nem ismert parancs a sudo
-
Destloler
tag
Sziasztok,
Szeretnek ujra egy kis segítséget kérni, történt egy kis baj a debian szerveremmel. Sikerült megcsinálom a conkyt erre most hétvégén valaki nagyon unatkozott és feltörte a szerveremet ( szakad volna az anyjaba a feje
) és megváltoztatta a root jelszavamat. Tegnap este megint próbálkozott úgy hogy bezártam a nyitva hagyott portot a routeremen, és meg is valahogy elérte ezt kihúztam a gépből a LAN kábelt. User kent meg be tudok lépni, terminálból meg tudom változtatni valahogyan a root jelszót? Olyan program is érdekelne ami kicsit biztosabbá teszi a gépet ami nem engedi hogy ilyen könnyen betorjenek. Jo nem volt olyan nehéz jelszavam de megis eltörölték, pedig volt benne nagybetű szám stb.. 10 karakterből állt a jelszavam. Előre is köszönöm a segítséget
-
MacCaine
őstag
válasz
sanchomuzax #5083 üzenetére
Igen, az is hiba, meg kell oldani.
Ezt most vettem észre: a hibaüzenetben "/var/run/lighttpd/munin-cgi-html.sock-3" van, a conf file-ban meg "/var/run/lighttpd/munin-cgi-html.sock". Az a hármas lehet, hogy lemaradt a config fájlban?
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
MacCaine #5081 üzenetére
Ez mindössze az accesslog.filename kezelését tette helyre, ami meg nem zavarta amúgy a webes működést, de azért köszi!
Még ennyi van:
2013-06-03 12:41:05: (log.c.166) server started
2013-06-03 12:42:05: (mod_fastcgi.c.2543) unexpected end-of-file (perhaps the fastcgi process died): pid: 21372 socket: unix:/var/run/lighttpd/munin-cgi-html.sock-3
2013-06-03 12:42:05: (mod_fastcgi.c.3329) response not received, request sent: 1100 on socket: unix:/var/run/lighttpd/munin-cgi-html.sock-3 for /munin-cgi/munin-cgi-html?, closing connectionAkkor ez alapján tovább keresek. Köszi!!!
-
MacCaine
őstag
válasz
sanchomuzax #5079 üzenetére
Ezt olvastad már?
Ja, ez benne van a conf file-ban... -
sanchomuzax
aktív tag
-
MacCaine
őstag
válasz
sanchomuzax #5076 üzenetére
Közben nézegettem, a debian meg az arch wiki is azt mondja, hogy a lighttpd-t kell újraindítani.
Szóval: sudo /etc/init.d/lighttpd restart. -
MacCaine
őstag
válasz
sanchomuzax #5076 üzenetére
Ilyen service-ed van?
/etc/init.d/spawn-fcgi
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
MacCaine #5075 üzenetére
Próbáltam, de nem jártam sikerrel. Semmit nem ír ki:
$ sudo service php5-fpm restart
vagy
$ sudo /etc/init.d/php5-fpm restart
Léteik amúgy:
$ ls -al /etc/init.d/*php*
-rwxr-xr-x 1 root root 4549 márc 7 06:22 /etc/init.d/php5-fpmAmúgy ezzel kell újraindítani?
Így néz ki a Lighttpd.conf fájlom:
-
MacCaine
őstag
válasz
sanchomuzax #5074 üzenetére
Töltsd be újra a fastcgi modult?
-
sanchomuzax
aktív tag
Valami a legutóbbi frissítéssel elszúrt a Munin webes megjelenítését. Fut a háttérben, létrejönnek a html és kép grafikonok. Azonban a /munin/index.html és minden fájlja "500 - Internal Server Error" hibaüzenetet ad.
Az az érdekes, hogy minden más webes cuccom megy. Sőt, ha másik mappába átmásolom bármelyik a Munin megjelenéséért felelős fájlt, akkor frankón megjelenik. Csak ebben a mappában nem hajlandó semmi mutatkozni. Elvileg semmihez sem nyúltam a Lighttpd konfigjában, minden a régi.
A /var/log/lighttpd/error.log tele van ilyenekkel:
2013-06-02 00:44:00: (log.c.166) server started
2013-06-02 00:44:00: (server.c.987) WARNING: unknown config-key: accesslog.filename (ignored)
2013-06-02 00:44:44: (mod_fastcgi.c.2543) unexpected end-of-file (perhaps the fastcgi process died): pid: 15734 socket: unix:/var/run/lighttpd/munin-cgi-html.sock-3
2013-06-02 00:44:44: (mod_fastcgi.c.3329) response not received, request sent: 1187 on socket: unix:/var/run/lighttpd/munin-cgi-html.sock-3 for /munin-cgi/munin-cgi-html?, closing connection
2013-06-02 00:44:44: (mod_fastcgi.c.2543) unexpected end-of-file (perhaps the fastcgi process died): pid: 15733 socket: unix:/var/run/lighttpd/munin-cgi-html.sock-2
2013-06-02 00:44:44: (mod_fastcgi.c.3329) response not received, request sent: 1187 on socket: unix:/var/run/lighttpd/munin-cgi-html.sock-2 for /munin-cgi/munin-cgi-html?, closing connection
2013-06-02 00:47:18: (mod_fastcgi.c.1732) connect failed: Connection refused on unix:/var/run/lighttpd/munin-cgi-html.sock-3
2013-06-02 00:47:18: (mod_fastcgi.c.3002) backend died; we'll disable it for 1 seconds and send the request to another backend instead: reconnects: 0 load: 1
2013-06-02 00:47:24: (mod_fastcgi.c.2543) unexpected end-of-file (perhaps the fastcgi process died): pid: 16257 socket: unix:/var/run/lighttpd/munin-cgi-html.sock-3
2013-06-02 00:47:24: (mod_fastcgi.c.3329) response not received, request sent: 1187 on socket: unix:/var/run/lighttpd/munin-cgi-html.sock-3 for /munin-cgi/munin-cgi-html?, closing connectionEzzel mit lehet kezdeni?
-
Archttila
veterán
Ma egy erdekes jelensegre lettem figyelmes. Ujrainditottam a Transmission klienst, es bizony elfelejti a beallitasokat
mindig default beallitasokkal indul ujra... toroltem a config fajlokat de semmi. Volt reinstall is de nem segitett. Eddig tokeletesen megvoltunk.
transmission-gtk 2.77 (14031)
Persze valszeg ez: Debian Sid
-
tlac
nagyúr
inkább a régebbi ubuntu fontot tegyünk fel wheezy-re, ha tetszik nekünk ez a betűtípus
ttf-ubuntu-font-family_0.80-0ubuntu2_all.deb
ebben még nincs benne a medium-os verzióha újabbat teszünk fel, akkor a qt-s alkalmazások a medium-ot fogják választani a normál vastagságú helyett, és így olyan lesz, mintha bold-ot választottunk volna ki
-
-
-
Destloler
tag
A Conky konfigurálásánál elakadtam, az lenne a kérésem hogy ez hogyan tudom megcsinálni. Elolvastam amit linkeltél már a file-t se találom amit ez elején kér. A másik kérdésem pedig az hogy a Conky oldalán vannak screenchotok és hozzá tartozó skinek és konfigok, ezeket hogyan tudom beilleszteni és használni van közte olyan ami nagyon tetszik. A másik problémám az hogy jelenleg Transmission van a gépen, amit csak a webes felületéről tudom elérni. A kérdésem az hogy létezik-e olyan gui mac-re és win-re ami ami kezeli a transmission-t. Ha nem létezik akkor szeretnék segítséget kérni az rTorrent telepítésében.
-
-
Destloler
tag
Elinditottam a conky-t terminálból és most ez írja ki és nem lép ki :
-
Vladi
nagyúr
válasz
Destloler #5049 üzenetére
A su az felhasználót vált. Ha nem írsz utána semmit, akkor rootra akar majd váltani.
Az apt-get az a csomagkezelő program, utána írni kell, hogy mit csináljon.Telepíteni csak root joggal tudsz. Tehát így már érteni fogod mit írsz.
sudo egy köztes megoldás, akkor használhatod, ha a userednek adsz részleges root jogot. Ekkor a sudo azaz super user do parancs után írhatod, hogy mit akarsz. Ekkor is kér jelszót, de nem rootot, hanem a userét.
-
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Van mód kiiktatni leállításkor a 60 másodperces kötelező várakozást Wheezy alatt? Azt szeretném elérni, hogy ha megnyomják a power gombot, akkor kérdés nélkül induljon el a leállítás, ahogy az a Squeezeben volt.
Gnome3-as
a Wheezy, a dconfban a session managerben letiltottam a kérdező ablakot, de az valószínűleg nem ez volt, mert nem tűnt el. Más infót meg nem találtam erről...
-
válasz
Destloler #5037 üzenetére
Nem írom le, itt elolvashatod.
-
gyulank
addikt
válasz
CPT.Pirk #5038 üzenetére
A Firefox az 21.0-ás, és semmi bajom vele, csak az, hogy úgy akarom futtatni, mint bármi mást, alapértelmezetté tenni, hogy 2 kattintással meg lehessen nyitni Openboxból. A Debian 7-ben alapból a 10-es Iceweaselt teszi fel. De próbáltam telepíteni az újat is, futott is, de hibákat írt ki a terminálba, és tán abban se jött elő térkép legfölül, csak Firefoxba, meg jobban tetszik a vörös mint a kék, és úgyis az frissülne előbb. Ha települne valahogy.
-
gyulank
addikt
Igazából mindig kiírt valami hibát az új iceweasel, de rájöttem, hogy nekem Firefox kéne, mert tetszik, hogy ha beírok egy településnevet a keresőbe, fent alapból megjelenik a térkép is.
De azt sem tudom, hogy kell telepíteni. Kitömörítettem, a kitömörített mappából tudom futtatni, de ez így nem jó. Azt hogy lehet megcsinálni, hogy mondjuk terminálból elég legyen a firefoxot beírni cím nélkül, és mondjuk Openboxban az legyen a Web browser, és megjelenjen a böngészők közt is a menüben? Mondjuk kipróbáltam virtuál Debian 6 lxde-n is, de ott sincs a menüben se.
Próbáltam telepíteni a 32-bites Operát is deb-ből, de a szoftverközpont nem csinált semmit. A szoftver centert is hiába telepítettem, nincs a menüben már rányomtam a reconfigra is, plusz kitömöríteni is csak terminálból lehet,a fájlokat nautilusból nem. Ezek azért vannak mert csak openbox van fent? Bár az openbox is csak így sikerült, és ez elég sok dolgot telepített mellé.
apt-get install xserver-xorg-core xinit openbox xterm bzip2 Miért csak így sikerült? Hogy lehetne változtatni ezeken? -
tlac
nagyúr
Hogyan tudom feltenni úgy az új xbmc-t a deb-multimedia repository-ból, hogy csak is kizárólag azok a csomag frissüljenek be, amiket nagyon muszáj és a többiek maradjanak a debian stabil ágból?
Az apt pinning-gel próbálkozok, de kellene hozzá egy kis segítség.
Package: *
Pin: release o=Unofficial Multimedia Packages
Pin-Priority: 1Mi a helyes érték a priority-ra? Hogyan tudom telepíteni ezután apt-get-tel az új xbmc-t?
-
tlac
nagyúr
válasz
sanchomuzax #5031 üzenetére
gnome-ot használok, jobb klikkel be tudom állítani, hogy mi jelenjen meg
-
tlac
nagyúr
válasz
sanchomuzax #5029 üzenetére
balról jobbra:
értesítési terület (pl. idekerül a skype ikonja, ha háttérben fut), hangerőszabályzó, munkaasztalváltó, rendszerfigyelő (proci, ram, hálózat, vinyó, mind hasznos, mert rögtön észreveszem ha valami olyan megy, aminek nem kellene), óraaz értesítési területen megjelent még egy hangerőszabályzó, de annak ronda volt az ikonja, így azt kikapcsoltam az indítópultban, hogy ne induljon el automatikusan
alt + az egér jobb gombjával tudod szerkeszteni a panelt
-
tlac
nagyúr
4-es libreoffice elérhető a wheezy-backports-ban
sources.list-be és update
deb http://ftp.debian.org/debian/ wheezy-backports main non-free contribaztán
apt-get -t wheezy-backports install libreoffice libreoffice-help-huplusz a többi cucc, ami még kellhet
apt-get -t wheezy-backports install libreoffice-gnome libreoffice-gtk libreoffice-style-tango -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano #5022 üzenetére
Ez oké, a gond az, hogy az alapból beállított téma miatt az ablak címsora kétszer olyan vastag, mint magának a böngészőnek a sorai.
Most keresem hol lehetne témát, vagy betűtípust választani, de ez a Gonme3 valami borzalom. A Gnome2 menüinek felépítése is logikailag borzasztó volt, de ez csak rosszabb lett...tlac: megvan, megtaláltam benne. Régebben is használtam a lockdownt, csak nem találtam meg eddig a dconfban.
Most még azt keresem, hol lehet beállítani, hogy mit csináljon a főkapcsoló megnyomásakor. Eddig frankón a leállítás indult el, de a 7-el átváltott sleep módra és az energiagazdálkodási beállításokban semmi értelmes beállítás nem érhető el.
-
tlac
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #5020 üzenetére
szerintem annyira nincs rá szükség, mivel többnyire csak az alt gomb + jobb egérgombbal lehet módosítani
de találtam rá megoldást, amivel a teljesen le lehet zárni a panelta locked-down-t kell bekapcsolni dconf-editor-ban: [link]
a második kérdésedet nem teljesen értem
klasszikus felültetet használom 1 panellal -
tlac
nagyúr
GTK3-as Clearlooks téma
érdemes inkább ezt használni, újabb és jobb, mint, ami csomagolva van wheezy-benahhoz, hogy a nautilus-os asztalon az ikonok alatt fehér színű legyen a szöveg, kicsit bele kell nyúlni ebbe a témába, ki kell szedni a kommentet és nautilus-desktop.nautilus-canvas-item alatt lévő color-t átírni:
~/.themes/clearlooks-phenix-v2/gtk-3.0/applications.css
/************
* Nautilus *
************/
.nautilus-desktop.nautilus-canvas-item {
color: #ffffff;
text-shadow: 1 1 alpha (@theme_fg_color, 0.8);
}
.nautilus-desktop.nautilus-canvas-item:active,
.nautilus-desktop.nautilus-canvas-item:prelight,
.nautilus-desktop.nautilus-canvas-item:selected {
text-shadow: none;
}
.nautilus-desktop .entry {
background-image: none;
border-image: none;
} -
-
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
[link] <<Erre valaki? -
-
Destloler
tag
Sziasztok,
Szeretnék kérni egy kis segítséget. Van egy Debian 7 Home szerver gépem. Ezen szeretnék kicsit módosítani. Atom procis gép 2gb memóriával. Amit szeretnék rá.
1, egy olyan rendszer infos program ami az asztalon fut, hogy lássam a proci, memória terhelést és a hálozat sebességet/adatokat mutatja.
2, most NXCilnet fut rajta azon érem el. Ez leterheli egy kicsit a gépet. Nincs valami más program a mi nem ennyire terheli le?
3, Jelenleg egy transmission is fut rajta de ez csak webe keresztül érem el. Olyan torrentező programot szeretnék amit elérek egy programon keresztül. Ilyen a synology nasomon és a wl700ge routeremen is volt.Előre is köszönöm a segítséget.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Debian 7 telepíthető UEFI boot partíció nélkül?
Előre is köszönöm!
-
BigManus
addikt
Sziasztok!
Kis segitseget kernek, Debianban nem vagyok otthon.
Hoztak egy laptopot, mely kicsit oregecske. Lenovo R60E
A legujabb Debiant tettek fel ra, de a wifit nem tudjak beuzemelni...
Egy TP-Link TL-WN725N stick van benne.lsusb eredménye:
Bus 001 Device 002: ID 0bda:8176 Realtek Semiconductor Corp. RTL8188CUS 802.11n WLAN AdapterHa valaki tudna segíteni, megkoszonnem.
-
tlac
nagyúr
válasz
stopperos #4998 üzenetére
régen használtam, de aztán elszoktam tőle, lehet teszek még egyszer vele próbát ha a cinnamon-ból nem tudok kihozni valami jót
(#5000) CPT.Pirk:
nekem mindig jobban testre volt szabva a gnome
alapból a gnome3 klasszikus felület jó volt, de miután próbáltam olyanra alakítani, mint ahogy a gnome2-t használtam, ekkor már kijöttek az apró, de bosszantó hibák
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Vezetékes FEJhallgatók
- Könyvajánló
- BestBuy topik
- Revolut
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Autós topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest