- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
PumpkinSeed
addikt
Debian CLI-re milyen torrent klienst ajánlatok, illetve ahhoz tudtok valamilyen használati útmutatót küldeni?
-
Jester01
veterán
válasz
sanchomuzax #5596 üzenetére
workgroup helyett használd a domain kulcsszót.
-
gyugyujol
tag
válasz
sanchomuzax #5596 üzenetére
aha,tehat windows share
naigen,azzal mindig van szopás. még ha megy is commandline-ból,nem biztos,h fstabot is is normálisan használja.hát marad a google a számodra,mert én már régen mountoltam cifs/smb megosztást
de ahogy hirtelen rákerestem,mások is szívnak ezzel a problémával,szóval találsz rá megoldást.sose lesz bajod abból,ha nyomozol! man mount, man fstab..meglepően változatos tudnak lenni a manok: hol szarok, hol túlságosan részletekbe menő..
sok sikert!
és boldog karácsonyt -
sanchomuzax
aktív tag
válasz
gyugyujol #5595 üzenetére
Újratelepítettem a raspberry pi-omat, Debian fut rajta, kivételesen nem SD-ről, hanem egy HDD-ről. Minden megy, ahogy szokott, de valamiért nem tudom fstab-bal a szokéásos módon mountolni a synology-m drájvjait. Gigolo-val megy, azonban az nem mount, hanem sima smb elérés, attól nem jelenik meg nekem mnt alatt semmi.
Az fstab hibát ad erre, miközben ez volt korábban is a beállítás:
//192.168.0.3/volumeUSB1/usbshare /mnt/synology/usbshare1 cifs username=felhasznalo,password=jelszo,workgroup=WORKGROUP,users,auto,user_xattr 0 0
Az eredmény:
$ sudo mount -a
mount error(13): Permission denied
Refer to the mount.cifs(8) manual page (e.g. man mount.cifs)Azért keresek valami szamárvezetős grafikus editort az fstab-hoz, hogy rájöjjek, mit cseszek el.
-
gyugyujol
tag
válasz
sanchomuzax #5591 üzenetére
fejtsd már ki bővebben, légyszi!
ha uuid alapján mountolsz illetve szerkeszted az fstabot, akkor egészen kiszámítható lesz a mountolgatás.
amúgy biztosan kde és gnome alatt is van [azaz inkább qt-s és gtk-s] használható program. gnome alatt gnome-disk-utility, kde alatt nem vágom, pedig kdet használok
-
Rimuru
veterán
válasz
sanchomuzax #5591 üzenetére
medit, gedit, leafpad, geany, stb...
Jó régi program: [link]
-
sanchomuzax
aktív tag
Debian alá keresek grafikus fstab editort, mert tele van a strand, hogy nem tudom ugyanazt bemountoilni, ami fél éve még ment.
Létezik ilyesmi, mint Ubuntu alá a mountmanager?
-
duo
addikt
sziasztok, két kérdés:
1./ a 331-es nvidia driver nálatok is kb. 10Mb-al több ramot kér? predcise-n és wheezy-n is tapasztaltam, de érdekel másnál is így van-e.
2./ kernelmodulokat tiltanék le. odáig oké, hogy blacklist pcspkr, meg psmouse, ezeket biztosan tudom. de az lsmodra amit kidob hosszú listát, honnan tudom meg mi az ami nem kell nekem, és feláll a rendszer akkor is ha a listára teszem azokat?köszi: duo
-
Destloler
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, nem tudom elindítani a miniDLNNA szervert. Ezt írja ki:
Nagyon jó lenne ha tudnátok segíteni működésre bírni. Lenne még egy olyan kérésem hogy szeretnék feltenni a szerverre olyan Samba szervert ami támogatja a SMB2 szabványt. Ha jól tudom ez a Samba 4.0 változata, ebben is szeretnék segítséget kérni. Előre is köszönöm a segítséget.
-
Destloler
tag
Sziasztok!
Olxanban szeretném kérni a segítségeteket hogy a home szerveremen fut egy VNC program ami rendszergazdai jogokkal bír. Hogyan tudnám megvalósítani hogy user jogokat használjon a program? Előre is köszönöm a segítséget. Előre is köszönöm a segítséget
-
stopperos
senior tag
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Sokszor gondolok arra hogy GNOME 3-al teszem újra a Debian-t. Úgy sztem egy kezdőnek könnyebb tanulni. De mindig csak eltántorítanak hogy a GNOME 3 fúj, meg gagyi meg stb. Ebben tényleg van igazság, vagy csak hiszek a magánvéleményeknek megint és nem magamra hallgatok!
Előre is köszönöm!
-
Destloler
tag
Sziasztok!
Szeretnék seítséget kérni, sikerült helyreállítatnom a gépet most már biztonságosabb a hackerek támadása ellen! Viszont az történt egy kis probléma fel van csatolva a régi raid de nem jelenít meg könyvátrat, abból gondolom hogy a torrent elindul csak megáll és hibát ír ki de addig tudok tallozni a raid partición, a miniDLNA is megy. Esetleg tudnátok segíteni hogy miért lehet ez, és hogyan lehetne megcsinálni? Előre is köszönöm a segítséget.
-
stopperos
senior tag
Pl első körben a <span tageket szedd le. A sor a -j MASQUERADE -vel záródjon, utána nem kell semmi.
Nem tudom mennyi elérhető belőle, de Czakó Krisztián nyomott egy jó előadást. Itt van az oldala: http://www.linuxakademia.com/linux-oktatovideo-2013-openvpn-szerver-keszites-1
Nekem nem sikerült beletekerni, de talán pont annyit lefed, hogy a szervert elkészítsed.
-
sonar
addikt
Hi,
Raspbian alatt szeretnék VPN szervert csinálni ezen tutorial alapján: [link]
Ha kiadom ezt a parancsot
sudo iptables -t nat -A POSTROUTING -s 10.0.0.0/8 ! -d 10.0.0.0/8 -o eth0 -j MASQUERADE<span style="font-size: 13px;"> </span>
akkor azt mondja, hogy syntax error '<' jel körül.Tudna vki segiteni?
Vagy esetleg egy jobb működő tutoriált adni. -
Rimuru
veterán
Adott egy gép, Windows 8 telepítve UEFI, GPT, minden szépséggel együtt, felment egy Debian expert install, rendszerbetöltő telepítése pontnál nem kérdezett semmit, de látszólag megcsinált mindent, uefis dolgokat is rakott, UEFI menüben még ott is van hogy debian de utána az üres, igazából nem tudom mit nézzek, saját gépemen direkt nem szórakoztam UEFI-vel.
-
Jester01
veterán
válasz
Speeedfire #5570 üzenetére
Ugyanaz a csomag lehet, de mivel a debian csomagban debian patchelt változat van, az nem ugyanaz mint a centos csomag. Beállítások meg pláne különbözőek lehetnek, tekintve, hogy más konfigurációs rendszert használhatnak.
-
Jester01
veterán
válasz
Speeedfire #5568 üzenetére
Debian elég sok patchet alkalmaz a php-re, még ha lenne csomagból ugyanaz a verzió az akkor sem egyezne pontosan. Kérdés, mennyire ragaszkodsz az abszolút egyezéshez.
-
Speeedfire
félisten
-
Jester01
veterán
válasz
Speeedfire #5566 üzenetére
Ezért kell leszedni a debianos forrást, abban módosítani és az abból készült csomagot telepíteni. Lásd apt-get source és dpkg-buildpackage
-
törölt tag
válasz
Speeedfire #5564 üzenetére
Debian alatt nem mukodik az, ami ubuntu alatt? En lamp-ot ugy szoktam feltenni, hogy feldobom a tasksel-t aztan elinditom es ott bejelolom a lamp-ot es felteszi bekonfigolva.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #5563 üzenetére
Nálam valami nagyon nem kerek.
root@iserver:/etc/apache2/mods-enabled# which php
/usr/local/bin/php
root@iserver:/etc/apache2/mods-enabled# php -v
PHP 5.4.17 (cli) (built: Nov 28 2013 14:12:16)
Copyright (c) 1997-2013 The PHP Group
Zend Engine v2.4.0, Copyright (c) 1998-2013 Zend Technologies
root@iserver:/etc/apache2/mods-enabled#Phpinfo szerint pedig ez fut az apache2 alatt:
PHP Version 5.4.4-14+deb7u5
-
Speeedfire
félisten
válasz
Jester01 #5560 üzenetére
Az adatbázisban iso-ban vannak az adatok én pedig utf8-ba kérem le, emiatt túl szokott csordulni a memória. A forrás fájlban át kellett az egyik fájlt szerkeszteni, hogy a megfelelő memóriát foglalja le.
Ezt feltelepítettem, de húzta a sima php5-cli és php5-common csomagokat is, ami miatt nem az én forgatott php-mat akarja használni, hanem a debian repos csomagját.
Ezt a csomagos megoldást kipróbálom.
-
gyugyujol
tag
válasz
Speeedfire #5559 üzenetére
jah,én se vagom,h mi vett rá a forrásból fordításra
eszembe sem jutna nekiállni, pláne nem debian alatt.
de folyjon ki a szemem,ha nincs 500 helyen step-by-step leírva..
hát dehogynincs:
https://www.google.hu/search?biw=1336&bih=788&tbs=qdr%3Ay&q=lamp+debian+7+how&oq=lamp+debian+7+how&gs_l=serp.3..35i39.69927.70048.0.70303.3.3.0.0.0.0.159.379.1j2.3.0....0...1c.1.32.serp..1.2.301.-ehpz50NbSkés itt egy konkrét:
http://www.unixmen.com/install-lamp-apache-mysql-php-debian-7-wheezy/bocs,h nem a link teget használtam!
-
gyugyujol
tag
válasz
Revajzz #5557 üzenetére
hát ez ennél keményebb dió,öregem!
a VB-t hosztoló gépen [ha jól választottál NIC-t] először is az IP forwardingot kell engedned, aztán ahhoz, h tudjál kommunikálni a külvilággal, a hoston a network address translationt is meg kell oldanod, nem beszélve a helyes hálózati beállításokról...
... és ha már ilyen fába vágtad a fejszédet, akkor érdemes a NAT, ip_forward és az iptables kulcsszavakra rákeresned [ezért is nem írtam le a konkrét megoldást], aztán pedig ugye a DNS, DHCP és társaira, nem említve a Microsoftos megoldásokat, amik külön szakma.
bár nem tudom, hogy a BGF-en mennyire kell mélyen beleásni ebbe, de ártani nem fog, ha következetesen és részletesen utánaolvasol ezeknek.
google://"enable nat iptables ip forward linux how to"
és itt minden ismeretlen dologra legalább wikipedias szinten ráolvasol, és _jegyzetelsz_. -
Jester01
veterán
válasz
Speeedfire #5559 üzenetére
Mi késztetett a kézi fordításra?
Alapesetben apt-get install libapache2-mod-php5
Ha meg mindenképp kézzel akarsz fordítani akkor is érdemes deb csomagot csinálni és akkor lásd előző pont. -
Speeedfire
félisten
LAMP-ot szeretnék debian7 alatt, de sehogysem akar összejönni.
Apache2 fent van, php-t leforgattam forrásból, viszont a loadmodule részhez nem találom a /usr/lib/apache2/modules/libphp5.so fájlt, ami a php fájlokat ehető tartalommá alakítja. -
Revajzz
tag
Hello. Hogy tudom azt megoldani hogy a kliens gépeket ki tudja engedni internetre? VirtualBox-on csináltam egy linux szervert amit tud: FTP,Web,Email,Samba,DNS,DHCP szolgáltatásokat egy komplex tervhez kell a BGF-re. Viszont a szerver adja ki DHCP-vel az IP-t a gépeknek,de netet nem kapnak :/
-
Archttila
veterán
-
karamblo
tag
Sziasztok. Debian Wheezy-t használok Gnome 3-mmal, és egyszerűen nem tudok hátteret váltani, fotót feltenni.MI lehet a gond ? Az usr/share/desktop-directories fájlt kellene bütykölni ?
-
jagyugyaerik
tag
Sziasztok!
Prob1.:Azt nem tudjátok, hogy miért van az, ha a Debiant úgy indítom, hogy be van kapcsolva a wifije és ha kikapcsolom és bedugom a net kábelt, akkor nincs net csak ha visszakapcsolom a wifit és ott netezek.
De van h azt csinálja alvás után h se a kábelen nincs net se wifin. Ez mitől lehet?
Prob2.:Van, hogy néha lefagy az asztal, megáll az idő nem reagál semmit, ha ment a zene, akkor megy tovább, de nem tudok semmit csinálni. Viszont ha nyomok ctr+alt f1-t akkor megnyitja azt az ablakot és onnan tudok dolgozni vagy rebootolni.
Köszi a válaszokat. -
tfalcon96
aktív tag
Sziasztok, Debian-ból melyik a legstabilabb verzió, amit egy teljesen kezdő linuxosnak is ajánlanátok?
-
törölt tag
válasz
gyugyujol #5544 üzenetére
Köszönöm a tippeket!
Lehet még állítani sok mindenen.Végül is találtam megoldást a GPU-ra, csak nem működik.
De megosztom háta valakinek jó lesz.[link] Betöltöttem a modult, lefuttattam a test.sh-t de nincs eredmény. Igazából ezek notebookokhoz vannak ahol két gpu van, és ha jól értem, az egyiket le lehet tiltani.
Ha az alaplapom benne lenne a listában akkor örülnék, de nincs.. -
gyugyujol
tag
válasz
#94180096 #5543 üzenetére
jah,persze az a 8W az csalóka,meg az CPU-ra vonatkozik csak, vagy ha már a GPU is bele van tokozva,akkor meg pláne hogy az.
biosból minden szart letiltasz meg powermanagement szempontbol maximalizálsz,forgatsz custom kernelt,csak minimális szolgáltatásokat futtatsz,a sysctl-lel is nagyon sokat lehet keverni,aztán IO schedule-ökből is vannak megoldások.
ezek után,ha minimalizáltál teljesítményfelvevő eszközöket,akkor trükközhetsz "megújuló" energiaforrással mint szél- vagy napenergia, és/vagy egy lapátos dinamót kötsz a központi lefolyótokhoz,befogsz pár hörcsögöt,vagy szimplán lopod mástól az áramot vagy szerzel több,autókba való akksit,és melóhelyen töltögeted őket..
meg ha már összepattintottad a rendszert,akkor bevágod cramfsbe és csak a RAMból foglalsz a rendszernek helyet,a logoláshoz is alternativ megoldast csinálsz meg ilyenek.nem vagyok járatos ebben az egészben,de egészen biztosan feneketlen információs bázis az internet
-
törölt tag
válasz
gyugyujol #5542 üzenetére
Hello,
Köszi a választ!
Igazából ez egyik blogbejegyzésemhez kellett volna, amiben a NAS-okról írok általában.
Szerettem volna 20-30W-os fogyasztást levinni ~8W-ra.(ennyi a processzor fogyasztása ezen a lapon)
Mindenesetre a HDD kikapcsolása tényleg jó 5let, vagy a CF, SSD használata.
Ezekről el is feledkeztem, pedig alapvető dolgok.. -
gyugyujol
tag
válasz
#94180096 #5540 üzenetére
ez jó!
hidd el, az atom már eleve nem is fogyaszt sokat, másrészt attól még,h a modul be van töltve, nem feltétlenül fog teljesítményt felvenni a gpu addig,amíg nincs használva..
egészen meg leszel lepődve, amikor csinálsz egy "lsmod"-ot, és meglátod,h mennyi modul van betöltve,és mégsem látod kárát.szóval ne kombináld túl,szerintem,hagyd a francba
inkább órajelet limitálj, meg a vagy mSSD-t vagy SSD-t használj a rendszernek,neadjisten vmi CF kártyát, és mindent swap nélkül, adattárolásra meg HDD-t, amit hdparmmal beállítasz,h azonnal álljon le,amint idle van egy adott idő után. mert hogy,ha már zsidóskodunk, akkor nem biztos,h 1mp-cel az activity után célszerű standby-ba vagy sleepbe küldeni,mert jöhet igény 4mp mulva,akkor meg ujra fel kell porognie.
vannak elég elvadul IO schedule-ok az ilyesmikre, meghát ez az egész egy külön szakmatalán ilyen powertop meg hasonló toolokkal meg custom fordított kernellel szűkíthetsz, valamint kilőheted a szolgáltatásokat,amik felriasztják a procit a nyugiból.
-
gyugyujol
tag
válasz
Speeedfire #5536 üzenetére
bocs, úgy láttam,h ez volt a hozzászólásodban:
"Realtek RTL8168E-3 firmware, version 0.0.4 (rtl_nic/rtl8168e-3.fw)"de akkor másik kártyával fasza. tehat vagy driver, vagy driver paraméterei vagy a kártya
nekem T61-em van,és a wifi kártya moduljának kell 1-2 paramétert átadnom ahhoz, hogy ne dobalja el a netet.
te is megnézheted,h mit lehet beállítani a "modinfo modulnév" paranccsal,
aztán modprobe-nál megadhatod hogy "modprobe modul debug=1" vagy ilyesmi, vagy beírhatod a rendszeredtől függő file-ba,h már bootnál is azzal paraméterezze,amivel te szeretnéd.bocs,ha mindezt tudtad már,nem olvastam nagyon vissza
-
törölt tag
Üdv mindenkinek,
Az lenne a kérdésem, hogy a debian karakteres felülete alatt le lehet valahogy tiltani az alaplap integrált videokártyáját?
Van egy atomos deszkám (D945GCLF2) és tudom hogy a gpu nem fogyaszt sokat, ha nincs rákötve monitor, de én azt szeretném hogy semmit se fogyasszon ha lehet.Ha újraindításkor vissza jön a kép az nem gond.
Köszönöm előre is a segítséget!
Ádám
-
gyugyujol
tag
válasz
Speeedfire #5537 üzenetére
downgrade-elj kernelt, próbáld ki másik hálókártyával, cseréld ki a kábelt, iktass ki közbenső eszözt,mint pl routert..
nem hiszem,h OS szinten van baj,amúgy,lévén h bármilyen retek a realtek,a linuxos szupportja rendben van.
már legalábbis azon ethernet kártyáknak,amikkel én találkoztam
a wireless más tészta.tényleg,ez most wireless? -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #5536 üzenetére
Najó, ubuntu is elhasalt ezen a szinten. Dobálja a kapcsolatot, a lan kártya fw egyiknél sem jó.
-
Speeedfire
félisten
Azért elég fura, hogy a dd-vel okés, de mással nem.
Olyan érdekes problémám van, hogy hol lehet ping-elni a gépet, hol nem. A háló kártyával volt gond eddig, realtek kártya van benne, amit a non-free tárolóból kellett feltelepíteni. Egy ideig úgy tünt minden okés, de most megint elkezdett dobálni.
Realtek RTL8168E-3 firmware, version 0.0.4 (rtl_nic/rtl8168e-3.fw) -
BoB
veterán
válasz
Speeedfire #5534 üzenetére
Na ugye a dd
-
válasz
Speeedfire #5532 üzenetére
Universal Usb Installer-t próbáld ki, nekem ezzel mindig sikerült bootolnom, már kb 10 féle linux-szal próbáltam.
-
Speeedfire
félisten
Miért lehet az, hogy pendrive-ról nem tudok rendszert telepíteni? Se netinstall, se live. Amikor a cdrom-ot akarja betölteni, akkor nem találja és lehal a telepítés.
Win alatt csináltam a telepítő flash-t unetbootin-nel. -
King Unique
titán
Üdv.!
Eme cikk [link] alapján, milyen feltételek kellenek 2,2 TB-nál nagyobb (külső) merevlemezek kezeléséhez, ill arról való bootoláshoz
Gondolok itt hw-es követelményeket (UEFI alaplap) túl, melyik 64 bites os-től fölfele támogatja, milyen fájlrendszer stb. -
feel2006
tag
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni, egy Debian 6 64-bit-esre ami csak SSH elérhető szeretnék Google Drive szinkronizációt telepíteni, de egyszerűen nem találok rá megoldást ami tuti működne.Van aki próbálkozott már ilyennel?
Köszi -
LógaGéza
veterán
Üdv!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy... Eddig xUbuntun használtam úgy, hogy ment egy vetítés Impressben, és utánna elindítottam egy Java-s óraprogit (PresentationClock), akkor az órát felé rakta a vetítésnek (Impress megnyit - óra elindít - vetítés indít).
Most minimalizálnám a rendszerigényeket, áttértem Debian 7 + Fluxboxra. Itt sajnos ugyanezzel a módszerrel indítva letakarja az órát az Impress vetítés. Mit tudok tenni, hogy ismét előtérben legyen? Próbáltam vetítés után indítani az órát, akkor meg a vetítést dobja le. -
F34R
nagyúr
-
attis71
tag
Sziasztok!
Hogyan kell KDE asztali környezetet telepíteni terminálból?
Sajnos Gnome3 nem igazán megy az asztali gépemen.
Jelenleg Gnome classic-ot használom. -
Carasc0
őstag
válasz
Jester01 #5517 üzenetére
Nagyon baba!
Valami kézi könyvet beszerzek hogy tanulgassam a linuxot. Mindenképp. Amúgy szeretnék megtanulni forrásból is telepíteni. Tehát a dolgok mögé is szeretnék látni. Időigényes....de ez a célom és van hozzá türelmem és szorgalmam is.
Ami az OCP-t illeti DOS időszakban ezt használtam..Szerintem Best. 7MB igényű CLI app ami nagyon jól működik. Ennyi.
Amúgy én nagyon konzol őrült vagyok.... ezért is akarok mindent amit lehet CLI-ben futtatni. Még CLI-s böngészőm is van.
Amit nem tudtam megoldani az a JAVA és a Flash a Browser alá! Nem tudom melyik a legjobb Browser linux alá, én most ezt a IceWeasel-t használom.... De csak azért mert ez van fenn itt gyárilag.
-
Jester01
veterán
válasz
Carasc0 #5516 üzenetére
Használod a neked tetsző csomagkezelő alkalmazást akár grafikus akár karakteres.
Járható még az apt-cache search kulcsszó parancs is:
$ apt-cache search cubic player
opencubicplayer - UNIX port of Open Cubic Player
opencubicplayer-doc - Documentation for UNIX port of Open Cubic Player -
Jester01
veterán
-
Carasc0
őstag
válasz
Jester01 #5513 üzenetére
Szia!
Ha nem gond majd legközelebb. Most nekem így az egész még extra bonyolult. Szép világ ez a Linux, de még sűrű a dzsungel. Kicsit az alapokkal kell foglalkoznom. Most valamiket össze vissza telepítettem így amikor az open cubic player csomag esetében kiadtam a ./configure parancsot akkor hibát ír ki:
root@debian:/home/carasc0/Downloads/ocp-0.1.21# ./configure
checking build system type... x86_64-unknown-linux-gnu
checking host system type... x86_64-unknown-linux-gnu
checking for gcc... no
checking for cc... no
checking for cl.exe... no
configure: error: in `/home/carasc0/Downloads/ocp-0.1.21':
configure: error: no acceptable C compiler found in $PATH
See `config.log' for more details
root@debian:/home/carasc0/Downloads/ocp-0.1.21# -
Carasc0
őstag
válasz
Jester01 #5511 üzenetére
Szia!
A csomagot hibátlanul telepítette. Most elindítottam a kernel frissítést. Eddig csinálja!
Bejött egy kék ablak amiben felsorolt egy pár firmware missing listát. Kernelt feltette. Gép újra indult, mükszik, de a rendszer indítása közben több eszköz betöltésének hiányát írta ki.
De viszont van WIRELESS!
-
Jester01
veterán
válasz
Carasc0 #5510 üzenetére
apt-get update megvolt, ugye?
Itt a link a deb fájlhoz, ha máshogy nem akkor töltsd le és dpkg -i initramfs-tools_0.113~bpo70+1_all.debEz lehet, hogy majd fog függőségekre panaszkodni, de utána apt-get -f install elvileg azokat rendberakja csak arra kell ügyelni, hogy ne leszedni akarja.
-
Jester01
veterán
válasz
Carasc0 #5508 üzenetére
A backports tárolóban elvileg kellene legyen 0.113 amit automatikusan fel kellett volna tennie.
Akkor próbáld meg először azt felrakni: apt-get install initramfs-tools -
Carasc0
őstag
válasz
Jester01 #5507 üzenetére
root@debian:/home/carasc0# apt-get install linux-image-3.10-0.bpo.3-amd64
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
Some packages could not be installed. This may mean that you have
requested an impossible situation or if you are using the unstable
distribution that some required packages have not yet been created
or been moved out of Incoming.
The following information may help to resolve the situation:
The following packages have unmet dependencies:
linux-image-3.10-0.bpo.3-amd64 : Breaks: initramfs-tools (< 0.110~) but 0.109.1 is to be installed
Breaks: initramfs-tools:i386 (< 0.110~)
E: Unable to correct problems, you have held broken packages.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gamescom 2025 - Az összes bejelentés egy helyen
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Path of Exile 2 early access kulcs
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3187, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest