- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
agyaltam egy kicsit. szerintem az a setup azért nem indul el, mert a networking scriptek sehonnan nem tudják kitalálni, hogy a br1 nevű interfész honnan fog megszületni.
eszerint a bridge létrehozásához szükséges paraméterek alapján ki tudja deríteni, hogy hol kezdje.
talán próbáld meg így:
auto br1
iface br1 inet static
pre-up brctl addbr br1
address 192.168.0.1
netmask 255.255.255.0 -
bambano
titán
a mostani debianokban a xen scriptek szeretik maguk megfaragni a bridge-t, ráadásul úgy, hogy egy konfigurált, de nem elindított interfész van alattuk.
de a tapasztalatom az, hogy ezt gyakorlatilag minden verzió másképp szeretné maga alatt látni.
ha nagyon nem boldogulsz, akkor írd bele pre-up parancsokba.
-
rt06
veterán
válasz
bambano #4797 üzenetére
eppen ezaz, hogy mint fentebb is irtam, ures brige-et szeretnek csinalni, majd a xen belepakolja, amit szeretne
ezt kezzel meg is tudom tenni a brctl addbr br1, illetve egy ifconfig br1 192.168.0.1 netmask 255.255.255.0 paranccsal, de ez nem tortenik meg boot idoben automatikusan, igy nem minden domU tud elindulni (ket kulon halozaton vannak a virtualis gepek, a masodikhoz kellene egy bridge, amibe majd csak kesobb letrejovo virtualis interface-ek kerulnek)a helyszinen feltornazas nem igazan fog menni, a gep az orszag masik vegen van (szerencsere, ha leesne a netrol, ilo virtualis konzolon keresztul vissza tudom rugdosni), de a fenti brctl-es megoldas mukodik, csak automatizalni szeretnem (es eros a gyanum, hogy nem a legszebb megoldas beirni pl bootmisc.sh-ba)
-
bambano
titán
nem fog működni
szerintem egyrészt nem kell az allow-hotplug és az auto egyszerre, bridge-nél szerintem auto kell.
másrészt ennyiből nem tudja meg, melyik interfész lesz a bridge tagja.
harmadrészt debian verziója válogatja. én csak helyszínen, személyesen tornáztatnám a dolgot, mert gyorsan le lehet rúgni a gépet a netről. -
rt06
veterán
debian alatt hogyan hozok letre boot idoben ures bridge-et?
az alabbi kod fog mukodni?
auto br1
allow-hotplug br1
iface br1 inet static
address 192.168.0.1
netmask 255.255.255.0sajnos nem nagyon lehet ujrainditgatni a rendszert (vagy akar csak a halozatot), hogy probalgassak
-
bambano
titán
válasz
PumpkinSeed #4792 üzenetére
debiant nem kell újratenni azért, mert egy program nem működik.
egy ls -ld /tmp kimenetét másolj ide légyszi. -
sh4d0w
félisten
válasz
PumpkinSeed #4792 üzenetére
akkor még ezt próbáld:
sudo service mysql restart (a d betű hiányzik a végéről)
-
PumpkinSeed
addikt
mysqld: unrecognized service
nem nagyon akar összejönni. Nem lenne jobb ha újratenném a debiant, és újra mindent?
-
sh4d0w
félisten
válasz
PumpkinSeed #4790 üzenetére
sudo (vagy rootként) service mysqld restart
-
sh4d0w
félisten
válasz
PumpkinSeed #4788 üzenetére
sanszosan azt a grep-es sorra kapod, ez így jól van. Ami nincs jól, hogy nincs semmilyen más mysql process.
which mysqld parancsra milyen választ kapsz?
-
sh4d0w
félisten
válasz
PumpkinSeed #4786 üzenetére
which mysqld?
-
sh4d0w
félisten
válasz
PumpkinSeed #4784 üzenetére
/var/log - elírtam az előbb. mysql process fut bármilyen is a rendszereden?
ps -ef | grep -i mysql
-
sh4d0w
félisten
válasz
PumpkinSeed #4782 üzenetére
/var/logs-ban nézd bele a mysql logjaiba. Amíg nem fut az adatbázis, addig semmiféle autentikáció nem is fog működni...
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
MacCaine #4777 üzenetére
Ez nem sikerült, már miután /usr/bin/mysqld_safe --skip-grant-tables & - t beírtam akkor ezt a hibaüzenetet kaptam: [1] 2579. Itt beírtam, hogy mysgl -u root a prompt nélküli kurzor után és ezt kaptam: ERROR 2002 (HY000): Can't connact to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)
-
bpx
őstag
válasz
PumpkinSeed #4778 üzenetére
és mi a cél?
az, hogy a 'mysql -u root' menjen jelszó nélkül?
vagy már jelszóval (mysql -u root -p) sem tudsz belépni?
ránézésre a fenti linken is csak az volt a probléma, hogy jelszó nélkül próbált belépni, ami by default nem engedélyezett
de egyébként igen, ez a módszer a jelszó helyreállítására -
bpx
őstag
válasz
PumpkinSeed #4778 üzenetére
...
-
MacCaine
őstag
válasz
PumpkinSeed #4776 üzenetére
-
MacCaine
őstag
válasz
PumpkinSeed #4772 üzenetére
Ha kézzel próbálod meg elindítani, mi a hibaüzenet?
-
bpx
őstag
válasz
PumpkinSeed #4772 üzenetére
mivel nem tudott elindulni sem, igy tenyleg nehez lesz
mc-vel mit szeretnel? -
Pali79
aktív tag
válasz
vadcoca #4769 üzenetére
A hdsentinel topicba azt mondták a smart alapján, hogy kábelhiba a legvalószínűbb. Kicseréltem az összes sata kábelt (nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik), hogy valóban ez volt a gond. Átmásoltam több mint 6GB-t és eddig minden rendben. Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
vadcoca
tag
Az sdc szerintem kakukk, mindig ugyanott, LBA=9-nél dobja a hibát, illetve az ID 187 (uncorrectable error) sem 0.
Az sdb viszont elsőre KH-nak tűnik, mert eléggé random LBA-knál hibázik. Habár a DH (device head) mintha kb. egy csomóban lenne (e0, e0, e1, e1, e6). Szóval ez inkább passz, azért nézzen rá más is. -
Pali79
aktív tag
válasz
vadcoca #4767 üzenetére
Megcsináltam minden meghajtóra.
-
Pali79
aktív tag
válasz
vadcoca #4765 üzenetére
Köszönöm!
0. BIOS alaphelyzetbe (tuning ne legyen): sose volt
1. adatkábel/csatlakozó KH: valószínűtlen, ujjak a kábelek és az alaplap sem régi, de megnézem adok neki kontakt spray-t
2. táp hiba: kábelek, csatlakozók , (esetleg tápegység): van valahol valami táp teszterem, megnézem
3. túlmelegedés (SMART-ból max temp ?): sose volt 40 foknál melegebb
4. vezérlő/vinyó: mindkettő lehetséges, de jó lenne kiszűrni, hogy melyik. A kérdés az, hogy miként.
Viszont a SMART böngészése közben észrevettem két vinyónál olyat ami jelenthet valamit, de én nem értem mit csak az errort látom benne:
-
Pali79
aktív tag
válasz
Jester01 #4760 üzenetére
Lehet azért nem látni semmit mert most raktam össze a kötetet újból. Megtanultam, hogy állítsam helyre a kötetet egy ilyen széthullás után. Most rendben van, de itt van két korábbi mdstat tartalma:
Personalities : [linear] [multipath] [raid0] [raid1] [raid6] [raid5] [raid4] [raid10]
md127 : active raid5 sdd[0] sdb[3](F) sda[2] sdc[1]
4395411456 blocks super 1.2 level 5, 512k chunk, algorithm 2 [4/3] [UUU_]Personalities : [linear] [multipath] [raid0] [raid1] [raid6] [raid5] [raid4] [raid10]
md127 : active raid5 sdd[0] sdb[3](F) sda[2](F) sdc[1]
4395411456 blocks super 1.2 level 5, 512k chunk, algorithm 2 [4/2] [UU__]A jelenség az, hogy üzemel a tömb rendben, de ahogy vagy a torrent vagy samban keresztül én akarok írni a tömbre először az egyik, pár másodperccel később egy másik vinyó esik ki a tömbből és mivel 2db vinyóval már nem működőképes le is áll az egész és nem elérhetőek az adatok egészen addig amíg újra össze nem rakom. Az, hogy mikor melyik vinyó esik ki teljesen véletlenszerű, hol egyik, hol másik.
-
tomcsi80
csendes tag
Sziasztok,
Valaki plz segítsen, hogy Debian alatt hogyan tudom telepíteni a minidlna-t.
A neten az istennek nem találok egy értelmes leírást debianhoz...
Köszi előre!!!! -
bambano
titán
a dmesg szerint nem esik szét a kötet, az ext4 barrierekkel van valami baja, de nem értem, hogy mi, mert kevesebb, mint egy napja van csak ext4-em.
egyébként ugyanilyen samu diszkem pusztult meg, amire 1000 napot meg 98%-ot mondott a hdsentinel, most már hibátlannak mondja. úgy látom, a hdsentinel a maradék szavahihetőségét is eljátszotta nálam.
-
tlac
nagyúr
a gyártól oldaláról szedd le a tesztprogramot és futtasd le a vinyókon (archiválni viszont érdemes előtte)
bár most találkoztam egy olyan esettel seagatenél, hogy a hivatalos tesztprogramja azt mondta, hogy minden rendben, közben kb. 50 szektorhiba volt rajta a smart szerint
-
Pali79
aktív tag
Szerintetek mitől lehet, hogy a debian alatt összeállított raid5 tömböm abban a pillanatban szétesik, ahogy írni kezdek rá. Legyen az torrent vagy a samba-n megosztott könyvtár.
-
MacCaine
őstag
Debian squeeze alatt hogyan lehet az apache-ot 2.2.21-re frissíteni? Ha beállítom a testing repo-t, akkor valami broken csomagot reklamál, ha upgrade-elni akarom, akkor meg az írja, hogy többek között az apache2 vissza lesz tartva.
-
utgyuru
aktív tag
Helló!
2 kérdésem lenne, az első:
Compizt szeretném megcsinálni, nincsen xorg.conf fileom. Megcsináltam, ami itt le van írva, de csak egy /root/xorg.conf.new filet csinált. Máshol azt írták neten, csak simán másoljam át az /etc/X11/xorg.conf-ba. Átmásoltam, megcsináltam tovább mindent, ahogy a debian wiki írja, amikor nyomok egy compiz --replace-t, ez jön:
compiz (core) - Fatal: Root visual is not a GL visual
compiz (core) - Error: Failed to manage screen: 0
compiz (core) - Fatal: No manageable screens found on display :0.0A másik dolog:
Többször láttam már, konzolon dolgozva ezt:
[ 3723.040038] ata2.00: exception Emask 0x0 SAct 0x0 SErr 0x0 action 0x6 frozen
[ 3723.040155] ata2.00: cmd a0/00:00:00:08:00/00:00:00:00:00/a0 tag 0 pio 16392 in
[ 3723.040158] res 40/00:03:00:00:00/00:00:00:00:00/a0 Emask 0x4 (timeout)
[ 3723.040313] ata2.00: status: { DRDY }Ez mi? Legutóbb, mikor root-ként írtam konzolon, aztán egyszercsak kiírta ezt, és eltűnt a prompt is.
-
Youri
veterán
válasz
PumpkinSeed #4742 üzenetére
./filenév, de előtte adjál neki futtatási jogot
-
PumpkinSeed
addikt
Ha készítek egy shell scriptet akkor, az állományt hogy futatom le?
-
Youri
veterán
válasz
PumpkinSeed #4740 üzenetére
netstat -ap | more
-
vadcoca
tag
válasz
PumpkinSeed #4738 üzenetére
netstat -ap
-
PumpkinSeed
addikt
Hogyan tudom megnézni a portokat illetve a nyitott portokat?
-
eternam
tag
Csaxólok, megjelent a régebbi ati kártyákhoz a legújabb 13.10-es legacy driver, amiben benne vannak az új fejlesztések.
-
MacCaine
őstag
4.6.2. Itt sehogy se megy a drag&drop, viszont találtam egy ilyen megoldást, ami működik:
I would normally not consider this to be a howto, but adding a launcher / quickstart to XFCE is really tricky, unless of course you want to do it more or less manually.
Left click on panel > add new item > launcher.
You will now have a properties window. Normally you would have to add Name, Description, Icon, and command manually (what a bitch!).Open applications menu > Accessories > xfce 4 appfinder, then drag your app of choice to the position just below "New Item" in The properties windows of the launcher. Then click "New Item" and the minus sign to remove it (new item), and voilá, you're done.
-
MacCaine
őstag
Hát ez a Sabayon sem bírta nála sokáig...
Frissítés után bal felső sarokban a kurzor villogáson kívül semmit nem csinált.
Úgyhogy visszatértem az ismert területre a Debianhoz. Csak most Xfce-vel.
Kérdés: hogyan lehet egyszerűen a menüben lévő indítóikonokat hozzáadni a panelhez? Találtam valami leírást, de mindenféle file-okban kellene turkálnom, én meg egy egyszerűbb drag&drop vagy jobbgomb / add to panel megoldást keresek.
-
bambano
titán
válasz
McSzaby #4729 üzenetére
rendes nvidia kártyával semmi köhögés nincs, de alapból csak parancssori lejátszás van normálisan. debianra felvarrni egy xmbc-t, az szerintem munkás, ezért egyszerűbb olyan cumót választani, amiben van egy összecsiszolt xbmc és arra felvarrni a további szükséges szerver szoftvereket.
-
McSzaby
őstag
Az lenne a kérdésem, hogy Debian alól is kezeli az SSH az SFTP kéréseket? Illetve még az lenne a kérdés, hogy a Debian mennyire lenne alkalmas HTPC-Home Server funkciókra, filmnézésre,stb..?
-
MacCaine
őstag
válasz
PumpkinSeed #4721 üzenetére
Touch <filenév>.
(De van még egy rakás lehetőség, vi is létrehozza, ha nem találja a megadott filenevet...)
-
PumpkinSeed
addikt
Üres állományt melyik paranccsal lehet létrehozni?
-
karamblo
tag
válasz
bambano #4712 üzenetére
karamblo@debian:~$ sudo dpkg -i skype-debian 4.1.0.20-1 i.386.deb
[sudo] password for karamblo:
dpkg: error processing skype-debian (--install):
az archívum nem elérhető: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
dpkg: error processing 4.1.0.20-1 (--install):
dpkg: error processing i.386.deb (--install):
Hibák történtek a feldolgozáskor:
skype-debian
4.1.0.20-1
i.386.deb
karamblo@debian:~$ -
karamblo
tag
32
-
karamblo
tag
skype-debian_4.1.0.20-1_i386.deb letöltöttem, gdebi-vel telepítéskor eltűnik, a telepítés nem fut le. Függőségek kielégítve.
A csomag jó, debian 7, wheezyhez. Próbaképpen egy régebbi, ubuntu lucidra valót is megpróbáltam telepíteni, egérklikk után azonnal eltűnik minden.MI lehet a gond?
-
karamblo
tag
Nem tudom feltelepíteni a Skype-ot Wheezyre... Synapticban nincs, honnan szedjem le?
-
M.W.H
aktív tag
hali
ftp nélkül lehet valahogy apt-get update/install? sftp repository nincs?
tűzfal fogja szal ezért, és a tűzfalhoz nem nyúlhatok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows PS5 Játék
- Xiaomi Redmi 13 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest