- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
old gray
addikt
Ez a "több webshopban is kapható" szöveg nem tud meggyőzni.
És a Mushkin hibásan írná be az SPD-be az infokat....nehezen hihető. Rákerestem google-el: összesen 15 (!) db weboldal van ahol a 996663 széria szerepel...ez nagyon-nagyon kevés (és ebből rengeteg román / török ill. néhány egyéb webshop). Azért egy ilyen gyártónak az egyik ramjáról sehol máshol nem található info...háááát nem tudom mit gondoljak. Asszem írok egy mailt a supportnak.
-
old gray
addikt
Tudom nem tuning-téma, de a másik "nagy" ramos topicban nem igazán van élet, szóval:
Adott 2x2GB 1066MHz Mushkin ES2 blue ram-kit.
Az SPD-jében ez található: Muskin illetve nem nagyon szerepel ilyen megnevezésű és típusú (996663) ram a gyártó oldalánLehet hamisítvány?
-
old gray
addikt
Vajon hogyan menne a jelenlegi 2x2GB Mushkin ramom, ha bepattintanék melléjük 2x1GB Kingmaxot? Mert van 6GB ramom, és kíváncsi vagyok, hogy van-e értelme ennyi memóriának. 64bites Vista szaladgál a gépen, szal a 4GB címezhető mem.korlát esetemben nem téma.
-
old gray
addikt
válasz
old gray #4305 üzenetére
Segíthetne valaki, hogy kell 2x2GB memóriát tuningolni P35-lapban.
2,1V a gyári fesz.
1.
BIOS-ban +0,3V:
idle: 2,14V
terhelve: 2,11V2.
BIOS-ban +0,4V:
idle: 2.26V
terhelve: 2,24VA 2. beállítás használható lenne 24/7 használatra? Mert nekem soknak tűnik az a 2,24V.... Nem tudok normálisan fesz.-t adni nekik, az 1. esetben majdnem gyári értéken üzemel, a 2. beállítás meg már soknak tűnik.
Gondolom az MCH-nak is kell + fesz. a 2x2GB ram miatt, de mennyi az elfogadható? Az everest ezt írja:
északi híd: 1,25V
déli híd (ez gondolom nem fontos most): 1,05VEzek a gyári értékek ha jól sejtem, de nem változik az MCH fesz. változtatása esetén sem (gondolom azért mert ez nem érzékelő, hanem a lapka-készlet tulajdonságai fül alatt látható az everestben). Így néz ki (+ a subtimingsok): [link]
Szóval a kérdésem az lenne, hogy mi a max. elfogadható 24/7 fesz. érték ram és mch esetében, illetve milyen arányban érdemesebb próbálkozni a tuninggal, valamint, hogy a subtimingsokat érdemes-e piszkálni.
-
old gray
addikt
-
old gray
addikt
A bolt válasza: nincs ilyen ram, rendelni sem tudnak.
Akkor a kérdés: hagyományos hűtőbordás (a cpu-hűtésemtől az OCZ reaper, Corsair Dominator és hasonlóak kilőve). 2x2GB-os 1066MHz-es "jófajta" memóriát tudnátok ajánlani?
Amit kinéztem:
Mushkin ES2 4GB (2x2GB) 1066Mhz DDR2 memória KIT blue
Vélemény?
-
old gray
addikt
Nekem is bejön az OCZ mint márka, de rengeteg fajtája van, nehéz eligazodni a nagy kínálatban. Igazából nem is kell nagyon a tuning, mert szinkronban szeretném hajtani az FSB-vel, 1066MHz-n a memók, cpu meg 533*7=3730MHz-n, esetleg 1000MHz ram sebesség mellett 500*7=3,5GHz cpu sebesség, és megpróbálok az időzítéseken faragni, 4-x-x-x formában. Az alacsony fesz. szintén fontos, 2,2V-nál nem fogok több fesz.-t adni neki, tanulva az eddigiekből (meghalt 2x1db/1066 goodram pro-m a 2,3V fesz.-től, holott a datasheet 2,4V-ot jelölt meg mint max. adható fesz.).
-
old gray
addikt
DDR2, 2x2 vagy 4x1gb a jobb tuning és kompatibilitás szempontjából?
Ezt néztem ki, van valakinek véleménye róla?
Előre is thx.
-
old gray
addikt
válasz
szasanyi #3967 üzenetére
Iagzad lehet, a gyártó nem véletlenül firkálta rá a 2,1-2,4V tartományt. Ha 2,4V-on bármi baja esne, nyugodtan gariztathatom (2011-ig garis a cucc..) u.is az ajánlott specifikációkon belül maradok.
Asszem nekilátok letesztelni mit tud 2,4V-al. 2,3V-al az 1200MHz 5-5-5-15 stabil, kíváncsi vagyok fesz. emelés hatására mi lesz a max.
-
old gray
addikt
Van 2x1GB 1066MHz GoodRam PRO ram kittem. A datasheet szerint 2,1-2,4V között adható neki feszültség.
A kérdésem az lenne, hogy a 2,4V a gyártó ajánlása ellenére nem káros hosszabb időn keresztül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged