- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
válasz
adamssss #5518 üzenetére
Nos a geil-en kiigazodni nem egyszerű, de elméletileg Ultra Plus memóriád lehet, mivel abból van 1066-os ami 2.4V-on tud 4-4-4-12őt. Tehát nincs más dolgod mint beállítani ezeket:
memória órajelre belősz mondjuk 1000-et úgy, hogy a system memory multipliert állítodCAS Latency 4
RAS# to CAS# delay 4
RAS# precharge 4
Precharge Delay 12DDR2 overvoltage +0.5 - elvileg +0.6-nak kell lennie 1066-on (alapértelmezésben 1.8V-ot ad a lap neki), everest alatt nézd meg, hogy a vdimm értékre mennyit mutat, az legyen 2.35V körül
(G)MCH overvoltage +0.2 ez kell ahhoz, hogy 4gb memóriát lehessen normálisan tuningolni, ki lehet próbálni +0.1-el is, lehet elég lesz annyi is.
elvileg ennyi lenne a dolog.
-
diegho
nagyúr
válasz
adamssss #5514 üzenetére
hát haverod valószínűleg nem sokat ért a dologhoz... ddr2-ben gondolkodva a legjobb beállítás mondjuk 1200mhz 4-4-4-4 amit eddig láttam, de szerintem ennél sokkal jobbat nem is nagyon lehet elérni.
mondjuk tudni kéne, hogy a procit milyen szorzón milyen fsb-vel használod, így könnyebb lenne tanácsot adni memória órajel ügyben. A memóriád pontos típusa is jó lenne: Geil Value, Ultra, Ultra Plus, Black Dragon, Evo One. Asszem ezek vannak 1066-ban.
-
diegho
nagyúr
válasz
Hurkaleves #5498 üzenetére
itt csak 1066 és 800 van összehasonlítva ha jól tudom, de én itthon teszteltem 1200 vs 800-at is, még pentium dual core-nál (2160@3.5 - nem pont 800-ra jött ki a ram) és crysisben majdnem 1fps-t hozott... szóval semmit nem jelent szinte. Inkább 800cl4, fillérekért, mint 1200cl5-6 10k-val többért. Egyszerűen nem éri meg a különbséget.
@Jorus: ja igen kihagytam hogy e-penis növelésre tökéletes, meg a szomszéd előtt villogni, hogy nekem ezerkettőszázasramomvanámbibibi -
diegho
nagyúr
Miért is? Szerinted gyorsabb lesz a géped attól, ha 1200-on megy a memória? Elárulom, hogy alig látszik a különbség. Én perpill full alapon használom a gépemet, múlt héten pedig 2*2 giga 800-as mushkint vettem (sajna egyik modul rossz, ma megy gariba) mert ugyebár bőven elég az is.
-
diegho
nagyúr
kb teljesen mindegy milyen ramot raksz az e2160 alá, mivel elég lassú a memóriakezelés a kis procikkal, magyarul hiába lesz 1200mhz-es memóriád, kb annyi lesz az írás olvasásod, mint egy nagyobb procinak 800-as ramokkal. Kingmaxoknál drágábbat én nem nagyon raknék alá, ráadásul kingmaxot a gigabyte lapok szeretik is eléggé.
-
diegho
nagyúr
válasz
Hurkaleves #5468 üzenetére
van ez így, WD RE vinyóból is az első rosszat kaptam az országban
már megszoktam, ezért van itthon mindig annyi alkatrész, hogy legalább +1 néha +5-6 gépet össze tudjak dobni bármikor. (jelenleg csak 3 van) Disztribútorral már tegnap beszéltem, azonnal cserélik, ha kérem a cserét, jövő héten élni is fogok ezzel a lehetőséggel.
-
diegho
nagyúr
válasz
Hurkaleves #5466 üzenetére
40 percnél jött el a restart ideje 1.55V-on. Már szinte tuti, hogy az egyik modul gyári hibás, tudom is, hogy melyik, most éppen a szerintem jót tesztelem.
-
diegho
nagyúr
válasz
Hurkaleves #5464 üzenetére
fél órája megy a prime blend 4-4-4-12@1.8V-on jelenleg, az nb feszt feltoltam 1.55V-ra, lehet ez volt a gond és ezért fagyott a ram DS3-ban is, mert csak 0.1-et kapott pluszba.
-
diegho
nagyúr
Azt kipróbálom még azért, hogy NB feszt feltolom 1.5V környékére, mert 1.35V-on megy jelenleg és nem tudom, lehet ez a gondja, elvileg a lap bírja az 1.75V-ot is extra hűtés nélkül (bios szerint) szóval este megint tesztelés, örülnék, ha sikerülne megoldani a gondot csere nélkül, mert a ram eléggé jófajta 800 4-4-4-12 1.8V-on jól hangzik.
-
diegho
nagyúr
válasz
Hurkaleves #5457 üzenetére
minden megéri, van bőven miben tesztelni és van bőven mit használni addig, amíg tesztelem a memókat.
Külön-külön nézve a modulokat az egyiken 2 órát ment a memtest utána win induláskor dobta a kéket. Másik modulon 7 óra 11 percet ment a memtest és 2 órát is futott rajta a win hiba nélkül. Gyanús, hogy az első modul hibás lesz, majd még tesztelem este újra.
-
diegho
nagyúr
úgy néz ki belenyúltam az országra hivatalos forrásból beérkezett első rossz Mushkin memóriába
2 lapban is ugyanazt a kéket dobja a win random. Már supportal is beszéltem, hamarosan indítom a memtestet külön külön a modulokon, bár lehet P35 inkompatibilitás is, bár erről nem tudnak mushkinék (Asus P5K/EPU és Giga P35-DS3 volt a tesztalany) mindenesetre egy P5B-E Deluxe-ban is letesztelem őket. Disztribútortól vettem amúgy, még nem volt hibás darab az országban, azonnal cserélik, ha kérem és bármire hasonló árban, szóval maradok a Mushkinnál, most megyek memtestelek egyet.
-
diegho
nagyúr
most kértem subtiming beállításokat a lapomhoz mushkinéktól, már megvannak az értékek, este jöhet a tesztelés. Első körben feltolom a Win7 RC-t, utána meg nekiugrok a teszteknek. Tegnap tök hülyeségeket csinált a rendszerem, prime blend stabil volt másfél órát, utána 20 perc idle és kékhalál. (tavaly októberi win xp telepítés) lehet nem tetszik neki a 4gb, majd ma kiderül mit mutat win7 alatt a dolog.
Ezeket kell belőnöm mushkin szerint:
The memory timings for your mobo and ram,Ai Overclocking: Manual
FSB Strap to North Bridge: Auto
DRAM Frequency: 800
DRAM Command Rate: 2T
DRAM Timing Control: Manual
CAS# Latency: 4
RAS# to CAS# Delay: 4
RAS# Precharge: 4
RAS# Activate to Precharge: 12*Use Highest Numbers First for Below*
TWR: 3 to 6
TRFC: 40-45
TWTR: 9 to 11
TRRD: 3 to 4
TRTP: 3 to 6
DRAM Static Read Control: Disabled
Transation Booster: Disabled
Boost Level: 0-3Memory Voltage 1.8V
Kiváncsi vagyok mire megyek, ha netán nem sikerül átrakom másik lapba és meglesem ott.
-
diegho
nagyúr
na jó nem bírtam ki, hogy ne nézzem meg 1000 5-5-5-18-on, kb 10 percet nyomtam blendet, most nekiugrok újra az epp-nek. Az a legnagyobb bajom, hogy már fogalmam sincs a procim/lapom milyen beállításokkal mennyit is ment
és mivel csakis 1:1-ben tesztelek, ezért kicsit nehézkesen megy a dolog. Amúgy 5-5-5-18 800-on fogom használni. 2k-val került többe mint a Geil, ezért vettem inkább Mushkint.
-
diegho
nagyúr
na beraktam a ramokat. elsőre nem sikerült belőni az epp-s órajelre, de az nem is igazán érdekel most, mivel még xp 32bit van fent, egyelőre jedec szabványon használom, amikor lejön a win7 x64 nekiállok megnézni, de ez kb hétvégén lesz.
-
diegho
nagyúr
Megérkezett a Mushkin 996671 2*2 800 4-4-4-12@1.8V. Este felé ki is próbálom őket, most nincs kedvem szerelni, de a Mushkin baseball sapit már kipróbáltam (király)
-
diegho
nagyúr
Sziasztok
Végre megtaláltam ezt a topicot, úgy látszik elszoktam a ph-tól
most akarok ramot venni 2*2 giga összeállításban. Asus P5K/EPU és E8500 párossal menne, a cél CL4 minél magasabb órajelen. Milyen ramot vegyek? 17k-ig nézegettem az árakat, ebbe már szinte minden márkás 800-as kit belefér és néhány 1066-os is. Jelenleg a proci 9*400-on megy ramok 800-on (bírják 1150-et is, de 2gb kevés és inkább cserélek, mint próbáljak szerezni két még normális időzítéses kingmaxot) a cél mondjuk 900-1000 között cl4 minél kisebb feszültséggel. Mushkin 996671-et néztem ki, de ugyebár rengeteg variáció van: Patriot, OCZ, Exceleram, G.Skill, Crucial. Valaki meg tudná mondani a frankót, vagy esetleg szűkíteni a kört pár konkrét típusra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- DDR4 RAM modulok
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest