- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
hi!
kingmax 1066@1044 4-4-4-12, viszonylag magas, bios 2.37v-on (valójában mennyit kap, nemtom, everest nem írja ki), ventis hűtéssel, teszt alatt csak langyosodnak. de a fesz az maradjon az én gondom... (nvidia 650i sli chip, amiatt is kell valszeg a sok fesz, 2.31v-on, cl5-ön befagy, alatta el sem indul).
mást kérdeznék. itt már olvastam, hogy vannak bizonyos időzítések, amik önmagukban okozhatják a ram károsodását. ezek az értékek közt láttok-e elsőre ilyent? -
szab.tam
nagyúr
válasz
Attix82 #3282 üzenetére
megpróbáltam még 1x, hogy adtam feszt mindenkinek gazdagon, és cl4 -> a win bebootol, de az avast bootba belehal. -> csökkentett mód, rendszerhelyreállítás, avast unistall, avast install, és közben millió restart.... fél órás procedúra, unalmas... mire rájöttem erre a trükkre. úúúúú! ti: a tünet a fent említett avast boot közbeni se kép, se hang, amin a sima vissazállítás nem segít. fél évvel ezelőttig voltam olyan pancser, hogy ilyenkor win reinstall... ram húzáskor mindig eljátsza.
nem izgatom magam, egyelőre ennyi lesz. lehet, hogy ezt a ram teljesítmnyt félárból is kihozhattam volna, dehát meg kellett próbálnom, nehogy a ram legyen a visszahúzó erő... -
szab.tam
nagyúr
próbáltam kézzel, de progikilépésekkel hállta meg. viszont úgy látszik, hgoy az az ntune által kitesztelt beállításokon deák stabill gyula...
biztos lehetne pár mhz-et, vagy helyenkén 1-2 T-t kicsikarni, de belefáradtam.... örülök, hogy vége van egy gépem, amin a dirt fullgrafikán, 1680x1050, csapatversenyben, ugra-bugra nélkül folyamatos.... sőt még lefuttatok pár tesztet, és onnan leveszek az fsb-ből 2-3-at. és az már tuti hibátlan lesz, meglepetések nélkül...egy gyakorlatbn bevált jó tesztötlet: az amlített dirt fullon (csapatverseny -> több fizika), menni 1 kört, és utána rajtahagyni az ismétlésen, belső, hátsóbbik pilótanézeten 2 órát. ha azon 1x sem fekszik ki semmi, akkor már nem is fog. még akkor is képes meghasalni, ha előtte minden szintetikuson átcsúszott a gép. (3dmark, prime, orthos, stb...)
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Attix82 #3275 üzenetére
1.30v fölött adtam a ramnak, mielőtt ráküldtem a kalibrálót. most, hgoy megvana beállítás, fogozatosan el kezdem visszavenni kicsit a ram feszt. a nb is kap persze, meg is égette a kezem... elé tettem egy 8 centis ventit a vga-ra állítva, a cpu hűtő alá. pont befér, meg is van támasztva. a déli összekötő vasúti hidat nem tudom sehogy hűteni, nem férek hozzá.
igen, az az alaplapom. -
szab.tam
nagyúr
2x1 GB CSX1200@1056 MHz -em van.
mivel a gyári spec engedi a 2.45 v-os feszt, bátorkodtam neki adni 2.48-at, de nem akarja a cl4-et. még az everest bench lefutott, olv: 10800. azután 1 perc, és kék képernyős hibaüzivel kilépett a winből. én úgy gpondolom, hogy a cl4 nem ér meg annyi kockázatot. de kíváncsi vagyok, hogy mia max, amit már elért cl4-ben, akinek ilyen van.
Attix82 látom, 1040 cl4-ben nyomja 2.3 v-on.
-
szab.tam
nagyúr
igen, csatlakozom, a-data. legalábbis mindenki ezt mondja!
más szempont is lehet még: nekem a mai napig volt 2x1 giga geil ultra 800 cl4-em, és lecseréltem a kommersznek tűnő kingmax 1066 cl5-re. most 2.05v-on (ennyi az alaplapom max-a) mennek minden erőlködés nélkül 968 mhz cl5-ön, és jóval a hajtható teljesítmény alatt. de a csili-vili geil ezt már ezen a feszen nem bírta. és a kingmax ráadásul olcsóbb... de ha extrém feszt akarsz és tuningot, akkor azt meg a kingmax lehet, hogy nem bírja...
de 800-as kingmaxot biztos nem vennék! -
szab.tam
nagyúr
hi!
szerintetek a 1066-os kingmax 2.05 v-on (ennyit bírok adni max. a lapomon) cl5-ön vinni fogja a 970-980-at? és a 1066-ot milyen feszen vinné?
-
szab.tam
nagyúr
akkor lehet, hogy marad a régi...
-
szab.tam
nagyúr
ok, thx. de ez cl5-ös 1066. de amiről beszéltem, azt cl4-kén árulják. akkor átverés?
akkor egészen másként teszem fel a kérdést: van-e olyan ram, amelyik 2.05 v-on viszi a
840 cl3-at vagy 960 cl4-et?
a max proci frekimből 8-as ill. 7-es visszaosztással ezeket a ramfrekiket tudom előállítani. a max ram feszem pedig még mindig 2.05v...
most a geil-jeim 836-on mennek 4-4-4-12-ben, ezen a 2.05 v-on.
megnéztem, 940-en cl5-ben még mennek ezek a ramok, de ugyanolyan olv/írás jön ki, mint a 836 cl4-ben.
van még egy lehetőség: megelégszem, és nyugton maradok...
[Szerkesztve] -
-
szab.tam
nagyúr
gianni-nál:
- 2 GB/1066 MHz DDR2 A-DATA KIT Vitesta Extrem 1066+ (Cl4-4-4-12): 32.900,-
ez szerintetek br, és nem valami elírás? vagy csak nyaralni ment, tehát aug 29-ig ugyse lehet venni nála semmit, és így szivatja a konkurenciát? vagy tényleg ennyi? mert a hasonló kategóriájú geil 47 k körül van. -
szab.tam
nagyúr
csak az az érdekes, hogy ugyanezek a ramok, picit jobb procival, sokkal alacsonyabb órajelen mennyivel jobb olv/ír eredményeket hoz...
[link]
de azért 1100 fölött nem rossz!kiváncsi lennék, hogy stabil-e?
valaki azt írta, hoy ezek a ramok igazából 2,35-nél indulnak be. de csak saját felelősségre. úúúú ha az alaplapomban nem 2.05 lenne a max fesz! rég megsütöttem volna...
[Szerkesztve] -
szab.tam
nagyúr
én azt hittem, amikor lábakat rövidrezáró drótocskákat dugdostam a procifoglalatba némi tuning reményében, űberelek mindenkit. de amióta olvasgatom a gumi felhasználási praktikáitokat... hát keményen tévedtem!!!
-
szab.tam
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
csináltam egy bm-ot. geil ultra 800@940 5-5-5-15 2.05v. érdekes, hogy egy másik oprendszeren, amin kevesebb szemét van, a mem olv, ír, más: 9700/9400/9100
[link] -
szab.tam
nagyúr
pedig amikor tegnap 916-on cl5-ön nyomtam a memtest-et, elég forró volt. mi lett volna, ha még áramot is kap?
apróba betettem, de hátha valakit érdekel itt is: ugyanebből van 2*512 geil ultra kit ddr2 800 4-4-4-12 eladó. 9k. 2010-ig aqua garis. tokkal, vonóval. elég nekem a 2*1 giga...
[Szerkesztve] -
szab.tam
nagyúr
válaszolt az asrock a mail-emre, amiben megkérdeztem tőlük, hogy a ram fesznél náluk az ''ulrta high'' beállítás VOLTaképpen mennyit jelent? - 2.05 volt. így egy kész csoda, hogy a geil ultráim bírnak menni 940-en cl5-ön, amikor a 800 cl4-re is 2.1 az ajánlott...
lehet, hogy kifogtam egy jó ramot. dehogy cserélem el valami feszigényes 1066-ra!
[Szerkesztve] -
szab.tam
nagyúr
ezt leírtam az x2 totyikban is, de ide is beteszem, mert itt nagy ram-guruk vannak
első sorban azokat az x2-es tesókat kérdezem, akik próbálkoztak már kis szorzó + magas fsb mellett viszonylag magas mem frekivel.
1. próba: 15x214=3210; ram: 8-as osztó: 800 cl4
2. próba: 14x229=3206; ram: 7-es osztó: 916 cl5 (+ sok fesz!)
ezek tesztelt, működő beállítások.
arra szeretnék rájönni, hogy mi az alaplap és a proci párosnak az fsb maximuma. ezért bekapcsoltam a ram flexibilitás kapcsolót, ami nálam arra hivatott, hogy a cpu:ram osztót magától rugalmasan állítsa, azaz nem feszesen, tehát egy 250x12=3000-nél nem 6-tal osztja le a ramot, (mert akkor effektív 1000 mhz-en kéne menjen), hanem vlalmilyen nagyobb osztóval számol, így elindul a gép.
de valamiért ez nem mindig működik tökéletesen, nem írom hosszan le, mert ez most nem érdekes.
ezzel a technikával eljutottam 12x255-ig. az alaplap elvileg 300-ig támogatja az fsb-t.
látszólag ellentmond, (a ram flexibilitás bekapcsolva) de valamiért azt gondolom, hogy a ramok állják az útját a további fsb emelésnek.
ha a ramoktól elvonatkoztatunk, (feltételezzük, hogy űber-brutál ramok vannak a gépben) létezik, hogy 255-nél vége van az fsb-nek?
aránylag gyenge alaplapom (Asrock AM2NF3-VSTA), de erős procim (6000+) van.
az egésznek az a lényege, hogy szívesen vennék egy geil ultra plusz kitet (1066 mhz, cl4). mert ha bírná a proci + lap a 267-et, akkor 12x267=3204; ram 6-os osztó mellett menne eff. 1068-ban.
még az is megoldás lenne, hogy kölcsönkérni 2 olcsó 1066 cl5-ös kingmaxot (azt, ami kb.20k) -
szab.tam
nagyúr
hát pedig sajna ez volt a tapasztalatom, csinált ilyet az egyik verzió biza'... ha nagyon kíváncsi vagy rá, melyik tette ezt velem, akkor előkukázom, de az valahova nagyon mélyre eltemettem. még a ddr1-nél látta a húzást, de a ddr2-nél már nem, és valami elképesztő hülyeségeket írt ki. nem tudom mi volt ez, valszeg valami ősrégi verzió. a friss példányokat mindig harmadik nekifutásra keresem csak meg, pedig már sokadszorra szívok emiatt mostanában. nem tanul a gyerek...
de köszönöm, az v1.70 tökéletesen műszik!
lefutott hiba nélkül. nem kínoztam többszöri futtatással, mert még mindíg nem tudtam kinyomozni, hogy valójában mennyi feszt kapnak a ramjaim. már írtam az asrocknak, hogy náluk hány voltot jelent az ''ultra high''... -
szab.tam
nagyúr
-
-
szab.tam
nagyúr
2x1 gb geil ultra ddr2 800 4-4-4-12-m van. most futtattam vele először tesztet. orthos ram teszt: akármit csinálok, (visszaveszem alapfrekire - 800mhz, 5-5-5-15-re emelem, és adok neki feszt is), 2 -3 perc után bevörösödik. a mindennapi használat során 916 mhz-en 5-5-5-12-ben hiba nélkül megy. most akkor rossz a ramom, vagy sem?
nem fogok harakirit elkövetni, és ezért lecserélni sem fogom, csak érdekes. ha magas késleltetés mellett 800-on bepirul, 916-on már illene az alakalmazásokban, hétköznapi használat alatt is észrevehető hibákat csinálnia. vagy nem? -
szab.tam
nagyúr
én az l1 copyn, és az l2 adatokon akadtam ki.... a 6000+-om l2 adatai mindenhol kb a fele a tiednek. kemény. az l1 copy 117, nekem 44. ennyit az amd ''csúcsprocesszoráról''...
viszont a mem írás 7462 kifejezetten alacsonynak tűnik.
ti mivel szoktatok win alól mem megbízhatóságot tesztelni?
ja, most nézem persze, 4 mega l2-d van.....
[Szerkesztve] -
szab.tam
nagyúr
920-on meg pláne, gondolom... a biosom marha béna, a ram fesznél auto, normal, high, ultahigh van. everestben meg tudom nézni, hogy mennyi a tényleges hozzájuk tartozó leadott fesz? és ha igen hol, mert nem lelem. mert itt ugrálok, aztán kiderül az ultra high sincs sehol sem...
[Szerkesztve] -
szab.tam
nagyúr
Gorneck23, szasanyi
ok, értem.
de akérdés fennál: szerintetek 920 mhz-en milyen időzítét lehet kihozni belőle? mert ha csak 4-4-4-12-t, akkor nem éri meg. van sokkal olcsóbb is, ami viszi.
Szasanyi! neked nem egy bukósisak vaolt a jeled? hová lett???? 8800 gts-edet hozzák már?
[Szerkesztve] -
szab.tam
nagyúr
hi mindenkinek!
szokásos kérdés, melyiket inkább a 2 közül.
célom 920 mhz a lehető legjobb időzítésekkel. (de egy esetleges későbbi fejlesztés miatt a magasabb órjelet sem akarom elvetni).
DDR2 PC8500 1066MHz 2048MB GEIL ULTRA KIT 2DB (SPD: 4-4-4-12, Paper Retail, Metallic-Orange Aluminum) 47 890 Ft Élettart.
vagy
Kingston HyperX 2x1GB kit 1200MHz DDR2 memória KIT (KHX9600D2K2/2G), kinghx2gbkit1200 KHX9600D2K2/2G, Latency timing: 5-5-5-15 54.000,- Ft.
(én magamtól a kingstont venném...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen légkondit a lakásba?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Motoros topic
- Amatőr csillagászat
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Synology NAS
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest