- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
old gray
addikt
válasz
szasanyi #3967 üzenetére
Iagzad lehet, a gyártó nem véletlenül firkálta rá a 2,1-2,4V tartományt. Ha 2,4V-on bármi baja esne, nyugodtan gariztathatom (2011-ig garis a cucc..) u.is az ajánlott specifikációkon belül maradok.
Asszem nekilátok letesztelni mit tud 2,4V-al. 2,3V-al az 1200MHz 5-5-5-15 stabil, kíváncsi vagyok fesz. emelés hatására mi lesz a max.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szasanyi #3944 üzenetére
Nem túl bíztató, az a 2,4V operating Voltag sztem se... Főleg ekkora feszt borda nélkül... aktav hűtés nélkül nem használnám úgy tartósan az fix. Ha ennyi kell az 1066-hoz stabilan, akkor nem sok tuningtartalék lehet benne. Összehasonlítás képpen az én mezei ST T800-am 2,2V-al megy 1170MHz-et CL5-ben (feljebb nem néztem még), és mégis csak egy sima 800-as ram.
-
westlake
félisten
válasz
szasanyi #1699 üzenetére
azert eleg tetemes kulonbseg van cl5 es cl3 kozott... igaz, hogy ott van nekunk a cl4, de egy gyarto ne gondolkozzon mar ugy, hogy "ugy sem hasznal senki cl3-at".. jopar olyan kit van, ami gyarilag cl3-as.. raadasul jonehany olyan alkalmazas is van, ahol elegge szamit az idozites.. marmint mi kerult sokba? az a memoria, amit cl3-ba hajottam ddr800-on? az igazat megvallva a legtobb micron d9 tudja ezt 2.6 volton..
-
Lalaboy
őstag
Szereny velemenyem szerint DDR2 szinten tuningszempontbol a Geil, Kingmax, Kingston vagy mukodik (tuningra gondolok) vagy nem! Ezek a ramok meg gyakorolni sem alkalmasak, mert nembirjak 2.3V felett, vagy meg 2.2V-on sem a szukebb (CL4, a CL3 szinte felejtheto) idoziteseket! Ha valaki nemtudja a ramja vasarlasakor szamitasba venni, hogy tuningolni is akarja az ugy jar, mint en!
Ez pedig sokba kerul!
-
Gorneck
legenda
válasz
szasanyi #964 üzenetére
Persze...ők már beértek kialakult kör akik még csak a boltba se mennek be, hanem mindent telón intéznek...kezdőként nehezebb, pláne, ha a főnök ott liheg a nyakadba...
Amógy el lehet vele lenne nem tagadom...
Sajna nem nekem való...nem bírnám hallgatni a vevők baromságait... -
Narim
tag
válasz
szasanyi #927 üzenetére
Szóval akkor a 800-ast ajánlod?
Én is afelé hajlok (már csak az ára miatt is), a proci biztos bírja a 400-as FSB-t azt már megkérdeztem a topic-jában.
Egyedül abban nem voltam biztos, hogy 400-as FSB mellett akkor megy-e 1:1-ben a RAM a procival.
De akkor szerinted megy?
Neked is ilyesmi beállításokkal megy a géped? -
Narim
tag
válasz
szasanyi #921 üzenetére
Persze, vili
, csak a ''Nagy RAM-os topic'' elején pl. vagy egy link, ahol elmagyarázzák mi is az a DDR, és ott azt írják, hogy DDR (1) -nél 2-szerese, de DDR2-nél 4-szerese az effektív sebesség a mag sebességének... (és daa-raa is ezt mondta abban a topicban)
És mint mondtam daa-raa szerint a mag sebességének kell megegyezni az FSB-vel. -
Narim
tag
válasz
szasanyi #920 üzenetére
Mindenképp RAM kit-et szeretnék venni.
2*1GB-osat. Sokan az A-Data-t ajánlották, abból is a + -os extreme edition fajtát.
Szóval úgy néz ki ilyent fogok venni. A kérdés már csak az, hogy 800-as vagy az 1066-os éri meg jobban. Hosszú távra tervezem, tehát min 2-3 évig nem nagyon akarok beújítani. Szóval nem tudom, hogy az 1066-os megéri-e plussz 10-12 ezer forintért. Mondjuk főként játékoz kéne a gép.
Az lenne akkor a kérdésem, hogy szerinted akkor a 800MHz-eset tudnám 1:1-ben járatni a procival?
Vagy valahogy az 1066-osat is? (nincs igényem nagyon a tuningra)
Mennyire számít hogy 1:1-ben megy? (Arra gondolok, hogy ha a 800-as 1:1-ben megy, az 1066-os meg mondjuk úgy nem tud, akkor jobb-e az 1:1 arányú 800-asnak a teljesítménye, mint az eredetileg gyorsabb 1066MHz-es RAM-nak, ami nem megy 1:1-ben?) - remélem jól meg tudtam fogalmazni -
Narim
tag
válasz
szasanyi #917 üzenetére
Teljesen világos, amit mondasz.
Az emberek egy része eddig is így mondta.
Csak ott van az emberek másik része, akik szerint meg a 200MHz-es FSB-hez tartozik a 800MHz-es RAM, mert a 800MHz-es RAM mag frekvenciája 200MHz, és ennek a 4-szerese a tényleges sebesség. És az FSB-nek a mag frekvenciájával kell megegyezni, hogy 1:1 legyen az arány (lásd: 1066QPB-s (266MHz FSB) proci-val párban áll az 1066MHz-es RAM, azzal megy 1:1-ben, 1333QPB-s (333MHz FSB-s) procival meg az 1333MHz-es DDR3-as RAM megy 1:1-ben.)
Ez a magyarázat is elég logikusnak tűnik.
Szóval van 2 tábor, és nem tudom kinek higgyek -
Narim
tag
válasz
szasanyi #915 üzenetére
Jó ez a két különböző vélemény
Igazából én vagy 800MHz-es vagy 1066MHz-es RAM-ot akarok venni, lehetőleg úgy, hogy a procival (ami c2d E6750-es lesz, 1333-as QPB-vel, vagyis 333MHz-es FSB-vel) lehetőleg 1:1 arányban menjen. Ha meg nem tud egyik sem 1:1 arányban menni, akkor meg azt szeretném megvenni amelyik jobban megéri ár/teljesítményben, de erről is megoszlanak a vélemények, hogy mennyivel jobb az 1066-os mint a 800-as -
Gorneck
legenda
válasz
szasanyi #850 üzenetére
Az A-DATA Micron D9 nagyon jó. Ezt cáfolnám...két uolyan D9-es 800+ hatalmas különbség van...nem lehet rámondani, hogy nagyon jó...1000+ vagy 1066+ amivel szinte biztosra lehet menni...
Az Ultra egy fesz zabáló szörny...ha már lehet akkor adata 800+ oszt vagy menni fog vagy nem...ha magas órajel a lényeg...1100 körül, akkor inkább Kingmax 1066. Szinte alig kell neki hozzá fesz...
Persze sok függ a laptól is, hogy mibe megy bele... -
barnam_
nagyúr
válasz
szasanyi #852 üzenetére
Sajna nem tudom megnézni, ph-s bazárból veszem.
Korábban én a Kingmaxot akartam venni, csak utána figyeltem fel az A-data-ra.
A D9 chipes 800+ EE biztos nagyon jól húzható, de sztem ha nem micronos, akkor kb. 1000-et mehet, és ez igaz lehet a geil ultra-ra is. A Kingmax 1066-os meg alapból annyin megy, még ha nem is tuningmemória, akkor is megéri.
(#853) Gyuri27: Mi a bajod vele?
[Szerkesztve] -
barnam_
nagyúr
válasz
szasanyi #850 üzenetére
Eddig D9-esek voltak. De az elfogyott, és pénteken kapnak belőle újra, de sztem nem lehet tudni látatlanban, hogy milyen chipes. Tudni kellene az Sn számot.
Ultra plus nincs raktáron, és 2x annyi mint a sima ultra:
DDR2 PC6400 800MHz 2048MB GEIL ULTRA+ KIT 2DB (SPD: 3-3-3-8, Paper Retail, Metallic-Orange Aluminum) 46 966 Ft Élettart.
3.-iknak választhatom ezt is:
2x Kingmax 1024MB DDR2 1066Mhz CL5 11 418 Ft Élettart. -
-
-
tibz03
őstag
válasz
szasanyi #332 üzenetére
Nem lényegtelen, hogy milyen a procim?!
Figyi, leírtam az elején: Q6600-os mellé kell RAM. Jelenleg AMD 2500+-om van, szerintem ez most teljesen mind1, mert az egész gép cserélve lesz.
És csak annyit kérdeztem, hogy emellé a proci mellé melyik RAM-ot javasoljátok, te meg itt nekem esel. -
tibz03
őstag
válasz
szasanyi #330 üzenetére
Igen, CL4-es, de ez miért fontos, ha úgysem tuningolom?
Nincs semmilyen procim, illetve van: AMD 2500+-os. De ez lényegtelen a kérdésemhez nem kapcsolódik, csak annyi a kérdésem, hogy melyik RAM-ot vegyem?Gyors válasz kéne, mert már fel kell hívni őket, hogy holnapra rendeljenek!
Eddig 2:1 a Corsair javára.
Szerk.: Qru, nem pontosan akkor nem mind1, hogy milyen gyors a RAM, ha nem akarom tuningolni?Mert ugye a tuninggal a sebességét húzom fel, de ha eleve 1066-os, akkor nincs rá szükség. Vagy rosszul tudom?
[Szerkesztve] -
SzlobiG
félisten
válasz
szasanyi #199 üzenetére
Nálam 400FSB-n felszorozva nem megy az 1200 akármennyi feszt kap szal itt a lapnak van a vége, vagy 975X a gond, nem tudom.
Megnézem majd alap fsb-n meddig engedi felszorozni, de mint köztudott 975-be cl3 a lényeg. Viszont p5b dlx-ba mennie kéne simán. Adj neki még feszt próbáld 2.4-et. -
Mankó
veterán
válasz
szasanyi #130 üzenetére
HA ez így van, akkor az nekem teljesen kelégítő.
Ha nálad így ment stabilan akkor nálam is mennie kell. Végülis a 2*512-vel is így voltam. Valaki mondta, hogy megy 920an, azt mondtam ki van zárva. És mégis. Emlékszem valamelyik topikban majdnem megköveztek, hogy hazudok.
Na úgy legyen! Kösz az infót. -
Termi16
őstag
kicsúsztam a modból
Szóval, azt viszont nem értem, hogy ezeket az időzítéseket (a 4-4-4-12-n kívül) hogy gondolod.
Szóval alapból ezeknek az értékeknek a nagyrésze 3-as, az egyik 6-os. Szóval mindenhova nagyobbat írtál. Viszont a 35-ös az alapból 42.
Megpróbálom így, ha azt mondod, hogy ez lenne a megfelelőÉs akkor ilyen sorrendben legyenek?
-
Termi16
őstag
Ez lesz, mert nagyon gáz a dolog
még 900-on sem akart menni cl4-ben 4-4-12-t. És az 1050-hez sem volt elég a 2.2V/cl5
Sajnos a proci fsb-korlátos, 390 a max asszem.
De mindjárt megnézem elindulna-e 400-on. Amúgy az a gáz, hogy kevés a léghűtés 360-as fsb fölött, így viszont a ram nagyon lassan menne, ami nem igazán tetszik. Na meglátjuk mi lesz.
köszi
mod: na kipróbáltam, már a 7*400-at sem bírja, úgyhogy tényleg 390-es fsb a vége
[Szerkesztve] -
Termi16
őstag
Most húztam meg a procit, az eddigi 3ghz helyett 3,24-en megy. Ez így már tetszik, szal meg is állnék, de a mostani 1080mhz-et cl5-ben sem bírja már a ram 2.1V-on, 1000-en még semmi baja nem volt. Szóval arra a 80mhz-ra számítanék plusszban- Vagy esetleg cl4-ben hajtanám 950 körül.
No akkor mindjárt megpróbálom. Amúgy az baj, hogy freezer 7 pro a memókra fújja a levegőt? Fordítva is fel tudnám tenni(hogy a ház végében lévő 12cm-es venti felé fújja), csak így volt egyszerűbb. -
Gyuri27
félisten
Hagyjuk nem értjuk egymást.
Ja 40k-ér nem olyan bika. De mint irtam volt 24-ért. Azért meg jó vétel volt és tudod, hogy elpida chipes [link], de mindegy.
''Ilyen kijelentéshez szerintem itt nem sok embernek van kellő rálátása, és tapasztalata. Én erre gondoltam.''
Vannak egy páran ha olvasod a totyikot meg a ramost is akkor tudod kiről beszéltem. -
Gyuri27
félisten
Ezt a 1000-s valuét nemrég 24k-ért árulták (most 40k körül).
Tehát az ár relativ. Azt se felejtsük el a geil ramokon van aluhűtő. Gondolom ez sem csökkenti az árat. Ami még növeli az árat a normális honlap + a kevésbé faxa de működö magyar. Mint irtanm a kingmax oldaláról saját ramjukról nem sok minden derül ki.
Természetesen értem.
Te érted e ha itt valaki szavahihető egyén mint pl: holló, vénember stb. leirja a véleményét az már jelent valamit?
Mert ha többen (itt a hangsúly a többen és/v nagy nevek) egyfajta tapasztalatot irnak le pl: a kingmax huzásával kapcsolatban akkor azt figyelembe kell venni.
Persze + és - példák vannak. Aminek nagyrésze abból adódik, hogy egyes gyártók ugyan arra a megnevezésű ramra több fajta chipet szerelnek. Már ha lehet tudni mit szerelnek.
éN79: látod neked mentek az ultrák. Van akinek meg nem. Mert a 800-t csak 3 fajta chipel gyártották.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Csak egy kis adalék, mert részben egyetértek veled:
A Geil Ultráim 2.3V-on mentek 1000-et CL5-ben.
A Kingmax Mars 1066-osok 2.1V-al beérték ugyanilyen sebességnél szintén CL5-ben, hasonlóan a Vitesta 800+ okhoz.
(mindegyik gigás modul, párban, lévén saját tapasztalatom szerint is az 512-es /v. éppenséggel egyoldalal memók/ mintha egy kicsit jobban bírnák a strapát)
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
-
csusza`
senior tag
Hát biza, a Kingston amilyen drága, annyira nekem nem jött be. Előző konfigban is (A64 3800+ S939) az volt, de nem voltam tőle hasraesve. Megpróbálok akkor ezek közül keresni a lehető legolcsóbban - szűk a nadrágszíj. Remélem találok 1066-ost is hasonló árban. GoodRam-ról esetleg vélemények?
-
Gyuri27
félisten
Nem írtam, hogy alapórajelen rossz. Azt sem, hogy idő előtt tönkre mennek.
De mint láttad az a qrva 1066-l mégis csak volt valami tré.
Nem a 45k-s tuningramokhoz van viszonyitva. De a bazárokban + 10%-ért mást is lehet kapni.
Persze mint mindig ez az én vélemlényem. Én így gondolom ha tetszik ha nem.
Ez meg off: a honlapjuk meg egyenesen siralmas! Szerintem. -
Gyuri27
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged