- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Süni 1985 F
senior tag
válasz
Hurkaleves #6944 üzenetére
qvl-jét?
Hol tudom azt megnézni?
Nekem nem fontos ,hogy 1200Mhz-n mennyen csak az,hogy a procim bírja vele a 3.8 Ghz-t. -
dokee78
félisten
válasz
Hurkaleves #6050 üzenetére
7,5x500FSB
DRAMSB arány 1:1
CPU fesz: 1,328v
RAM fesz: 2,2v
CL 4-4-4-12 1000MHz
Performance level 7Jó így "dzsoni"?
-
dokee78
félisten
válasz
Hurkaleves #6044 üzenetére
Az adatlapon lévő configgal
-
dokee78
félisten
válasz
Hurkaleves #6042 üzenetére
Prime stabil.
-
dokee78
félisten
válasz
Hurkaleves #6040 üzenetére
Nekem eddig 1984KB/s az egyéni rekordom.
-
dokee78
félisten
válasz
Hurkaleves #5914 üzenetére
Szép eredmény,de a WinRAR kevés nem?
-
dangerzone
addikt
válasz
Hurkaleves #5921 üzenetére
Hát csak hogy megnézzük melyik a gyorsabb. Mondjuk így fejből kapásból nem sok olyan proi jut eszembe, ami reálisan teszteli a proci erejét, mert mondjuk ilyen super pi-kben annyira nem bízom. Mondjuk 3dmarkok alatti proci benchmarkok? Még utánanézek ilyeneknek, mivel szoktak tesztelni.
De nem erőszak, csak ha kedved van ,akkor.
-
dangerzone
addikt
válasz
Hurkaleves #5919 üzenetére
Tolhatunk majd vmi tesztet, ha gondolod, és nagyon ráérsz, hogy melyik proci tud többet.
for3l: Jah, időközben észrevettem. Csak aztán lejárt a szerkesztési idő, úgyhogy így marad. Csak nem kapok érte bann-t. Legalább megmosolyogtatja az embert, na.
Magyar vagyok elvégre is na, pénz nélkül is megszerzem, amit akarok.
Különösebben akkora baj tényleg nincs ezzel az eredménnyel. Csak egyik modulom megint rossz. 4 modul lenne most a gépemben. Jobb lenne ha csak 2 lenne ,és nem kéne ramteszteknél sem ennyit vesződni velük. Meg jó lenne olyan memória ,ami órajelben menne picit többet, jobban be tudnám állítani tuningnál az egészet.
Szóval most kipróbálnék másféle memóriákat is. Aztán majd meglátjuk, engedi-e a pénztárcám.
-
dangerzone
addikt
válasz
Hurkaleves #5916 üzenetére
Persze, eléggé eltérő rendszerek, de összehasonlítani mégis jó őket.
Ma már én is amd-t vennék. Csak 9 hónapja még nem voltak új phenomok.
Meg hozzátartozik, hogy én a gépem 75%-át netről vadásztam össze, nagyobbrészt használtan, aztán kb 60.000-ret spóroltam így vele. Alaplap , ház, meg táp van egyedül boltból. -
dangerzone
addikt
válasz
Hurkaleves #5914 üzenetére
Oksa, mondjuk most kijön egy pure -black kiadás, ami full fekete. És én azzal szemeztem, de nem tudom ,mikor jelenik meg Magyarországon, meg limitált kiadás, így meg tuti jóval drágább lesz. Na mindegy. Úgyis csak októberben esedékes az egész, mikor megkapom az ösztöndíjam.
Hmm....Hát ezzel az eredménnyel én is tökéletesen elégedett lennék. Mondjuk arra azért kíváncsi vagyok, hogy az alaplap meg a proci mennyit számít, mind az everestes tesztben mind pedig a winraros tesztben.
Winrarnál én 1122 kb/s -es eredményt kaptam.
Mindjárt beállítom úgy a ramokat, hogy a lehető legmagasabb stabil órajelükön menjenek (1097) ,aztán megnézem, úgy mire lesznek képesek.
-
dangerzone
addikt
válasz
Hurkaleves #5908 üzenetére
Jah, crucial nincs is benne. Meg még pár lehetséges. Hmm... Erről meg is feledkeztem.
Köszi ,hogy figyelmeztettél.
Én még maradi gyerek vagyok, még azt hinném, hogy minden ,ami drága, kompatibilis egy másik drága cuccal. -
yolan
őstag
válasz
Hurkaleves #5890 üzenetére
Ammászép, gratulálok hozzá! -
for3l
senior tag
válasz
Hurkaleves #5890 üzenetére
de nem ám!
mondanám, kérünk prime blend tesztet vagy memtest-et vagy valamit, de elméletileg a közel jövőben lesz az is.
-
dokee78
félisten
válasz
Hurkaleves #5504 üzenetére
Mi a WinRAR benchmark-od ezzel a Phenommal?
-
viktorov
csendes tag
válasz
Hurkaleves #5549 üzenetére
azt nem lehet,hogy felrakom a réebbit és utána az újból meg a javított részt,mert a winflashbe kilehet választani mit frissitsen?.....
-
adam320
senior tag
válasz
Hurkaleves #5530 üzenetére
köszi!
-
válasz
Hurkaleves #5515 üzenetére
Az órajelet mennyire ajánlod?
Mert eredetileg 1066Mhz volt csak miután húztuk a procit valamit visszavett a haver 2szeres szórzóra és a ram órajele is csökkent 800 Mhz-ra -
válasz
Hurkaleves #5513 üzenetére
Ezt szeretném én is tudni
Egyik haverom mondta hogy elvileg ezek a legjobb beállítások ddr2-ben.
De ha valakinek van más javaslata mind indőzítésekben, mind órajelben az írjon.
kösz -
chege
aktív tag
válasz
Hurkaleves #5506 üzenetére
-
chege
aktív tag
válasz
Hurkaleves #5504 üzenetére
bocsáss meg mellé ment
Razuelnek szántam. Nemtudom miért rád nyomtam
-
chege
aktív tag
válasz
Hurkaleves #5501 üzenetére
sztem egy 1066os Kingmax is elmegy 1100-at, ha tuningolni akarsz, akkor vegyünk azt hogy 550fsb 1:1. És veszel egy E8500öt aminek a max szorzója 9,5. 550x9,5=5225mhz
. Sztem az már elég magas, 24/7-re úgysem tudod így hajtani
-
diegho
nagyúr
válasz
Hurkaleves #5498 üzenetére
itt csak 1066 és 800 van összehasonlítva ha jól tudom, de én itthon teszteltem 1200 vs 800-at is, még pentium dual core-nál (2160@3.5 - nem pont 800-ra jött ki a ram) és crysisben majdnem 1fps-t hozott... szóval semmit nem jelent szinte. Inkább 800cl4, fillérekért, mint 1200cl5-6 10k-val többért. Egyszerűen nem éri meg a különbséget.
@Jorus: ja igen kihagytam hogy e-penis növelésre tökéletes, meg a szomszéd előtt villogni, hogy nekem ezerkettőszázasramomvanámbibibi -
DaDy0219
tag
válasz
Hurkaleves #5475 üzenetére
Okés, megpróbálom, köszi!
-
DaDy0219
tag
válasz
Hurkaleves #5473 üzenetére
mert nem állítottam nagyobb értékre.
Az FSB-t 200-ról 205-re állítottam, így ment fel a MHz is.Tudnám feljebb vinni is, csak egyenlőre ismerkedek a dologgal.
Az előző kérdésemre mi a véleményed?Egyébként miérrt lenne fura, ha 1100MHz-en hajtanám őket?
-
DaDy0219
tag
válasz
Hurkaleves #5471 üzenetére
Akkor ezek szerint nem lényeges a dram-fsb arány.
Sajnos még csak most ismerkedek a tuninggal, ezért vannak, lesznek ilyen kérdéseim.Egyébként mikor érdemes a RAM feszültséget emelni?Jelenleg 2,1V-on mennek.
Gyártó szerint 2,3V-ig ajánlja a beállításokat. -
diegho
nagyúr
válasz
Hurkaleves #5468 üzenetére
van ez így, WD RE vinyóból is az első rosszat kaptam az országban
már megszoktam, ezért van itthon mindig annyi alkatrész, hogy legalább +1 néha +5-6 gépet össze tudjak dobni bármikor. (jelenleg csak 3 van) Disztribútorral már tegnap beszéltem, azonnal cserélik, ha kérem a cserét, jövő héten élni is fogok ezzel a lehetőséggel.
-
diegho
nagyúr
válasz
Hurkaleves #5466 üzenetére
40 percnél jött el a restart ideje 1.55V-on. Már szinte tuti, hogy az egyik modul gyári hibás, tudom is, hogy melyik, most éppen a szerintem jót tesztelem.
-
diegho
nagyúr
válasz
Hurkaleves #5464 üzenetére
fél órája megy a prime blend 4-4-4-12@1.8V-on jelenleg, az nb feszt feltoltam 1.55V-ra, lehet ez volt a gond és ezért fagyott a ram DS3-ban is, mert csak 0.1-et kapott pluszba.
-
diegho
nagyúr
válasz
Hurkaleves #5457 üzenetére
minden megéri, van bőven miben tesztelni és van bőven mit használni addig, amíg tesztelem a memókat.
Külön-külön nézve a modulokat az egyiken 2 órát ment a memtest utána win induláskor dobta a kéket. Másik modulon 7 óra 11 percet ment a memtest és 2 órát is futott rajta a win hiba nélkül. Gyanús, hogy az első modul hibás lesz, majd még tesztelem este újra.
-
swoody
senior tag
válasz
Hurkaleves #5449 üzenetére
Most írhatnám hogy értem.
De nem.
Nem akarok én annyira húzni a ramot csak,hogy 1066-on mennyen.
Intel E8400 a proci. -
Razuel
aktív tag
válasz
Hurkaleves #5437 üzenetére
Értem, már megilyedtem'..
Arra a kérdésre valaki tud válaszolni, hogy hol lehet ddr2es CSX Diablot kapni? -
Razuel
aktív tag
válasz
Hurkaleves #5435 üzenetére
nekem 2.1es van, de mi ez a marhaság? Csak ezeket a ramokat támogatná? Áhh a samu sincs fent itt mégis megy vele.. egy diablo mértne menne vele?
Jah bocs rajta van a samu is.. bár nem a 800as csoportba..
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Hurkaleves #5432 üzenetére
igen, szerencsére elég magasan van a hűtőm...beenged még két ramot..
csak le kell szedni hozzá... -
for3l
senior tag
válasz
Hurkaleves #5428 üzenetére
csatlakozom az előttem szólóhoz: sztem is inkább 4gb-ra vagy 8-ra (
) kellene bőviteni a systemet!
különben én meg most tesztelgetem az újdonsült d9gmh-s micron ramjaimat, jelenleg itt járok:
link.
szerk.: vmiért nem engedte a rios hogy 2 kis képet rakjak be..
-
winfier
senior tag
válasz
Hurkaleves #5428 üzenetére
Ez időzítéstől is függ, hogy jobb lesz-e, de szerintem még rosszabb eredményt kapnál 1200MHz-en azokkal az időzítésekkel.
A játékoknál inkább a mennyiség számít. Talál, de csak talán 1fps-t hozna a magas MHz, de inkább semmit. Teszteld ki, hogy a photoshop-nak melyik fekszik jobban. Minden gép más így nem igazán lehetne reális képet festeni. Ja és a PS-nál is inkább a mennyiség mint a sebesség.
Szerk: És az se mindegy, hogy milyen arányba van a ram. Minél szorosabb az arány annál gyorsabb: 1:1 ; 5:6
-
F.B.I.
veterán
válasz
Hurkaleves #4647 üzenetére
Egy kicsit megnógatom őket de nem kellene lefüstöltetnem, mondjuk a hűtése brutál...mindent megbír.
-
Rica
senior tag
válasz
Hurkaleves #4647 üzenetére
Aggregátornak van igaza, csak nem emelekdő sorrenben vannak az értékek
:
2/2,4/3,2/4+/2,5/3/4~
Használtam is a 3-ast, most 1155-ön 4-5-5-15-ön 2,3 Volttal stabilak. A proci egy kicsit gyorsabb, 3465, de ugyanúgy langyos alapfeszen. Így marad a rendszer. -
F.B.I.
veterán
válasz
Hurkaleves #4639 üzenetére
Kösz a segítséget!
OCZ Reaper megvéve, holnap tesztelem.
-
Rica
senior tag
válasz
Hurkaleves #4641 üzenetére
A címkéjén is az van, hogy 2,2-2,4. A gyári 1066-os frekijét nem is tudja 2,2 alatt.
Itt az a gondom, hogy 3,3G az optimális proci sebességem, ami kihajt egy 4870@820 vga-t. A memók szorzóját viszont 3,2-ről csak 2,4-re tudom visszaállítani, amivel (367-es FSB) 881-et kapok.
Több mint két és fél órát ment az Orthos 9-es Blenden, úgy, hogy a gyerekek közben Simsesztek rajta. Simán csak kézmelegek voltak a ramok.
Alapvetően gémer vagyok. Többek szerint a memók sebessége sokat nem ad hozzá a játékhoz, de szvsz 881 és 1174 között kell hogy különbség legyyen. Lehetne még a proci szorzójával játszani, de akkor meg 470-es FSB kell 7x, hogy a memók 2,3 Volttal 1128-at menjenek. Ennek nem sok értelme van. -
Hurkaleves
őstag
válasz
Hurkaleves #3662 üzenetére
Megnéztem manual transaction boosterrel: hát hármason be sem jön még 2,2v-tal sem, kettesen bejön 2,2v-tal, de ugyanannyi a memolvasás/írás mint auto-n. Szóval marad auton 1066 Cl5 2,1v.
( amúgy akkor úgy néz ki, hogy igazad lett Ősember
giga: normal/turbo/extreme - asus: 1/2/3 ).
tibitor: talán a lapod topicjában is kérdezz rá, amúgy ha full reménytelen, akkor gari lehet a dologból.
-
Ősember
őstag
válasz
Hurkaleves #3660 üzenetére
no sir, ez butaság
a gigabyte lapoknál lehet trd-t állitani, de nem trd a neve, hanem static valami... a normal/turbo/extreme külön dolog. olyan hatása van kb, mint az asus lapnál a transaction boosternek
-
Ősember
őstag
válasz
Hurkaleves #3658 üzenetére
lényegében a ramoknak egy extra löket
jo az, ha auton hagyod, abbol tul sok baj nem lehet
trd-t lehet performance level-nek hivják nálad, ez megesik... a trd-re akár ugy is tekinthetünk, mint egy plusz idözitésre
sokat dob az összképen, nem kevésbé a transaction booster. ez a ramod nitroja
örülök, hogy tetszik -
válasz
Hurkaleves #3650 üzenetére
performance level nem megy 5-ön? Sokat dobna rajta.
Nekem az ehhez képest "gagyi" 800 cl5 geil bd-m 1000-et megy 2 volton 5-5-5-15 perf level 5, ja és 2x2-es. Szal ennek illene mennie.
Látom p5k-d van. Bios-ban a transaction booster mire van állítva?
És még a bios verzió is naggyon fontos... nekem gyári biossal még 840-et se mentek - 2.3 volttal se -
válasz
Hurkaleves #3022 üzenetére
Ez esetben fogod a MemSetet, és nekiállsz finomítgatni vele az adott benchmarkokhoz legjobban passzoló beállításokat. Ugyanis chipsettől, memóriától és benchmarktól függ, hogy milyen subtiming beállításokból profitál. Ergo van olyan beállíáts, ami 965-ös lappal SuperPi-ben jobb eredményt hoz, de P35-ös lappal WinRAR-ban, vagy teszem azt CineBench-ben rosszabbat. Célszerű kitapasztalni, hogy mi, hol hozza azokat a bizonyos tizedmásodperceket, mivel általános recept nemigen van.
-
válasz
Hurkaleves #3020 üzenetére
Hacsak nem tizedmásodperceket szeretnél faragni benchmarkokban, akkor nincs szükséged a subtimingok finomítására.
-
Ősember
őstag
válasz
Hurkaleves #3017 üzenetére
tudom, mert megnéztem, de a keresö nem fogja belinkelni az adatlapod ha valaki rákeres
szoval érted mire célzok
látom igen, mert beirtad a ramod
emre33: a lapom megmakacsolta magát és most már csak 2.16v-ot akart leadni max
azzal meg marhára nem tudok mit kezdeni, ha magas orajeleket akarok
probálok értelmet varázsolni bele
-
Ősember
őstag
válasz
Hurkaleves #3015 üzenetére
legközelebb ird mellé, hogy milyen ram, mert aki arrol keres tesztet nem fogja megtalálni a te eredményed, pedig pont ez a topik célja
-
laragirl83
őstag
válasz
Hurkaleves #2918 üzenetére
-
laragirl83
őstag
válasz
Hurkaleves #2916 üzenetére
Stabil...!
-
Muréna
őstag
válasz
Hurkaleves #2904 üzenetére
Spice Platinum, mi?
-
Töki
tag
válasz
Hurkaleves #2901 üzenetére
DRAM-nak 2.30V-t adtam, de semmi. Átraktam a másik 2 slotba, de sajnos semmi változás.
Az Everest szerint ráadásul:
Memória sebessége DDR2-667 (333 MHz)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged