Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Cyberpunk 2077 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:59

LOGOUT.hu


__________________________________________________________
*A Topicban működik a Spoiler TAG (SP), legyetek szíves használni!*
[Cyberpunk 2077 screenshot & érdekességek topic]
________________________________________
Magyar Discord Szerver

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2901) cyberkind válasza Fitzgerald (#2900) üzenetére


cyberkind
félisten

Pláne úgy, hogy a RDR 2-nél gyakorlatilag 1 vagy 2 beállítás fullos használata volt az, ami tizedelte az fpst, msaa-nál már mindegyik beállítás ette a gépet, a Crysis-nál meg mindegy volt.

Paranormal Cocktivity

(#2902) Cifu


Cifu
Topikgazda

@mettek : "A Witcherben akkor a hajszáleffekt volt a nagy durranás. Az állatok szőre brutál élethű lett de kb felzabálta a fél vga erőforrást, ugyanaz mint az RTX. Kb használhatatlan volt a funkció emiatt."

Én anno megjelenésekor játszottam, meg tavaly előtt a GOTY verziót. Szvsz alapból, meg-high beállításokkal se nézett ki rosszul a The Witcher 3 a maga idejében, és minden ultrán pedig még most sem néz ki rosszul. A Hairworks-ot anno eleve kikapcsoltam (AMD kártyám volt, ott még jobban ette az erőforrást), utólag bekapcsoltam, belefért.
Senki sem kényszerít rá, hogy használd ezeket az effekteket. Az RTX ugyanez. A Control szvsz tök jól néz ki vele, és megfelelő beállításokkal teljesen játszható. Tehát nem használhatattlan. Ha valaki akarja, bekapcsolja, ha nem akarja, nem kapcsolja be. Ennyi.

@[Prolixus] : "Szvsz sok ilyen future proof featurrel az a baj vagy veszely, hogy annyira rosszul funkcional, hogy nem 1-2 evet kell varni hogy az aktualis GPU vegre ki tudja hasznalni a benne rejlo potencialt, hanem meg tobbet."

Akkor soha nem fog semmi új grafikai effekt megjelenni, mert nem lesz igény rá. Mondom, most ami az RTX kapcsán ment, az már évtizedek óta megy. Hajdan a 16bit vs. 24/32bit színmélység, az Anisotropic Filtering, majd az élsimitás volt a tényező. Mindig jött egy új effekt, hatás, stb., amit bekapcsolva csökkent az FPS, de jobban nézett ki a játék. Itt a PH!-n is mentek az MSAA képminőség-tesztek. Vissza lehet nézni az ottani hozzászólásokat.

Nincs új a nap alatt. Az RTX kétségkívül grafikai extrát jelent, jobban néz ki tőle a játék. Ha nem akarod, nem kapcsolod be...

@[Prolixus] : "Akkor miert is van benne? Hogy olyan screenshotokat tudjanak posztolni amik amugy 5FPS mellett keszultek es soha senkinel nem fog kinezeni ilyen jol a jatek jatszhato allapotban?"

Anno miért volt benne a Hairworks a The Witcher 3-ban. A TressFX a Tomb Raiderben? Most miért lesz benne az RTX támogatás a CP2077-ben? Mert a videókártya-gyártók ezekkel tudják eladni a videókártyáikat. Nem, nem hinném, hogy "ilyen jól" nem nézne ki mozgás közben.

Megint a Control-t tudom felhozni. Alapból se néz ki rosszul, szóval hajrá. De RTX-el egy fokkal még jobban néz ki. Csak RTX kártya kell hozzá. A fejlesztőket pedig támogatta az nVidia, hogy építsék bele az effektet.

Szóval nem találom feleslegesnek. Főleg, hogy várhatóan már jövőre minden új kártya támogatni fogja a DX12 Ultimate-t, vele együtt az Ray-Tracinget. Feltehetően leszünk egy páran, akik újra fogják játszani a játékot. Meg sokan, akik később veszik meg. Nekik ez akkor már egy természetes feature lesz...

Miért kéne akkor kihagyni?

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2903) Cifu válasza Fitzgerald (#2900) üzenetére


Cifu
Topikgazda

Ahogy az RDR2 topicban is szájbarágósan leírtam, akkoriban is az volt a gondja az embereknek, hogy ha max.-ra húztak mindent, a csúcs hardver is letérdelt, és milyen dolog ez már.
Az RDR2 esetében is ez az analógia jött elő, amiatt hőbörögtek páran, hogy a méregdrága kártyájukon se tudtak mindent max.-ra húzni.

Mi erre a megoldás? Hogy akkor ne legyen Ultra beállítási opció, és akkor ezek az emberek nem fognak sírni? Ne vicceljünk már... :U

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2904) FoxiestFox válasza Cifu (#2902) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Ez összességében szép és jó, csak megint az van, hogy az nvidia tökönlövi a piacot egy fejlesztéssel, ami tök zárt.
Régen is ezt csinálták, kis zsozsó a fejlesztőnek, hogy a zárt forrású szarjukat építsék be.
Meg is tették sok esetben, jó töredezett is lett a piac.
Míg a konkurencia az elmúlt 15 évben számos nyílt, szabadon licencelhető technológiával jelent meg, amiket gyakran alig valaki épített be a játékába, mert nem volt kenőzsozsóka.
Nagyon cikik ezek a gyártóspecifikus innovációk, az amúgy is töredezett pc piacot még inkább összetöredeztetik.
API szinten kellene ezt csinálni, az MS specifikáljon előremutató grafikus technológiákat, az amd és an nv pedig találja ki, hogyan oldja meg a maga részéről. És akkor egyből mindenkinél elérhető minden, a spec szabvány, a piac örül.

(#2905) Fitzgerald válasza Cifu (#2903) üzenetére


Fitzgerald
veterán

Vagy mondjuk megtanulhatnak kódolni...de valahol érthető a dolog, valószínűleg nekem is az lenne a vesszőparipám ha ezen a területen dolgoznék, hogy az ultra a jövő gépeire készült...
Csak hát a kutya ott van elásva, hogy ezek a játékok általában nem, vagy nem számottevően szebbek a többi kortárs játéknál...
Crysis-szintű ugrásra látványban a Crysis óta nem volt példa.

(#2906) wjbhbdux válasza FoxiestFox (#2904) üzenetére


wjbhbdux
veterán

Az 5700xtnek 0.67% a piaci részesedése, teljesen figyelmen kívül hagyhatóak egyelőre RT tekintetében, mert ilyen rx580 a 7 éves teljesítménnyel ami többeknek van úgyis kevés hozzá.

/s

(#2907) syIex válasza Cifu (#2903) üzenetére


syIex
veterán

Kicsit valóban zavaró a dolog, de annyira gyönyörű így is, hogy a teljesen kimaxolás szerintem pont nem tényező ennél a játéknál (RDR2), ahogy anno a Crysis esetén sem volt az.
Még jó pár tesztben mai napig nézik a Crysis 3 alatti teljesítményt is. Nem hiába! :N
Kell a fejlődés és nyilván az első változat nem lesz felhőtlen ahogy sosem volt az. :K

The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.

(#2908) FoxiestFox válasza wjbhbdux (#2906) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Az 5700 egy rt képes kártya?

(#2909) Shing válasza Cifu (#2903) üzenetére


Shing
őstag

Erre mondják, hogy fejben dől el. Sokan menekülnek konzolra, mert ott nem látják hogy lowon van a grafika. Pszichés stressz egyeseknek. Persze 300 ezres kártyánál elvárt lehet az Ultra, de semmi gond nincs ha valaki megadja a lehetőséget ingame és Ultrára húzható minden szar. (Sokszor persze nem is ad annyit látványban, de elvesz 30FPS-t.)
Mindenesetre én úgy vagyok vele hogy tököm sem akar később cfg-kben turkálni hogy még feljebb vehessem a grafót. Tegyenek bele MINDENT, élsimítsa felőlem egyesével a hajszálakat is, aztán pár év múlva tolom maxon, nem kell remasterekre sem várni.

(#2910) FoxiestFox


FoxiestFox
félisten

Azt is érdekes amúgy észrevenni, hogy amit megfizetünk jelenleg, az a korai hozzáférés.
Mert ha nem sürgős, hónapról hónapra, évről évről olcsóbb lesz az a szint pc-n, ahogy maga a játék is.
Ha fel vagy hype-olva, és kell azonnal a játék, és azonnal ultrán kell, annak az ára fájni fog.
Ha így is éveket vártál, és igazából már leszarod (ami felé én tendálok), simán megteheted, hogy a játékot egy év múlva veszed meg, olcsóbban, ahogy a hozzá való hardvert is.

Tehát most én úgy gondolom hogy nekem az ultra nem ér meg semmiféle felárat. Ha a játék brutálisan jó értékeléseket kap, és videón is tetszik, akkor hajlandó vagyok teljes áron megvenni, ehhez viszont az kell, hogy a kis rx570-emen fullhd-ban a medium és high között fusson használhatóan. Nem igénylek rt-t.
Ha ez meglesz, én már örülök. Aztán ha tényleg jó játék, és jelentős újrajátszási értéke van (és remélhetőleg lesz neki), elő lehet venni 1 és 2 év múlva is, már jobb vga-val, és akár grafikai modokkal.

(#2911) Cifu válasza FoxiestFox (#2904) üzenetére


Cifu
Topikgazda

Nagyon messze távolodtunk az eredeti témától. A saját véleményem az, hogy noha én se rajongok az nV féle üzletpolitikai megoldásoknak, de azt is látni kell, hogy ha nincs az RTX széria, akkor feltehetően a mostani Ray-Tracing vonal se indult volna el, amely végül API szintű megoldás lesz (Dx12 ultimate).

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2912) Cifu válasza Fitzgerald (#2905) üzenetére


Cifu
Topikgazda

Továbbra is másról beszélsz.

Annak semmi köze nincs az optimalizáláshoz, hogy a fejlesztők olyan beállításokat tesznek elérhetővé, amit esetleg az adott időben elérhető hardvereken csak kompromisszumokkal lehet bekapcsolni.

Ez nem optimalizálás kérdése, hanem azé, hogy adott esetben olyan lehetőséget biztosítanak, amit csak kevesen tudnak egyből kihasználni vagy majd csak 1-2 év múlva fog tudni az átlagos HW is elfuttatni.

Felhoztam a példákat is erre. Mikor az élsimitás megjelent, ment a hőbörgés, hogy minek van MSAA 4x meg 8x opció, ha semmi sem képes normális sebességgel futtatni. Miközben valójában csak nem tudták megérteni, hogy ez csak egy lehetőség, nem kötelező bekapcsolni.

Ugyan ez megy most.

Amúgy pedig ez összetett probléma, hiszen nem csak a fejlesztőkön múlik.

Lásd mikor egy új driver után ugrik a teljesítmény például...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2913) Fitzgerald válasza Cifu (#2912) üzenetére


Fitzgerald
veterán

Értem miről beszélsz, csak nem értek veled egyet.
Valamilyen módon apparensnek kell lennie az adott látványbeli opciónak, hogy megindokolja a plusz erőforrásigényt.
A ray tracing dolog pl. teljesen érthető és egyértelmű, és ha nem is minden játékban, de általában hoz olyan látványbeli dolgokat, amelyek megindokolják a komolyabb hardverigényt.
Egy jövőbeli feature is csak annyit ér, amennyi képminőségbeli/látványbeli pluszt adni tud.

Én azt el tudom fogadni, hogy nem tudok 8x-os MSAA-t kapcsolni játékokban.
Kb. minden játékban kikapcsolom, pedig évek óta csúcs, vagy csúcs közeli kártyákon játszom.
De MSAA-implementációra is láttunk már jó példát, az általad is jól ismert ARMA-sorozathoz pl. kis túlzással szinte nem is kell VGA, a proci számol mindent, az MSAA-t is...(persze megvannak a problémái annak a motornak is, sőt...)

(#2914) gV


gV
őstag

én azt várom, hogy még a 2060S-el is játszható lesz FHD+DLSS-el nem minimum beállításon. a 2060-at is csak a 6GB miatt nem mondom.

Cyberpunk 2077 a DX12-Only Release on PC

The decision was also made, according to the developer, because DX12 is the birthplace of DXR - and CD Projekt Red has already announced that cyberpunk 2077 will be making heavy use of raytracing on the PC (and will almost certainly bring the same magic potion to the next-generation update to their yet-unreleased game). Marcin Gollent also said that the game will be compatible with all DX12 GPUs - but the DX12 Ultimate badge might be of interest to some of the hardware features that may be deployed in the final version of the game.

geforce.com:

Each of these effects is powered by DirectX 12 Ultimate’s DXR Raytracing API, and are optimized for GeForce RTX graphics GPUs and their dedicated ray tracing cores.
+
NVIDIA DLSS 2.0 Comes To Cyberpunk 2077
Powered by dedicated AI processors on GeForce RTX GPUs called tensor cores, NVIDIA DLSS 2.0 is a deep learning neural network that boosts frame rates while generating beautiful, crisp game images. It gives gamers the performance headroom to maximize ray tracing settings and increase output resolutions.

azért ha nagyon gyengén muzsikálna a jelenlegi RTX szérián a játék akkor nem írnák ezt.

(#2915) Kicsimix válasza Fitzgerald (#2900) üzenetére


Kicsimix
őstag

Nem akarom újra kezdeni ezt a témát de szerintem nem biztos helytálló amit írsz.. Minden csak nézőpont kérdése. A Quake is nagy ugrás volt a Crysis is nagy ugrás volt stb stb stb. Ma nem tudnak ekkora ugrásokat csinálni mert akkoriban mai szemmel nézve minden ronda volt és bőven volt hova fejlődni ha csak szimplán a játék kinézetét nézzük. Ma már megütünk egy bizonyos szintet.
Szóval a RDR2-is magasra tette a lécet ha összességében vizsgáljuk a dolgokat, de hogy a CP-nél maradjunk és az ördög a részletekben rejlik itt is.. Ha csak az utolsó trailert megnézed csak egyetlen dolgot pl az épületekben minden egyes kivilágított szoba valós..Ez csak olyan szempontból érdekes, hogy mennyire részletesen ki van találva a világ aminek nem nagyon van párja. Ha minden igaz be is járhatóak az épületek többnyire.És szerintem ma ilyen irányba lehet továbbmenni és elmélyíteni a dolgokat. Komplexebb világokat lehet létrehozni és nem kell feltétlenűl 4 üres felhőkarcoló között rohangálnod amiben van 3 szoba. Ez igen is nagy dolog és nem nagyon lesz párja egy darabig. Azért sem mert ennyi időt a studiók nagy része nem tud belefektetni egy játékba, hogy ilyen szintre emelje a dolgokat. És ismétlem ez csak egyetlen 1 dolog volt amit kiemeltem. Viszont ezek a kis dolgok visznek közelebb a valósághű érzethez. Ha nem is annyira feltünő látványban, hogy ezt azonnal észrevedd ez mégis egy nagy ugrás a komplexebb világok fele.
Ha sok mindenbe ennyi időt öltek akkor ez igenis új mércét fog állítani.
Én úgy gondolom nagyon magasra teszik a lécet ezzel a játékkal is. A RDR2 is magas szint bizonyos értelemben de még megjelenítés ügyileg is. Viszont egyben kell vizsgálni az egészet..
Szerintem évekre leszünk, hogy újra megüsse ezt a szintet bár mi. De ne legyen igazam.

Minden másban Cifu-val értek egyet.
Off

Szerk;
Bocsánat az új gameplay-ben látszik inkább.
Kis helyesbítés..

[ Szerkesztve ]

...Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)

(#2916) Plazmacucci válasza Kicsimix (#2915) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Már az első bekezdésben ellent mondasz önmagaddal. Minden nézőpont kérdése. Az is, hogy van e hova fejlődni. Azért mert most a fejlődés lassú még ugyan úgy van hova, mint '96-ban. Sőt. Vannak olyan területek, ahol kb 20 éve egy helyben topogás megy.
Véleményem szerint a lassú fejlődésben igen csak közrejátszanak az elmúlt 10 év konzoljai, vagyis pontosabban a 360 meg a PS3.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#2917) Kicsimix válasza Plazmacucci (#2916) üzenetére


Kicsimix
őstag

Van is fejlődés és igen vannak lemaradt területek. Ettől függetlenűl ÉN nem ítélném el ezt a játékot sem meg a RDR2-se mondanám, hogy semmi extra. Mert DE.
Csak látni kell.
Nincs ellentmondás.

...Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)

(#2918) #91461376 válasza Kicsimix (#2915) üzenetére


#91461376
törölt tag

Azok a szobák szerintem olyanok lehetnek mint a Prey vagy FH4ben [link] [link]

(#2919) Kicsimix válasza #91461376 (#2918) üzenetére


Kicsimix
őstag

Sajnos nem tudom sem megerősíteni sem cáfolni de az újságírói nyilatkozatok között is volt az utóbbi héten, hogy minden épület bejárható. Valószínű, hogy vannak fake helyek de jó látni, hogy ilyen részletekre is figyelnek.

...Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)

(#2920) velizare válasza gV (#2914) üzenetére


velizare
nagyúr

kezdek félni. az általam ismert és játszott dx12es játékok egyre-másra törnek dx12 alatt. :O

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#2921) Carlos Padre válasza Cifu (#2911) üzenetére


Carlos Padre
veterán

Inkább csak a szokásos akció volt ez is, bennfentes infók alapján idő előtt piacra dobta a saját megoldását így elmondhatják, hogy megint ők voltak az elsők.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#2922) Vesa válasza Fitzgerald (#2913) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Az RT egy olyan lehetőség, aminek a valódi képességeit ma még csak alulról karcolgatjuk. A fejlődés egy folyamat, az elején néha döcögősebb, de itt azt kell látni, hogy magában a technológiában hatalmas a potenciál, de a hardvernek még fel kell nőni ehhez. Ugyebár valódi RT-hez, amit a 3D programok használnak, nem véletlenül szükséges órákig, sőt, akár napokig renderelni egyetlen képet, de a végeredmény ma már közel megegyezik a valósággal, szinte fénykép minőség. Ettől real-time még irtó messze vagyunk, de a folyamat elindult és idővel, ha számítási teljesítményben beérik a szoftveres képességet, akkor döbbenetes látványbeli ugrás fog bekövetkezni. Jelenleg az elején járunk és az igazi RT-től az, amit most látunk, fényévekre van de így is látszik a potenciál.

A tudomány a valóság költészete!

(#2923) soundsonic


soundsonic
aktív tag

[link] állítólag ilyen lehet a gépigény..állítólag

(#2924) cyberkind válasza soundsonic (#2923) üzenetére


cyberkind
félisten

8 mag 16 szál, igazán remek.

Paranormal Cocktivity

(#2925) Carlos Padre


Carlos Padre
veterán

Már jön is a kínai másolat. [link]

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#2926) Cifu válasza soundsonic (#2923) üzenetére


Cifu
Topikgazda

Határozottan nem.

Ezt a Tom's Hardware állította össze, mégpedig egyfajta saját vélemények, hogy ha valaki őket kérdezné, hogy a CP2077-hez adott árkategóriába milyen gépet kellene összerakni, akkor ilyet tennének össze.

Ez csak egy marketingcikk...

@cyberkind: 8 mag 16 szál, igazán remek.

A figyelmedbe ajánlom, hogy a 2018-as és 2019-es gameplay videókhoz i7-8700K proci volt odatéve, ami ugye 6 mag / 12 szál.
A játékot pedig első sorban konzolokra készítik, ahol 7 mag / 7 száll áll rendelkezésre, 1.6Ghz-en.

Ezzel együtt csodálkoznék, hogy a végén a hivatalos ajánlott proci 8 mag / 16 szál lenne.

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2927) duvi


duvi
nagyúr

Ha már config találgatás, akkor itt is van egy:
A Cyberpunk 2077 csak Windows 7-en és 10-en fut majd el

(#2928) LK válasza duvi (#2927) üzenetére


LK
addikt

Ezt a minimumot inkább elhiszem. A Tom's Hardware-es konfig meg hülyeség. Sok millióan nem tudnák futtatni a játékot és az nagy érvágás lenne nekik.

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

(#2929) mettek válasza LK (#2928) üzenetére


mettek
addikt

Tudom ez még nem hivatalos de Szerintem azon már túl vagyunk hogy csak így önmagában kitegyenek egy gépigényt akármilyen játékhoz.
mihez minimum és mihez ajánlott? 720p, 1080p, 4K? 30fps, 60 vagy 120? Low, medium vagy ultra?

Ezrk a gépigények így semmit nem mondanak.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#2930) LK válasza mettek (#2929) üzenetére


LK
addikt

Teljesen igaz, mihez a minimum és ajánlott?
Nekem egy I3-ra, egy Rx570-re futja anyagilag, ssd van természetesen. Ebből kell kijönnie a dolognak, bárhogyis fog kinézni a monitoron. Plusz még a játékot is ki kell pengetnem, mert nem akarom letorrentezni. Szerintem sokan lesznek úgy,hogy nem tudnak hirtelen 200 ropit előrántani új gépre.

[ Szerkesztve ]

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

(#2931) FoxiestFox válasza duvi (#2927) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Egy halott rendszer támogatott lesz? :F Ez furcsa.
Amúgy nem is tudtam, hogy a Win7 kapott végül DX12-t.

(#2932) oriic válasza FoxiestFox (#2931) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

(#2933) MZsoltee válasza LK (#2928) üzenetére


MZsoltee
veterán

Eleve RT-el számol a cikk. Ugyan minek? 1650 Super/1660 mellett el kell futnia RT nélkül low-mid beállításokkal 60-as átrlaggal szerintem 1080p-ben. De már csak 5 hónap és a gyakorlatban is kiderül :)

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#2934) FoxiestFox válasza oriic (#2932) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Mik vannak. :)

(#2935) zkxdn válasza MZsoltee (#2933) üzenetére


zkxdn
őstag

Low-Mid 1660nal? Uhh b*szki előre félek. :DDD :( Gondolom Novemberig nem lesz egy RTX 3060 vagy valamilyen új AMD/Nvidia kártya 100K környékén amit még ki is tudnék fizetni. CE kiadás mellett ez így nem lesz jó :N

(#2936) duvi válasza zkxdn (#2935) üzenetére


duvi
nagyúr

Nem érdemes kétségbeesni. Egyelőre minden csak találgatás.

(#2937) Vesa válasza cyberkind (#2924) üzenetére


Vesa
Topikgazda

"8 mag 16 szál, igazán remek."

No problem...2011 platformon gombokért vannak Xeonok...6éve nem használok mást.

A tudomány a valóság költészete!

(#2938) FoxiestFox válasza Vesa (#2937) üzenetére


FoxiestFox
félisten

De azokat felszívja az asztalról az első 4 GHz fölé pöckölt 6/12-es Ryzen. ;]

(#2939) Cifu válasza FoxiestFox (#2938) üzenetére


Cifu
Topikgazda

Ezt azért így kategorikusan nem jelenteném ki.
Egy Ryzen 2600x használtan most kb. 43e Ft a Hardveraprón, egy E5-1650v3 kb. 30e Ft. Teljesítményre kb. egy szint a kettő (nekem is E5-1650v3 van, és raktam össze pár Ryzenes gépet azért).

Ha sima 2011-ben gondolkozik valaki, akkor 6-7 ezer forintért kaphat E5-2640-et, ami 6/12 3Ghz és hozzá alaplapot is 20e Ft körül. 16GB rammal együtt annyiba fáj, mint egy Ryzen 2600 proci önmagában, és teljesítmény terén nem marad el sokkal.

Hogy a Ryzen időtállóbb befektetés, az nem vitás, de ha valaki költséghatékony gépet rakna össze, akkor a Xeon is értelmes alternatíva. Ettől függetlenül kell hozzá némi bátorság, mert itt is lehetnek szívások (pl. ha brand gépet veszel, akkor olyan dolgokkal szembesülhetsz, hogy nem tudsz akármilyen hűtést rárakni, vagy a nem szabvány ventillátor-csatlakozó az alaplapon...).

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2940) Prosector válasza mettek (#2929) üzenetére


Prosector
addikt

ALTALABAN a minimumot 720p/low/30 fps-re adjak meg, a recommended 1080p/high/30-60 fps, hangsulyozom, altalaban.

(#2941) Joccc07


Joccc07
addikt

Ha valóban ez lesz a gépigény akkor inkább veszek egy konzolt és eladom a mostani gépem.

>Gar taldin ni jaonyc; gar sa buir, ori’wadaasla<

(#2942) syIex válasza Joccc07 (#2941) üzenetére


syIex
veterán

Márpedig én inkább a Tom's-os gépigényt mondanám reálisnak egy ilyen szintű játék esetén... :Y
Borzasztó nagy ez biztos, de amennyit tudni lehet a játékról egy eléggé meghatárózó és komoly látványvilággal rendelkező alkotásról van szó amit nem két évre terveznek... :U

The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.

(#2943) Joccc07 válasza syIex (#2942) üzenetére


Joccc07
addikt

Nincs ezzel gond de akkor a mezei koca játékos csak lesheti, hogy ez sem fut el.
Akkor már inkább megérősebb egy konzol.
Ha 2060 kell egy minimum 1080p 30fps-hez azért az egy kicsit durva.

>Gar taldin ni jaonyc; gar sa buir, ori’wadaasla<

(#2944) nubreed válasza FoxiestFox (#2910) üzenetére


nubreed
veterán

Ezzel teljesen egyetértek, nekem pont ez a taktikám. Elég ritkán veszek aktuális címeket teljes áron, inkább várok 1-2-3 évet és leértékelve veszem meg, és így a hardverfejlesztés sem akkora nagy kényszer.

Ettől függetlenól a Cyberpunk elsőnapos vétel lesz nálam. Reméljük a DLSS 2.0 tényleg megteszi hatását és 1440p -ben nagyon szépen fog futni egy 2060S kártyán.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#2945) FoxiestFox válasza Cifu (#2939) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Ezt amúgy nem vitatom. Tavaly, mikor összeraktam a jelenlegi pc-m, én is elgondolkodtam, hogy valami használt Xeonos cucc legyen, vagy Ryzen.
Az időtállóság és a remek ár/teljesítmény/tuningpotenciál miatt végül a Ryzent vettem.

[ Szerkesztve ]

(#2946) syIex válasza Joccc07 (#2943) üzenetére


syIex
veterán

Igen sajna ez így van. Bár én a konzolot nem tudtam megszokni (Volt PS3 is és PS4, Slim, Pro tehát próbálkoztam vele) viszont az irányítás egyszerűen nekem egér és billentyűzet.. Talán az egyetlen játék amit tényleg élveztem konzolon az a Marvel's Spider Man volt és lehet az új miatt megveszem majd a PS5-öt, de minden más esetén a PC élvez nálam prioritást.. :K

The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.

(#2947) Joccc07 válasza syIex (#2946) üzenetére


Joccc07
addikt

Nekem nem lenne gond mert már több mint 1 éve mindent kontrollerrel játszom PC-n. Mondjuk coop gamek mennek nálam inkább és ugye olyanok amik jól kezelik a kontrollert. Multihoz már régóta nincs türelmem.

>Gar taldin ni jaonyc; gar sa buir, ori’wadaasla<

(#2948) FoxiestFox válasza Joccc07 (#2947) üzenetére


FoxiestFox
félisten

A kontroller kezelésének genetikai követelményei vannak, amik általában csak a 95 után születettekben találhatók meg. :DDD

(#2949) syIex válasza FoxiestFox (#2948) üzenetére


syIex
veterán

Akkor a probléma itt kezdődik nálam is.. :DDD

The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.

(#2950) Joccc07 válasza FoxiestFox (#2948) üzenetére


Joccc07
addikt

Az jó akkor én egy mutáns vagyok a 90-es születésemmel.:DDD

>Gar taldin ni jaonyc; gar sa buir, ori’wadaasla<

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Cyberpunk 2077 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.