Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Cyberpunk 2077 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:59

LOGOUT.hu


__________________________________________________________
*A Topicban működik a Spoiler TAG (SP), legyetek szíves használni!*
[Cyberpunk 2077 screenshot & érdekességek topic]
________________________________________
Magyar Discord Szerver

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21001) jonnyjoker01 válasza csababarca (#20998) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Gyerekként is főként így tanulunk meg anyanyelvünkön beszélni, a környezetünkből, olvasásból, TV-ből stb... Iskolában szókincs bővítés és a nyelvtan a cél (írás-olvasás tanítása mellett természetesen) és ugyanezen az alapon tanítják a nyelveket is nyelviskolákban, vagy kötelező tárgyként (szerintem elég elavult módszerekkel, bár 45 perctől ne várjon el csodákat az ember).

Tény hogy felnőttként ez nehezebbé válik, ezt kutatások is alátámasztják, viszont ugyanezt a logikát alkalmazva egy idő után szerintem bárkire rá tud ragadni egy másik nyelv ha "benne él" akár képletesen, mint nálam, vagy szó szerint, mint nálad az angol. Lehet, hogy nem lesz profi a nyelvből, de mindenképp el lehet így jutni egy olyan szintre, hogy megértsen és megértesse magát más nyelvekkel is. A nyelvtudás tanulható készség, akárcsak kb. minden az emberekkel kapcsolatosan.

Üdv. Johnny

(#21002) Vesa válasza Maelephant (#20990) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Jogos! :R

A tudomány a valóság költészete!

(#21003) Vesa válasza jonnyjoker01 (#21001) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Párom szerint nem a kitartással van baj az emberek egy részénél. Mint írtam, írni, olvasni, hallás után érteni, és még beszélni is tudnak. A beszédet viszont már csak úgy tudják, hogy fejben lefordítják a mondandójukat, képtelenek eleve angolul gondolkodni. Tehát a folyamatos kommunikációval van probléma, nem azzal, hogy az étteremben ne tudnának elboldogulni, vagy az utcán megkérdezni valamit pár mondatban. Olvasás/írás esetén pont azért megy nekik is szinte tökéletesen, mert a szókincs megvan, a nyelvtan is megy, de ott van idő fordítani. Csak akkor lép tovább a következő mondatra, ha végzett az előzővel. Egy IRL beszélgetés közben ez nyilván képtelenség. Ez az a pont, amit bizony nem mindenki képes elsajátítani, akkor sem, ha belegebed, mert valamiért nem áll rá az agya arra, hogy fordítás nélkül, eleve angolul gondolkodjon. Ez egy létező probléma sajnos.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#21004) lo_jo válasza Vesa (#21003) üzenetére


lo_jo
senior tag

Ez tényleg így van sokaknál, de ez már az aktív nyelvhasználat, ami a játékokban nem kell, max lehetőségek közül választasz, amit megint nem kimondani kell, hanem pár szó alapján eldönteni, hogy melyik opciót akarod. De ha valakinek nincs meg a passzív alap, nem tud ráépíteni egy aktív használatot.

(#21005) SenorGrande


SenorGrande
senior tag

1.2 patch március második felére halasztva...

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (Kérjük ennél a vonalnál levágni!)

(#21006) erahurka válasza jonnyjoker01 (#20996) üzenetére


erahurka
félisten

Én még tanultam is angolt, de a legalább angol felirat még mindig kell, egyszerűen nem értem mit mondanak sokszor :( Youtube videó azért megy, meg fejhallgatóval jobb a helyzet valamivel.

(#21007) CPT.Pirk válasza SenorGrande (#21005) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Sigh... De legalább végre mondtak valamit.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#21008) adamssss válasza SenorGrande (#21005) üzenetére


adamssss
veterán

Vicc de tenyleg. Persze most is van mire fogni de ezt a jatekot kb vissza kellene hivni es kiadni normalisan. Egyre gazabb az egesz szitu pedig alabol egy baromi ertekes jatek lenne es korszakalkoto de jelen fazisaban arnyeka onmaganak, amin ezek a csuszasok nemigen segitenek.

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#21009) beyruth82


beyruth82
veterán

Na jól van srácok köszi akkor nem adom fel pedig az volt a tervem, hogy a sileres érettségi vizsga után örökre elfelejtem az angolt. :DDD
Viszont az angol nyelven, angol felirattal az elég meredeken hangzik szerintem azzal én tuti nem tudom megtanulni.Esetleg még fordítva az angol felirat magyar nyelv amit próbáltam es az sem volt rossz.Valtogatva a kettőt fogom majd(angol nyelv magyar felirat és fordítva).

(#21010) Strezi válasza anubis6 (#21000) üzenetére


Strezi
őstag

Lehet benne valami! Legkisebb gyerekem most 6, perfekt angol. Mindent úgy néz, simán elbeszélgetek vele arról milyen atomreaktor hajtja a plazma sugarat a legó tankján :Y
Olyan angolos mondatokat mond, hogy mentálisan csak cuppantani tudok! Dettó ugyanez a 12 éves fiam. Van hogy full angolba váltanak, imádom!

Mondjuk én is így kezdtem, csak még alsóban, szombat és vasárnap reggel korán keltem hogy nézzem a rajzfilmeket a (természetesen) angol Sky meg Super adókon.
Magyarom nem túl jó, de nem is avval keresem a kenyerem ;]

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#21011) jonnyjoker01 válasza adamssss (#21008) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Ne hívják vissza én rohadtul élvezem a játékot így is. Még jópár 10ezer ember ugyanígy van vele rajtam kívül, akik ebben a pillanatban is cyberpunkoznak. És ennél már csak jobb lehet.

Tetszik az aláírásod nagyon egyébként :D

@beyruth82: Sok sikert :) :R

Üdv. Johnny

(#21012) S e t h válasza SenorGrande (#21005) üzenetére


S e t h
nagyúr

Melyik év?

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#21013) anubis6 válasza beyruth82 (#21009) üzenetére


anubis6
aktív tag

Hidd el.. az elején nehéz lesz, de azért van a "szünet" gomb, hogy ha valami komplexebb mondathoz érsz, lefordítsd szótárból. Ha továbbra is folytatod, hogy az angolt hallgatod és olvasod magyarul, vagy a magyart hallgatod és olvasod angolul, nem fog rendesen rögzülni, mert ég és föld a kettő.. természetesnek kell lennie az angolul gondolkodásnak, és az csak így rögzül rendesen. Első pár rész biztos nyögvenyelős lesz, de egyre többször fogsz ismert mondatszerkezetekkel találkozni, ezáltal egyre kevesebbszer állítod le a műsort, és belejössz. Egy idő után a feliratot is csak akkor nézed, ha nem hallottad rendesen mit mondanak.. Máshogy nem megy, csak kitartással ;)
Második lehetőség: nagyon jó angol tanár, aki nem a "Rigó utcai" angolt tanítja, hanem tudja, hogyan használják természetesen az anyanyelvükként beszélői. Sokszor feleslegesen túlbonyolított mondatszerkezeteket sulykolnak, amit a büdös életben nem fogsz külföldi embertől hallani :DDD

#21010 Strezi És akkor mondják, hogy a tv nézésnek nincsenek előnyei.. :DDD
Én is Cartoon Network-ön nevelkedtem, kedvencem a Cow and Chicken, meg a Johnny Bravo volt ;]
Szlenghez meg elég volt az MTV-s műsorokat nézni :DDD

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/@anubiszthedj https://soundcloud.com/anubiszthedj

(#21014) PhilBrick válasza beyruth82 (#21009) üzenetére


PhilBrick
őstag

Meredeken hangzik es rettenetes lesz az elejen, de akkor is ez a jo ut. A kezdet mindenkeppen konnyebb nyelvezetu sorozat legyen, ne Dr. House!

Ha tenyleg sokat koltottel mar ra eddig is, es magolos vagy, vegyel egy Gaal Otto fele kreativ angol csomagot! Humanosoknak erdemes.

(#21015) Maelephant válasza Vesa (#21003) üzenetére


Maelephant
aktív tag

Persze, ebben teljesen igazad, igazatok van, ezért is írtam, hogy a "vissza" irány, azaz az aktív angol nyelvhasználat a kifejezetten nehéz. Ehhez valóban szükséges érzék, valamiféle agyszerkezet, és tényleg nem lehet egy adott szinten csak gyakorlással túljutni - nem véletlen, hogy szinkrontolmács nem terem minden bokorban. A konszekutív még hagyján, de a szinkron az nem gyerekjáték.

Amit a többiek írtak, azt is abszolút alátámasztom, én pl. németül tanultam meg bármiféle iskola, képzés nélkül azzal, hogy a német-angol hasonlóságokon elindulva, német tévéadókat nézve (a kilencvenes évekre gondoljatok) kontextusból elkezdtem megérteni a szavakat, összerakni a mondatokat. Természetesen ez nem teljeskörű nyelvtudás, a nyelvhelyesség szerény, a beszédkészség is gyenge, de a passzív irány annyira felszedhető, hogy szótár nélkül köznapi szövegeket, híreket, videókat, dalszövegeket megértek (jól megértek, nem csak úgy darabokban, pl. Rammstein-szövegek kb. zseniálisak), persze érthető kiejtést feltételezve. Franciául is tanultam, de elég hamar nyelvvizsgát tettem és a gyakorlatban sosem használtam, rendesen meg is kopott, viszont pl. a románt, spanyolt néha kicsit segít megérteni (itt viszont már alapszintről beszélhetünk csak).
Szeretnék még spanyolul és finnül tanulni, de félek, hogy elfogy az időm, mire odajutnék.

(#21016) beyruth82


beyruth82
veterán

Rendben köszi srácok kipróbálom a tanácsokat. :R

Más.Mi történik ha nem hagyom, hogy claire a versenyenmegölje a fószert?Akkor is nekem adja a kocsiját?Mert azt kipróbáltam hogy megnyerem a vesrenyt de rosszul jártam mert megharagszik rám és nem adja nekem a kocsiját csak rongyos 4200 eurodollárt kapok a győzelemért a kocsi meg sokkal többet ér.Most végigvezettem a versenyt megint de harmadszorra már nincs kedvem.Párbeszedekkel meg lehet akadályozni a gyilkossagot azt látom de akkor is nekem adja a kocsiját?Ha nem akkor inkabb hagyom megint hogy kinyírja a fószert(mint az első karakteremmel).

[ Szerkesztve ]

(#21017) Jinxb1rd


Jinxb1rd
addikt

Tessék srácok, egy kis segítség. :DDD

We are only Stardust...

(#21018) Fitzgerald


Fitzgerald
veterán

Nyelvtanulás témához: én középfokú tanulmányaim végéig gyakorlatilag mindenből szar voltam, mert semmi sem érdekelt igazán, 18-20 éves korom előtt még kb. fogalmam sem volt róla, hogy merre tovább.
De a nyelvérzékem rohadt jó volt, angolból mindig kiemelkedően jó voltam, mondjuk volt egy pici előnyöm, mert a család egyik ága ír (viszont nem velük nőttem fel, szóval nem is lehet igazi előnynek nevezni)...
Aztán amikor a tanáraim is elkezdték észrevenni hogy rohadt jó az angolom, akkor próbáltak a továbbtanulás kapcsán kicsit olyan irányba terelgetni, ami szerintük számomra megfelelő lehet. És így lett az egyik szakmám idegenvezető, de sajnos rohadtul nem vagyok szociális, az meg elengedhetetlen ehhez a fajta melóhoz.
Úgyhogy egy percet sem dolgoztam idegenvezetőként, viszont 15+ éve szinte kizárólag az angoltudásomból élek.
Dolgoztam a UK-ben is egy ideig, de manapság már nem igazán vagyok helyhez kötve, a munkám jellegéből adódóan.
Aztán az évek során eljött az a pont, amikor szerettem volna portugálul/spanyolul/olaszul megtanulni, 40 felé közeledve.
Ezek közül szerintem az olasz a legegyszerűbb és a legkönnyebben érthető, de a portugál a leghangzatosabb.
Csak hát azt melóban nem igazán tudnám hasznosítani, úgyhogy maradt a spanyol/olasz. A párom anyanyelvi szinten beszél olaszul, ami nagy segítség.
Viszont míg az angol ugye nagyon jól megy, és az olasz is ragad rám, addig a spanyollal irgalmatlanul szenvedek. Nem is a nyelvtannal, a szövegértéssel. Pedig kb. 87%-os lexikális egyezése van az olasszal.
Egyszerűen nincs hozzá érzékem.
Persze valószínű, hogy sokkal könnyebben menne a spanyol tanulás is, ha minden nap használnám, illetve szervesebb része lenne az életemnek, mint az angol, vagy manapság már az olasz is...
De hogy valami Cyberpunk-témájú dologról is essen szó:
a '90-es évek elején-közepén a tabletop Cyberpunk/Shadowrun kiegészítőkhöz nem igazán lehetett magyarul hozzájutni, néhány kivételtől eltekintve. Úgyhogy angolul kellett beszerezni őket, ami akkor kényelmetlennek tűnhetett, de meg sem tudnám becsülni, hogy mennyit fejlődött az angolom ezeknek az angol nyelvű szerepjáték könyveknek/füzeteknek, regényeknek köszönhetően...

[ Szerkesztve ]

(#21019) proci985 válasza Fitzgerald (#21018) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

egyebkent nem tudom eszrevetted-e, hogy a teljes Cyberpunk szabalykonyv ott van a jatek mappajaban az extrak kozott pdf formatumban.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#21020) erahurka válasza Jinxb1rd (#21017) üzenetére


erahurka
félisten

Mindent lowra, ahhoz nem kell érteni mi mit jelent ;]

(#21021) Fitzgerald válasza proci985 (#21019) üzenetére


Fitzgerald
veterán

Persze, tudtam hogy megkapjuk hozzá azt is.
Két hónappal megjelés előtt megvettem a nyomtatott verziót angolul, nem szeretem a pdf-et. Össze is hasonlítgattam a magyarral a fordítás minőségét, ide a topikba is [link] írtam egy rövid kommentet ennek kapcsán.

[ Szerkesztve ]

(#21022) beyruth82


beyruth82
veterán

Kipróbáltam minden lehetőséget.Mindenképp megöli ha nem fejezed be a versenyt.Nem tudod lebeszélni róla. Egyébként én most direkt mindent átolvastam, szilánkokat, claire gépét de ez a transz dolog nem tudom honnan jött itt a fórumon.Még csak utalás sincsen rá.Volt valamilyen műtétje azt kész.Ebből leszűrni a transzneműséget elég meredek...

(#21023) proci985 válasza Fitzgerald (#21021) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

egyebkent milyen a jatek az RPGs vilaghoz kepest? ahogy neztem par dolgot hala egnek modernizaltak, pl a rockerboy vonal igy 30 evvel kesobb sokkal kevesbe jon at, mint gondolom a kora 90es evekben pl a Nirvanaval es a korai Nine Inch Nailssel. hala egnek a jatek is tud az egeszen rohogni, illetve a game writerek / designerek zsenialisan oldottak meg, hogy Johnny, Saburo, Kerry, Rouge es Smasher mind a mult. Foleg a Kerry kuldetesnel jon at, hogy ugyan plasztikaztathatja magat akarmeddig, egyertelmuen egy venember.

En anno Shadowrun GM voltam valaha, de ott megprobaltak egy fantasy x dark future hazassaggal, ami lore szempontjabol szerintem kifejezetten rosszul mukodott, avagy minek lennenek torpok, tunderek es trollok a Blade Runner vilagaban?

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#21024) Urby66


Urby66
aktív tag

Gyors kérdés:
Ha eddig elérhetetlen helyekre szeretnék eljutni, és épületekre mászni, akkor a megerősített inak (dupla ugrás) vagy a megerősített bokák (feltöltött ugrás) a jó választás?

(#21025) proci985 válasza Urby66 (#21024) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

en dupla ugrast szoktam hasznalni, de elvileg a masik is jo

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#21026) CJ4567 válasza beyruth82 (#21022) üzenetére


CJ4567
veterán

Ha Claire-el a verseny előtti beszélgetésben azt mondtad, hogy elsősorban nyerni akarok, akkor megmentheted Samsont, és mindkettő autót megszerezheted.

Nézd meg az autója hátulján a zászlót például. :)

Urby66: a legjobb a feltöltött ugrás + thruster, ami Fingersnél elérhető ha nem ütötted meg. Van egy speciális képessége, ha felfelé nézel, akkor magasabbra repülsz, mint a feltöltött ugrással lehet, és lebegni is tud, ha a levegőben célzol, ez segíthet magasról épségben lejutni.

[ Szerkesztve ]

No Sana No Life

(#21027) beyruth82 válasza CJ4567 (#21026) üzenetére


beyruth82
veterán

Ezt nem tudtam.Azt az opciót sosem választottam még.De kár, mert akkor úgy csináltam volna.

(#21028) PhilBrick válasza beyruth82 (#21022) üzenetére


PhilBrick
őstag

Ez a mondat hogy hangzott magyarul?

[ Szerkesztve ]

(#21029) Urby66 válasza CJ4567 (#21026) üzenetére


Urby66
aktív tag

Köszönöm a tippet mindkettőtöknek! :R

(#21030) Fitzgerald válasza proci985 (#21023) üzenetére


Fitzgerald
veterán

Én egy "hidegebb", ridegebb, sterilebb, brutálisabb cyberpunk világot képzeltem el, valami olyasmit, ami közelebb áll a Dredd-hez, William Gibson műveihez, és a CP2020-hoz.
Ebből következik, hogy szerintem nem igazán lett eltalálva a cyberpunk hangulat ebben a játékban...még ha ennek az ellenkezőjét írtam is ide megjelenéskor, néhány óra játék után (a 2020-as érában játszódó flasback-ek sokkal jobban elkapják azt a hangulatot, amit próbálok itt körülírni).
De azóta olyan 70 órát játszottam vele, változott a véleményem.
A megjelenés előtti anyagokat nézegetve még úgy éreztem, hogy működhet az a dolog is, hogy átemelik 2077-be a 2020-éra járműveit, de valahogy nem koherens az egész...sem esztétikailag, sem a cyberpunk hangulatot tekintve. Egyfajta "crossgen" felütése van az egésznek, próbáltak egyszerre megfelelni az idősebb korosztálynak, és a fiatalabb generációnak is.
Ez természetesen igaz a zenére is. Az elborult, karcos, indusztriális trackek számomra eggyé váltak a műfajjal. Ministry, Nine Inch Nails, igen...és bár akad néhány ilyen track a játékban, a mai populáris műfajok teljesen maguk alá gyűrik ezeket, ami végül is egy természetes dolog...de számomra akkor is egy fájó pont.
A rockerboy-vonal meg ugye a '80-as években fénykorát élő punk szubkultúra terméke, a modern világban már egyre kisebb a relevanciája...de még a játékbeli timeline-t nézve is, a 4th Corporate War után...
Ma már valóban kicsit megmosolyogtató a korabeli jövőkép, a mai fiatal felnőttek - akik a videójátékok fő célközönségének számítanak - meg aztán végképp teljesen máshogyan interpretálják mindazt, ami sokunk számára a legtájgerebb dolognak számított akkoriban...
De ezt el kell fogadni, haladni kell a korral.

(#21031) beyruth82 válasza PhilBrick (#21028) üzenetére


beyruth82
veterán

Pontosan nem emlékszem már de nagyjából annyi, hogy a legédesebb férfi volt akit ismertem.Már barátok voltunk a műtétem előtt.Nemi átalakításról / átállasról szó sem volt.

(#21032) PhilBrick válasza beyruth82 (#21031) üzenetére


PhilBrick
őstag

Akkor megegy indok, hogy miert valaszd az angol feliratot! ;)

(#21033) Jorus válasza PhilBrick (#21028) üzenetére


Jorus
nagyúr

Konkrétan úgy fordították, hogy "Barátok voltunk, a műtétem előtt". :D Szal hát az lehetett volna mandulaműtét is ugye, a hangból persze egyértelmű, hogy milyen műtétről volt szó (nemváltó).

Szerk.: ja, látom, beyruth82 már megírta.

[ Szerkesztve ]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#21034) beyruth82 válasza Jorus (#21033) üzenetére


beyruth82
veterán

Milyen hangból volt egyértelmű a számodra? Nekem tényleg fel se tűnt. Bármilyen műtét lehetett az ezért nem volt jó a magyar felirat akkor ezek szerint ebben az esetben.Angolul teljesen egyértelmű valóban.

(#21035) proci985 válasza Fitzgerald (#21030) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

:R

en hallottam arrol, hogy keszul a jatek, de a hypeot teljesen ignoralom. nem neztem trailereket, bemutatokat, artworkot. barati kor neha felhozta, de kb "hiszem ha latom" volt a reakciom. megjelenes elotti este vettem meg, vegul a release trailer volt ami alapjan dontottem, hogy a jatek gyakorlatilag egy open-world, eklektikus Deus Ex.

a soundtrack kapcsan igazabol darkwaveben gondolkodtam, de igazabol pl a Tangerine Dream szinte az osszes interjuban szerepelt egy idoben elektronikaban inspiraciokent (es lattam is oket eloben par eve), masreszt a NIN tenyleg a hidat jelentette az industriallal a metal es az elektronika kozott, ld pl a Tension tour setlistjet, es ez eloben is stimmelt (akkor epp Stockholmban). Darkwave az OSTbol kimaradt, de egyertelmu pl Perturbator hatasa a soundtrackra. viszont par hallgatas utan pl a pompomot elkezdtem szeretni. a minimal techno radio stiluson belul telitalalat egyebkent.

szerintem mondjuk elony, hogy kepes onreflexiora, ld a Ballad of Buck Ravers kuldetes vagy az egesz Kerry szal ami a "true"sag es "sell out" kore epul, egy kifejezetten furcsa befejezessel az "Every step you make" alatt.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#21036) adamssss válasza jonnyjoker01 (#21011) üzenetére


adamssss
veterán

Biztos lehet. Én azonban annyira vártam és magasak az elvárásaim, hogy megvárom kb az utolsó patch-et hogy teljes pompájában élvezhessem, úgy ahogy az be volt harangozva. Ez ősz előtt nem lesz mert akkorra ígérik a next gen patch-et.

Örülök :)

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#21037) Segal válasza adamssss (#21036) üzenetére


Segal
veterán

Esélyt sem látok rá hogy idén megérkezik a next gen patch, de ha ki is adnak valamit ilyen névvel annak még köze sem lesz szerintem hozzá, de ne legyen igazam.

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#21038) adamssss válasza Segal (#21037) üzenetére


adamssss
veterán

A hivatalos roadmap szerint idén jön. Akkor tényleg eláshatják magukat, hogy ha még ezt sem sikerül tartani. Valamit tuti kitolnak. No persze a minőség már egy másik kérdés.

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#21039) Segal válasza adamssss (#21038) üzenetére


Segal
veterán

1 kezemen nem tudom megszámolni hányszor változott már a roadmap :))

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#21040) Ovisbig válasza PhilBrick (#21028) üzenetére


Ovisbig
tag

Angolul konkrétabb nem is lehetne: "my gender transition".
Egy rossz pont az amúgy kiváló fordítást végző szinkronőröknek, csak egy plusz szó kellett volna: "a 'nemátalakító' műtétem előtt".
Ha nem szólnak a zászlóról nekem nem esik le, de most komolyan, tegye fel a kezét aki tudta, hogy a kocsin az a trans zászló, én még azt sem tudtam, hogy van zászlajuk. :)

(#21041) WATERDACA válasza Segal (#21037) üzenetére


WATERDACA
őstag

Ahogy tolják a megjelenést patchekben, DLC-kben, egyre inkább hiteltenebbé válik az CDPR és a játék "újjászületése". Lehet itt most a kalóztámadásokra mutogatni, de könyörgöm, ekkora népgyűlöletet követően (részben nem értek ezzel egyet amúgy, ez egy jó játék, de nagyon messze van hogy emlegessem évek múlva is - és rengeteg valótlant állítottak a játékkal kapcsolatosan a fejlesztés bármelyik szakaszában) nem kellene annyira meglepődni a történteken.

Mire ez a játék tényleg megkapja a végleges formáját, benne leszünk rendesen a next gen érában és szűk réteg fog ezzel a játékkal játszani.

Elkezdtem játszani az AC Vallhallával, sokkal jobban működik az open world, 3* ennyi tartalom van benne, sokkal jobb a skill rendszer, van benne mini játék nem egy és nem kettő.
Persze sok negatívum hozható fel neki is a számlájára, de a leglényegesebb, hogy

Next generation open world by CDPR (wait, wut) mérföldekkel gyengébb, mint az Ubisoft tömegcikkes AC Valhalla.

2020/2021, itt tartunk.

[ Szerkesztve ]

u wanted, i got it \o/

(#21042) lo_jo válasza WATERDACA (#21041) üzenetére


lo_jo
senior tag

Ne könyörögj, hanem járj utána, hogy mivel jár az, ha egy céget feltörnek és a dolgozók adatait is megszerzik. Ez nem úgy megy, hogy akkor tűzfalat és jelszót cserélünk és meg is van oldva, hanem az egészet kompletten levágják a netről és senki nem nyit meg semmit, amíg nincs megoldás. Na ez egy picit hátráltat. És ennek konkrétan 0 köze van a népgyűlölethez, egy tőzsdén lévő, több telephelyes cég esetén a sima belső kommunikációt is lelassítja egy ilyen intézkedés, nemhogy az érdemi munkát. Az ubinál pedig egy belsős studiónál többen dolgoznak, mint a komplett CDPR marketingesekkel, külsős beszállítókkal, stb. együtt. Csúszik emiatt pár dolog? Igen, köszönjük meg azoknak, akik feltörték őket és eladták a megszerzett adatokat.

(#21043) Coyot válasza lo_jo (#21042) üzenetére


Coyot
őstag

nyugi az internetnek hála mindjárt jön a konteó, hogy saját magukat törték fel hogy időt nyerjenek :DDD

Má' nem

(#21044) WATERDACA válasza lo_jo (#21042) üzenetére


WATERDACA
őstag

Nincs köze a népgyűlölethez? A támadók egyértelművé tették, hogy milyen szándékkal lopták el az adatokat és kényszerítették térdre a kiadót. Igen, azért, mert mint fogalmaztak, a védelmük is csapnivaló volt, ahogyan a CP2077 startja. Ez egy jó üzlet volt, vagy bosszú? Mindkettő.

Nekem csak az az érdekes, hogy ezt tegnap közölték a communityvel, amikor ép eszű ember már akkor tudta a további csúsztatást, amikor kijöttek az első hírek a támadásról. Egyértelmű, hogy innen felállni nehézkes lesz, ráadásul a kalóztámadás csak az egyik problémájuk, több per is folyik ellenük (az más kérdés, hogy nem mindegyikükkel értek egyet, ráadásul a kalóztámadást is teljes vállszélességgel elutasítom, nagyon bízom benne, hogy tisztázódik az ügy).

[ Szerkesztve ]

u wanted, i got it \o/

(#21045) Jorus válasza beyruth82 (#21034) üzenetére


Jorus
nagyúr

Úgy értettem, hogy az angol nyelvű szinkronhangból, mármint, amikor mondta angolul, akkor értettem, hogy mit mond, csak nem az volt odaírva magyar feliratban. Ilyen volt az is, pl., amikor Johnny beszáll a tetőn a repülőbe, és majdnem leesik, Rogue azt mondja, "not this time", vagyis "nem most", ehelyett a magyar felirat az volt, hogy "most nincs". Sok ilyen félrefordítás van benne. :)

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#21046) beyruth82 válasza Jorus (#21045) üzenetére


beyruth82
veterán

Ja igen értem már.Hát hogy ezek feltűnjenek a hallásértésnek is jónak kell lennie.Nekem avval is gondok vannak

(#21047) proci985 válasza lo_jo (#21042) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

ehhez meg annyit tennek hozza, hogy koronavirus miatt home officeban vannak, ami infosec szempontbol tovabb rontja a helyzetet.

Coyot: en mar lattam leirva azt a konteot is a forumon.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#21048) Vesa válasza proci985 (#21035) üzenetére


Vesa
Topikgazda

"viszont par hallgatas utan pl a pompomot elkezdtem szeretni."

Erre mondják a szakmában, hogy idővel bármit "jóra lehet hallgatni". :)

A tudomány a valóság költészete!

(#21049) Vesa válasza WATERDACA (#21044) üzenetére


Vesa
Topikgazda

A támadók a hírek szerint oroszok voltak, az orosz-lengyel viszonyt pedig gondolom nem kell bemutatnom. Koirábban is törték már meg őket, ennek nincs sok köze a CP megjelenéshez. Az pedig irreleváns, hogy egy bűnöző mire hivatkozik vagy mit hazudozik. Ez egy szimpla zsarolásos támadás volt pénzszerzési céllal, ami napi szinten megtörténik cégekkel (a CDPR-nél jóval nagyobb játékfejlesztő cégeket is érintett már), a célpont kiválasztásában viszont valószínűleg sokkal inkább volt szerepe annak, hogy a cég lengyel, mint bármi másnak. Az oroszok ennyit tudnak...

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#21050) ballazol válasza Fitzgerald (#21018) üzenetére


ballazol
senior tag

mivel foglalkozol? ha nem vagyok indiszkrét...
(haveromra gondoltam, 41 lesz, és még nem talált olyan munkát, ami igazán megfelelő lenne számára, ő is egyedül angolból jó...)

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Cyberpunk 2077 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.