Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Cyberpunk 2077 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:59

LOGOUT.hu


__________________________________________________________
*A Topicban működik a Spoiler TAG (SP), legyetek szíves használni!*
[Cyberpunk 2077 screenshot & érdekességek topic]
________________________________________
Magyar Discord Szerver

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2801) zkxdn


zkxdn
őstag

[link] -- 4Ks 25 perces gameplay duma nélkül :C :C
(végre)

(#2802) BoneDragon válasza melega (#2794) üzenetére


BoneDragon
veterán

Szemuveg rajtad van? Semmi butitas nem tortent, texturak sokkal reszletesebbek. Fenyek is masok, gondolom kapott egy kis RTX-et. Sokkal jobban nez ki most.

[ Szerkesztve ]

(#2803) FoxiestFox válasza BoneDragon (#2802) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Még nincsenek raytracing effektek benne.
Digital Foundry csinált egy kis beszélgetős elemzős videót róla, azt megnézve tájékozódhatsz, mi van /nincs jelenleg, és mi lett, ami előzőleg nem volt.

(#2804) tomazin


tomazin
veterán

A vezetés a videók alapján nekem is nagyon gagyinak tűnt, de aki tolta azt mondta rendben van.
Egy másik arc szerint viszont nincs.

[ Szerkesztve ]

(#2805) tomazin válasza tomazin (#2804) üzenetére


tomazin
veterán

letelt a szerk idő..
szóval érdekes, mert skillup azt mondja, hogy túlságosan tapadt az autó, paris viszont azt, hogy túl érzékeny volt. Mivel mindketten mondják, hogy ez egy nyitott issue a deveknél, így el merek képzelni olyat is, hogy rajtuk tesztelték a különböző beállításokat.

(#2806) [Prolixus] válasza Fitzgerald (#2797) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Hehh ez tök jó hasonlat. Imádom a Dredd filmet, láttam már vagy 10-szer. Tényleg olyasmi a világa, szerintem rendben is van az. Again, mivel a cyberpunk a 80-as években született és a látványvilága azt tükrözi ahogy akkor képzelték el a jövőt (ami ma már persze bizonyos szempontból megmosolyogtató, de nekem pont ez adja a báját...ugyanúgy ahogy pl a Nostromo űrhajó is utánozhatatlanul király, hiába nyilván mai szemmle már tök gagyi), szerintem pont eléggé futurisztikus ez a játék.

Ami nekem első blikkre inkább szokatlan volt hogy túl harsány, túl élénk a színpaletta meg a világ, de ezt már teljesen megszoktam. Összességében jobb így mert nem lezs az az érzésed hogy 60 órát játszol egy sötét, neonfényes városban ahol köd van meg állandóan eisk az eső.

Gameplay-en belül érdekes hogy mindneki másba köt bele picit. A youtuberek akiket én követek inkább azt mondták hogy a gunplay nagyon rendben volt, nem olyasmi "ereszd el a hajam free flow" mint a Doom, és nem is olyan snappy meg responsive mint Destiny 2, de ők aggódtak a legutóbbi 48 perces gameplay után, de tökre megnyugodtak miközben játszották a játékot hogy rendben lesz.

Vezetésről is azt hallottam/olvastam hogy rendben van.

Amiről én rosszakat hallottam/olvastam az a hacking és a lopakodás. Az ellenfél buta, lopakodás meg ott vagy hogy legyen de nem igazán használja ki a mechanikát a játék és nincsenek meg úgy tervezve a terek/skillek/eszközök hogy igazán lehessen élvezetesen lopakodva játszani a játékot. Nyilván egy igazán jó lopakodós játék külön tervezést és játékot követel, de azért reméltem hogy viable option lesz a játék nagy részében. Persze várjuk ki a végét.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2807) [Prolixus] válasza Cifu (#2792) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Ez valamilyen szinten jogos ellenérv, de szerintem nem kikezdhetetlen. Én inkáb arra gondoltam, hogy 2020 árpilis helyett nem fél évet tolják a játékot, hanem mondjuk egy évet. 2021 áprilisában nyilván nem lesz még 150 millió XBoxX/PS5 eladva, de szerintem már jóval több lesz mint 2 millió.

Másrészt meg ha van stúdió aki eddig még valamilyen szinten makulátlan, és pont abból a kommunikációból meg ars poetica-ból kovácsol anyagi sikert hogy nem csak a haszonért dolgoznak, hanem tényleg jó játékokat akarnak csinálni és azáltal sikert elérni, az pont a CDPR.

Szerintem ezt a húzást is simán bele lehetett volna illeszteni ebbe a kommunikációba. "Végül nem jelenik meg current genre csak nextre, mert tényleg olyna játékot akarnak lerakni amitől letesszük az állunkat."

De persze várjuk ki a végét. Lehet hogy a current-gen limitációk ellenére állejtős lesz a játék. Én csak aggódom, mert azt akarom hogy olyan legyen, viszont amiket mostanság láttam az kiváló de nem volt a "hű meg haaa" érzém. Én örülnák a legjobban ha végül rámcáfolnának. :)

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2808) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Most olvasom hogy volt aki a Geforce NOW-n keresztul kapott hozzaferest.

Live-Die-Respawn

(#2810) tomazin válasza oriic (#2808) üzenetére


tomazin
veterán

Igen, amit linkeltem videót (Parris), ő streamelt játékkal tolta.
Gunplay: azt mondja, hogy mivel ez egy rpg, így az elején clunky lesz, de ahogy fejleszted úgy alakul jobbá. (én ezt személy szerint nem igazán csípem, gta-ban is bementem a lőtérre és felvittem mindent a maxra, vagy thlou-ban is először a célzást fixáltam, mert agyérgörcsöt kaptam, hogy nem oda lő, ahová odaviszem az eger/kart)

(#2811) Carlos Padre válasza duvi (#2809) üzenetére


Carlos Padre
veterán

720p vagy 1080p 30fps? ;]

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#2812) FoxiestFox válasza Carlos Padre (#2811) üzenetére


FoxiestFox
félisten

320*240@15

(#2813) duvi válasza Carlos Padre (#2811) üzenetére


duvi
nagyúr

Szeptemberben jönnek az új kártyák, mindkét oldalon és a pirosak is támogatni fogják az RT-t, minimális teljesítményveszteséggel. Nem lesz ezzel gond.

(#2814) Carlos Padre válasza duvi (#2813) üzenetére


Carlos Padre
veterán

Úgy érzed, hogy boldog RTX tulajok fogják ellepni a netet?

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#2815) Chalez


Chalez
őstag

Én mindenesetre továbbra is nagyon várom. Igazából a lopakodás részét ha nem muszáj, nem is erőltetem, THLOU2-ben is mindig úgy kezdtem, aztán marha soknak tűzpárbaj lett általában a vége :DDD Már gyűjtöm a zsozsót PS5-re vagy valami next gen RTX videókártyára. Vagy mindkettőre. Komolyan mondom, hogy amúgy egy W3 szintű graph is elég lenne nekem ebben a világban

(#2816) jonnyjoker01 válasza Carlos Padre (#2811) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Viccen kívül én Nvidia Geforce now-on fogom tolni, próbáltam RTX demókat és viszonylag jól szuperált az Nvidia által biztosított videókártya. Ghostrunner RTX-ben ultra grafikán viszonylag stabil volt 1080p@60fps-ben, bár volt egy két apró beakadás néhány helyen RTX T10-8 kártyával (2060c, elég gyengusz kártya amúgy).

Hogy a cyberpunk hogy fog futni RTX-szel .. Hát megtippelni sem tudom. A nagyobb rendszerigényű RTX játékokhoz 2080c aka. RTX T10-et adják, ami a legerősebb, de ha sokan fognak játszani vele megjelenéskor, nem hiszem hogy mindenkinek jut belőle.

[ Szerkesztve ]

Üdv. Johnny

(#2817) LK válasza zkxdn (#2801) üzenetére


LK
addikt

Megnéztem. Nekem tetszik. A belső nézetes autóvezetés enyhén gagyisztikus, de gondolom jobb lesz majd, vagy külső nézetesben kell tolni. Az üldözés is nagyon jónak ígérkezik. Remélem motorral is lehet majd nyomatni. Szimpatikus, ilyen érzésem utoljára a ME3-nál volt.
Egy biztos, nem lesz érdemes csak átrohanni a játékon. Ha ezt a játékot nem fogják tökéletesen kiadni, akkor is nagyot fog szólni. Néhány peccs, és hibátlan lesz. És tökéletes az időzítés, mert csak karácsonykor szokott időm lenni éjfélig játszani.

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

(#2818) Kicsimix válasza duvi (#2809) üzenetére


Kicsimix
őstag

Kapcsolódó írás..

Cyberpunk 2077 adds more ray-tracing features for RTX graphics cards

...Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)

(#2819) duvi válasza Kicsimix (#2818) üzenetére


duvi
nagyúr

Úgy néz ki, hogy érdemes lesz RTX-es kártyákra beruházni :K

(#2820) FoxiestFox válasza duvi (#2819) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Remélem, az AMD mutat valami érdekeset ezen a téren, mert nem nagyon (mondhatnám, nagyon nem) akarok nVidiát venni.

(#2821) duvi válasza FoxiestFox (#2820) üzenetére


duvi
nagyúr

Én is nagyon bízok benne :K

(#2822) Cifu válasza [Prolixus] (#2807) üzenetére


Cifu
Topikgazda

Ha áprilisban jelent volna meg, akkor kb. erről szólt volna a jelen generáció hattyúdala. Hatalmas platform, jó játék egyenlő sok pénz. Szóval az eredeti koncepció teljesen jó volt. Jöhetett volna 2021-ben a GOTY az új konzolokra...

Azt pedig hagyjuk, hogy ez nem a pénzről szól. Hányan mondták már ezt? 3DRealms, Interplay, stb. Ugye-hogy-ugye...

Csípem a lengyel srácokat, félreértés ne essék, de nagyon is helyes, hogy a pénz fontos tényező. Abból lehet új és jó játékokat csinálni...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2823) Cifu válasza FoxiestFox (#2820) üzenetére


Cifu
Topikgazda

Én se akartam. De volt szerencsém szívni egy 5700XT-vel, ami után decemberben egy 2070 Supert vettem (akkor még abban a hitben, hogy áprilisban jön a CP2077). Nem bántam meg. Egyszerűen működik, nincs vele gondom.

Ettől még nem vitás, hogy mint cég az AMD szimpatikusabb, csak éppen meguntam, hogy a szimpátia miatt saját magamat szívatom folyamatosan.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2824) FoxiestFox válasza Cifu (#2823) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Japp, a jelenlegi egy elég elcseszett széria, sajnos az nV ajánlata jobb.

(#2825) Vesa


Vesa
Topikgazda

Duvi
Na igen, ez a PC verzió már egy egészen más világ! Mennyivel jobb volt régen, amikor a PC volt a fő platform, és onnan portolták át a címeket konzolra. Így a top irányból haladtak lejjebb (nem írom, hogy tré irányba, nehogy valaki megsértődjön :D) Akkor még lehetett mutogatni az aktuális technológiai csúcsot. Most meg le kell menni gagyi szintre a 150millió konzol miatt. És a CDPR még a jobbik eset, mert készítenek rendes PC verziót, szemben sok más címmel, ahol a PC port csak egy megerőszakolt valami.

FoxiestFox
Miért mi a baj a zöldekkel? Elég jól tolják az utóbbi időben...

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#2826) sittes79 válasza duvi (#2809) üzenetére


sittes79
addikt

Remélem nem lesz döbbenetesen drága a 3080 :)

(#2827) cyberkind válasza sittes79 (#2826) üzenetére


cyberkind
félisten

Ha nem volt drága számodra a 2080, akkor most se kell aggódnod, annál olcsóbb nem lesz.

Paranormal Cocktivity

(#2828) BoneDragon válasza Vesa (#2825) üzenetére


BoneDragon
veterán

Ezt be ne ird egy konzol topicba mert megerőszakol a sok konzolb*zi akik nem látják a fától az erdőt. :D
Teljesen egyetértek veled és a helyzet csak rosszabb lesz.

(#2829) RubbishBin


RubbishBin
senior tag

Rácsekkoltam az új videókra. Rég nem láttam ennyi bugot már a megjelenés előtt egy AAA játékban. Az animáció meg konkrétan indie szintű.

Mehetsz a bicómmal, de ne válts vele!

(#2830) sittes79 válasza RubbishBin (#2829) üzenetére


sittes79
addikt

Hja tökre indie játék lesz szvsz kappa

(#2831) RubbishBin válasza sittes79 (#2830) üzenetére


RubbishBin
senior tag

Kappa vagy nem kappa, indie játékokat idéző megoldások vannak az animációkban.

Mehetsz a bicómmal, de ne válts vele!

(#2832) BoneDragon válasza RubbishBin (#2831) üzenetére


BoneDragon
veterán

:U

(#2833) RubbishBin válasza BoneDragon (#2832) üzenetére


RubbishBin
senior tag

:K

Mehetsz a bicómmal, de ne válts vele!

(#2834) KaitouP válasza RubbishBin (#2831) üzenetére


KaitouP
veterán

Az indie az nem egy negatív minőség vagy tényező. Az egy műfaj, a műfaján belül meg vannak nagyon szép programok, egyik másik AAA játékok látványvilágára tesz pár lapáttal. Mond azt hogy neked nem tetszik a CP 2077 grafikája, vagy szerinted lehetne szebb is, de a csúnya"≠ indie.

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#2835) RubbishBin válasza KaitouP (#2834) üzenetére


RubbishBin
senior tag

Ki beszélt grafikáról?
Azt mondtam, hogy az animáció olyan, mintha 8-an csinálták volna 2 év alatt egy garázsban, annyi költségvetésből ami pizzára meg Dr.Pepper-re elég. =indie.

Az nem tetszés vagy ízlés kérdése, hogy mozdulatlanul áll az NPC karakter, aztán eszébe jut hogy "vazz, mozogni kéne, mert ez így izé", aztán szemmel láthatóan indul be az animáció. Ami kis túlzással kb GTA:SA színvonalú kéz emelgetésekből áll.
Ahogy az sem egyénenként változó tetszés/nem tetszés egy sok évig fejlesztett AAA játékban, hogy ugorjon egyet a pohár az asztalon hogy passzoljon az animációhoz amikor megmarkolja a karakter.

[ Szerkesztve ]

Mehetsz a bicómmal, de ne válts vele!

(#2836) KaitouP válasza RubbishBin (#2835) üzenetére


KaitouP
veterán

Az animáció a grafika része. :U Kétségtelenül szakember vagy, a hozzászólásod tisztán tükrözi. Nem, továbbra sem ≠ indie. Az indie az egy műfaj. Nem egy minőségjelző.

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#2837) RubbishBin válasza KaitouP (#2836) üzenetére


RubbishBin
senior tag

Az animáció a grafika része? LOOOL
És továbbra sem azt állítom hogy az indie egy minőségjelző...

Mehetsz a bicómmal, de ne válts vele!

(#2838) duvi válasza RubbishBin (#2837) üzenetére


duvi
nagyúr

"Az animáció meg konkrétan indie szintű."
Pedig ez eléggé úgy hangzik.

(#2839) Kicsimix


Kicsimix
őstag

Kis érdekesség rajongóknak:

Secretlab OMEGA Cyberpunk 2077 Edition

[ Szerkesztve ]

...Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)

(#2840) KaitouP válasza Kicsimix (#2839) üzenetére


KaitouP
veterán

Zseniális, venném, csak hát az ára... :DDD

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#2843) gainwardgs válasza green dude (#2731) üzenetére


gainwardgs
addikt

Sok jóra ne számíts, alienware gépeken játszottak benne 2080Ti mi más, 1080p és sokszor nem birta tartani a 60fps-t, igaz rtx be volt kapcsolva, de ahogy kiveszem a cikkből nem volt bekapcsolva minden rtx elem [link]
Ja meg dlss is futott, ami leskáláz szóval lehet natív 1080p-be se futott a cucc.
Szóval vesék előnyben :DDD :DDD :DDD :DDD

Crysis 2077 születőben ;]

[ Szerkesztve ]

(#2847) Cifu válasza gainwardgs (#2843) üzenetére


Cifu
Topikgazda

Nem feltétlen értek egyet. Ahogy az általad linkelt cikkben is szerepelt, nem volt grafikai opcióbeállítási lehetőség a demo buildben. Attól pedig, hogy RTX 2080Ti volt a gépekben, még nem jelenti azt, hogy 4K-ban 120FPS-el kellene a játéknak szaladnia minden maxra húzva.

Szvsz a CDPR belőtt egy viszonylag stabil beállítást (elvétve olvastam csak olyat, hogy az FPS problémák látványosak lettek volna, ez a 30fps-es téma is egyszeri példának hangzik, ráadásul nem fejti ki, milyen szituációban), és ezt eresztette ki.

Hogy a Crysis-os példáddal éljek, a Crysis kijövetelekor is az volt az igazi baj, hogy egyesek azt várták, hogy a csúcs kártyájukon majd mindent maximumra húznak, és így is vajsima lesz a futás. Nem így történt. Hogy közben egy irgalmatlan szép, ráadásul meglehetősen nagy játékterületen játszhattunk? Az miért nem nyom latba ilyenkor? Ki kellett volna venni azokat a beállítási lehetőségeket, amelyektől igazán szép lett volna a játék, és akkor valóban vajsima lehetett volna. Csak akkor semmi extra nem lett volna, egy FPS játék a sok közül.

Nincs ingyenebéd; persze, lehet optimalizálni, de az optimalizáció egy szinten túl már butítást jelent. Akkor inkább adják a kezünkbe a döntés lehetőségét, hogy legyen szép, de nem röccenésmentes, vagy kevésbé szép, de úgy fusson, mint a higany.

Plusz ismét: egy olyan játék bemutatójáról beszélünk, amely 5 hónap múlva fog megjelenni, a most bemutatott demo verzió pedig ki tudja mikori buildre épülhetett. Ne vonjunk le elhamarkodott döntéseket. Szerintem...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2848) gejala válasza gainwardgs (#2843) üzenetére


gejala
őstag

Turingon soha nem lesz gyors RT, 2080 Ti ide vagy oda. Ez a széria egy demo volt, amivel el lehet bohóckodni az Ampere érkezéséig, de utána el kell felejteni az egészet és venni egy 3070/3080-at. NV is nagyon szabadulna már ettől a bukott szériától, de pár hónapot még ki kell bírni valahogy és aztán mehet 4K RT.

[ Szerkesztve ]

(#2849) sittes79 válasza gejala (#2848) üzenetére


sittes79
addikt

Szerintem még a 4k rt 60+fps se biztos szvsz max beállításokkal. Azért remélem el tudom adni a 2080at 150kert.

(#2850) gainwardgs válasza gejala (#2848) üzenetére


gainwardgs
addikt

4k rt max egy 3080ti-n fél millióért :)),ampere sem fog kitartani sokáig ahogy felkapja a piac az rtx-et és jönnek majd a komplexebb effektek :K

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Cyberpunk 2077 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.