Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2024. 10. 28.): [link]
(ÚJ: havi limit bevezetése 1% visszatérítésre)
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis levonták az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha zárolásban is marad, aztán néhány nap elteltével automatikusan felszabadul. Ha mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb), a levonás mellett (valamikor) lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, mégis lekönyvelt tranzakciót 7-10 nap után automatikusan visszatérít a Curve rendszere. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines).
Ha viszont az érintett tranzakciónál ilyeneket látsz az appban rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ezek azt jelentik, hogy a Curve rendszere kezdeményezte a zárolás feloldását, vagy visszatérítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A második szöveggel találkozhatsz akkor is, ha éppen nem azonnal, de legfeljebb 7-10 nap után automatikusan elindult a visszatérítés, innentől már csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap):
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
petipetya
nagyúr
válasz DamianB #4700 üzenetére
Az kellemetlen Megkérdeztem őket, mivel konkrétan az elutasított tranzakcióból lehet üzenetet küldeni, és ez a válasz jött (angolul, de a fordító is elég szép munkát végzett vele).
Szia XY,
Köszönjük, hogy felvette a kapcsolatot, és sajnálom, hogy hallottam, hogy volt néhány elutasítása.
A kifizetések még biztonságosabbá tétele érdekében bevezettünk egy új funkciót, az erős ügyfél-hitelesítést (SCA). Ez azt jelenti, hogy minden alkalommal, amikor öt egymást követő érintés nélküli fizetést teljesít, vagy ha ilyen módon összegyűjt 150 eurót, Chip and PIN tranzakciót kell végrehajtania.
Miután ezt megtette, az érintés nélküli fizetések újra működnek!
Nagyszerű napot, és tudassa velünk, ha másra van szüksége.
Üdvözlettel
mák
Csapat görbeaz eredeti:
Hi XY,
Thanks for getting in touch and I'm sorry to hear that you've had some declines.
To make your payments even more secure, we’ve now introduced a new feature, Strong Customer Authentication (SCA). This means every time you make five consecutive contactless payments, or accumulate a spend of €150 this way, you’ll need to make a Chip and PIN transaction.
Once you’ve done this, your contactless payments will work again!
Have a great day and let us know if you need anything else.
Best wishes,
Poppy
Team Curve"nincs rá lezsóidő"
-
őstag
válasz petipetya #4701 üzenetére
Sejtettem hogy valami ilyesmi van a háttérben köszi az infót . Hát engem dühít nincs erre szükségem.
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
LordRajZoL
aktív tag
hurrá ezért nem használtam KH mobiltárcat. Most lehet számolgatni hogy mikor mennyit fizettem. S tök jó hogy jött erről bármi is. így kb szart se ér.
zZz
-
iceQ!
addikt
válasz Oliverda #4705 üzenetére
Fizetésnél nekem a Gpay semmit nem kér. Pedig a Curve kártya van beállítva. Képernyő bekapcsol és tudok is fizetni.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
iceQ!
addikt
válasz Oliverda #4708 üzenetére
Nem. Amiről te beszélsz az a képernyőzár feloldása. Ahhoz kell a jelkód vagy biometrikus azonosítás..
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
ACE-
addikt
válasz SzabóTamàs90 #4713 üzenetére
Gondolom normál esetben 5ezer, most jelenleg 15ezer. Afelett ott is azonosítanod kell magad. Feloldás nélkül úgy működik, mintha fizikai kártya lenne.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
Peter.70
addikt
Aki a card limit menüben nem látja a költéseket, írjon a supportnak, be fogják állítani. Nekem is meg oldották
[ Szerkesztve ]
-
Edem05
őstag
Kezd kicsit ciki lenni mikor a fizikai kártyával szeretnék fizetni. 🙄 Lidliben eddig hol működött, hol nem az érintéses fizetés. (Nálam még sajnos nem megy a GPay 😕) A vége mindig az volt, hogy be kellett dugni. Pedig már egy éve használom az elején remekül ment, most kezdte el ezt a hülyeséget csinálni.
Mit csináljak? Írjak a supportnak? Kapok másik kártyát?
-
tomp
félisten
válasz Grande Ale #4721 üzenetére
Kapcsold be a kijelzőt de a zárat ne old fel! Menni fog a fizetés úgy mint egy fizikai kártyánál azaz 15ezer felett PIN kódot kér. De így csak x db fizetést tudsz lebonyolítani. Nálam 5 feloldás nélküli Pay után a 6. érintésre már szimplán nem reagál a GPay. Kell neki az ujjlenyomat.
-
tomp
félisten
válasz Grande Ale #4723 üzenetére
Nem mivel a Simple más fajta elven működik. Az MasterCard Token alapú.
-
SpongyaBob
veterán
Segítsetek legyetek szívesek, mert már totál tele van a t.köm a Curve-vel! Ma jött az email - nem kevés idő után - hogy az igazolás sikeres volt aktiválhatom a kártyát. Rendben ez meg is történt. Mondom gyorsan leszaladok és veszek valamit a sarki boltban. Aha, persze. Elutasítva 2x. Chippel is (PIN kód OK) meg érintéssel is. GPay-hez természetesen így hozzáadni sem tudom, elutasít folyamatosan.
Ezeket a folyamatokat végig csináltam a feleségemnél is, vajsimán ment minden én meg minden egyes dolognál sz.pok.
Mit csinálok rosszul?(Megint!) Most már ott tartok, hogy összetöröm a kártyát a francba, mert csak felidegesít...[ Szerkesztve ]
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
SpongyaBob
veterán
Most elmentem egy OTP automatához, gondoltam veszek le 1000Ft-ot Cash-ből. PIN beüt, ok. Majd közli az automata, hogy "a tranzakciót töröltük" és kiadta a kártyát. Hát ilyet se láttam még. Hihetetlen...
Most az lenne a gond, hogy kapásból egy szar a kártyán a chip? vagy mi?
-
Oliverda
félisten
válasz SpongyaBob #4726 üzenetére
Írj a supportnak.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz SpongyaBob #4728 üzenetére
Akkor írd meg neki, hogy valószínűleg hibás kártyát kaptál, küldjenek cserét.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
emeritus
tag
A reinstall mindig megér egy próbát. Volt?
Az a jó megoldás, amelyről ez a gyakorlatban bebizonyosodik.
-
iceQ!
addikt
válasz SpongyaBob #4731 üzenetére
Mikor megjelent a Curve én akkor regeltem és kaptam kártyát. Semmi gond nincs idáig. Az lehetséges hogy ez az utólag kiadott kártyáknál van? GPay is tökéletesen működik.
-
szilasz007
aktív tag
Buta kérdés, a mögé állított bankkártyát volt az aktív az appban? Pl nekem egyszer átállt curve cash-re és onnantól elutasítóan viselkedtek velem a terminálok...
-
SpongyaBob
veterán
Persze így is úgy is próbáltam, de ugye pont az a lényeg hogy legyen egy tranzakció és ténylegesen aktív lesz, de addig el sem jutok..
-
balinlin
senior tag
válasz SpongyaBob #4726 üzenetére
Ne cash-ről próbálj meg felvenni
-
JóGéza
aktív tag
válasz SpongyaBob #4735 üzenetére
Online fizetést próbáltad?
-
-
Nite
őstag
válasz Grande Ale #4721 üzenetére
nem mondtam, hogy sotet kepernyovel megy! azt mondtam nem kell feloldani!
Paid my dues!
-
balinlin
senior tag
válasz SpongyaBob #4738 üzenetére
Tehát volt ahol nem a cash-re volt állítva mikor próbáltad használni? Mert ez nem derült ki az írásodból.
Ha meg ennyire nem megy semmi valódi kártyával a curve mögött, akkor marad a support. Vagy a széttörés... -
petipetya
nagyúr
válasz petipetya #4701 üzenetére
Nyilván azóta sem használtam chip+pin párossal, ám a Google Pay alatt természetesen működik a fizetés ugyanannál a terminálnál a Curve-el. Csak ezért nem fogok bemenni bármilyen boltba idő előtt. OTP ATM-ben mit csinálhatok a Curve fizikai kártyával, ami chip+pin tranzakciónak minősül? Kivéve a PIN kód váltás.
"nincs rá lezsóidő"
-
Somatom
veterán
Ma ki akartam venni az ötödik 200 Eurót, de elutasított, mert az app szerint elértem vmi limitet. Ez milyen limit?
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
tlala
addikt
válasz petipetya #4742 üzenetére
A minap a Curve kártyámmal napokon át próbálkoztam, de mindenféle rejtélyes üzenettel megtagadta a termináloknál a fizetést (kisbolt, Tesco, stb.).
Az egyik esetben felvillant valami értesítés angolul, ami hamar el is tűnt (sem az értesítés sávban, sem a Curve appban nem találtam többé nyomát), amiből annyit tudtam elolvasni a felvillanás alatt, hogy "ATM" és "use your PIN".
Végül egy OTP automatából felvettem 5000 Ft-ot (persze az ATM PIN-nel kezdi), és azóta ismét működik a kártya.
Talán elég lett volna egy egyenleget is lekérdezni, de ez csak utána jutott eszembe, illetve alig veszek fel kp-t, szóval az sem okozott gondot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- BestBuy topik
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autós topik
- PlayStation 5
- Crypto Trade
- PlayStation 1 / 2
- 13 az 1-ben Thunderbolt 4 dokkolóval bővült a Kenginston kínálata
- További aktív témák...
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest