Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
bbsofficial #5298 üzenetére
"... netes rendelés visszatérítése miért Curve cashbe folyt be ma? Még sosem volt ilyen."
Normális. Kicsit olvass vissza! Ez most egy ideig így fog működni...(#5297) Williamgrant
" ... közben telefont váltottam ... "
Mit vettél? -
Oliverda
félisten
válasz
Williamgrant #5297 üzenetére
Lépj be a jelszóval.
-
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok!
nekem most sikerült beállítani a Google Payhez a Curve kártyámat, aktiválódott az NFC-s fizetés.
más: egy netes rendelés visszatérítése miért Curve cashbe folyt be ma? Még sosem volt ilyen. -
Ezer éve nem használtam a curve kártyám, közben telefont váltottam. Most az újon megadom a mail címem, azt írja oda kapok egy magic linket, de soha nem jön meg. A mail szervert magam üzemeltetem, oda nem jött semmi. Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy felejtsem el az accountom?
-
arus12
csendes tag
Üdv! Ilyet tapasztalt valaki? Kártya hozzáadás után (tranzakcióban lévő kódot beírtam) úgy indul az APP, hogy kéri a CVV-t majd azt mondja, hogy rossz a kártya lejárati dátum amit beírtam... Innentől kezdve semmit nem tudok tenni. Újra telepítettem, írtam a supportnak, 1 hónapja ez van. Support válasza:
For some banks, they require an even higher level of verification for you to use your card with Curve again. This is most likely why you’re seeing “incorrect CVV” even though the CVV is correct.
És új kártyát sem tudok hozzáadni. -
balinlin
senior tag
-
st6969
őstag
válasz
gery2123 #5288 üzenetére
Megkaptam a linket, így 5 napra rá, hogy bejelentettem...
Nekem a Revolut-os virtuális kártya van hozzáadva. Most azt kéri, hogy töltsem fel az adataimat (személyi, selfie...), és egy EU-ban kiadott NEM prepaid kártyát. Ezek szerint nem elegendő, hogy a Revolut virtuális kártya van hozzáadva? Egyelőre nem akartam mást...
-
st6969
őstag
Az applikáción belül írtam a supportnak pár napja, hogy nem tudom aktiválni a kártyámat. Semmit nem reagáltak (leszámítva az autoreply üzenetet), ezért tegnap újra írtam, de már kevésbé udvariasan. Erre sem reagáltak, már autoreply sem jött...
Tényleg ennyire komolytalan ez a cég? Vagy ennyi egy ilyen probléma átfutási ideje náluk?
Vagy inkább email kellene írni?! -
zerodot
aktív tag
Nem értem a PayPal logikáját, de én nem is nagyon használom, haragszom rájuk a sunyi lehúzásaik miatt, amit az árfolyamváltással csinálnak. Nem lehet fixen beállítani, milyen pénznemben terhelje a kártyaimat, mindig visszaáll úgy, hogy ők csinálhassák a pénzváltást jó kis felárral. Magát a beállítást is körülményes megtalálni, jól elrejtik, rendszeresen átrakják máshová és ilyesmik...
(#5280) HunBade
Szerintem hivatalosan ez tilos. A gyakorlatban vagy fog működni vagy nem
(Nekem van egy olyan kártyám berakva, ami bár az enyém, de kicsit másképp van ráírva a nevem... Egyelőre működik)
-
HunBade
csendes tag
Sziasztok!
Próbálkozott már vki olyannal hogy más kártyatulajdonos kártyáját adta meg a Curve appban? Gondolok itt arra, hogy tesóm Curve kártyája alá raknánk be az én hitelkártyámat.
Lehet ilyet? -
Zugi
aktív tag
válasz
zerodot #5254 üzenetére
Érdekes, nekem a PayPales fizetések refundjai eddig mindig a PPen landoltak, a PP nem küldte tovább az alatta lévő kártyára...
Pedig így történt, ahogy a Paypal ezt jelezte is. A tegnap dél felé történt jelzés után, ma reggelre megérkezett a Curve-ra a visszatérítésem a Curve Cash kártyára. A visszatérítés összege EUR-ban volt, de ezt a Curve már GBP-be váltotta. Ezt én egyből átnyomtam Revolutra és ott Ft-ra átváltva utaltam is vissza a hazai bankszámlámra.
Persze ennyi erőből én sem értem miért nem csak a Paypalra érkezik meg az összeg, hogy ott férjünk hozzá. Az gyorsabb is lenne, mint várni 1 napot, amíg a bankkártyára ér.Pár hete egyébként a Paypaltól kérelmeztem egy csomagvisszaküldési visszatérítést, ami viszont Paypalra érkezett Ft-ban. Igaz az máshova nem is tudott volna, mert előzőleg nem a Paypallal és mögé rakott bankkártyával volt kifizetve.
-
st6969
őstag
válasz
st3v3np3t3r #5272 üzenetére
-
natë
nagyúr
Simple-höz simán hozzáadtam a Curve-öt, jól sejtem, hogy tudok is fizetni vele paypass?
-
hyper83
tag
Koszi mindenkinek a valaszt, akkor meg kell varnom amig megerkezik a kartya.
-
Sify
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #5272 üzenetére
Csak a kártya aktiválása után jelenik meg. Meg kell várni a kártyát.
-
st6969
őstag
válasz
hyper83 #5270 üzenetére
Nincs ilyen, hogy digitális kártya. Írja a Curve valóban, meg itt is az összefoglaló, de nincs. Egyszer biztos lesz. Lehet, hogy holnap, vagy majd 2 hónap múlva...
Én megkaptam szűk egy hét alatt a fizikai kártyát. Nem lehet regisztrálni. Több, mint 2 napja, hogy írtam a supportnak, nem reagálnak semmit. Enyhén szólva megrendült a bizalmam... -
hyper83
tag
Sziasztok,
Regisztraltam en is egy promo koddal (ingyenes fizikai kartya kuldes), de addig nem tudom hasznalni a Curve-ot amig meg nem kapom a fizikai kartyat mert aktivalni kell az utolos 4 digittel. Ha jol tudom digitalis kartya is ingyenes mindenkinek, de sehol nem talalom az appban, ahol ezt aktivalni tudnam. Tudnatok segiteni, masnal is igy van?
Koszi!Udv
-
zerodot
aktív tag
válasz
kleinguru #5266 üzenetére
Ja, elég sok minden változott
Itt van a tegnapi update: [link], fölötte a régebbiek.
Elvileg a jövőben majd lesz több pénznem a Curve Cashben, nemcsak GBP. Addig, ha valaki veszteséget szenved refundkor a megkerülhetetlen pénzváltás miatt, írjon a supportnak.FAQ:
Top Trending Questions from our Customers:
When can I expect my refund? – All refunds (before and after the #Wirecardgate) are being released today. You should see the money on your Curve Cash Card balance, to pay using these funds, select your Curve Cash before making a payment.
What if I don’t want my money on my Curve Cash Card? – We thought this might come up. This is the fastest way for us to get your money back to you, so you can spend it. The additional functionalities we’re building will allow you to move this money to a payment card, so if you don’t want your money on your Cash Card, it doesn’t need to stay there. For the moment, we ask you for patience and to use Curve Cash as if it were your payment card.
Are refunds added to my Curve Cash Card done in GBP? – Yes, for the time being, but we are working to update this. We’ll make sure it won’t count towards your limits, nor carry any fees. Please do contact us if you see this happening so we can rectify it -
Sziasztok!
Korábban ha kaptam visszautalást, akkor az apoba belépve megkérdezte, hogy hova kérem a pénzt. Most barionos volt a fizetés, keresem merre lehet a pénz (amit visszautaltak 62.760,-HUF), erre ott van a cash számlán £-ban.
Ez normális így? Változott valami? Vagy írjak a supportnak, hogy az eredeti összeget kérem forintban
-
kanyi51
senior tag
Van 1.43 font a Curve kártyán, hogy lehet azt Revolutra áttenni? eddig azt mondta hogy 1 font alatt nem lehet, és most se lehet? Rendes bekéröt küldtem, de a legvégén megtagadta hogy nincs annyi( pedig pont annyi van)?
-
-
<Adamsky>
nagyúr
Én most csak próbaképpen szerettem volna egy payment link-et generálni (közvetlen kapcsolatnak nem akartam csak úgy pénzt küldeni
), de nem jött össze. Pedig a kártyát használom, és most - igaz még csak pár perce - de vettem fel komolyabb összeget is ATM-ből. Talán holnap ...
-
Kobe
veterán
Kiveve amikor nem mukodik az egesz mert hiaba van mar revolut accountod es hiaba szerepelsz a kuldo fel telefonkonyveben megfelelo telefonszammal, a linkre kattintva az azonnali atvitel helyett egy budosnagy "Kerjuk regisztraljon a Revolut szolgaltatasra" opcio fogad.....
-
Agony
aktív tag
A Curve Cash-es visszatérítés kapcsán friss tapasztalat, hogy amikor bevezették épp volt egy folyamatban lévő refundom 185 GBP értékben. A forrás kártyán landolt is 160 GBP én meg írtam a cégnek, hogy ez kevés lesz mire ők írták, hogy ők bizony refoundoltak mindent, várjak türelemmel.
Aztán jött a lent is linkelt Curve -ös levél, amiben tájékoztatnak az új folyamatról és belépve a Curve-be látom, hogy valóban ott figyel a 25 GBP a Curve Cash kártyán.Azt nem tudtom hogy ment a vételár két irányba, de ha esetleg hasonló felemás szituban találjátok magatokat, akkor érdemes előtte ellenőrizni a Curve Cash kártyát, mert lehet oda került. Én utána nyomtam belőle egy Revolut feltöltést, úgyhogy ezzel le is nulláztam a Curve Casht, aztán a jövőben figyelek rá, hogy ne kavarjon be.
-
zerodot
aktív tag
válasz
Ixion77 #5250 üzenetére
Ezzel pont sikerült belefutnom egy hülyeségbe, mert egy normál bankkártyás online fizetéshez képest a Revolut extra adatokat is kér azon a fizetési linken, mint pl. irányítószám (wtf???), amit sikerült rosszul beírnom, így a Revolut elutasította a tranzakciót. A Curve viszont simán ráterhelte a Curve Cashre az összeget, így ott azóta is nulla az egyenlegem és várom, hogy a support megoldja.
-
<Adamsky>
nagyúr
Köszi!
... és Neked is emeritus!
... közben meg is találtam.
" ... nincs Revolut accountja, ezesetben átirányít egy oldalra, ahol bankkártya adatok megadásával megvalósul a fizetés ... "
Ennek van magyar felülete?(#5254) zerodot
" ... a PayPales fizetések refundjai eddig mindig a PPen landoltak ... " - jogos, ott a pont!
Vagyis nem a Curve-nél v. a mögötte lévő kártyán fog landolni a visszatérítés. Legalábbis nálam is így történt legutóbb (mondjuk akkor még "sima" virtuális OTP-s kártyával fizettem, de ez a sztorim, ill. a kimenetel szempontjából mellékes) -
zerodot
aktív tag
Érdekes, nekem a PayPales fizetések refundjai eddig mindig a PPen landoltak, a PP nem küldte tovább az alatta lévő kártyára...
De ha azt írják, visszatolták a Curve-re, akkor valóban a Curve Cash "kártyán" kellene megjelennie. Ha 1-2 napon belül nem lesz ott, szerintem írj a Curve supportnak. -
st6969
őstag
válasz
<Adamsky> #5252 üzenetére
Ez egy Revoluton működő, egyébként remek dolog. A lényege, hogy egy fizetési link létrehozásakor te megadod, hogy mennyi pénzt szeretnél kapni. Erre a Revolut app generál egy egyedi linket. Ezt továbbíthatod bárhogy (sms-ben, Mesengeren, stb...). Aki megkapja, rákattint. 2 eset lehetséges: nincs Revolut accountja, ezesetben átirányít egy oldalra, ahol bankkártya adatok megadásával megvalósul a fizetés (gyakorlatilag egy weben keresztüli bankkártyás fizetés). A másik eset, ha van Revolut accountja, ezesetben a fizetési linkre (pénzbekérő linkre) kattintva, az összeg elfogadásával azonnal átmegy a pénz.
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest