Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2024. 10. 28.): [link]
(ÚJ: havi limit bevezetése 1% visszatérítésre)
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis levonták az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha zárolásban is marad, aztán néhány nap elteltével automatikusan felszabadul. Ha mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb), a levonás mellett (valamikor) lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, mégis lekönyvelt tranzakciót 7-10 nap után automatikusan visszatérít a Curve rendszere. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines).
Ha viszont az érintett tranzakciónál ilyeneket látsz az appban rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ezek azt jelentik, hogy a Curve rendszere kezdeményezte a zárolás feloldását, vagy visszatérítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A második szöveggel találkozhatsz akkor is, ha éppen nem azonnal, de legfeljebb 7-10 nap után automatikusan elindult a visszatérítés, innentől már csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap):
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
emeritus
tag
válasz sambenez #4299 üzenetére
Röviden: a Curve Fronted lehetővé teszi, hogy a Curve mögé tett hitelkártyával fizethess ott is, ahol egyébként nem fizethetnél hitelkártyával, mivel az adott helyen (adó pl.) a hitelkártyás fizetés kifejezetten tiltott.
Az a jó megoldás, amelyről ez a gyakorlatban bebizonyosodik.
-
Oliverda
félisten
válasz Yager01 #4305 üzenetére
Ha a párszor itt már leírt telefonszám frissítéssel sem kapod meg az üzenetet, illetve az ellenőrzőkód sikeres beírása után nem működik a fizetés, akkor vagy megvárod amíg hivatalosan is elindul itthon a Google Pay, vagy iPhone-ra váltasz. Más megoldás nincs, akármennyire is zsörtölődsz.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Grande Ale
őstag
Az insights menüpontban mi az az összeg felül? Vásároltam a curve számláról 1974 forintért, majd az otp-ről 7409 forintért. Felül ír 7368 forintot. Mi ez az összeg egyáltalán?
Remélem nem kérdezek hülyeséget, de fogalmam nincs mi az... -
Oliverda
félisten
válasz gabor_01 #4309 üzenetére
De, debit. Elsősorban Amerikában találni olyan helyeket (pl. autókölcsönzők), ahol hivatalosan csak hitelkártyát fogadnak el. Hitelkártyát egyes országokban nem fogadnak el az adó és egyéb járulékok befizetésénél. Erre nyújt megoldást a Curve, ami viszont csak Metal előfizetéssel ingyenes, amúgy 1,5% felár.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Grande Ale
őstag
Nem szeretnék senkit terhelni buta kérdésekkel, de kérnêk egy kis segítséget.
Fizettem ma a Tescoban , Google pay, curve kártya, az alatt OTP. Így utólag, már a topikban olvasgatva rájöttem, hogy azt kérdezte a terminál, hogy milyen pénznemben váltson. Gyakorlatilag GBP felirat látszott rajta, nyilvánvaló, hogy nem pin kódot kért, nem is az a felület volt. Fogalmam sem volt, mit nyomjak, nyomtam egy zöld gombot, azon a régi gagyi egysoros terminálon,el sem lehett rendesen olvasni, meg már toporogtak mögöttem.Hol látom most, hogy miben fizettem? Mit kellett volna nyomjon, hogy válasszak?
Ha valaki járt már így, írja meg legyenszives! -
emeritus
tag
válasz gabor_01 #4309 üzenetére
Nem tudtad rosszul: A Curve egy debit kártya, az eladó hely annak is látja. Az eladó hely nem látja, ha hitelkártya van mögötte a Curve viszont igen. Egyes szolgáltatók elvárják a hitelkártyás fizetést, mások tiltják. Jogszabályok országonként eltérően rendelkezhetnek erről. Én pusztán elolvastam és megoisztottam, amit a Curve írt: szerintem. Az álláspontját nem kell megérteni, pusztán - ha használni akarjuk - tudomásul venni. (Bocsánat, látom közben született egy korrekt válasz.)
[ Szerkesztve ]
-
gzbotii
nagyúr
-
hard74
senior tag
válasz Grande Ale #4311 üzenetére
Virágokboltban fizettem ahol nekem is megjelent a kérdés, hogy miben akarok fizetni, ott 2 gomb-GBP, 4-es gomb HUF.
LG K990 Viewty-->LG P920 Optimus 3D-->LG G2-->Lenovo Vibe Z2 Pro-->LG G4(G2)-->O+3-->Huawei Mate 10Pro-->OnePlus 7pro-->OnePlus 8T-->Asus Zenfone 8-->Pixel 7-->Pixel 9
-
gzbotii
nagyúr
válasz Grande Ale #4311 üzenetére
[ Szerkesztve ]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
gzbotii
nagyúr
válasz Grande Ale #4317 üzenetére
Úgy néz ki, hogy forint, ja.
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
emeritus
tag
válasz gabor_01 #4313 üzenetére
Magyarországon nem tiltos adót fizetni hitelkártyával sem. Van ahol ez tilos. Ott is fizethetsz azonban hitelkártyával, ha azt a Curve mögé "rejted", azaz hitelből, ha rászorulsz, viszont ezért a Curve plusz pénzt kér. Helyenként a hitel se törleszthető másik hitellel, azaz hitelkártyával. Ott is segithet a Curve Fronted.
-
kmarci25
veterán
válasz szabi__memo #4322 üzenetére
Szerintem az van mögötte, hogy egy debit-en lehet hogy egy peták sincs, de a hitelkártyán van keret. Tehát arról mindenképp le tudnak emeleni pénzt, míg a debitről nem feltétlenül. De csak találgatok. Egyébként a booking-nál is hitel kártyát kéne regisztrálni, de elfogadja a debit-et is.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Oliverda
félisten
válasz gabor_01 #4313 üzenetére
Az, hogy sok helyen hitelkártyával technikailag tiltva vannak az ilyen tranzakciók, a Curve pedig lehetőséget ad rá, ami elsősorban azoknak jó, akik visszatérítés vagy valamilyen pontot kapnak a hitelkártyás tranzakciók után. Meg azoknak is, akiknek épp nincs pénzük, de van hitelkártyájuk.
gzbotii: Amerikában simán foglaltam a Dollarnal autót pár éve OTP-s Mastercard Online kártyával személyesen, tehát ez is leginkább az ügyintézőn múlik.
-
gzbotii
nagyúr
válasz szabi__memo #4322 üzenetére
Pontosan. Ha utólagos költség merül fel (közúti bírság, pl), akkor tudják behajtani.
-
gzbotii
nagyúr
válasz szabi__memo #4326 üzenetére
Ritka hitelkártya, hogy ne legyen rajta 200.000Ft keret.
+KerettúllépésWhen every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
gabor_01
senior tag
Akkor nem voltam világos.
Ezeket mind értem.
Eddig is lehetett akkor Curve mögé rejtőzve hitelkártyával fizetni, csak ezentúl a Curve rátesz még költséget?
Nekem úgy tűnt, mintha valami új szolgáltatást akarnának bevezetni.... -
emeritus
tag
válasz gabor_01 #4328 üzenetére
Igen: eddig sehol nem volt felár. Most is csak ott van, ahol a hitelkártyás fizetés nem elfogadott, és mégis hitelkártyával akarsz fizetni. Ilyen helyen csak a Curve Fronted kapcsolót bekapcsolva tudsz hitelkártyával fizetni Blue kártyával és ekkor plusz díjat is fizetned kell: ez egy "új szolgáltatás" ára. Eldöntöd, hogy megéri-e? Minden más esetben a hitelkártyás fizetés felár nélküli, a Curve Fronted kapcsoló nyitott: ez az alaphelyzete.
-
emeritus
tag
-
-
kory24
őstag
Ha hitelkàrtya van a Curve mögött, akkor mi az ami pontosan változott?
Sima bolti vásárlásokra ugyanúgy használható?
(nálunk társkártyaként funkcionál) -
emeritus
tag
Sima bolti vásárlásra a Curve mögötti hitelkártya változatlanul használható. Blue kártyánál megjelent a Curve Fronted kapcsoló. Ezt bekapcsolva ott is lehet a Curve mögötti hitelkártyával fizetni plusz díjért, ahol a hitelkártyás vásárlás egyébként nem megengedett.
-
lehella
senior tag
Tapasztalat: Ha Curve kártya alá a Debit Otp kártyát rakom, akkor sem lehet feltölteni ATM-ben pénzt a kártyához tartozó számlára, mert ATM azt mondja nem engedélyezett a tranzakció. Másik számlára tölteni nem próbáltam, gondolom annak díja van.
www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
Locsi
senior tag
Hátha van valakinek ötlete. Samsung pay-hez szeretném hozzáadni a curve kártyámat, de nem kapom meg a samsung pay-hez az aktiváló sms-t.
-
kanyi51
senior tag
Sziasztok, kérdésem az lenne, hogy ha a Curve Cash -on van 0.91 fontom azt nem engedi a Revolut levenni mert csak minimum 1 font amit levesz, Namost hogyan tudok a Revoluton levő fontból ide tenni 1 fontot hogy így le tudjam venni mindent vissza a Revolutra ? remélem érthető vagyok.
-
fap333
aktív tag
válasz kanyi51 #4344 üzenetére
Egy kis pontosítás: nem 0.91 fontod van, hanem 91 curve pontod, amit ha beváltasz, akkor 0.91 GBP -t ér. Curve pontokat ajánlással tudsz gyűjteni (500pont), vagy az 1%-os visszatérítéssel bizonyos üzletek esetében. Nem tudom pontosan, hogy ilyen pontokat lehet-e küldözgeni egymásnak, nekem gyanús, hogy nem lehet...
Én a helyedben valakit megfűznék, hogy regeljen a ref kódoddal, és akkor az 591 pontot (5.91GBP) már át tudod tölteni.[ Szerkesztve ]
10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
anadroid
senior tag
válasz balinlin #4347 üzenetére
Máshová nem is tudja.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
Oliverda
félisten
Van itt olyan, aki az elmúlt 1-3 hétben kapott kártyát? Ha igen, akkor 5375 9000 a száma első nyolc jegye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Projektor topic
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Cyberpunk 2077
- Facebook és Messenger
- Nintendo Switch
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Formula-1
- További aktív témák...
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest