Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-17 10:46:17

LOGOUT.hu

FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
_________________________________________________________

SYSTEM STATUS: [link]
-----
CURVE/MASTERCARD AKTUÁLIS ÁRFOLYAM: [link]
-----
SUPPORT: [email]
-----
VÁLTOZÁSOK 2024. MÁRCIUS 21-TŐL:
- ettől a naptól minden limit számítása naptári hónap szerint történik
- NINCS hétvégi díj, ha HUF-ra állított kártyával EUR, USD vagy GBP devizában történik vásárlás [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉSEK
Eddig ingyen vettem fel készpénzt a Curve-vel, de most többet vontak le, mint amennyit felvettem. Miért?
2023 novemberétől az ingyenes csomagban megszűnt az ingyenes készpénzfelvétel, minden tranzakcióért 2 százalék (de minimum 2 euró) díjat kell fizetni. Curve X-ben havi 300, Black esetén 500, Metal csomagban 1000 eurónak megfelelő összeget lehet díjmentesen felvenni, efölött 2 euró vagy 2 százalék díjat kell fizetni (amelyik nagyobb). A havi limit naptári hónapra vonatkozik.
-----
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis levonták az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha zárolásban is marad, aztán néhány nap elteltével automatikusan felszabadul. Ha mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb), a levonás mellett (valamikor) lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, mégis lekönyvelt tranzakciót 7-10 nap után automatikusan visszatérít a Curve rendszere. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, ezen a formon tegyél bejelentést (Topic -› Transactions -› Declines).
Ha viszont az érintett tranzakciónál ilyeneket látsz az appban rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ezek azt jelentik, hogy a Curve rendszere kezdeményezte a zárolás feloldását, vagy visszatérítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A második szöveggel találkozhatsz akkor is, ha éppen nem azonnal, de legfeljebb 7-10 nap után automatikusan elindult a visszatérítés, innentől már csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap):

---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9001) KaiotEch


KaiotEch
nagyúr

Gyerekek Ali-n nem enged fizetni PP-al, ami mögé a Curve van bekötve: "Check your account at Curve Card before retrying this card."

Sehol nem látok semmi hibát. :F

(#9002) pictigjis válasza KaiotEch (#9001) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

milyen kartyaszamot adtal hozza pp-hez? a fizikai kartya szamat? vagy a "virtualist" regisztracio utan? csak mert aktivalas utan a "virtualis" kartya ervenytelenne valik, a fizikainak mas lejarati datuma es cvc-je van

(#9003) pictigjis válasza zerodot (#8971) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

tenyleg csak varni kellett, szoval menni fog a gbit a fordulonapon :)

(#9004) KaiotEch válasza pictigjis (#9002) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

Nem módosítottam, még a virtual-t adtam hozzá, mert ugyan annak tűnt, legalábbis a vége, ami látszik. De azóta már vásároltam online. :F

(#9005) pictigjis válasza KaiotEch (#9004) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

pedig mostantol, aktivalas utan csak a fizikai kartya adatai elnek, az appod is ezekre frissult mar

(#9006) Agent T


Agent T
tag

Sziasztok!

Curve-ben a Revolutos kártyám pénzneme forintra van állítva, de jelenleg a kártyán csak euro van (hétvégére is kell majd, ezért átváltottam előre). Mi történik ilyen esetben ha a Curve-el fizetek? Lesz kavarodás a pénznemek között, vagy lekezeli a rendszer?

Igazi profi. Úgy csinálja, mintha könnyű lenne....

(#9007) zerodot válasza Agent T (#9006) üzenetére


zerodot
aktív tag

A Curve forintban fog terhelni, vagyis a Revolut szempontjából ugyanolyan lesz, mintha simán forintban fizetnél pl. egy magyar boltban. (Vagyis ha nincs rajta elég HUF, akkor vált abból ami van, bővebben lásd Revolut topik összefoglalót.)

Ha nem forintban fizetsz, akkor a Curve váltani fog forintra. Ez a kettős váltás miatt (1x curve, 1x revo) mondjuk nem nagyon lenne előnyös, ezért érdemes lehet inkább euróra vagy a fizetés pénznemére állítani a Revo kártyát a Curveben.

Mondjuk ha viszont forintban fizetnél, akkor nem nagyon értem miért váltottad át előre euróra :)

[ Szerkesztve ]

(#9008) Oliverda


Oliverda
félisten

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#9009) ANOka


ANOka
őstag

Tegnap megjártam a Curve(ájá)-val!

A Bauhaus pénztárnál "jutott eszébe", hogy neki SMS-en keresztüli telefonszám hitelesítést kell végrehajtani. Az előző napokban, amikor be- beléptem a programba, akkor semmit sem jelzett!
A hitelesítés után az ott használni kívánt bankkártyám nem működött, azt is törölnöm, majd újra regisztrálnom kellett. (Google Pay -jel akartam fizetni, abban a Curve van beállítva.) Itt banki kártyával kellett fizetnem ~
30 ezret.

A következő két vásárlásnál - egy másik helyen - a Google Pay & Curve kombó működött. Sikeresen fizettem egy ~8 ezer és egy ~20 ezer Ft-os számlát.

Végül jött egy Shell kútnál történő tankolás. Ott megint nem működött a Google Pay & Curve kombó: 050 egyéb hiba. Itt lehet, hogy éppen a GPay "hülyült meg", de akkor is. Ismét banki kártyával egy ~20 -as. :(((
Lehet, hogy használhattam volna a Curve saját kártyáját, de eszembe sem jutott: több hónapja sikeresen használom a Google Pay & Curve kombót! :W

Végül a hitelkártyámat is 5 próbálkozás után sikerült újraregisztrálnom (?) az app-ba. Gondolom az telefonszám hitelesítés miatt igényelte ezt.
Most minden kártyámat el kell távolítanom és ismét hozzá kell adnom emiatt?

A GBit meg nem akar(t) működni: egy tételt többször próbáltam átterhelni a hitelkártyára, de mindig azt írta ki, hogy sikertelen. A tranzakció történetben még most is másik kártyán szerepel, de az összeg már nincs az ahhoz tartalmazó számlán.

Természetesen még tegnap írtam az app-ból a supportnak, hogy miért nem megy/ment a kártyaregisztráció és a GBit? Egyenlőre választ nem kaptam.
:F :((

(#9010) Hoorus


Hoorus
őstag

Sziasztok

Lassan másfél hónapja várom a Curve kártyámat, de eddig semmi. Ez normális? :DD

(#9011) anadroid válasza Hoorus (#9010) üzenetére


anadroid
senior tag

Nem, egy héten belül meg szokott érkezni.

Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.

(#9012) vnorbi


vnorbi
aktív tag

Revolut egyenleget szeretnék feltölteni Curve-val. Ez eddig működött, ma is végigment az első próbálkozás, amivel az árfolyamot ellenőriztem, de amikor raktam pénzt a mögöttes kártyára, akkor elbukott a feltöltés. Revolut szerint nem felelt meg a 3DS ellenőrzésnek a Curve (a Curve mögötti kártyához nem ért el a folyamat). A minimális 10 eurós feltöltés sem sikerül, ugyanezzel a hibával dobja el a Revolut.

Van ennek megoldására gyakorlat? Használ a Revolut-ból a Curve törlése, és újbóli hozzáadása? Vagy marad a support (Revolut vagy Curve support)?

(#9013) Oliverda válasza vnorbi (#9012) üzenetére


Oliverda
félisten

Próbáld az SMS kód opciót.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#9014) vnorbi válasza Oliverda (#9013) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Nincs ilyen lehetőség. Nem jön fel semmi a Curve-től, ami a 3DS hitelesítést intézné, csak a Revolut írja, hogy nem sikerült.

(#9015) vnorbi válasza vnorbi (#9012) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Revolut alól töröltem a Curve kártyát, újra felvenni pedig nem tudtam, mert már a 10 eurós minimum összeg is elbukott a 3DS miatt.

A Revolut support viszonylag gyorsan reagált, és bár sablon választ kaptam szerintem, de rávezetett egy megoldásra. Szerintük a Curve-vel kell ezt megbeszélnem, de addig is felsorolták az egyéb feltöltési módokat, amik közt ott a GPay, és a telefonomon véletlenül pont meg is volt a GPay alatt a Curve kártya (eredetileg csak az NFC-s fizetés miatt tettem be, ezért nem jutott eszembe), úgyhogy egy plusz szereplő beiktatásával végül sikerült a feltöltés.

Írok azért a Curve-nek is.

(#9016) moma


moma
őstag

Sziasztok. Akarok egy ilyen kártyát, viszont majd ősszel külföldre költözök. Itt van valami, hogyha most igényelem itthonról akkor forintos lesz alapból? Szóval van valami hátrányom ha most akarok kártyát, várjak vele amíg külföldön vagyok vagy mindegy? (bocs nem annyira értem még a részleteket)

we all deserve a bit of luck.

(#9017) zerodot válasza moma (#9016) üzenetére


zerodot
aktív tag

Van ATM, amelyik extra díjat számol fel külföldi kártyával használva. Illetve próbál a DCC felé terelni. POS szintén felkínálhatja a DCC-t. Ki lehet kerülni, csak oda kell figyelni, mit nyomsz meg a terminálon. Helyi kártyával mindezzel nem kell foglalkozni, szóval az a kényelmesebb megoldás. Ha hosszú távra költöznék, én valszeg várnék és inkább majd az ottani címemmel regisztrálnék.

(#9018) Peter.70


Peter.70
őstag

Sziasztok,
Ha curve mögé van be téve bankkártya ( otp ), és curve-val fizetek, akkor figyeli a otp kártya napi limitet?

(#9019) fap333


fap333
aktív tag

Szervusztok!
Tudom, hogy "morális szürkezóna", de azért megkérdezem, hogy van-e tapasztalat az alábbival:
Ha van nekem egy saját curve kártyám, és van a feleségemnek is egy saját curve kártyája, akkor be lehet tenni mögéjük ugyanazt - az én nevemre szóló - hitelkártyát?

10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.

(#9020) Somatom válasza Peter.70 (#9018) üzenetére


Somatom
veterán

A Curve nem figyeli, csak errort dob, mert az OTP elutasítja a limittúllépés miatt.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#9021) Peter.70 válasza Somatom (#9020) üzenetére


Peter.70
őstag

Értem, köszönöm

(#9022) Oliverda válasza fap333 (#9019) üzenetére


Oliverda
félisten

Nem.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#9023) pictigjis válasza fap333 (#9019) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

egy kartyaszam csak egy accounthoz rendelheto hozza, mas nevere szolo kartyat meg eleve nem adhatsz hozza a feltetelek szerint. nem "tilos", de ha eszreveszik, szolni fognak, es blokkoljak a kartyat, amig ki nem torlod

(#9024) zeon.hu


zeon.hu
nagyúr

Kp felvételnél miért utasítja el a "más összeg" opciónál beírt összeget?
Külön-külön engedte...

#?*@&!

(#9025) sb


sb
veterán

Sziasztok!

Deviza váltásnál hogy működik a refund ill. a GBIT?
- Ha fizettem a T napon, T napi árfolyamon váltott a Curve de aztán pl. 1 hét múlva átrakom másik kártyára GBIT-tel. Itt elvben meg kéne maradnia az eredeti árfolyamnak mivel nincs változás a terhelt összegben.
- Ha refund jön a kártyára akkor is az eredeti lenne logikusan, nem? (Mondjuk az bonyolítja, hogy a valós fizetés igazából PayPal-on ment, amögött volt a Curve kártya ami konvertált.)

Köszi!

(#9026) pictigjis válasza sb (#9025) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

ha az atvaltott forint osszeget gbit-eled forintos kartyara, ugyanugy mukodik, mint barmikor maskor. nem valtozik az arfolyam, az eredeti osszeg lesz refundolva a masik kartyara is

(#9027) pictigjis válasza zeon.hu (#9024) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

szerintem ezt az atm uzemeltetojetol kene kerdezned, ahol probalkoztal...

(#9028) zeon.hu válasza pictigjis (#9027) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

Otp atm volt (curve mögötti kártya Rafi).
110K kellett, egyszerre nem engedte, 100+10- et igen...

#?*@&!

(#9029) ANOka válasza zeon.hu (#9028) üzenetére


ANOka
őstag

Nem lehet, hogy az OTP automata nem enged 100-nál többet egyszerre kivenni nem a saját kártyájuk esetén?

[ Szerkesztve ]

(#9030) vnorbi válasza zeon.hu (#9028) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Az OTP így üzemelteti a forintos ATM-jeit. Idegen bank által kibocsátott kártyával legfeljebb 100 ezer forint az egy tranzakcióval felvehető összeg. Ha a Rafi kártyát használod közvetlenül, akkor is ez lett volna.

(#9031) ANOka válasza vnorbi (#9030) üzenetére


ANOka
őstag

(Milyen jogszabály alapján teheti ezt meg?)

(#9032) zeon.hu válasza vnorbi (#9030) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

:R

(Nálunk megszűnt a bankfiók, ezzel együtt az atm is)

#?*@&!

(#9033) Somatom válasza ANOka (#9031) üzenetére


Somatom
veterán

Azt nem tudom, de az Erste -met is elutasította. Nagynéném OTP -s kártyájára símán kiadta ugyanaz az ATM.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#9035) xcsabo


xcsabo
senior tag

Kétszer futottam bele mostanában, hogy itthon fizettem forintban és fontban vonta az összeget. Persze rárakta konverzió költséget. A terminál kérdezi hogy gbp vagy forint de ha nem nyomok semmit azonnal elutasitja. Ha bármit nyomok font lesz. Most írtam nekik hogy mi a tosz van. Kíváncsi vagyok.

(#9036) zerodot válasza xcsabo (#9035) üzenetére


zerodot
aktív tag

Ha forintban jön a terhelés, azt nem alakítja a Curve fontra, szerintem itt a terminálnál lesz a gond. Rosszul működik a POS vagy rossz gombot nyomtál meg.

Az azonnali elutasítás részt nem értem - ha azonnal elutasítja, akkor hogyan tudsz egyáltalán bármit megnyomni?

(#9037) xcsabo válasza zerodot (#9036) üzenetére


xcsabo
senior tag

Új próbálkozás....

(#9038) Mauzes


Mauzes
őstag

Sziasztok, itt tud bárki nagy összeget fizetni Auchan-ban Curve kártyával NFC-n keresztül? Nagyobb összegnél (pl. tegnap 24 ezer ft) mindig kiírja a terminál, hogy "x Ft. For GBP press F". Na most én erre próbáltam már mindent: ha nem nyomom meg, ha zöld gombot nyomok, ha sárga gombot nyomok, ha piros gombot nyomok, minden esetben elutasítja a vásárlásomat és 050 kóddal egyéb hibát ír a blokk.

(#9039) Oliverda válasza Mauzes (#9038) üzenetére


Oliverda
félisten

Ilyenkor elő kell venni a fizikai kártyát és bedugni a terminálba.

Hosszabb távon pedig a kártyacsere a megoldás.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#9040) sb válasza sb (#9025) üzenetére


sb
veterán

Köszi.

Közben paypal-ról refund-olták. Ha rendes tr visszaállítást csinál ilyenkor a paypal akkor itt is minden ugyanazzal kéne lefusson. Még külön a konverziós díj is egy kérdés ilyenkor bár ha totál visszaáll minden az eredeti állapotba akkor annak se kéne megmaradnia. :)

(#9041) ACE- válasza Mauzes (#9038) üzenetére


ACE-
addikt

Nekem múltkor ezt úgy sikerült megoldanom, hogy a lefele nyilat nyomtam a terminálon addig, amíg nem láttam megint a Ft összeget, és akkor nyomtam zöld gombot, így sikeres volt, korábban nekem is volt pár ilyen, ami 050 hiba volt és csak fizikai kártyával ment.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#9042) Mauzes válasza Oliverda (#9039) üzenetére


Mauzes
őstag

NFC miatt már nem hordok magamnál kártyát :), de ide akkor muszáj lesz.

A kártya csere igényelhető vagy úgy érted, hogy ha majd lejár?

ACE-: köszi, jó tipp!

(#9043) Oliverda válasza Mauzes (#9042) üzenetére


Oliverda
félisten

Írd nekik azt, hogy egyszer csak megállt a kártyával az érintéses fizetés, akkor ingyen lesz, máskülönben úgy rémlik, 5 font a lejárat előtti csere. A magyar BIN-es kártyával nem fog felugrani a váltás opciója, legalábbis itthon.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#9044) xcsabo válasza Mauzes (#9038) üzenetére


xcsabo
senior tag

Dettó. Most 2x extra váltási költséget számolt fel ezért. Írtam is a supportnak.

(#9045) sb


sb
veterán

Ha terminálos fizetésnél authentikációt kért arra mi a megoldás?
Igaz gpay-en keresztül ment a vásárlás de tudtommal az külön nem kér és nem is annak tűnt ami felugrott.
Beírtam a kódot és utána engedte volna de addigra a terminál már sikertelen fizetésről nyomtatta a visszaigazolást. (Igazából már a felugrásnál lehetett hallani a csippanásból, hogy sikertelen.)

(#9046) Madwe


Madwe
nagyúr

Decemberben fog lejárni a Curve kártyám... Ilyenkor ők automatikusan küldenek újat, vagy nekem kell rendelnem? Ingyenes lesz ez is, vagy ennek már van díja? Köszi!

(#9047) ANOka válasza ANOka (#9009) üzenetére


ANOka
őstag

Üdv!

Vki le tudja írni, hogy technikailag hogyan működik a GBIT?
Ilyenkor a Curve számlájára (van neki?) kerül ideiglenesen pénz és az kerül össze-vissza átvezetésre?

Van egy sikertelen GBIT-em, amit elvileg a Curve kézileg jóváhagyott, de eddig csak a pénz ment el, a visszatérés ~1 hete nem érkezett meg a másik kártyára. :W
Ezt jeleztem nekik, azt írták vissza, hogy kérdezzek rá a banknál is.

"As my colleague suggested if this isn't being reflected by your bank I would suggest reaching out to them directly to get them to shed further light on their side of this transaction.
If you've done that and the issue hasn't been resolved please can you let us know what your bank said regarding this matter and we will do our best to look into this further for you."

Holnap megyek a bankba (CIB), de egyenlőre nem tudom pontosan, hogy ott mi felől érdeklődjek! :F

(#9048) zerodot válasza ANOka (#9047) üzenetére


zerodot
aktív tag

A Curve beterheli az új kártyát, a régire pedig visszatérítést küld gyakorlatilag azonnal, vagyis nem tárolják sehol a pénzt közben. A CIB szempontjából ez ugyanaz, mintha egy bolt küldene visszatérítést, amikor visszavittél egy terméket. A bankon múlik, milyen gyorsan dolgozza fel, az én kártyáimra 2-3 nap alatt vissza szokott érni, de valahol azt olvastam, ez 1-30 nap is lehet.

Mindenesetre a CIB-nek meg kellene tudni mondania, látnak-e ilyen tranzakciót valahol a rendszerükben és ha igen kb. meddig tart míg jóváírják.

Szerk.: amennyiben még Pending volt a tranzakció GBIT-kor, akkor nem visszatérítést küld a Curve, hanem egyszerűen feloldja a zárolást. De ebben az esetben is a bankon múlik, mikor adja vissza a pénzedet.

[ Szerkesztve ]

(#9049) ANOka válasza zerodot (#9048) üzenetére


ANOka
őstag

Hibátllan esetben a CIB-nél egy hétvége alatt megtörtént.
Most a Curve levonta az új kártyámról, de vmi Curve hiba miatt azt kézzel kellett "lekönyvelniük".

Nem zárolás volt.

[ Szerkesztve ]

(#9050) vnorbi válasza vnorbi (#9015) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Kezdek rájönni, hogy mi lehet az ok, de a Curve supportot még győzködöm, mert egész más irányba akarnak terelni.

Először azzal jöttek, hogy azért nem megy az online fizetés, mert kell egy Chip & PIN tranzakció, és linkeltek egy olyan help cikket, amiben arról írnak, hogy mit kell csinálni, ha nem megy az NFC-s fizetés.

A második körben azzal jöttek, hogy a mögöttes kártyán van limit, amiatt utasítja el a Curve. Viszont ez nem igaz, ha a mögöttes kártyát használom közvetlenül, akkor eljut hozzá a tranzakció, de a Curve-ön keresztül használnám, akkor már a Curve elkaszálja, a mögöttes kártyáig nem jut el. És amúgy tényleg elég messze vagyok a mögöttes kártya limitétől.

Idő közben a Google Pay-es online fizetés is elromlott, 10 eurót még enged, 100-at már nem, de ez már a Google-nél elakad, a Curve-nél nincs nyoma.

Néztem a forintos terheléssel az Államkincstárnál, 100 ezer forint még átmegy a mögöttes kártyáig, 1 millió már elakad a Curve-nél.

Arra jutottam, hogy az lesz, amit a Revolut hibaüzenete is ír, a 3DS ellenőrzést nem támogatja a kártyámon a Curve. Úgy gondolom, ennek pedig az az oka, hogy nincs fizikai kártyám. Más esetben is feltűnt már, hogy valamilyen feature a fizikai kártya aktiválásához kötött, ezért feltételezem, hogy a 3DS bekapcsolása is függhet ettől.

De ha tévedek, akkor zárjuk ki ezt a lehetőséget: van olyan köztetek, akinek csak digitális Curve kártyája van, és online fizetéskor már működött neki a 3DS? Lassan egy éve használom a digitális kártyát, eddig soha nem volt vele 3DS hitelesítési kísérlet sem, és eddig elutasítás sem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.