- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pictigjis
Topikgazda
a kartyacsere sajnos megkavarhatta a beallitasaidat, pontosabban a legalja paypal direkt pont ugy valtoztatott, hogy ilyen szanalmas lehuzasokat tudjon csinalni. csak regen lehetett fixen beallitani, hogy minden esetben a kibocsato valtson, kb. 1 eve ezt a beallitast kiszedtek a rendszerbol. a kartyacsere esetedben azt jelentette, hogy a korabbi beallitasod is kikerult a rendszerbol
-
válasz
pictigjis #10297 üzenetére
Valóban úgy néz ki, hogy a PayPal váltott, ami probléma, mivel én nem ezt akartam!
A PayPal visszaigazoló levelében csak 2 tizedesjegyig szerepel az átváltási árfolyam, ami egy nagy nulla és így félrevezető! Az fiókba belépve látszik 3 tizedesjegyig ez az érték.Ez új Curve kártya a régi helyett, már Ft alapú. Megyek a PayPal topikba és megkérdem, mit lehet kezdeni az automata kifizetésekkel!
-
pictigjis
Topikgazda
menj az appban a tranzakciora, es oda lesz irva pontosan, mennyi volt a fee. hetveget szamolva a 100 ft-os plusz a kozephez kepest nem olyan dramai kulonbseg, valoszinuleg a mastercard mai arfolyamara jott meg ra a felar
en semmilyen elofizetest nem futtatok mas devizaban a curve kartyaval, szoval leginkabb igy lehet ezt elkerulni
-
Ez a Curve egyre szarabbul vált: 9 USD <- 3013 HUF! Ez majdnem 100 Ft eltérés a banki középárfolyamhoz képest.
Hétfőn sztem nyomok rá egy GBit-et Revolut-ot használva (azt addig USD-re állítva).Ez egy mai automata előfizetésem díja volt PayPal-en keresztül a kártyakibocsátó árfolyamán. A Curve kártya mögött egy CIB hitel volt aktív.
-
zeon.hu
nagyúr
Most csak a frissítés miatt kellett mobilon újra bejelentkezni vagy ezután mindig kell, ha több eszközön használom?
-
Oliverda
titán
válasz
pictigjis #10279 üzenetére
Ha így van, akkor legfeljebb azért, mert lejárt a megállapodása a Curve-vel.
By joining our Influencer team, you’ll of course be rewarded for your time, creativity and effort in a form that suits you. You’ll not only earn money for every referral but you’ll get a free Curve card and your own account manager to help you optimise your campaigns.
-
ACE-
addikt
válasz
V.Stryker #10275 üzenetére
Hmm, valóban (valószínű ez valami egyéb promós link amiért reklámozta a Curve-öt), és 1%-os visszatérítés is van 1 hónapig, vagy az nincs? Gondolom várni kell, ha már mindent megcsináltál, és jön a 10 font is. De zaklasd azért a csávót, ha már így reklámozza a linkjét a videója alatt.
-
V.Stryker
nagyúr
Pár napja használom. Tök jól megy az apple pay órával is. Eddig nem volt hiba.
Viszont a 10 fontos belépő jutalmat amit a regisztrációért ígértek, még mindig nem kaptam meg.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Palesztin994 #10271 üzenetére
nem minden "sztornózás" ugyanúgy fut le. a hiányzó tétel például le lett könyvelve a mögöttes kártyán, vagy csak zárolásban van? mert ha csak utóbbi, akkor jó eséllyel simán kikerül majd zárolásból - minden banknál más, hogy erre milyen határidőt szabnak meg
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Palesztin994 #10269 üzenetére
ha az van írva, hogy visszatérítve, akkor az vissza van térítve, majd a bankod előbb-utóbb lekönyveli. ilyen pár napon belüli ügyek miatt tök felesleges zaklatni a supportot, majd ha két hét után sincs meg a pénz, akkor kell
-
Palesztin994
aktív tag
Sziasztok! 1 éve használom az appot, nagyjából jó volt minden, szerettem. Szombaton viszont 3 vásárlást utasított el, 2 gpay alóli virtuális kártyás, 1 plasztikkartyas tranzakció volt. Mind 3 esetében úgy utasította el a 074-es (nincs fedzet) kóddal, hogy közben levonta a pénzt... Kettőt pár óra múlva visszakaptam, azóta is függőben vannak a Curve-ben, de a 3. azóta sem jött vissza, és nincs függőben (nem is volt). Ez az egyik gpay alóli fizetés volt (33.880 Ft) , a googleben azt írja,hogy visszateritettek, tehát a curvere várok... Írtam az uf-nek chaten, visszairtak,hogy a nem tudom milyen csapatnak továbbította az ügyet és majd válaszolnak. Ez 4 napja volt, ma pedig már meg se tudom nyitni a chatet, mert hibát ír (törölték?). Vakinek van ötlete,hogy mi a franc ez? Írtam már tegnap e-mailben is panaszt a visszatérítés miatt.
-
-
warcat
veterán
Na itt lett elegem, fizetős felhasználó vagyok, tegnap mégis pofánnyomott curve egy majdnem 372 forint/eur váltással.Nagy összegről van szó így majdnem 10k HUFot jelent, majd 3 havi díjat akarnak lenyúzni rólam, és közelít a Revolut premium éves előfizu feléhez.
Szóval ment egy GBIT euróra állított revolutra, Curvet meg szépen visszamondom simára.Így kell elveszíteni egy fizetős ügyfelet. -
geleati
tag
Sziasztok!
Curve kártyával fizettem egy helyen, ami alá egy Raiffeisen kártya volt bekötve. A Rafis tranzakciólistában azt látom, hogy CRV <kereskedő neve> Vilnius és a közleményben is hasonló. Hivatalos helyen szeretném felhasználni a tranzakcióadatokat (MÁK), lehet ebből gond?
Előre is köszönöm! -
ddsteel
aktív tag
válasz
Grande Ale #10256 üzenetére
A rutinkérdés ilyenkor - most már tudom - a curve-ben megvolt az azonosítás? Emiatt voltak nekem is limitproblémák. Röpke 1 hónap (!) alatt sikerült megugraniuk a beazonosítás teljes, rögös útját (3x azonosítotak be).
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Grande Ale #10256 üzenetére
ilyen esetekben nem otp-kártyával kellene próbálkozni, hanem a fizikai curve-vel, bedugósan, és akkor kiderülne, hol a hiba a láncban
az ilyen telefonos, órás, pláne gpay-hibák leginkább megfejthetetlenek
-
Grande Ale
őstag
Sziasztok!
Szerintetek mi lehet a probléma?
Feleségem fizetett a C&A ban, órával 5000 forintot, simán ment. Utána másik tétel külön, valamivel több mint 20 ezer, elutasítva. Telefonnal szintén elutasítva, még jó, hogy nála volt az OTP kártya, azzal ki tudta fizetni.
Pár percre rá Lidl, 28 ezer környéke, órával elutasítva, háromszor, negyedszerre sikerült.
Mi lehet a hiba, eddig tök jól ment mindig?
Óra ilyenkor mindig kéri újra a feloldo kódot, minden elutasítás után, telefon nem kérte, csak elutasítva lett.
Curve hiba lehet, ha az OTP kártyával engedte és utána sokadszorra a lidlben is? Nem hinném, hogy óra hiba, ha telefont is elutasította.
Természetesen Google pay, curve páros, mind a telefonon, mind az órán.
Beirom ezt az óra topikba is, hátha valaki ott tud segíteni, bocsi, ha hosszú voltam! -
snipr
aktív tag
Meglett a probléma... a kártyára lejárati időhöz 2/24 lett rányomva (mondjuk valami kis pötty még látszódik a kettes előtt
), ez igazából 12/24 (fura volt, hogy nem írják ki a nullát, de gondoltam új szelek fújnak). A vicc még ezen felül, hogy az alkalmazásban is 2/24-et mutatott egészen addig, amíg meg nem változtattam a PIN-t a support javaslatára (fizetni fizettem vele chip&pin, attól az alkalmazásban nem változtak meg az adatok)
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Google Chromecast topic
- Milyen routert?
- Linux kezdőknek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- GIGABYTE AORUS GAMER LAPTOP /// i7 13700H /// 32 GB DDR5 /// RTX 4080 12 GB /// 1TB NVME
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ASUS Dual GTX 1660 SUPER OC 6GB DDR6 Videokártya!
- ASUS P8H77M i7 3770 3.4GHz 12GB RAM 256GB SSD 500GB HDD GTX750 komplett
- HP Omen RTX 2080 Ti 11GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest