- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
borbar
tag
válasz
<Adamsky> #11975 üzenetére
"Kínából - ahogy állnak a dolgok - én se hiszem, hogy fogok már rendelni."
Én meg azt hiszem, ezentúl EU-s raktárból nem nagyon fogok. :-)A múltkor leveleztünk, hogy bug-e az, amikor az Anker nem számít fel ÁFA-t.
Nem bug.
150 EUR alatti ÉS alis eladó EU-s vámraktárából vásárlás, megrendelés esetén az Ali felszámítja a magyar ÁFA-t, de Kínából 150 EUR felett nem változott az alis ügymenet.
Két tesztrendelést adtam fel. Július 13-án és 16-án. A 16-i a múlt héten megérkezett. 13 nap alatt. Kínából! (Igaz, a 13-i még Hollandiában.)
Nem állítom, hogy életbiztosítás Kínából rendelni 150 EUR felett, de az Anker egyébként is figyel vevőire. Pár hónappal ezelőtt írtam, hogy a Motion+-t 14 USD-os értékkel küldték el, ezt a mostanit 6 EUR-val.
Függetlenül ettől, nem állították meg a vámon, a posta kihozta ugyanúgy. Lehet, idővel felnőnek a feladathoz, és bírják majd adminisztrációval, és lesz valamiféle vámkezelés magyar ÁFA-val, mielőtt kiadná a Magyar Posta a Kínából rendelt árut, de ki tudja, ez mikor jön el. (És nem mindegy mekkora értékre vetik majd ki a 27 %-ot.)
Sajnos, ha viszont valami menő alis kuponnal (mondjuk 180 USD felett 20 USD kedvezmény) vásárolna az ember, akkor megint előjön az ÁFA, így azokat bebuktuk.Nem ajánlok, és nem beszélek rá (és félre se szeretnék vezetni) senkit. Leírtam a tapasztalataimat, talán valaki hasznosnak találja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- iPhone topik
- Androidos tablet topic
- Majdnem 20 évvel később befejezték a rajongók a PC-s Grand Theft Auto IV-et
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Tab S 8.4 - színt visz az életedbe
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3400, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2025, 100% akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest