- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyurma_13
aktív tag
Miért nem itt kereskedsz krakenen:
Bal fölül zöldel bekarikáztam, hogy hol válaszd ki a btc/kiválasztott coin
Jobb oldalon meg értelem szerűen berakod az ordert -
observer
tag
Mostanaban mennyi ido szokott lenni amig megerkezik coinbase-re a sepa utalas?
-
htc07
addikt
apránként ismét emelkedik a btc ára, talán elkezdett nőni a bányászgépekben az aranyfedezet?
-
válasz
Ferdzsoo #14182 üzenetére
disclaimer: nem olvastam a cikket, és a hozzászólásokat.
Nem fogalmaznék ilyen élesen. A rendes, blockchain tranzakciók maradnak lassúak és drágák BTC-n. A LN tranzakciók lesznek olcsóbbak, de azok nem alkalmasak például a mai forgalom 99%-ának leváltására. Váltók és pénztárca közötti tranzakciókra, nagy méretű tranzakciókra, nagyon-nagyon biztonságos tranzakciókra. Viszont alkalmas lesz olyan tranzakciókra, amik most egyáltalán nem elérhetők BTC-n (sem). Ráadásul a LN protokoll bármelyik altacoinra ráültethető egy egyszerű forkkal.
-
Ferdzsoo
addikt
Ez egy nagyon jó kérdés ami a variance-os Lightning network cikk alatt van az első hsz-ben, miszerint ha ezt bevezetik kb az altcoinok értelmüket és előnyüket vesztik a bitcoinnal szemben. Ezzel eléggé egyetértek és ugyanígy látom. Ti mit gondoltok?
-
paler
aktív tag
Lenne még egy kérdésem. Hogy a francba lehet pl. a Coinbase-n verifycaltatni magamat, mert már 5x próbálkoztam, de eddig nem sikerült. Próbálkoztam vezetői engedéllyel is, és 1x útlevéllel is.
-
paler
aktív tag
válasz
nyogo83 #14178 üzenetére
Köszi
eleve rossz helyen próbálkoztam.
Akkor beírom az első textboxba a vásárolni kívánt altcoin mennyiséget, és a végén kiszámolja hogy ez mennyi BTX-be kerül majd nekem. Majd alul a nagy zöld gombra egy klikk és már át is váltja nekem altcoinba a rendszer a BTC-t? Hova kerül az új coin? Belső számlára, vagy kér egy címet ahova kiküldheti? -
paler
aktív tag
Srácok!
Valaki felvilágosítana hogy pl. a Krakenen hogy lehet Bitcoinért, egyéb coint venni? Mert én valamit nagyon félreérthettem ezzel kapcsolatban. Mivel beutaltam a a Kraken-hez 0,02BTC-t ami meg is jelent a Deposit menüpont alatt, de a beutalt BTC-ből sehogyan nem tudok vásárolni más típusú coint Withdraw menüpont alatt.
Ugye nem kell a BTC-t először átváltani USD/EUR-ba, hogy tudjak venni altcoint?
-
parkr
őstag
-
htc07
addikt
válasz
Djuree #14159 üzenetére
szia, összefoglaló
ha azon kívül is van konkrét kérdés, az jöhet.
ez nem hagyományos befektetés, nincs semmi garancia, ezért hívják sokan lufinak, piramisnak.
azt, hogy megéri-e vegyél, senki nem fogja neked biztosra megmondani - az eddigi tapasztalatok alapján megéri, ha hosszú távra tervezel, de ez bármikor fordulhat.természetesen áll, hogy annyi pénzt tegyél kockára, amennyit nem fáj elveszíteni
-
törölt tag
How are paths found in LN
Az internet is egész jól elmegy a BGP-vel, szóval szerintem nem lesz gond -
htc07
addikt
válasz
#25583896 #14165 üzenetére
azért engem érdekelne milyen routing megy ezeken, és milyen gyorsan talál meg egy node-ot egy másik, ha több(tíz) millió node lesz online. nyilván ehhez is kelleni fognak hub-ok.
kicsit nehéz nekem ezt elképzelni, földhöz ragadt "klasszikus hierarchikus osi layer2&3 routingban" szocializálódott networkösként.
-
törölt tag
-
Zenger
tag
válasz
Djuree #14159 üzenetére
Üdv!
Személy szerint úgy gondolom, hogy 20-30 ezer lenne egy megflelelő beugró összeg. Az, hogy mennyit lehet vele keresni az változó, egy biztos, hogy százalékban ertendő és hosszú távon mosolyt csal majd az arcodra.
Azt javasolnám, hogy inkább fektess be, és ne kereskedj, elegendő gyakorlat hiányában csak csökkented a BTC egyenleged értéket. -
Zenger
tag
Csak én utálom, hogy feltöltik a mempoolt kamu tranzakciókkal?
-
Djuree
félisten
üdv!
én is szeretnék foglalkozni bitcoinnal. hogy kezdjem el? mennyit lehet ezzel keresni egyáltalán? mennyit kell befektetni? van valami jó szájbarágós oldal, ahol ezek le vannak írva? még elég hiányosak az ismereteim.
-
butch3r
senior tag
válasz
KripTobias #14155 üzenetére
így is törölni fogják a reklámot a modik fyi.
-
KripTobias
újonc
Van benne valami:
kellemes-kiskaracsonyi-verengzes -
csaba951
veterán
Mégis mi bajom is van nekem a Bíkessel? (Bitcoin Cash)
Teljes mértékben egyetértek vele! Roger Ver: novemberre és decemberre is volt 1-1 mocskos húzása. Látszik, hogy ezt a jövőben is folytatni fogja. Most kb. 650k USD-ből finanszírozta, hogy használhatatlanná lassuljon a BTC. Ráadásul a hatalmas fee-nek köszönhetően jól ki is tömtük a zsebét a folytatáshoz. Amíg a bitcoin.org-nak nem vezeti be a lightning network-ot, addig a fickó bármikor tud hasonló akciókat indítani."I think insider trading is a non-crime."
Roger VerA szabályozott pénzpiacokon igenis az! Még magát Martha Stewart-ot is 5 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték érte. Ez a fickó elképesztően pofátlanul kihasználja a szabályozatlan jogi környezetből származó vadnyugati állapotokat.
-
sok összesküvés elmélet van, de szerintem is igaz
elég csak arra gondolni, hogy ver a bitcoin.com-on a bcash-t reklámozza, Illetve az ottani wallet app alapból bcash "módban" indul
fertő az egész, valahogy elkéne venni tőle, mert az összes új embert aki onnan indul átverés áldozata lesz -
parkr
őstag
pénteken vettem mrcointól, 100 euró alatt akkor még 0 fee volt
-
r3dsnake
nagyúr
Hol tudnék saját wallett-ra venni coint, ahol nem vesznek le 6ezres feet (mrcoin), de tudok magyar számlára utalni, hogy ne az OTP sarcolja a sepa utalást.
-
Dexar007
veterán
Most van a korrekcio korrekcioja? Ha bemegyunk 10 ala,akkor valszeg 2-3ig meg sem allunk.
-
KilgoreTrout
senior tag
Hát a törvényeken kívül más eszköze amúgy sincs az államoknak, de azok pont elegek ahhoz, hogy mindent szabályozzanak.
https://themerkle.com/france-seeks-crypto-regulation-debate-at-g20-summit/
Boldog Karácsonyt!
-
FanTomasz21
tag
Boldog karácsonyt mindenkinek!
-
mepet
addikt
válasz
Teasüti #14127 üzenetére
Adod a lóvét, beolvasom a breadwalletembe az iphoneon a címed (vagy qr kódról, vagy pl. emailben elkküldted), küldöm a megbeszélt összeget. Kész, volt vagy 3 perc. Ha nagyon bizalmatlan vagy, akkor leülünk egy kávéra a negyed órára amíg látszik/odaér, mert tudod, ha rossz szándékú lennék, még vissza tudnám fordítani a tranzakciót, amíg nem látszik. Mindegyikünknek van mobilnete, wifi nem kell, de ha mégis, az is van mindenhol, és ugye ez nem olyan mint a netbank, ha valaki ellop minden egyes adatcsomagot a wifiről, akkor sem fér hozzá a tárcáinkhoz.
A szép, hogy valuta és kriptovaluta cserélnek gazdát, nincs szó bankszámlapénzről, tehát így kimaradnak a bankkártyaszolgáltatók, a bankok és a kormányok a buliból. Szerintem ez a kriptó lényege. Szerintem. No meg a lambó. -
sparks
senior tag
válasz
KilgoreTrout #14126 üzenetére
Nem ez a fószer volt a Spectrum tv-ben a Tabu c. műsor függőségekkel foglalkozó részében az egyik alany?
Durva... Akkor nem sikerült neki lejönni
Szerk.: dehogynem, ott is a cikk végén...
-
Teasüti
nagyúr
Amúgy elképzelni se tudom hogy megy a dolog normál esetben.
Én kártyával vásároltam coinbase-en. Szóval odamész az ürgéhez, leadod a pénzed és mit kapsz cserébe?
Kupon kódot?Vagy viszi az ürge a laptopot és ott helyben átutalja a meki wifijéről?
(Az itt olvasott különböző tőzsdék, brókerek, tárcák közti tranzakciókról se tudok semmit. Coinbase-en kívül még nem használtam semmit - ott meg nincs átfutási idő mondjuk egy ETH/EUR tranzakciónál.) -
mepet
addikt
válasz
Teasüti #14123 üzenetére
LOL már, azért ez nagyon erős. Egy gyanúsan álnévnek hangzó nevű valakivel szenteste előtti éjszaka (minden bűnöző megvadul karácsonyra) hajnali fél 2-kor találkozik, hogy nagy összeget adjon át neki. Nem szeretnék áldozatot hibáztatni, de nem tudom, h ezt hogy überelhette volna. Talán ha a Szigony utcában találkoznak a 8kerben, vagy nem tudom...
-
Teasüti
nagyúr
-
-
A21
tag
Sziasztok! Tud valaki valamit arról, hogy állítólag ma volt vagy lesz hard fork?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
GuMipOkE #14114 üzenetére
Úgy látom ezen a charton sem volt még ekkora forgalom. Szerintem ha nem üt újabb aljat, magasabb forgalommal, akkor lehet ennyi volt az esés. Persze senki sem tudja. Illetve a pénzvilág, nem olyan mint a Prohardver, hogy mindenki segít mindenkinek, hanem aki tudja, az nem mondja el, vagy csak sok pénzért.
-
-
Verticoin
junior tag
Na:
-
Zsoxx
senior tag
Személyes vásárlással nem árt vigyázni.
-
csaba951
veterán
Megnézné valaki, hogy Coinbase-en mennyi most a withdraw fee BTC-re? Köszönöm!
#14103 htc07
Atyaég!!! Mondjuk 3337 sat/B fee-vel tutira bekerült a következő blokk-ba!
Ja. Már most megvan a 8 confirm-ja! -
htc07
addikt
válasz
Remi1234 #14099 üzenetére
a legegyszerűbb amit tehetsz, hogy elindítod normál txfee-vel, és a viabtc tx acceleratorával megtolod kicsit.
ennek az a lényege, hogy ha beírod a tx számot, akkor ők belerakják a következő blokkba, amit találnak.
óránként 100-at fogadnak el, úgyhogy minden óra első másodperceiben kell csinálni, a többi a szerencsén múlik.
más :
[link] -valaki nagyon mellékattintott a fee csúszkának -
csaba951
veterán
válasz
Remi1234 #14099 üzenetére
Bitcoin Fee Estimation
Mostani körülmények között kb. 84 satoshis/byte-al kb. 1 héten belül megkapod.Én a helyedben egy kicsit többet költenék rá, 117 satoshis/byte -al kb. 24 órán belül meglesz.
A végső díjad függ a bemenetek és kimenetek számától. Ha ismerős szintén csak vásárolt, nem bányász volt, a kb. 2-2-vel számolhatsz. Magyarul állíts be 0.00043758 BTC-t fee-nek.Egyébként küldés előtt valahogy biztos meg tudja mutatni (valami áttekintésnél), hogy pontosan hány byte-ot, kbyte-ot kell venned.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Autós topik
- Hobby elektronika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Már elérhető a Hell is Us legújabb demója
- További aktív témák...
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3080, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest