Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: ReaR backup
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simid
senior tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
A frost T1ben mi a drága? Szerintem az a legolcsóbb. Frost mage és ice guardian-ból mondjuk kell a sok charge, de a többi színnél is vannak olyan lapok amiket ajánlatos felchargeolni és dágábbak ezeknél.
A home soilból egyáltalán nem kell charge, gyorsabban visszatöltődik mint amennyi idő alatt újra használhatnád.Ráadásul én egészen annihilator rankig jutottam, úgy hogy se home soil se ice guardian.
-
Simid
senior tag
válasz
Neocskaa
üzenetére
Ez azért elég naiv szemlélet.

A második mondatnál meg is bukik a dolog, ugyanis a játékosok többségét nem is érdekli, hogy mennyiért ad vagy vesz, ha kell neki bfp akkor eladja bagóért is és kell neki egy lap akkor hajlandó többet is adni érte mint amennyit általában ér. -
Simid
senior tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
"A DO nerf korrekt. Ezt itt nem vitatta senki."
Nem is írtam ezzel ellentétest, csak kicsit furcsa, hogy egyből lett egy új főellenség.
Amúgy szerintem a shadow-naturenek és a frost-naturenek sem kell kétségbe esni, biztos vagyok benne hogy azért is volt ez a változtatás, hogy "helyet csináljanak" a hasonló lapoknak amik most fognak érkezni.
-
Simid
senior tag
Ezt én nem igazán értem. Egy-két ember reakciója már kicsit beteges.

Végre jött egy szerintem kiváló "nerf" a DOra és most páran elkezdenek sírni, hogy az egyébként semmit sem változó Vileblood milyen erős, meg hogy tönkre teszik a játékot. Nekem ez elég furcsa...
A sunderer nerf érdekes. Miután minden színnek adnak olyan lapot ami miatt nem éri meg lehozni (oké a shadownak azért még mindig lehet kellemetlen) utána nerfelik? Mire lesz így jó? A többi nekem tetszik, végre valami értelmes.
Azt az elementet inkább be sem kellett volna rakni. Azért az nem járja, hogy valaki egy expert pályát tud megcsinálni és ebből megvan az összes UPja. Inkább olyat kellett volna csinálni, hogy egy adott pálya lootjai között lehessen válogatni a sokadik lejátszás után. -
Simid
senior tag
Amii monumenttel nincs ilyen probléma mert nem kell betámadni az 5. orbot, elég ha felhúzod az Amii-t. De ha olyanod nincs vagy hagyományosan szeretnéd megcsinálni akkor is elég könnyű.
Nem tudom mi volt abba a videóban szóval néhány tipp:
-Az elején elég egy darab egység. Az első két hullámot a falra állított defenderekkel kivégezheted.
-Ahogy az első hullám betámadja a falat elsunnyoghatsz mellettük és felhúzhatod a két wellt, de az orbot ne mert behúzza a második hullámot!
-A második hullám után nem sokkal építheted az orbot (kb akkor amikor Viridya várja a 3. hullámot és azt mondogatja hogy "closer...closer...").
-A fagyasztott 3. hullámot leggyorsabban egy közvetlenül melléjük épített Stone of Tormenttel tudod leölni.
-A 4. orb bevételénél segítsd Viridya haladását a defenderekkel és küldj egy repülő egységet előre a hágó jobb oldalán (biztos távra az aggressortól) így az közben leölheti a két fenti Rageflamet.
-Viridya őrjöngésének megfékezésére elég egy darab L egység amit úgy helyezel el a well mellett hogy az egység még gyógyuljon de a villám már ne sebezze a wellt.
-Az 5. orb bevétele Giant wyrmekkel nem nehéz csak figyelj azokra a cultist szerűségekre amik blokkolják a ranged attackot. Rifle cultist elég hasznos itt az előtisztogatáshoz ás a willzapper leszedéséhez is (főleg buffolva).
-A fentiekből látszik, hogy leginkább nature-shadow felállás ajánlott de nem kell megilyedni a shadowból lényegében csak 3-4 common lap kell.
Elsőre így bonyolultnak tűnhet de ha egyszer megvan a taktika akkor gyerekjáték.A 4 személyesek közül a Titans, King of Giants és Raven's End pályák elég könnyűek, ha advenceden már megy akkor experten sem lesz gond. A többihez viszont már jól összeállított deck, komolyabb taktika és jó társak kellenek, érdemes sok repet megnézni mielőtt megpróbálod bármelyiket is.
-
Simid
senior tag
Mindig is a Soultree volt a legkönnyebb expert map most meg az amii monumenttel főleg az. Gyorsan meg is lehet csinálni csak sajna nincsenek R és UR upok.
A sunbridget érdemes még talán csinálgatni, mivel két személyes így dupla annyi UPot kapsz. Ha rendesen figyelsz a kapura akkor nagyon egyszerű viszont érdemes hozzá a scythe fiends+Undead army trükköt használni, mert úgy sokkal gyorsabb. -
Simid
senior tag
Köszi nektek. Azért annyira nem fogok eltűnni szerintem, a repeket mindig is szerettem nézegetni azt lehet kártyák nélkül is, szóval tervezem, hogy belépkedek néha.

Meg persze olvasgatom majd a fórumot, simán lehet, hogy megjön még a kedvem játszani, ha lesz valami értelmes újítás. Max veszek BFPt újra, de így hogy egyáltalán nem volt kedvem játszani egyelőre jobb az a kis pénz amit kaphatok érte. -
Simid
senior tag
válasz
phanzetomox
üzenetére
Már nincs visszaút leszedtem az összes UPom.

Az elmúlt pár hétben beléptem párszor és nézegettem a számtalanszor végigtolt PvE pályákat meg az agyhervasztó random PvE-t de nem volt hozzájuk kedvem és a frusztráló PvPhez sem, úgyhogy mindig ki is léptem gyorsan.
Jó kis játék ez, de megvolt minden UP, a PvPsem izgat nagyon és így marha unalmas... -
Simid
senior tag
Elkezdtem eladni a lapjaimat. Ha valakinek kell bfp akkor 3000bfp -> 2000HUF, aki többet vesz az goldot is kap mellé.
Ha valakinek kellenének common lapok akkor szóljon és ha van olyanom akkor küldök ingyen, ilyen pár bfps nem common lapokat is akár. -
Simid
senior tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
"Nem így müködik az a baj."
Valóban nem, kell hozzá jó időzítés spell támogatás, helyezkedés stb. Itt jön ki a játéktudás, ki mennyire tudja használni. Ha csak annyi lenne, hogy leidézem nyomok egy gombot és már szívott is az ellen akkor akkor gyorsan meghalna a pvp."Szeretem a naturét. Használom is. Ezért látom a hibáit is és a hiánnyoságait is."
Ez biztos így van, de mi inkább csak azt látjuk, hogy szereted a naturet, csak azt használod és ezért elfogult vagy.
A nature T1 talán tényleg nem az igazi, de pont a pure naturenél a legtöbb pályán teljesen ki is hagyható. T2-t3n meg a nature nagyon is erős, bármilyen színösszeállításban.
Pure nature-rel mindenre van ellenszered és az idő neked dolgozik, szóval csak a játéktudástól függ, hogy meddig jutsz vele. -
Simid
senior tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Ezt kicsit elnézted. Hányszor láttál tőlem Ice guardiant, Ice barriert vagy Home soilt? Egyik sincs a paklimba.
Naturenek igen is van légvédelme. Amit lehet leszedsz Spirit hunterrel amit meg nem azt átveszed Swarmmal. Van épp elég powere meg CCje a pure naturenek hogy ezt kivitelezhesd.
Kezdem azt hinni, hogy te nem is szereted annyira a naturet (hisz állandóan csak panaszkodsz rá), de nem mersz mással sem játszani, mert akkor kiderülne, hogy azzal sem fenékig tejfel minden és igen is számít a játéktudás.
Pedig ha ennyire nem megy akkor csak két lehetőséged van. Vagy váltasz valamire vagy nem PvPzel, különben minden marad így. -
Simid
senior tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
"A generated mapok többsége középre sprintelős. Így ha az nem a tiéd a szárnyakra nem tudsz eljutni. Ez tény."
Ez szerintem egyáltalán nem igaz, én nagyon ritkán harcolok középért az elején. Az is egy általános tévhit, hogy a swift egységek hiánya hátrány lenne. Szóval olyan, hogy sprintelés pálya 1v1ben nem igazán van.
"A mapok másik nagy csoportja a szakadékos, hegyes pályá. Itt a longrange egységek, épületek előnyben vannak (had ne soroljam). Előny még a repülő egységek léte is ezeken a mapokon."
Pure naturenek a két (taktikailag) legfontosabb egysége repül, szóval te előnyben vagy ezeken. -
Simid
senior tag
Szerintem sem jó ötlet. Ebben így épp az volt a jó, hogy nincs tét. Az, hogy nem tartják be a határidőt szerintem nem annyira baj, főleg így hogy sokaknak vizsgaidőszak van, be lehet azt majd pótolni.
-
Simid
senior tag
válasz
Murder3
üzenetére
Az earthshakert 300 powerért még akkor sem használnám, ha instant leszedne bármilyen épületet. Persze ha shadow lap lenne akkor nyilván nem kellene nerfelni, de így hogy fire így nyugodtan kaphat olyan nerfet ami teljesen használhatatlanná teszi PvPben és PvEben egyaránt...
A mortar és az embalmer kombók esetében is tudtam volna jobb nerfet kitalálni mint a készítők (ami még talán el is érte volna a célját). Viszont earthshakernél nem igazán tudom mi lenne a jó megoldás, se az enli se az earthshaker nem OP önmagában szóval egyiket sem szabadna meggondolatlanul nerfelni. Talán a spellek tiltása enlivel az megoldás lehetne, PvEben úgysem használja senki spellekhez az enlit.
A robbantás ellen meg aztán minenki számára nyilvánvaló hogy mit kellene csinálni, de tuti, hogy ha csinálnak is valamit akkor nem azt amit mindenki várna. -
Simid
senior tag
válasz
phanzetomox
üzenetére
Nem tudom másnak milyen gondjai vannak, de úgy tűnik az én esetemben csak vélemény különbségről van szó. Szerinted sok olyan lap van ami Enlight-tal használva pvpben OP, szerintem meg csak egy van az Earthshaker.
-
Simid
senior tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
"Az enlinek és a do-nak pure lapnak kellene lennie."
Milyen igaz, főleg a DOnak (kb a pure nature az egyetlen ahol nem imba)! Bár gyanítom, hogy egy hónapja még nagyon nem értettél volna egyet a mostani kijelentéseddel.
Amúgy a többiben nagyjából linekillerrel értek egyet. Azt earthshakert max a frost tudja kivédeni, a többi színnek nincs lehetősége (ahhoz nagyon hülye ellenfél kell hogy evocator elég legyen). Az egység idézése enlivel szerintem teljesen korrekt a magas ár miatt.
-
Simid
senior tag
válasz
Murder3
üzenetére
Szerintem rankerz mondta a frankót, ez nem bug vagy rossz irányítás, hanem így van kitalálva. Nem csak a shadownál van ilyen, a naturenek is akad, de főleg a frostnak sok akiválható képessége van, szóval még csak azt sem mondhatod hogy a hátrányba lennél emiatt. Ki kell várni azt a kb 1mp-et és csak utána újabb parancsot adni, ez is a micro része.
A versenyhez: Én is örülnék, ha nem lépne vissza senki sem. Nem én vagyok a szervező de szerintem simán megoldható, hogy csúsztassunk pár napot vagy valakinek kimaradjon egy forduló ha nem ér rá és később lejátszhatják (fociban is van ilyen
). Ezért jó, hogy nincs nevezési díj meg semmi nyeremény így nincs tétje a dolognak csak sima mókázás. -
Simid
senior tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Na megnéztem. Remélem nem sértődsz meg, de igazából sokkal rosszabbul játszottál mint az ellenfeled akit lenooboztál.
Igaz, hogy robbantott Grigorit (ha jól emlékszem 2x) de csak egyszer sikerült ezzel orbot leszedni azt is a te hibádból (elkezdtél Orbot építeni mikor rajta volt a felélesztés).
Ami így hirtelen eszembe jut:
- Hogy miért ütlegelted az agyon buffolt egységeit azt nem igazán értem, csak magad ölted meg vele. Pedig shadow-nature ellen nagy előnybe vagy nem kellett volna mást csinálnod mint egy Oinkot rányomni és kárba veszett volna a sok buffja.
- Miért nem támadtál T2n? Már az elején is simán lenyomhattad volna de csak ácsorogtál a bázisodnál. T2n vagy 3-4x megnyerhetted volna a meccset, de nagyon passzív voltál.
- Az AoCból próbálj azért kimenni ha lehet. Persze ha CCzve vagy akkor nem tudsz, de sokszor nem CCzett így kisétálhattál volna belőle ehelyett segítettél neki Abyssal idézéssel, a sját egységeidet ölve ezzel.
- Muszáj megpróbálnod több fronton támadni, AoC ellen főleg. Akkora power előnybe voltál, hogy simán spamelhetted volna az egységeket két bázisra is.
- A CCt össze vissza nyomogattad, felesleges Oinkot nyomni az ellenre ha utána tovább ütöd, főleg ha life weaving van rajta. A Grigorit a DO képességével is távol tarthattad volna.
- Ez annyira itt nem volt gond, de a Swarmot használhattad volna az olcsó t3 egységekre is.Ami szerintem jó volt:
- A swarmot az elején ügyesen használtad
- Az EPt szintén jól használtad szerintem, ebből látszik, hogy tudsz te több dologra figyelni, ami nagyon hasznos lenne a támadásoknál és Swarm használatnál (elterelés majd hátulról jön a swarm
) -
Simid
senior tag
Ilyet csinálhatnánk, hogy csak T1 csaták. A múltkor asszem Phanzeval csináltunk ilyet (ha jól emlékszem ő hamar megunta
). -
Simid
senior tag
válasz
linekiller
üzenetére
Akkor rosszul gondoltam.

Viszont az EP-re is igaz az amit leírtam. Fire és pure shadownak semmi gondot nem okoz, míg pure frost vagy más színeknek kellemetlen de a shadownak ott az assasins vagy a forsaken a frostnak meg a stormsinger (kár, hogy csak emiatt nem érdemes berakni). Ha az EP nem lenne, akkor nem is lenne sok értelme a pure naturenek -
Simid
senior tag
válasz
linekiller
üzenetére
Ó köszi, Ninjaflute amúgyis az egyik kedvencem. Meglesem.
Gondolom a parasite swarmra gondoltál. Ez érdekes, erről azért elbeszélgetnék néhány legend játékossal, hogy mi véleményük. Nekem soha nem volt gondom vele, még jobb játékosok ellen sem, de ez valszeg azért van mert mindig valamilyen fire paklival voltam ellenük amivel ugye nagyon könnyű kivédeni (főleg frost-fire). Gondolom a pure shadowot sem nagyon izgatja
. Egy nature-frost vagy pure frost viszont biztos nagyon utálhatja.
Azt is figyelembe kell venni azért, hogy pure nature-nek csak spirit hunters van légvédelemnek, ami nagyon jó tud lenne, de nukeolni nem tud így izmosabb légi egységek ellen az egyetlen esélye, hogy átveszi őket. -
Simid
senior tag
válasz
linekiller
üzenetére
Stoxx sem használ szerintem OP lapokat szerintem (hacsak a SoM-t nem veszi annak valaki). DO én elég ritkán látok tőle.
A többiben egyet értek. Emlékszem egy régebbi Stoxx VS Reloaded meccsre wazhain ahol legelején megállapodtak, hogy reloaded nem használ mortart Stoxx pedig DO-t. Egy rohadt hó meccs lett belőle. Ott látszott igazán, hogy az OP lapok mennyire elrontják a játékot, mert nélkülük sokkal izgalmasabb.Gyuri: Most őszintén, jobban örülnél ha olyan lenne mint volt?
Amúgy igen az UPolást elnéztem. -
Simid
senior tag
Köszi mindenkinek!
Bejingguy replayeket tudtok nekem mutatni? Bfcards.com-on nem találtam. Őt nem ismerem, de most hogy így említettétek szívesen megnéznék párat.
Stoxx lehet nem a legjobb t1 játékos, de a rangja azért sokat elmond. Nagy régóta top10 játékos (jelenleg 3.), Bejinguy nem tudom milyen helyezésű volt (gondolom most inaktív).
Meg ugye az sem mindegy, hogy 1v1 vagy 2v2, nem mindig lehet összehasonlítani.Gyuri: Szerintem ez egy egyértelmű buff az EP-nek. Nem is kicsi. A kevesebb HP igazán nem számít semmit (pl drake így is úgyis egy lövésből leszedi). A kevesebb lopás meg igazából nem is kevesebb, mert az EP általában nem egy tartós jószág (értsd: örülsz ha addig él, hogy egyszer lophasson), szóval 100 powernél 10 power a permanens veszteség (10%) és 30at lop, 50powernél meg 5 és 25öt lop. Ugyan az csak sokkal olcsóbban.
-
Simid
senior tag
Gyurinak azért abban igaza van, hogy T1en a nature kicsit gyenge. Hiába erősebbek az egységek ez csak, akkor ér valamit ha hosszabb T1 harc van (egy 70 poweres nyilas+30power nem sokat ér két 50poweres nyilas ellen).
Viszont T2n az összes létező kombinációban nagyon jó a nature és egyáltalán nem igaz, hogy csak támogató szín lenne. A DO és a Burrower a legizmosabb támadó lapok még az egyébként sok támadó lappal rendelkező Fire-natureben is.Stoxx replayeit régen szerettem, mert jó t1eket nyomott viszont kicsit "elavult" szerintem a tudása.
ZappyX-et szoktam nézni mostanában, a replayek alapján szerintem ő a legügyesebb nature T1. -
Simid
senior tag
-
Simid
senior tag
Mikloska - Badlegouse 0:3
Replayek pár perc múlva.
-
Simid
senior tag
válasz
mikloska007
üzenetére
Holnap kb déltől kora estig jó nekem.
-
Simid
senior tag
Sok függő hogy kibukik ha 10 percig nincs szerver.

(Nagy a szám mert nem vagyok otthon.
) -
Simid
senior tag
Ejj most de hülyének érzem magam. Hosszú gondolkodás után arra jutottam, hogy csak bug lehet pedig ott a képen minden, meg amúgy is illet volna rájönnö.

G4ga: New Deck -> Tome -> itt kiválasztod az adott tome-ot majd disband pool.
Így bekerül a többi laphoz. Ezt érdemes minden tome vásárlás után megcsinálni ha csak nem akarsz tome pvpzni. -
Simid
senior tag
-
Simid
senior tag
válasz
Murder3
üzenetére
Szerintem először állítsatok fel egy használható védelmet, falanként két time vortex vagy 2-3 Cannon tower sokáig elég (a jobb belső falhoz nyilván légvédelem kell).
Az orb csere egyébként hasznos, de nem a védelem miatt, hanem sokkal inkább a támadáshoz. Vigil meg grigori is jó lehet (ice barrier legyen!). Én még később sem raknék churchöket, az inkább olyankor jön jól, mikor rendszeresen jön 4-5 ellenség itt viszont a végén egy nagy rohamot kapsz és akár 4-5 church is besokalhat. A necrofury és necroblaster spam szerintem sokkal hatásosabb (construction kit legyen).Én fentről szeretek kezdeni, de ha nem használsz MotK-t akkor úgyis kell lentre védelem így érdemes ott kezdeni.
-
Simid
senior tag
"szavaidból kivéve egy jó paklihoz, mely minden pályához jó, nem csak 20 lap kell...
nézni kell azt is hogy adott pályához éppen mi kell?"
Igazság szerint standardon még minden pályát végig tudsz vinni egy arányosan összerakott paklival, de már advenceden is több olyan van ahol érdemes az adott pályához igazítani a paklit, experten pedig szinte minden pálya ilyen. Szóval jobb ha már az elején így állsz hozzá, főleg ha már most expert pályákkal próbálkozol.1. Jobb klikk a kártyára Upgrade és ott tudod némi goldért felrakni az UPot. A hármast nyilván addig nem tudod amíg nincs meg a kettes.
2. Nem, kivéve a promokat amik lényegében speciális U3as full chargeos kártyák.
-
Simid
senior tag
Szerintem jó lett, nagyrészt megvannak a fontos lapok.
T1en sokat segíthet még a Glyph of frost és a home soil+ice barrier combo. Ezeket mindenképp szerezd be, ha a frostnál maradsz.
T3re még a ward of the north segíthet az egységek életben tartásában, T4re pedig a worldbreaker gun lehet hasznos védekező pályákon.
Amit beírtál az 20 lap, de ajánlatos a fentiek beszerzése és a decket pályánként variálni. Nem kell teljesen egyedi (majd experten sokszor kell), de érdemes mindig az adott pályához igazítani.
Szerintem Ironclad teljesen mindegy, ha kék jobban tetszik akkor vedd azt.Murdeer: Solozni szeretnéd? Szerintem vegyél fel minden elérhető wellt mielőtt orbot húzol, így is bőven lesz elég időd. Elég egy time vortex az első pár percben minden wallhoz, a fal is sokáig feltartja őket, utána majd szépen bővítheted. Churchöt, hogy szeretnéd használni? Ahhoz előbb T3 kell, viszont ott T2n már komoly védelem kell.
Gondolom pure shadowval szeretnéd, ilyenkor érdemes phoenixszel gyorsan kiszedni az (alúlról) első spawn épületet, hogy ne jöjjenek dancerek és akkor lent is be tudod védeni könnyen. -
Simid
senior tag
válasz
linekiller
üzenetére
Ez most egy bajnokság. Nem egyenes kiesés van, hanem a fordulók során játszol minden nevezett játékossal és a végén pontok alapján dől el, hogy ki nyert. Még simán nyerhetsz is.

-
Simid
senior tag
válasz
linekiller
üzenetére
Élvezetes meccsek voltak, hosszabb T1 csatákkal. Ami külön szimpi, hogy shade spam se Grigori robbantás nem volt, így igazán fair play volt.
Az utolsó menet kicsit vontatott lett pedig már T1en eldőlt (csak néhány másodpercen mult, szerencsém volt), viszont a nagy pálya és a lassú frost egységek miatt nem tudtam gyorsan lezárni. -
-
Simid
senior tag
válasz
Juliano
üzenetére
Hehe a kettes tetszik, biztos nagyon néznél amikor a gravity surge alatt lévő drakere lava fieldet nyomok.

Mostmár jópár vélemény elhangzott, megegyezésre úgysem jutunk, úgyhogy te vagy az ötlet gazda szerintem dönts belátásod szerint és onnantól nincs reklamálás, úgy lesz ahogy mondod.
Szerintem az is működne, hogy nincs semmiféle korlátozás, de leszögezzük, hogy bizonyos dolgokat (leginkább azt a 4et amiben a többség egyetért) etikátlannak tartunk. Ha valaki mégis alkalmazza akkor az az ő dolga, nincs semmilyen felelősségre vonás, csak nem fogjuk szeretni.
Mivel nem pénzről vagy ELO pontokról szólna a bajnokság, hanem a szórakozásról ezért ez is működhet. -
Simid
senior tag
Én a másodikra szavaznék, de kisebb módosítással. Enlivel csak az earthshakert tilos használni, bármi mást lehet (aki engedi, hogy 400power összegyűljön egy T4 egység lehívására az meg is érdemli...). Illetve nastyvel csak a felélesztett lényeket (revenants doom) tilos robbantani, bármi mást szabad (akár a sima grigorit is).
Szerintem így lenne fair. -
Simid
senior tag
válasz
Juliano
üzenetére
Pedig szerintem, ez nem lenne hülyeség. Egyszerűen tilos lenne a dombokon átlőve welleket és orbokat támadni vele (minden mást szabadna!). A középért folyó harcba, védekezéshez, egyéb épület ellen, nyílt terepről meg lehetne használni.
Egy ilyen "házi" jellegű bajnokságnál, nem kell szigorú szabályzat meg etikai kódex meg ilyesmik.
Az is működik szerintem ha egyszerűen csak megállapodunk ebben.Szerk.: Na mondtam, hogy bele se kezdjünk! Már mindenkinek van ötlete mit kellene letiltani.

-
Simid
senior tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Ebbe a tiltás dologba szerintem bele se kezdjünk. Nem lehet csak úgy kihúzni egy lapot, mondván néhány pályán túl erős. Fire T1 például frost ellen nem sok mindent tud csinálni mortar nélkül.
Arról nem is beszélve, hogy ha egy fire lapot kitiltunk akkor utána jöhet a Deep One, UA, Lost Shade stb. Inkább bele se kezdjünk ebbe.. -
Simid
senior tag
Itt most nem ugyan arról beszéltek. Juliano egy bajnokságról írt. Szóval előbb azt kellene eldönteni, hogy kupa (egyenes kiesés) vagy bajnokság (pontozásos).
Én a másodikra szavazok és akkor lehetne kicsit elnyújtottabban (nem pár napos, hanem akár több hetes).
Elképzelésem:
Ha bajnokság akkor minden fordulóban két meccset játszana mindenki, egyet a saját választott pályáján, egyet az ellenfél által választotton. Pontozás mint a fociban. Döntetlen 1 pont győzelem 3. Mondjuk pár naponta lehetne egy forduló, így az éppen párosított ellenfeleknek lenne idejük megbeszélni, hogy mikor tudják lejátszani. -
Simid
senior tag
Ha légi egységeket szeretnél akkor, War eagle és Skyelf Templar T2re. Az egyik csak földi a másik csak légi egységeket támad és így jól kiegészítik egymást. Area Ice shildet érdemes beszerezni hozzájuk, hogy legyen valami támogató spelled. T3ra Northland Drake (szerintem mindegy melyik affinity) és esetleg Skyelf sage (inkább a képessége miatt szeretjük, mintsem a támadóerejéért). Támogatásnak Ward of the North.
De attól, hogy erős légi egységei vannak a frostnak azért még sükséged lesz földi egységekre is.
T1re már korábban leírtam. T2re lyrish knightot érdemes beszerezni, T3ra Tremor vagy Silverwind Lancers (két nagyon eltérő lap, attól függ mire szeretnéd használni), mindkettő common szóval nem lesz drága.
T4re szerintem már érdemes nature orbot hívni a heal ill az olcsóbb és gyorsabb T4 egységek miatt vagy komolyabb beruházás kell (sok BFPbe kerülő lapok). De ha nem zavar a lassúság (vagy nem számít az adott pályán) akkor használhatsz Construst+Battleshipet is.Ezen kívül vannak még a frostba nagyon jó és igencsak drága egységek, ha hajlandó vagy sok bfpt költeni akkor ezekből is beszerezhetsz párat.
T3ra Avatar of frost és Core dredge, T4re Ironclad és esetleg Dreadnought (lehívása 4 frost orbot igényel!).(#7149) G4ga: Eddig 3 kiadás jelent meg, ezekből a Renegade és a Lost souls esetében minden lapnak két verziója van (affinity). Lényegükben nem különböznek, de kisebb eltérések vannak, amik adott esetben lényeges (akár többszörös) árkülönbséget eredményezhetnek, ezért a kereskedésnél ezekre mindig nagyon figyelj!
Deep oneból szerintem PvEre mindegy ezért inkább az olcsóbbat vedd, Deathgilder és Skycatcher esetében most így nem tudom mi a különbség de szerintem ott sincs lényeges különbség. -
Simid
senior tag
Szia, phanze leírt minden lapot amit érdemes berakni. PvEben ez inkább nature deck, a fire inkább csak spell támogatás, a fire egységek közül szerintem max a fire stalkert érdemes használni és T3on még a magma fiendet.
Ha van bfd a Shrine of Wart mindenképp szerezd be PVEben nagyon hasznos.Ha a légi egységeket szereted akkor viszont ne nagyon erőltesd ezt a színt. Inkább a pure frostot (csupa kék orbok) ajánlanám az a legerősebb ilyen téren.
-
Simid
senior tag
válasz
Murder3
üzenetére
Meg lehet, igazából még nem próbáltam, de az Overlordot biztos nem venném ki és túl sok hely (mármint a pályán) nincs a melee egységeknek T4en.
Meg aztán elég drága, leginkább ezért nem is foglalkoztam eddig vele.A deathray mennyire gyorsul T4en? Lesz normál speedje (mint a dragonok meg a többinek)?
-
Simid
senior tag
válasz
Murder3
üzenetére
Ja igen, snapjaws kimaradt nálam az tényleg kell!
A lost warlord szerintem annyira nem kell, inkább az overlord mert gyógyítja magát ami T4nél nagyon hasznos, így talán a legjobb tank (ajánlott tokenből gyorsan megvenni az első UPot). XL egységek ellen meg ott a deathray (bár arra figyelni kell, hogy ahhoz 3 shadow orb kell).
A cultist master jó lap, de U3 előtt nem látom értelmét szóval kezdő deckbe felesleges.
A necroblastert is kifelejtettem, tényleg a legjobb torony jelenleg és T4is bőven használható (adott esetben Skyelf sage támogatással brutális). -
Simid
senior tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Szia, feltételezem PVE decket szeretnél.
A shadow PVEre is igen erős lett az utóbbi időben, de mindenképp kezdésnek egészíts ki valamelyik más színnel. A shadow egységeiből és stílusából adódóan talán a leginkább charge igényes szín ezért én T1re inkább nature (olcsó és nem nagyon kell charge) kezdést ajánlanék és utána mehet a shadow, de a frost is jó lehet, ha neked az szimpatikusabb.
Ha nature-rel kezdesz:
Shaman (megkapod a kóddal)
Ensnearing roots
Hurricane (nem nélkülözhetetlen)
Ezek mellé berakod a windweaverst és surge of lightot és minden pályán elég lesz.
T2re Breeding Grounds, Curse of Oink és T4en Giant wyrm és regrowt a shadow lapok mellé.Frost kezdéshez:
Frost mage
Home soil
Construction hut (néhány pályán jól jöhet)
Mellé common lapot (lightblade, nyilas, ice barrier)
Későbbi orbokra: Coldsnap, Lost Shade, Lost Vigil, Worldbreaker gun, Lost spirit ship
Esetleg érdemes elgondolkodni a Church of negation-ön is, már advenceden is hasznos lehet, de csak frost mellé érdemes.Shadow kezdéshez:
Nox Trooper
Motivate
Soul splicer (zöld)
Embalmer's Shrine
Phase tower
Későbbi orboknál attól függ mit hívsz mellé. Ha második orb is shadow lenne (a harvester miatt), akkor Shadow mage, Nether warp Knight of Chaos.T3ra én shadowból biztosan beraknám a Soulshattert és az Ashbone pyro-t (ezeket asszem meg is kaptad a kóddal).
Most így hirtelen ennyi jutott eszembe. Sok sikert! -
Simid
senior tag
Ehhez még annyit hozzátennék, hogy most talán még meg is éri próbálkozni a tome-okkal, mert nem csak a common lapokat hanem az ajándék Amii Monumentet is megkapjuk.
Persze ez tegnap még 200bfp fölött ment el, de mire lesz pontja vásárolni lehet felét sem fogja érni. Az egyenként lap fordítgatás élménye mondjuk elszáll a tome-mal mert annál mind a 4 boostert kinyitja a játék egyből.A boosterek között szerintem van különbség. A renegade boostert én biztos nem venném, mert - bár ott van jelenleg a játék legértékesebb lapja - ha nem kapsz UR lapot (abból is egy jobbat) akkor szinte biztosan buksz rajta. A twilightban meg Lost Soulsban legalább vannak értékes Rare és UnCommon lapok is.
-
Simid
senior tag
válasz
phanzetomox
üzenetére
A promo Mo az most volt a grinder előtt a 3. friendsért járó jutalom.
-
Simid
senior tag
válasz
BlackTiger
üzenetére
Én az expert encountersre szavazok, előtte ugyan meg kell csinálni standardon is de így is gyorsabb és legalább nem kell idiótákkal BH-t menni.
-
Simid
senior tag
Ezekkel nagyon vigyázzatok! Hivatalos levélnek tűnik, de átverés, mert a support soha nem kérne felhasználó nevet meg jelszót.
Nekem olyat küldtek az egyik server leállás után, hogy a kellemetlenségek kompenzálása végett adnak 250bfpt csak küldjem el az adatokat, hogy rátehessék az accra. -
Simid
senior tag
válasz
kenesei1982
üzenetére
Nagyjából jó, de ilyen felállásba a fire dragont mindenképp beraknám, illetve az oink is hasznos. Hogy mit veszel ki cserébe az meg inkább a pályától függ.
Szerintem már az elején próbálj hozzászokni, hogy adott pályához alakítod ki a paklid. Egyszerűbb és szórakoztatóbb így a játék és később (expert pályákon) úgyis így kell majd csinálnod. Ha nem is váltogatod a színösszeállítást a lapokat akkor is próbáld a pályához összeválogatni.
Gyuri: Igen, Wazahi, Uro és majd az összes generált pályán a mortar imba, mert lehet sunyin átlövöldözni a wellekre, orbokra. Nem csoda, hogy ez a nerf ezen nem változtatott semmit.
-
Simid
senior tag
válasz
Murder3
üzenetére
"Ha van Long ranged és az ellennek nincs az már sehogy sem lehet fair."
Mert te ezt mondod és akkor ez így is van, ugye? Gondolom van egy jó elméleted erre, de légyszi ne, ne írd le!
"És ez nem attól függ h igen a UA pl ugyan ez...nem nem ugyan az.
attól h az global range attól még nem instant dmg sebzést érnek el."
Pfff, pontosan ugyan úgy sebeznek, lenyomod az UA-t és elkezdik ütni a well - benyomom a mortar támadását és elkezdi sebezni. Egyik sem szedi le instant, de persze akkor sem ugyan az, mert te azt mondtad.
"Jó alá írom h akkor a wellorbokra okozzon kevesebb sérülést de akkor az összes egység és épület okozzon annyival kevesebb sebződést a well/orbra mint a mortar."
Huhh ez jó nagy hülyeség lenne. A mortarral van ez ügyben gond, azt kell nerfelni és nem mindent vele együtt.
"Matter master vs mortar elég rossz összehasonlítás.
és ezt meg lehet értelmesem magyarázni h miért nem lehet(a pvp balanszon túl)
de azt h egy mortar csak úgy kevesebbet sebezzen well orbra azt már nem."
Itt nagyon kíváncsivá tettél, hogy mégis mi lehet a balanszon kívül magyarázat a matter-re ami nem magyarázat a mortarra, de aztán rájöttem, hogy nem vagyok saját magam ellensége. Úgyhogy légyszii ne, ezt az elméleted se fejtsd ki, mert nem marad hajam!
Amúgy szerintem egyetlen magyarázat elég: ezzel megoldunk egy idegesítő problémát, pont.
Nincs semmiféle törvény vagy logikai szabály ami tiltaná, hogy a készítők így tegyenek, bármennyire is szeretnéd bele látni.
"UA-val emg azért vaghyok elfogult mert ez és a CE az a lap ami talán maximálisan visszadja az élvezetes Shadowos játékot."
Itt legalább elismered, hogy elfogult vagy, ez is valami. Az azért kicsit szánalmas, hogy neked ez az élvezetes játék...Eléggé felbosszantanak a hozzászólásaid, mert kicsit sem próbálod átgondolni a másik érveit, helyette kapásból próbálsz valami bugyuta magyarázatot találni.
Phanze-nak teljesen igaza volt, te saját magaddal vitatkozol, többször is ellentmondasz magadnak akár egy hozzászóláson belül is. Úgyhogy a következő hozzászólásaidat elolvasom ugyan de megpróbálom resistelni, mert ennek így semmi értelme. Nem biztos, hogy sikerül... -
Simid
senior tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Ebből nem úgy tűnik.
Amúgy a középért való harcban általában nem is használják (wazahin pl igen), ott annyira nem imba csak szimplán egy jó támogató torony. Próbálj meg egyszerre egységeket hívni, irányítani őket és közben mortarral a megfelelő helyre lövöldözni, nem olyan egyszerű az. -
Simid
senior tag
válasz
Murder3
üzenetére
"Mortar jelenleg a bázisrombolásra fele meg leginkább, ahhoz h ne arra használják,hanem sereg támogatásra ahhoz le kne az épületre sebző pontjait kb 30-40-re venni.
és az egységekre meg lehetne knock-back és régi sebzés."
Gratulálok! Ennyi bugyuta magyarázkodás után sikerült lényegében ugyan arra a következtetésre jutnod mint nekem. Zseni vagy...
A fire T1 és így mortar tower nem túl gyakori PVEben ezért jó lenne nem minden épület ellen visszavenni a sebzését, hanem csak az orbok és wellek ellen, mert így teljesen megmaradna a PVE használhatósága PVPben pedig csak az irreális taktikai előnyt venné el. Ez az irreális taktikai előny pedig nem a long range!!! Ha az általad is említett módon állítják fel a tornyot egy nehezen megközelíthető módon attól ez még senkit nem zavarna, ha ezzel önmagában semmit sem érsz, mert a támadáshoz neked is meg kell kerülni a dombot és csak akkor lenne értelme a mortarnak ha már van mit támogatni vele. Erre látom te is rájöttél később, akkor nem értem miért írtad, hogy a long range a gond.
Az hogy neked valamiért különösen böki a csőröd a long range attól az még nem unfair.A realitás dumát meg hagyjuk már! Az talán reális, hogy a wildfire az egyébként gyúlékony épületekre negyed annyit sebez mint mondjuk egy fire elementálra? Vagy az, hogy matter masteryvel orbot vagy wellt nem lehet átvenni pedig minden más épületet igen? Ezek sem sem reálisak de szerencsére így csinálták meg, mert így illenek bele a kényes pvp balanszba. Nem hinném, hogy bárki menekülne a játéktól, ha a mortaron lenne egy ilyen változtatás. Ez az érv erősen sántít.
Az amúgy érdekes, hogy szerinted a (valóban) kivédhetetlen UA egy shadow sajátosság, de az (egyébként könnyen kijátszható) long range egy szemét dolog amit nerfelni kell. Ebből látszik, hogy mennyire elfogult vagy! Egyáltalán nem tiszteled a többi játékost meg az általuk használt lapokat.
Gyuri: Akkor ebben egyet értünk. De most őszintén, ha megpróbálod kicsit objektíven tekinteni a dolgot, akkor ez a mortar nerf szerinted elérte célját? Most talán majd nem fognak Uron meg Wazhain ugyan úgy feléd építeni egy mortart és lebombázni, miközben te a fél pályát kerülöd, hogy közelébe juss? Ha mégis, akkor miért volt jó a nerf (mert korábban azt írtad szerinted jó)? Csak azért kár nerfelni valamit, hogy lehessen kárörvendeni.
Mindketten olyan játékosok vagytok akik egy bizonyos színkombináció mellett kötelezték el magukat. Ezzel nincs is semmi baj, ez is egy tök jó dolog ebben a játékban. De attól, hogy csak egyfajta deckkel szerettek igazán játszani, még nyugodtan ki lehet próbálni más színeket és megnézni, hogy vajon tényleg olyan egyszerű-e az élet a másik oldalon.
Ettől még nyugodtan lehet a kedvenc színetek az ami most is, de talán kicsit jobban tisztelnétek a többi játékost. -
Simid
senior tag
válasz
Murder3
üzenetére
"Motk ellen kb ugyan az mintha orb vagy well ellen mennél vele."
Nagyon nem ugyan az. Ha lerombolsz egy MotK-t vagy bármilyen épületet az max taktikai előnyt jelent. Ha lerombolsz egy wellt vagy orbot az viszont permanens veszteség.
Tornyot építeni, hogy lerombolj vele egy másikat - fair.
Welleket rombolni 50 poweres toronnyal úgy, hogy az ellen semmit nem tud tenni - nem fair.
Szeirntem...Az eszmefuttatásod kicsit ellentmondásos.
"Az meg h well orbra kevesebbet sebezzen erősen logikátlan."
Az általad korábban emlegetett wildfire is így működik. Nem tudom mi a logikátlan egy olyan nerfbe, ami elveszi azt a tulajdonságot ami miatt bizonyos pályákon egyszerűen igazságtalan az adott lap de közben egyáltalán nem érinti a PVE részt, ahol a fire messze a legritkább T1en.
"Bárhogy nézzük ha az ellen felhúz eggyet belőle már taktikai előnybe van a long range miatt."
Így van, te meg taktikai előnyben vagy a nightguard miatt ha Deep One-t hívok, vagy taktikai előnyben vagy ha oly bázist támadok ahol FoF van (amúgy szerintem ez lenne az alap funkciója PVPben...). A PVP erről szól, a különböző taktikai előnyök feszülnek egymásnak. Aki jobban kihasználja a sajátját ill. jobban semlegesíti az ellenfelét az nyer. A gond ott van ha valamelyik fél leküzdhetetlen előnyhöz jut.
"Ha elvennék a long-ranget tisztán hasnálhatatlan lenne a lap.
De mivel h msot a knockot vették el tőle így arra a céla amire te is gondolsz, még kevésbé ahsználható."
Ezzel egyet értek ezért gondoltam, hogy az előbb felvázolt elképzelésem jobb lenne. Most már csak azt nem értem, hogy szerinted milyennek kellene lenni ennek a lapnak akkor.
"De am sem ahsználná senki,mert ki az a hülye aki úgy játszik pvp-t h akkor nem a well orbokat álítjuk célpontnak hanem a wellektől távol huzigálunk épületeket meg ezek körül harcolunk."
Hol írtam olyat, hogy a welltől távol építenék??? Pontosan ugyan oda lehetne építgetni, mint ahova most is szokták, saját vagy ellenfél bázisához közel. Csak épp nem azzal a céllal, hogy a wellt lője, hanem azért, hogy támogassa a támadó egységeket vagy éppenséggel segítsen védeni a te bázisod.
A te logikád szerint a resource booster, breeding grounds vagy ice shield tower is használhatatlan, hiszen ezekkel nem lehet orbot támadni. Pedig ezek a lapok pontosan ezt segítik (nagyobb vagy hatékonyabb lesz a sereged). Csak épp közvetett módon, a mortar is lehetne nyugodtan ilyen, ha máshogy nem lehet megoldani a problémát.
Tudom, hogy a mortart ilyen célokra is használják. Most tényleg replayeket kellene erről linkelnem vagy jobb szeretnéd, ha csak elhinném hogy úgy van ahogy te mondod, mert csak..?
"Na jó de a fof-al nekem magába az a baj h keveset szipolyoz ki a hullákból"
Nem számít ha sok van, és általában PVEben sok van csak jó helyre kell tenni."Ezt msot viszont nem értem, voidot nem csak a saját egységeim és varázslataim után kapok?"
De, pontosan így van (ill még épületeid után is), hol írtam én ezzel nem egyezőt? -
Simid
senior tag
válasz
Murder3
üzenetére
A mortarnak ezen kívül is van értelme igen. Alapból egy nagyon jó kis támogató torony lehetne akár védekezéshez akár támadáshoz. Például amikor én fire-rel frost ellen játszok T1en, akkor nagyon sokszor felhúzom, mert egy esetleges rusht csak így tudok kivédeni. A knockback és a glaciar miatt támadni is nehézkes a frostot viszont a lassú egységei ellen a mortar sokat segít ott is. De mondhatnék még sok más használhatóságot, MotK és egyéb tornyok beszedése, mortar+roots combo védekezésnél stb.
Gondold el mennyivel más lenne a játék képe, ha a mortart nem lenne elég csak felépíteni biztos távból aztán csak védi, mert önmagában nem lenne képes ostromolni (legalább is welleket és orbokat nem), hanem igenis támadni kellene egységgel is.embalmer+fof kombó meg pvp-ben igen nagy előny, de sztem sok pve-mapon meg nagy segítség a pure shadownak
Az, hogy valamit nerfelnek az nem azt jelenti, hogy utána teljesen használhatatlan lesz a lap, ezt jó lenne észre venni.
Az embalmer+FoF így is használható lenne, ráadásul pont PVEben a FoF embalmer nélkül is kiválóan teljesít, mert általában több a hulla mint a kinyerhető void. Ha meg nem elég akkor van ott még sok power nyerést biztosító lap, kombináld azokkal. -
Simid
senior tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Ez egy elég buta nerf lenne. Remélem sem a nastyt sem a phoenixet nem nerfelik, mert mindkettő nagyon ötletes, taktikus lap és önmagukban nem túlzottan erősek.
A baj az embalmerrel van és azzal, hogy felélesztett lost egységeket is lehet robbantani. Egyszerűen annyit kellene tenni, hogy drasztikusan csökkenteni az embalmer bónuszát (cserébe mondjuk ingyenessé tenni az aktiválást, ez megoldaná a FoF problémát is), illetve letiltani a felélesztett egységek robbantását.A buta nerfekből szerintem elég lesz. A mortarnál is mi volt? Mindenki sírt, hogy bizonyos pályákon irreális előnyt jelent, mert biztos távból pillanatok alatt lezúzza a welleket, orbot.
Ami igaz is, egyet értek azzal, hogy komoly nerf kellett emiatt (akár olyannal is hogy wellekre és orbra egyáltalán nem sebez!). De erre mit csinálnak? Rontották a taktika értékét, hogy még inkább csak arra legyen használható amiatt utálták. -
Simid
senior tag
Ezen kár tovább vitáznotok. Ha megnézzük, hogy a pvp játékosok közül ki milyen színeket használ akkor natureből minden féle kombinációt találhatunk. Ha csak a top10 vagy top20at nézzük akkor is van ott minden, pure nature, fire-nature, nature-frost. Vajon ezek a játékosok csak azért használják a naturet mert azzal nehezebb a játék és így kihívás? Vagy azért van tele minden nature vagy stonekin játékos deckje kb 4-5 CC lappal mert teljesen használhatatlan és tönkretették de nincs más amit berakhatnának helyett? Erősen kétlem...
(cinizmus-ON: Gyuri neked, hány CC spelled is van deckkedben? Gondolom egy sem mert előzőleg azt írtad, hogy mind tönkretették és mehet a kukába...)Persze ugyan ez nagyjából igaz a fire-re is. Minden színkombinációban jól használható és a nature-rel szemben t1en is gyors és szórakoztató játékot kínál (bár amit sokan elfelejtenek, hogy nehezebb is vele játszani mint a többivel). A különbség szerintem csak annyi, hogy a pure fire kicsit gyenge a lost souls óta. Amíg a shadow vagy a nature olyan lapokat kapott az új edition-nel amik kulcs lapok lettek, addig a fire a fireswornön kívül (ami pont a fire deck ellen jó...) olyan common lapokat amik még a legelvetemültebbek pvp deckjébe se fér be.
Mondjuk én azért okkal védem most a pure firet mert az utóbbi időkben csak frost-fire deckkel játszottam és ez alatt egyszer sem(!) vert meg pure fire. Még akkor sem ha egyébként jóval magasabb rangú és ami ennél fontosabb valószínűleg jobb játékos is volt. A shieldelt drake ellen egyszerűen nem tudnak mit kezdeni. -
Simid
senior tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Nerf előtti állapotot szerintem már biztosan nem állítják vissza. A legtöbben megbékéltek vele, hiszen a nerf ellenére továbbra is nagyon népszerű a nature szín. Ok, nem T1ként de második orbnak már annál inkább.
Hogy miért kellett a CC nerf? Itt van néhány egyszerű példa:
- A és B játékosnak van 300powere A lehív ebből egységeket, mondjuk egy Aggressort és két burrowert. B erre lehív egy deep onet és mikor A odaér neki még van 180powerja amiből CCzi az ellenfele összes egységét és szépen elkezdi egyenként ölni őket, power előnybe van így folyamatosan tudja CCzni A egységeit. Persze közben A-nak gyűlik a power, de B-nak is és innentől A nem tud mit csinálni, lesz ott pár egysége (sajnos egyre kevesebb), ami CCzve van és feleslegesen állnak ott.
- A rájön, hogy basszus ő is nature-frost deckkel van CCje épp elég, így legközelebb ő is csak egy egységet hív és megpróbálja azt CCvel támogatni. Itt ugye elég világos hogy mi fog történni. Ahelyett, hogy pvpznének egymást CCzgetik folyamatosan és közben néznek ki a fejükből. Az egyik persze lehet, hogy megunja és inkább egységet hív CC helyett, de mivel mindkettőjüknek van épp elég spelljük, így pontosan az előző eset alakul ki. Aki megunta az hátrányba kerül.
-Az első eset megismételhető támadásnál is és ha az ellenfélnek nincs CCje akkor nem tud semmit sem csinálni például egy folyamatosan CC-vel támogatott burrower rush ellen. Ha meg van neki akkor lásd második eset...
Itt persze lehet azzal jönni, hogy ez nem ilyen egyszerű, mert "blablablabla", de velem pvpben mindegyik eset megtörtént, sokszor. Akár velem csinálták akár én csináltam (igen volt ilyen is) utáltam. Megölte a játékot és méltatlan volt ahhoz. Néha olvasgatok fórumokat, sokat nézek replayeket, de ahogy látom a legtöbben meg vannak elégedve a jelenlegi "CC helyzettel" (de legalább is elfogadják azt).
Azt aláírom, hogy a nature T1et jó lenne gyökeresen átalakítani, de a CCvel szerintem semmi gond, bár azt már tudom, hogy ezt te sosem fogod így látni.
-
Simid
senior tag
válasz
Murder3
üzenetére
De basszus az egyiknek van counterje a másiknak nincs, ilyen egyszerű. Jöhetsz itt a sajátosságokkal de az marhára nem sajátosság, hogy neked van valamid ami ellen nincs ellenszer a többieknek meg nincs ilyen.
Ahogy látom magyarázhatom ezt naphosszat akkor sem érted, képtelen vagy elfogulatlanul gondolkodni, úgy hogy én a magam részéről befejeztem... -
Simid
senior tag
válasz
phanzetomox
üzenetére
Na ezt most magamra vettem

Valóban a pure shadow deckkel én is nyomkodtam az embalmert meg az UA. Pont ezért tudom, hogy milyen szemét taktikák ezek (én legalább elismerem...). Nekem Murderrel sem az a bajom, hogy használja ezeket, hiszen ezt kínálja a játék. Az a bajom, hogy nem képes objektíven gondolkodni és belátni, hogy készítőknek ezeken változtatni kellene ha valami balanszra törekednek.
(És nem, nálam a balansz nem azt jelenti, hogy eltűnnek a színek sajátosságai!) -
Simid
senior tag
válasz
Murder3
üzenetére
De meséld már el hogy egy lava field, hogy ér fel egy UA-val!! A firedancert shadowval pillanatok alatt meg lehet ölni, nether warp, shadow mage, crawler mind jó ellene, ugyan ez igaz firestalker ellen is.
Az UA-val a shadow megkapta a játék egyetlen spelljét (legalább is én nem tudok most másikat mondani) amihez nem kell hogy egység legyen a közelben, hogy mire föl van ez így azt nem tudom (gondolom neked van valami nyakatekert magyarázatod erre, hogy a shadow hullákkal manipulál és így neki lehet...). Egyszerűen annyit kellene tenni, hogy ne lehessen a pálya másik végéről nyomkodni hanem kelljen földi egység a közelbe és kész. Marhára nem ugyan az ám, hogy egy fire játékos támogatásként használja a lava fieldet (ha megfelelő a szitu!), mint ha te a pálya másik feléről nyomkodod a spellt.
Mostanában összeraktam egy pure shadow decket és játszogattam vele kicsit. Szerintem igen is nerfelni kellene, főleg az embalmert és az UA-t. A lost souls-szal egyszerűen túl erős lett. Olyan lapokat kapott amik marha jók PVPben (amúgy PVEre is kapott, Necroblaster pl), Knight of Chaos, Satanael, Evocator's Woe mind nagyszerű pvp lapok. A többi pure szín hol kapott akár egy olyan lapot ami beférne egy értelmes PVP deckbe? Egy kicsit gondolkodj már el ezen...Gyuri: Én csak annyit mondtam, hogy bár való igaz, hogy T1en a nature gyenge kicsit de a CC nerffel szerintem az égvilágon semmi gond nincs és biztosan nem emiatt lett rossz a T1. Az Oink most tényleg néha vacakol de ez bug, nem ez lenne a normál működése, remélhetőleg egyszer majd javítják.
-
Simid
senior tag
Ti rendszeresen előszeditek azokat a témákat amiket már 100szor átrágtunk itt a fórumon is.
Gyuri: Szerintem nem szabad összekeverni a CC működését azzal, hogy a nature T1en lassú és drága és ezért kevésbé hatékony. A kettőnek semmi köze egymáshoz. A nature így is egy népszerű szín még akkor is ha T1en ez a legritkább. Az más kérdés, hogy T1et át kellene kicsit alakítani, hogy "PVP barátabb" legyen. A CC és a sebző spellek összehasonlítását egyáltalán nem értem (soha nem is értettem...). A lava fielden és a wildfireön is van timer, nem lehet folyamatosan nyomkodni. Azt meg már sokszor megtárgyaltuk, hogy az eruption csak akkor éri meg spamelni, ha az ellenfél nagy hibát követ el (a leggyakoribb a két drake egymás mellett, de ez nem is annyira spamelés csak kéttő eruption gyors egymásutánban), egyébként igencsak buta dolog lenne.
Murder: A wildfire ellen neked nincs ellenszer? Egyszerűen kiállsz belőle és kész, az épületekre alig sebez. Az sem mindegy, hogy a wildfire pure lap, ami ugye azt jelenti, hogy nincs mellé CC meg heal. A pure firenek ez az egyetlen spellje amivel úgy ahogy tud védekezni. Amúgy azt tudni is kell használni, ha félre nyomsz akkor 80 power kárba vész, nem olyan mint a UA vagy a nature spellek amit csak úgy kbre oda dobsz a pályára "ugyis elég nagy a range" alapon.
Azért ne keverjük már össze, hogy a shadownak vannak sajátosságai és azt, hogy vannak bunkó taktikái (nem is egy...) amik bizonyos színek számára kivédhetetlenek. Azért szerintem azt "sajátosságnak" nevezni, hogy félpercenként nyomsz egy 100 powere spellt és ezzel tuti beszedsz egy bázist elég nagy pofátlanság. Te mégis mit csinálnál ha egy másik színnek lenne ilyen taktikája a pure shadow ellen. Nem kell mondanod, tudjuk nagyon jól... -
Simid
senior tag
Este megpróbálunk összehozni pár 12fős mapet. Ha leszünk elegen akkor mehet adv és expert is szerintem. Akit érdekel írjon rám vagy Rankerzre úgy 8 körül.
-
Simid
senior tag
válasz
kenesei1982
üzenetére
a Dropship asszem még nem elég de van mellette egy windhunter ami őrzi, ha úgy ölöd meg hogy kicsit közelebb húzod a summonerhez akkor azt is "benyeli" halála után és akkor elég mellé csak a dropship. Szóval windhunter a summoner mellett megöl, nyilast lerak, wellt felhúz és dropship+nyilas is feláldoz. Így kapsz egy deathrayt amit akár az érkező hajók ellen is használhatsz a dropshipet meg kb egy perc múlva visszakapod.
Amúgy a hajókat nem kell mind leölni, a lényeg hogy ne engedd, hogy 5 darab összegyűljön Mo körül, mert akkor elindulnak feléd. -
Simid
senior tag
válasz
kenesei1982
üzenetére
Szia
Ezeket az Upgrade-eket akkor tudod használni, ha megvan az adott lap. Így fejlesztheted és jobb tulajdonságai lesznek. Standardon mindig 1es advenceden 2es és experten 3as UPokat kapsz.
Ha kell sunstriders akkor add meg az ingame nicked és küldök neked egyet ingyen. -
Simid
senior tag
válasz
phanzetomox
üzenetére
Mert gondolom őazt szeretné ha a saját színével legyen használható.

"a deepfang is azért 2 frost mert stonekin és a stonekin lények inkább frost mint nature.
a badit lények is inkább fire mint shadow."Ez alapján a FFS lenne logikus.
Murder3: Ha common lapok kellene akkor azokat tudok adni. A többi tényleg kicsit drágább kategória. Az overlordot nekem is kellene még chargeolni, nagyon megszerettem mostanában azt a lapot csak elég drága lett (azt az egyet Santa Clausért cseréltem anno).
A cultist master pvpben nagyon erős és pveben van hogy hasznos lehet (ha más nem Necroblaster etetésre
), de szerintem 3as UP és pár charge nélkül nincs értelme. -
-
Simid
senior tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Számolom, de akkor sem értem. A sok pályán előbb jön össze a 100 power minthogy odaérnél a kúthoz. Ahol meg nagyon közel van az első well amit fel akarsz húzni, ott kezdj Dryaddal van nyilassal és máris meg van oldva, majd ha elindul feléd akkor ráérsz amazont hívni. Felhalmozódás tényleg van, de csak akkor ha nem harcoltok csak a kutakat építgetitek. Ha harc van akkor már elvész az előnye mert neki több egységet kell lehívni mint neked, szóval hiába olcsóbb akkor sem leszel hátrányban. Ráadásul harcolni sem kell, elég ha annyit csinálsz - ahogy a legtöbb nature játékos szokta - , hogy "beijesztesz". Oda mész hozzá amire kénytelen lesz lehívni még egy egységet mert amazont vagy swiftclawt nem sok egység veri meg egy az egy ellen. Szóval megvan a módja ennek is csak kicsi kreativitás kell.
Szerintem nem kell olcsóbb egység a nature-nek (ok 75 powerig levihetnék mind a hármat) és nem kell swift a frostnak (jelenleg frost T1-gyel pvpzek...)!
-
Simid
senior tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Na igen, ha gyökeresen megváltoztatnák a játékmenetet akkor már sok megoldás lehetne a T4 harcra. A bizonyos időközönként kapsz egy orbot dologra már én is gondoltam, valszeg működne, de ugye az már egy egészen más játékmenet lenne (pl a power beosztása és a jó időzítés most nagyon fontos az orbok húzásánál, ez is egy dolog amit lehet jól meg rosszul csinálni).
Egy új szín oké, de újabb orbok bevezetése, csak azért, hogy legyenek lapok amikre pénzt lehet költeni szerintem akkor is hülyeség lenne. Arról nem is beszélve, hogy csak az új pályákon lehetne használni őket amik meg nincsenek...
Túl sokat kellene változtatni a játékon ahhoz, hogy működjön szóval úgysem fogják megcsinálni. -
Simid
senior tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Hogy a fenébe kerülsz 50 power hártányba, ha semmit nem csináltok? 20 powerrel többe kerül a swift ezért ennyivel többet kell várnod ez eddig ok. Ez viszont csak néhány másodperc a játék elején, ennyivel kell többet várnod, hogy építhess, ez alatt csak néhány pontnyi hátrány jöhet össze.
Szerk: Az nem hátrány ha megnézed a powered és neked 20szal kevesebb van miközben mindkettőtöknek egy egysége van. Ugyanis a swiftclaw ennyivel többet is ér a scavenger vagy dreadchargerrel szembe.
-
Simid
senior tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Szerintem egyáltalán nem kell T4 harc, vagy akkor esetleg egy külön játékmódban.
Az a baj, hogy azt lehetetlen elérni, hogy minden szinten legyen játék. Most van játék T1en és T2-n, néha T3on. Ha van játék akkor vannak különbségek a játékosok között (a játéktudás és sajnos sokszor színek miatt is). Ha van különbség akkor pedig elkerülhetetlen, hogy sokszor már itt eldőljön a játék végkimenetele.
Most leginkább akkor van játék T3on, ha közel azonos erősségűek a felek. Az nagyon ritka, hogy 3. orb után sem bírnak egymással és lejár az idő. Pedig valahol itt jöhetne be először a T4 (a drága 4. orb és a drága egységek miatt előbb nem nagyon), szóval akkor 40-50 perces meccsek lennének, az meg kinek jó?
Vagy akkor olyan pályákat kellene csinálni, ahol nincs t1-t2 játék és az ember kénytelen lenne t3ig csak várni a powerre és építgetni. Ez talán jobb lenne?
Ezt szerintem nem gondoltad át rendesen, a T4 nem pvpre való, ahogy egy esetleges 5. orb is a PVEben csak rontana a játékon. -
Simid
senior tag
válasz
Murder3
üzenetére
Ezzel egyet értek, ha sokkal több slot lenne akkor nagyon egyforma deckek lennének. Így azért még két azonos színkombináció között is sokszor komoly eltérések vannak.
Másfelől viszont az is igaz, hogy már most lényegesen több kártya van mint a megjelenéskor és - ugyan nem számoltam utána - de jön még legalább két edition, így többszörösére nő a kártyák száma. Ezt azért valahogy kompenzálni kellene. A 2-3+ slot szerintem is korrekt lenne az új edition megjelenésével. -
Simid
senior tag
-
Simid
senior tag
válasz
Murder3
üzenetére
Szóval scythe ellen a Crawler a legjobb?
Így van. Csak arra kell figyelni, hogy egyből frenzyzd ha lehívod, utána néhány ütésből leszedi még akkor is ravage van rajta.
Az assasinokkal nem csak az a baj, hogy nem M támadású és így nem fog eleget sebezni, hanem az is, hogy S mértű amit a scythe két másodperc alatt szétszed.
A windhunter ellen talán a legjobb megoldás, ha knightot robbantasz rá amikor nincs rajta az unholy power, de ha ügyes a játékos akkor nem tudsz ellene semmit csinálni. Itt látszik mennyire kellene a deckedbe a nightguard. Bandit vagy pl pure frost ellen az alap támadó lapjukat tudod átvenni, úgy hogy nem is nagyon tud mit csinálni ellene. A többi szín ellen meg kicsit trükkösebbnek kell lenni, de ha ügyes vagy, akkor egy nature-frost játékost egy az egyben ki tudsz kapcsolni csak a nightguarddal (DO és Agressor nélkül bajba van).A map controll tényleg fontos és szerintem jól is csináltad a Simai-n csak ott is volt olyan, hogy megvolt a közép és utána nem oda húzogattad a welleket. Ez csak egy apróság volt, nem olyan fontos.
Még annyit, hogy fire T1 ellen szerintem ne nagyon próbálj plusz kutat húzni. Az összes többi ellen meg lehet lépni, mert hátrányból is be tudod védeni magad, de fire ellen szerintem jobb ha csak "követő" stratégián vagy, mert különben nem tudod bevédeni a Sunderert. Kicsit tapasztaltabb fire játékosok büntetni fognak, ha rosszkor húzol wellt.
-
Simid
senior tag
Amit a végén írtál szerintem nagyon fontos!
Mindenki a phoenixet utálja de nem azzal van a baj! Normál esetben elég sok hulla kell, hogy feléledjen így ebben a formában egy specifikus, taktikus lap, amit jól kell használni. Ilyenkor az is nagyon ritkán fog előfordulni, hogy kétszer feléled, nem hogy 4-5x.
Az embalmerrel viszont egy nagyon gusztustalan combo.
Félek, hogy megint valami teljesen felesleges elbénázott nerfet kap egy egyébként korrekt lap (ala Mortar Tower), pedig csak annyit kellene csinálni, hogy az embalmer bónuszt lényegesen csökkenteni (mondjuk 50-80%ra 30secig) és cserébe mondjuk ingyenessé tenni az aktiválását. Ezzel több gondot is megoldanának.
Azzal teljesen egyet értek, hogy a feltámasztott lényeket ne lehessen robbantani illetve ne lehessen UA-t a saját hullájából idézni. Ezek teljesen logikus változtatások lennének, nem is értem eddig miért nem csinálták meg (ja de, talán kezdem érteni...). -
Simid
senior tag
válasz
Murder3
üzenetére
Megnéztem a replayeket.
A három pure shadow elleni, ugye lényegében ugyan úgy zajlott. Nem vagyok túl jó shadowval de szerintem ezeknél jól játszottál, sokkal jobban mint mikor utoljára játszottunk.
Az egyetlen amit furcsáltam, hogy van resource boostrered mégis nagyon szétszórtad a welleket, ha egybe építgetted volna őket akkor oda is mehetne booster. Itt azért még megjegyezném, hogy bár azt írtad az UA csak fire ellen jó, lényegében itt is nagy segítség volt...
A fire játékos ellen nem volt nehéz dolgod, hatalmas hibákat csinált és ki is használtad.
A bandit ellen viszont nagyot néztem. Mintha nem is ugyan az a személy játszotta volna. Ez első rohamot szépen védted, de utána csak hibák voltak. Kutat építettél amikor inkább a már meglévőt kellett volna javítani (nem voltál kút hátrányba szóval nem volt sürgős), ha van sundyja akkor valszeg mindkét kutat elveszted. Aztán T2n számomra érthetetlen volt, hogy miért próbálsz egy felbuffolt scythe fiends S egységekkel megállítani, mikor ott a nightcrawler aminél talán nincs is jobb lap erre a célra. Gondoltam csak leblokkoltál, de aztán az ellen lehívott egy commandost (S egység M-es támadással, ami gyógyul ha sebez) a scythe fiends mellé, erre hírtelen elkezdtél nightcrawlereket hívni a commandos ellen, nem nagyon értettem. Azokat a támadásokat pillanatok alatt visszaverhetted volna, meg volt minden lapod hozzá, le is hívtad őket csak épp mindent fordítva csináltál.
Ebben nem vagyok biztos, de amikor elkezdett harmadik orbot húzni, akkor lehet inkább Harvyt kellett volna hívnod ahelyett hogy te is orbot építhetsz, engem párszor megszivattak már így, ilyenkor a legveszélyesebb a nagy behemót. -
Simid
senior tag
válasz
BlackTiger
üzenetére
Igen Mortart védeni tényleg jó, engem külön idegesít mert imperialst nagyon szeretem használni. Nem is azért mondtam ezeket mert nem jók (scorched is nagyon jó, lehet vele fordítani egy-egy meccsen
), csak a scythe fiends szerintem nagyon kell és akkor valamit ki kell venni.Murder: Szerintem rosszat raktál fel, ezek mind patch előttiek így nem tudom őket megnézni, pedig érdekelne.
-
Simid
senior tag
válasz
BlackTiger
üzenetére
Szerintem egész jó.
T1n kicsit sok lapod van talán. Én a makeshift towert vagy a scorched earthöt kivenném, hogy beférjen a scythe fiends. Az nagyon kellene mert vannak olyan S egységek amiket máshogy nem fogsz kinyirni (Imperials, Defenders, Commandos) és amúgy is kell egy S counter. Talán a diseenchant lehet még hasznos csak itt már kérdés, hogy mi helyére.
Konzultálj OnSettel ő a pure fireös, de szerintem nagyjából jó a paklid.(Ja bocs, most látom, hogy a kérdés nem az volt jó-e a paklid, hanem hogy hogyan játsz vele.)
Murder: A pure shadow teli van CC-val, ráadásul a jobb fajtákból -> Nether Warp, Kinight of chaos, Aura of Corr. Ezek közül kettő még ki is nyirja neked az ellent ha jól használod, ráadásul nem klasszikus CCk így felváltva folyamatosan használhatod őket. Egy pure nature vagy stonkin meg csak resistet lát előbb-utóbb és még az ellenfelet sem sebezte.
Sebző spell van csak kicsit az is másképp (lényegében a phoenix is olyan mintha spell lenne). Arra kiváncsi lennék, hogy az UA-t, hogy véded ki pure firerel vagy akár fire-nautrerel (az, hogy néha rádob egy oinkot az nem megoldás mert az kellhet közben másra is).
-
Simid
senior tag
válasz
Murder3
üzenetére
A wildfire szerintem egy teljesen fair lap. Vedd bele, hogy a pure firenek ez az egyetlen lap ami valamennyire használható CC-ként. Semmi más nincs neki. Vagy támad agresszíven és folyamatosan vagy ha védekezni kell akkor max egy wildfire van, amiből persze ki lehet sétálni és a wellek orbok ellen nagyon keveset sebez.
Ráadásul ezt nem tudod a pálya másik feléről nyomkodni, mint az UA-t. -
Simid
senior tag
válasz
Murder3
üzenetére
Azért te megint (nem) kicsit elfogult vagy. Máshol is vannak ám használhatatlan lapok, és a pure shadow szerintem mostanra nagyon jól használható lett, sőt sokszor bosszantóan egyszerű vele nyerni.
Én érdekes módon nem a bandit vagy lost souls deckektől szoktam látni a shadow+embalmer kombót (ha nincs frost színed akkor sokszor kivédheteten). Mivel csak shadow lapok kellenek hozzá nem is értem miért számít az hogy mi a másik szín mellette...
A másik érdekes lap az Undead Army. Azt ugye te is előszeretettel használod folyamatosan nyomkodva az ellen bázisánál. Engem ez a taktika mondjuk nem zavar frost-firerel, de pl a pure fire az ég világon semmit nem tud ellene csinálni, neked fél percenként egy gombnyomás, neki meg előbb utóbb megsemmisül a bázisa bármekkora előnyben is volt előtte.
Szóval a lényeg, hogy a saját színed is nézhetnéd néha kicsit kritikusabban. -
Simid
senior tag
A mana wing szerintem csak buffot kaphat, talán megcsinálják úgy hogy PVPben is legyen értelme. A soulhuntert nerfelni kell szerintem.
De a shadow phoenix minek van a listán??? Az a lap úgy jó ahogy van, a baj az embalmerrel van, amiatt OP a furnace of flesh is. Ilyenkor tényleg az az érzésem, hogy az orruknál tovább nem látnak.... -
Simid
senior tag
válasz
Rankerz
üzenetére
Igen az ashbonet én is szeretem, bár inkább nature támogatással (wheel és revenge).
A Necroblastert még nem próbáltam, de már láttam Slave master experten a társamat azzal védekezni, tényleg jónak tűnt.
Az új kiadással a shadow nagyon jó lett PVEre is, akár még firerel is (blight expert pl).
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- Kompakt vízhűtés
- Pánik a memóriapiacon
- Renault, Dacia topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

).

)

), csak a scythe fiends szerintem nagyon kell és akkor valamit ki kell venni.