Hirdetés

2024. június 22., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#26945) Byk01 válasza copass (#26942) üzenetére


Byk01
senior tag

Jó, oké, elfogadom, a CF sokkal masszívabb. De a kérdés felvetés nem az volt, hogy CF vagy micro sd legyen a kártya, hanem sd vagy micro sd. Értem azt is, hogy kétszer akkora a hibalehetőség az adapterezett kártya esetében. Viszont azt ti (ide veszem most Ropit is) úgy tűnik, azt nem akarjátok megérteni, hogy ha a az adaptert fixen a vázban tartom, akkor annak a 8 érintkezőnek a meghibásodási valószínűsége minimális lesz, hogy nem mozdulnak el egymáshoz képest, az adapter és a memóriakártya közti érintkezők hibájának elhárítása viszont kb. 500 Ft, és felkészült versenyző esetén 2 perc. Ha normál sd kártyát használok, a folyamatos ki-be mozgatás miatt a valószínű hiba helye áttevődik a vázban lévő foglalatra. Ekkor a hiba elhárítása több ezer Ft, és jópár nap. Ha nem vagyok profi felhasználó, mint ti, és nem ebből élek, akkor nincs tartalékban még egy vázam, hogy azonnal váltani tudjak, és esetleg az egyetlen vázam sem profi felhasználásra tervezett, dupla foglalatos váz, így adott esetben igenis számít, hogy milyen gyorsan és milyen összegből tudom orvosolni a hibát.
(Abba meg most ne is menjünk bele, hogy ha esetleg valami történne a tartalék kártyákkal, akkor a cf/sd kártyát tudok-e gyorsabban szerezni, vagy a telefonból átrakni a micro sd-t).

És még egyszer: nem professzionális felhasználásról beszélünk, hogy mindenből legyen tartaléka a tartaléknak is.

Azt hiszem, minden leírtam, amit akartam, szóval ezzel nem offolom tovább a topikot :)

[ Szerkesztve ]

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.