Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61051) Handemour válasza BogyóBP (#61048) üzenetére


Handemour
csendes tag

uhh. lehet hogy volt valami műanyag cucc a csavar azon oldalán és az préselődött ki? Nincs már kedvem szétszedni, meglátjuk elindul-e :))
@jokeph: más módon nem lehet felrakni, annyira kezdő nem vagyok. Külön alátét sem volt hozzá, megnéztem alaposan az evo útmutatóját, nem említi sehol sem.

Még valami: ráraktam a második ventit is az evo hűtőre, viszont a lapon csak CPUFAN1 csatlakozás van + egy CPU_OPT/W_PUMP ami gondolom a vízhűtésnek van. Az úgy jó ha ezekre kötöm rá a két ventit? Vagy inkább tegyek be egy elosztót a CPUFAN-ra és arra kössem rá mind kettőt, hogy azonos fordulaton pörögjenek?

(#61052) jokeph válasza Handemour (#61051) üzenetére


jokeph
nagyúr

Már látom, hol nem figyeltél oda... A hátlapon mikor meghúzásra kerülnek az anyák, elég rendesen ellent kell fogni a tartókon, hogy ne tudjanak megforogni. :K

[link]

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#61053) MrDerekas válasza Berkenye7 (#61042) üzenetére


MrDerekas
addikt

A bios látja a kérdéses ssd-t?

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#61054) Berkenye7 válasza MrDerekas (#61053) üzenetére


Berkenye7
csendes tag

Nem látja a bios az új ssd-t sem és a régit sem, amivel ment régebben a gép. Az új ssd-re lehet telepíteni és próbáltam is. Win10 telepítőm van, nem lehet rajta állítani a partíciót, hogy milyen típusú legyen és végig is megy a telepítés. Újraindításnál nem tud bootolni az ssd-ről, mert nem látja akkor sem. Szerintem valami bios(UEFI) beállítás probléma van. Tettem fel képeket is(sokat), amin minden látszik. Ha nem látható egy vitatható részlet, tudok feltenni másik képet is vagy leírom. Ha tudnál egy normális magyar leírást ezzel kapcsolatban, azt is megköszönném.

[ Szerkesztve ]

(#61055) MrDerekas válasza Berkenye7 (#61054) üzenetére


MrDerekas
addikt

Én inkább a sata kábelre vagy tápellátására gyanakszom. Egy cmos clear után gond nélkül illene működnie alapbeállításokkal is. (Sata mode - AHCI legyen, ha esetleg nem arra állna vissza.) Tehát én sata kábel cserét, másik sata portot és a táp másik ágáról való táplálást javaslom első körben. SSD-re ha telepítesz, akkor először minden partíciót törölj, hogy "nyers" lemezed legyen és utána az egész ssd-t választva hagyni, hogy particionáljon, formázzon magának a telepítő, amit kell, teljesen automatikusan.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#61056) jasonka válasza Vaze (#60991) üzenetére


jasonka
aktív tag

Üdv !

Megnéztem a feltett képeidet a lapról - de én az égvilágon semmi furát sem látok.. :N .- ezért "tanulságképpen" nagyon érdekelne, mit kell nézni / látni...
Nagyon-nagyon érdekel, mert nekem is rosszul szellőzik és - a számos működő venti ellenére - melegszik a PC-házam - sőt : egy alaplapi alkatrész kissé (?) megégett / elszenesedett :DDD -és egyelőre még MEGY A LAP ! - ennek ellenére....

Szóval hadd tanuljak - ha esetleg megtennéd, hogy újra feltennéd a fotókat vmi jelzéssel, hogy hol és mit kell (kéne) látni .
Köszönöm, ha megteszed ! :R

Hja kérem ! A Belváros !...

(#61057) Berkenye7 válasza MrDerekas (#61055) üzenetére


Berkenye7
csendes tag

Az összes dolgot megcsináltam, amit írtál. A telepítésnél megy minden de az úraindításnál nem bootol és nem is látja a bios. Cseréltem kábelt, portot, tápot. Bios helyreállítást is csináltam. A "secure boot key"-t is töröltem. Nem szoktam feleslegesen írogatni. Ha nem hetek óta próbálkoznék, akkor nem is írtam volna.

(#61058) jokeph válasza Berkenye7 (#61057) üzenetére


jokeph
nagyúr

Az SSD-ket másik konfigban le tudod próbálni ? :F

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#61059) Berkenye7 válasza jokeph (#61058) üzenetére


Berkenye7
csendes tag

Igen. De nem szeretnék bootolni is róluk, nehogy ugyanaz a probléma legyen. Be tudom dugni másik gépbe usb-n keresztül. Az új ssd-re tudok telepíteni. Gondolom, hogy nem rossz a kábel sem és a port is jó. Lehet, hogy rossz sorrenben csinálok valamit? A képeket láttad? A CSM beállítások jók?

(#61060) xeon forever válasza jokeph (#61046) üzenetére


xeon forever
addikt

Idáig én is Eljutottam... A kérdés tehát adott mit kell állítani hogy menjen is a 3.0... Biosban nem igen találkoztam ilyen kulon beállítással. Oprendszer még a régi Hardware alatt települt. A régi drivereket kitakarítottam (Elvileg jól)....

Ha valaki tudja a megoldást azt Megköszönném. Rspct.

PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P

(#61061) MrDerekas válasza Berkenye7 (#61057) üzenetére


MrDerekas
addikt

Jóvanna :) Ötleteltem, meg töröm a kobakom, mi lehet a hátterében. Az, hogy maga a bios nem látja az ssd-t, komoly problémát vet fel... és hozzá lehet venni egy pc esetében, mikor például a merülő alaplapi elem szívatja a usert definiálhatatlan hibákkal. Belepofázhat az egész körbe a táp 5V-os ágának ingadozó vagy határértéken kívül eső feszültsége, vagy akár a ram hibázása is. Lehet érdemes lenne szétbontani a gépet és processzor ellenőrzéssel, igazítással újra építeni. Egy biztosan működő csere táppal is megpróbálnám a telepítést.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#61062) Berkenye7 válasza MrDerekas (#61061) üzenetére


Berkenye7
csendes tag

Rápróbálok a szétszedésre és a tápcserére de ez a konfig így működött régebben is. Ubuntu megy most is ha csak pendrive-t használok bootolásra. A CSM jól van beállítva?

[ Szerkesztve ]

(#61063) Yézi


Yézi
aktív tag
LOGOUT blog

Sziasztok!

Van most nálam két alaplap; Gigabyte 870A-UD3 és MA78LMT-US2H.
Mindkettőben próbáltam a GeIL Black Dragon 2x2GB memória KIT-emet, de pár percenként kifagy a windows, vagy pedig boot után kapom a szomorú szmájlit. Főként memóriahibára vagy merevlemezhibára hivatkozik, de meglehetősen széles a kínálat a leállítási hibakódok terén. Előtte Inteles gépben hibátlanul üzemeltek a memóriák. A poénos része viszont az, hogy ha BIOS-ban a gyárilag 1600MHz-es órajelet 800MHz-re csökkentem akkor hibátlanul megy a gép, nincs fagyás, minden patent.
Létezik, hogy mindkét Gigabyte lap ennyire finnyás lenne? :F

(#61064) MrDerekas válasza Berkenye7 (#61062) üzenetére


MrDerekas
addikt

Délután ránézek/visszaolvasok.

(#61063) zsoltdeak17 Létező jelenség a finnyásság, de lehet nem ártana egy memtest sem. Viszont a cpu és ram közötti kommunikációban is lehet a hiba.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#61065) csi24biga


csi24biga
csendes újonc

sziasztok- szeretnék biost frisitenni de magyar videot nem talláltam- és nekem szájba rágosan kelne infó- erre az alaplapra szeretném- asus f2a85-v jelen leg ezt irja a bios = 6605 van rajta- de ami kel nekem ugyanezt ira miután letöltöm és ha csak 2 magos procihoz töltök le biost ott is azt irja ki- ezt nem értem minden procihoz ugyan az a bios- vagy maga a kis driver allata más csak a szám ugyan az- tehát a pendrivot hogy formatáljam ( fat-fat32 vagy hogy ) a kapot biost kicsomagoljam? vagy ne. ha igen mit másoljak a kapot progibol a pendrivra- tehát elöre is köszönöm a választ .

(#61066) csi24biga


csi24biga
csendes újonc

köszönöm- de már megoldottam a bios frisitést-.

(#61067) sullerj válasza Yézi (#61063) üzenetére


sullerj
tag

Nekem csak DDR2-es Black Dragon ramjaim vannak, de azoknak kellett plusz RAM feszültség a stabilitáshoz. A cimkéjén rajta lehet, hogy hány voltot kérhet a rendes működéshez a magasabb órajeleken.

SJ.

(#61068) zarayg


zarayg
aktív tag

Üdv

Adott egy Dell Vostro 430 alaplap (S1156), beszerelve hibátlanul üzemelt. Szétszedtem, összeraktam és nem kapcsol be. Alaplapot újra kivettem, asztalon sem kapcsol már be magától. 3 fajta táppal próbálkoztam, 2-vel nem reagált semmire, 1 olcsóbb táppal azt reprodukálta, hogy ahogy ráengedtem a billenő kapcsolót elkezdte pörgetni a táp ventijét de nem kapcsol be. Multiméterrel rámértem, alaplapon több helyen megkapja a megfelelő feszkót de semmi reakció a bekapcsolásra.

Valakinek valami ötlet?

Szerk: másik procival és memóriával is ugyan ezt csinálja (proci vagy RAM nélkül is)
CMOS reset megvolt mindenhogy

[ Szerkesztve ]

Telefonszámom: 36-30/935-51-87! || Szépen kérlek! Ha írok PM-et, akkor legyél hajlandó válaszolni rá! Köszönöm.

(#61069) betyar1974


betyar1974
senior tag

Sziasztok!
Olyan problémám lenne, ilyen adaptert szeretnék használni, viszont az előlapi panelről nem látja az ssd-t a gépem! :((( Alaplapról semmi gond, vezeték rendesen csatlakozik, mégsem jó.
Lehetséges, hogy a bios-ban kellene valamit engedélyeznem? Strix z270h(cuccaim a gépem).

(#61070) varmi2 válasza betyar1974 (#61069) üzenetére


varmi2
nagyúr

Mi az, hogy nem látja? Nincs ilyen meghajtó, vagy a lemezkezelőben sem látszik?

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#61071) betyar1974 válasza varmi2 (#61070) üzenetére


betyar1974
senior tag

Pl. "Ez a gép"-ben semmi. Fiam gépében, megy a panelról, vagyis jó az ssd és az átalakító is. Amit nem értek, hogy pl. a telefonomat(iphone), rendben kezeli(net. megosztás, file-ok stb.). Lapon leellenőriztem a csatlakozót, de felesleges + munka volt, mert ugye a teló... működik.

[ Szerkesztve ]

(#61072) Franko49


Franko49
tag

Sziasztok! Szeretnék építeni egy PC-t és az alaplappal dilemmában vagyok. Mivel már van ramom, 2x4GB TridentZ 4133 F4-4133C19D-8GTZ, ez eléggé behatárolja a lehetőségeket. Első körben Z370 konfigot tervezem, 8600K procival. Először az ASRock Z370 Pro 4-et szemeltem ki, melyet max 35 ezerért már bárhol megkapni. Ettől feljebb már majdnem ennek a duplájáért lehet olyan lapot kapni, ami befogadja ezt a ramot. Abban a 60 ezres kategóriában +- pár ezer forint különbségeket tapasztaltam. Emellé egy max 100ezres videókártya társulna, kb gtx 1060 szint. Leginkább játékra használnám, de abszolút nem hardcore. Tuning sem igazán izgat, a K proci csak az értékállóság, vagy későbbiekben eladhatóság miatt választottam.

A kérdésem pedig, hogy ezen szempontok alapján megvehetem-e az ASRock alaplapot, vagy inkább szánjak még rá többet és válasszak egy "minőségibb" darabot? Sajnos nem találtam teszteket ami alapján dönthetnék.
Esetleg ha valakinek van személyes ASRock lapokkal tapasztalata az megoszhatná velem.

Itt vannak azok a lapok, amik biztosan jók lehetnek. Innen esetleg ajánlás?
https://www.mindfactory.de/Hardware/Mainboards.html/119/73858/113/103693/123/86003/listing_sort/6

Köszönöm! :R

(#61073) varmi2 válasza betyar1974 (#61071) üzenetére


varmi2
nagyúr

A lemezkezelőben látszik? Lehet csak egy betűjelet kell adni neki.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#61074) jokeph válasza Yézi (#61063) üzenetére


jokeph
nagyúr

Üdv !

A cimkéjén hány volt van megadva üzemi feszültségnek ? :U

El tudom képzelni, hogy 1600-on nem elég neki az 1,5 V, hanem bekéri pl. az 1.65V-ot.

1333-on sem mennek rendesen ? :U

Csak, mert van G.Skill 2133-as DDR3-as ramom, és 1,5V-al rendesen 1600-ig megy, afelett bekéri az 1,65V-ot (ez rá is van irva a cimkéjére). :K

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#61075) betyar1974 válasza varmi2 (#61073) üzenetére


betyar1974
senior tag

Bocsi! :((( Fizikai probléma van, rájöttem.
Panelon a 2.0-ba tökéletes, 3.0-ba ha ütközésig dugom be, akkor nem jó, viszont ütközés előtt kb. 1mm távolságba látja. Azt nem tudom, mitől lehet ez, de a lényeg hogy működik.
Köszi a válaszokat! :R

(#61076) MrDerekas válasza Berkenye7 (#61057) üzenetére


MrDerekas
addikt

Azt hiszem átnéztem mindent. Ami feltűnt, hogy az Advanced\Sata configuration menüpontnál nem is látom az ssd-t. A CSM beállításoknál, ahol lehet ott UEFI only/driver beállítással próbálkozz, mivel úgyis win10-et telepítenél. A Boot key-t meg töröld és tiltsd is le a secure boot key funkciót.

(#61068) zarayg Minden tápcsatit rádugtál az alaplapra? A cpu 12V (4es vagy 8as csati) szokott kimaradni rutinosan ;) Kérdés mennyire szedted szét és a cpu sérülhetett-e?

(#61072) Franko49 Itt célirányosabb választ kapsz. A magam szubjektív véleménye, hogy az Asrock és Asus intel fronton ajánlható deszkák. Ezeknél a gyártóknál találkoztam a legritkábban hibákkal.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#61077) zarayg válasza MrDerekas (#61076) üzenetére


zarayg
aktív tag

Természetesen mindent helyére kötöttem, megnéztem mindent, szakmabéli vagyok, csak gondoltam hátha van valaki, aki rábök, hogy melyik ágról kell áthidalni valamit hogy teszteljük, hogy mi a hibája. Elektronikai szinten ezt is megtudom oldani, csak hát na :)

Telefonszámom: 36-30/935-51-87! || Szépen kérlek! Ha írok PM-et, akkor legyél hajlandó válaszolni rá! Köszönöm.

(#61078) MrDerekas válasza zarayg (#61077) üzenetére


MrDerekas
addikt

:R Nem méltatás volt részemről ;) Csak hasonló dolgok történnek meg még a legprofibbakkal is. :K A cpu-ra meg azért gondolok, mert azzal és nélküle is ugyanannyi az életjel a laptól. Lehet érdemes lenne rákukkantani a tokozásra is.Nem kizárt az sem, hogy a lapon van valami rövidzár, ami miatt a védelemmel ellátott tápok be sem kapcsolnak, a régebbivel meg ugyan beröffen, de ott meg a lap védelme tilt le. Visszakanyarodva az elektronikai részhez, bármelyik feszültség "ág" okozhatja az abnormális működést. Néhány hete egy random hibákat produkálóó gépet hoztak hozzám. Ott a táp 3V-os ága huncutkodott és dobálta a feszültséget mindkét irányba terhelés nélkül is.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#61079) Yézi válasza jokeph (#61074) üzenetére


Yézi
aktív tag
LOGOUT blog

Köszönöm a tippet sullerj és jokeph! :R
1,6V van ráírva, de a lap alapból csak 1,5V-ot ad nekik, fene sem gondolt erre... :B
Kis feszkóemeléssel már mennek rendesen. :))

(#61080) Shin Chen


Shin Chen
tag

Sziasztok!
Mi alapjàn lehet tudni hogy egy alaplap fogad nvme ssd-t? Keresőkben nem talàltam ilyen paramétert...
Illetve akkor màr adott a màsik kérdés: ugye ez a leggyorsabb SSD csatlakozó egy új alaplapon? :)
Vàlaszokat előre is köszönöm!

"A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."

(#61081) Enigma1945


Enigma1945
őstag

Sziasztok srácok!
Vettem egy alaplapot Lec kollegától, meg is jött. Fel is ratam a drivereket, de ez a problémám, hogy ez a kettő még mindig kérdőjeles.
Felraktam mindent, ami az Asus honlapján volt, win7 home 64bit.
Mit lehet ilyenkor kezdeni?
A gép nem talál rá frissítést.
Alaplap neve: Asus B85M-G

Segíts! A halam belefulladt a vízbe.

(#61082) betyar1974 válasza Shin Chen (#61080) üzenetére


betyar1974
senior tag

Alaplap típus? Ha támogatja(nvme) 960evo és kész.

(#61083) abdulka1 válasza Enigma1945 (#61081) üzenetére


abdulka1
őstag

Szia!
Ilyenkor érdemes lehet használni egy driver kereső programot, pl. Iobit driver booster-t, de csak a hiányzókat kell hagyni, hogy letöltse.

Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.

(#61084) tomic


tomic
addikt

Asrock lapoknál hol lehet megnézni a memória támogatási listát? Sehol nem találom csak a cpu-t.
ASRock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac lenne.

(#61085) jokeph válasza tomic (#61084) üzenetére


jokeph
nagyúr

ITT.

support, memory QVL.

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#61086) Enigma1945 válasza abdulka1 (#61083) üzenetére


Enigma1945
őstag

Nagyon szépen köszönöm a választ! De az " ismeretlen eszköz " maradt, és a program sem látja.
Legalább eggyel kevesebb! :)

[ Szerkesztve ]

Segíts! A halam belefulladt a vízbe.

(#61087) abdulka1 válasza Enigma1945 (#61086) üzenetére


abdulka1
őstag

Biztos, hogy egy alaplapi driver hiányzik? Chipset driver telepítve lett?
Nem csatlakoztattál valami olyan eszközt amihez nem telepít semmit az oprendszer?

Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.

(#61088) Enigma1945 válasza abdulka1 (#61087) üzenetére


Enigma1945
őstag

Szia! Köszönöm válaszod.
Semmit sem.
Egyedül, billentyű, egér, monitor, netkábel van benne.
Ja igen, chipset telepítve lett.

[ Szerkesztve ]

Segíts! A halam belefulladt a vízbe.

(#61089) jasonka válasza jokeph (#61085) üzenetére


jasonka
aktív tag

(Hadd tegyek hozzá ehhez valamit :

Kinéztem magamnak egy bizonyos gyártmányú 2400 MHz-s DDR4-et - Asrock laphoz.
Először én sem találtam az Asrock weblapján a támogatott RAM-ok listáját, ezért írtam az Asrock-nak.
Válaszukban ugyanezt a táblázatot ajánlották, de - mivel a RAM-ok választéka ennél sokkal szélesebb - szerintem más, a táblázatban nem szereplő memóriablokkoknak is menniük kell (ene) a lapokkal / lapokban, legfeljebb az Asrock csak ezekkel végzett tesztet.

Jól gondolom ?

[ Szerkesztve ]

Hja kérem ! A Belváros !...

(#61090) jokeph válasza jasonka (#61089) üzenetére


jokeph
nagyúr

Igen, egész pontosan azt jelenti.

Tehát, ami a gyártói honapon a Memory QVL listában szerepel, azokkal biztosan normálisan kell működnie, mert azokkal tesztelve lett az ott leirtak szerint.

Ugyanakkor, természetesen működhet más, a listában nem szereplő ramokkal is, viszont erre nincs garancia.

Én nem kockáztatnák, mivel a RyZen CPU-k köztudottan kényesek a ramokra. :U

Nem tudom honnan vásárolod, nem mindegyik eladó cseréli ki pusztán inkompatibilási okra hivatkozva.

Javaslom kérdezz be IDE és IDE is. ;) :K

[ Szerkesztve ]

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#61091) jasonka válasza jokeph (#61090) üzenetére


jasonka
aktív tag

Kösz ! - de én nem RyZen procit akarok venni, hanem Intel i3 8100-at - azaz nem a CPU, hanem az alaplap (Asrock Z370M Pro4) és a DDR4 (Team Group Elite) miatt néztem / tévedtem ehhez a táblázathoz... :D

[ Szerkesztve ]

Hja kérem ! A Belváros !...

(#61092) jokeph válasza jasonka (#61091) üzenetére


jokeph
nagyúr

:D

Bocs, AM4-es lap volt az eredeti induló téma. ;]

Intelnél tudomásom szerint nem áll fenn ez a "finnyásság".

Azért kérj még rá megerősitést mástól is. ;)

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#61093) jasonka válasza jasonka (#61091) üzenetére


jasonka
aktív tag

Helyesbítek : nem pont ehhez a táblázathoz jutottam, hanem egy másik - szintén Asrock alaplap - RAM-támogatási táblázatához... :D :D :D - ezer bocs ! ( Az analógia csak az, hogy egy adott Asrock lap CPU támogatási táblázatát könnyű megtalálni, a RAM -ét viszont nehezebb, el van dugva.... :K

Ez az ! - kölcsönösen félreértettük egymást... :D de attól függetlenül kösz ! :R

[ Szerkesztve ]

Hja kérem ! A Belváros !...

(#61094) MrDerekas válasza Enigma1945 (#61088) üzenetére


MrDerekas
addikt

Jobb klikk az ismeretlen eszközre, Tulajdonságok, felül a Részletek fül és az Érték részben amit ír, arra keress rá a guglival. Valószínűnek tartom, hogy valami plusz ficsőr csupán a laphoz, amihez csak egy tök felesleges szoftvert kellene telepítened. (Már ha kell az adott ficsőr.) Az eladó korrekt és biztos nincs hiba a lappal ;)

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#61095) Chosen


Chosen
addikt

Sziasztok!

Segítsetek megfejteni ezt kérlek, mert nem láttam még ilyet. Asrock 970 Extreme 4 az alany. Nagyrészt teljesen jól működik, viszont néha a következőt csinálja:

Bekapcsolom
BIOS post bejön és itt megáll.
Kikapcsolom
Ki kell húznom mindent, ami rá van kötve (usb, lan, hang)
Bekapcs
Simán elindul

Foglalmam sincs miért de ez mindig megoldja és utána hetekig/hónapokig minden rácsatlakoztatott eszközzel együtt is bekapcsol. Mi okozhatja ezt?

(#61096) S.O.S.


S.O.S.
senior tag

Sziasztok !

Sikerült úgy kivennem az asus p6t deluxe alaplapból az elemet hogy kiesett és nem tudtam megfigyelni,hogy volt benne. :D A gép 3-4 hónap állás után nagyon nehezen indult el. Az alaplap már vagy 7 éves ezért az elemre gyanakodtam. A biosban mindent újra be kellett állítani. Azt hittem jól tettem be az új elemet mert egy napig indúlt rendesen. Másnap ugyanez a jelenség .. :) Ezért jó lenne tudnom pontosan, hogy lehetett benne az elem. De az is lehet hogy amit most beletettem rossz? Ez az elem még nem volt használva vadi új. :)
Ha valakinek van valami információja ezzel kapcsolatban az irja már le.

Előre is köszönöm !

Üdv,

[ Szerkesztve ]

(#61097) Viktor77 válasza S.O.S. (#61096) üzenetére


Viktor77
titán

Így volt benne.

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#61098) dugo_ válasza S.O.S. (#61096) üzenetére


dugo_
veterán

Biztosan nem tudtad volna felcserélt polaritással elindítani.

Én inkább a kondikra gyanakodnék.

(#61099) MrDerekas válasza Chosen (#61095) üzenetére


MrDerekas
addikt

USB eszköz és döglődő ssd/hdd szokta fogni a biost.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#61100) jokeph válasza S.O.S. (#61096) üzenetére


jokeph
nagyúr

Üdv !

Vadi új elem se garancia semmire.
Ha van lehetőséged rá, mérj rá multiméterrel. ;)

A helyes pozició, ahogyan (#61098) dugo_ fórumtárs linkelte. :K

Ám, én döglött elemmel jutottam hozzá az ugyanilyen lapomhoz, és indult vele, csak áramtalanitás után felejtett is mindent. ;]

[ Szerkesztve ]

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.