- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szia. Gar miatt vidd abba a szervizbe ahol nem vész el. Szinte mindenhol lesz rossz tapasztalat. Nekem is volt márkaszervizzel rossz tapasztalat. De itt a lényeg az hogy mennyire fontos neked a gar. Ha ez az elsődleges szempont, akkor oda vidd ahol megmarad a gar. Onnantól védve vagy.
B. opció: ha gar nem lényeg akkor vidd oda ahol van tapasztalatod, és még szakik is. -
bul07
nagyúr
Híres olajba futó vezérműszíjas ha jól sejtem
Ha igen akkor én ettől gyorsan szabadulnék
Négyszer lett az év motorja Európában, de 100 ezer kilométeren belül tönkremehet
Ez a motor
Mónikáék Opeljében 56 ezer kilométer után ment tönkre a motor a széthulló vezérműszíj miatt
idézet cikkből
"A gyártó 2022 közepén újfajta szíjat rendszeresített a pureteches autókhoz, a Mónikáék Opeljét megjavító Krisztián szerint viszont talán csak az évente elvégzett vezérműszíjcserékkel lehetne megelőzni, hogy a leváló gumitörmelék lassan kinyírja a motort." -
csongi
veterán
A kiolvasás nem jár garancia vesztéssel.
Akkor ér valamit ha az élő adatot naplózni tudod. De a fordulatszám kevés lesz. Az már egy mért eredmény, az okára máshol kell választ találni.
Illetve milyen motor, hogy puhán rángat?this is life: A rángatás nem biztos, hogy kuplung. Egy motor diagnosztika jó lenne sztem.
ezekbe ha jól tudom nem volt kettős tömegű. A kuplung rángathat, de rángatást tud eredményezni fáradt szakad tartó bakok is. -
-
-
Anaren91
senior tag
A főtengelycsapágy kopogó hangot ad. Olajnyomás is bevillanna nagy valószínűséggel. Olajcsere mikor volt utoljára? Ha a csapággyal van baj lenne benne fémforgács.
De amúgy könnyen kiderítheted, hogy a csapágy e a gond. Egyesével végigmész a gyertyákon, lehúzod a kábelt, ráindítasz a kocsira úgy, hogy nincs rádugva. Mármint mindíg csak 1 van lehúzva, és mész sorba. Ha csapágy akkor valamelyik lehúzásával meg kell, hogy szűnjön a fura hang. -
8th
addikt
Én nem tudom mikor kellett volna kiszállnod és nem is állok neki okosakat mondani ez ügyben, de átérzem a helyzeted. Én az első autómat egy ismerőstől vettem pontosan ismertem az autó hibáit mégis majd a duplája ráment az első évben mint amivel eredetileg a legrosszabb forgatókönyv szerint számoltam. Ebben egy nagyobb tétel volt a kormánymű felújítása az összes többi sima fogyó-kopó alkatrész volt. Az elején úgy voltam vele, hogy mindent megadok neki. Szeretem óvom megvigyázom, az enyém. Megadom neki amit kér és akkor lesz egy jól működő autóm. De ez az szerelem viszonzatlan maradt mert mindig szórakoztatott valamivel a rohadék. Egyfolytában vitte a pénzt nem igazán nagy összegeket de azért összeadódik az idővel. Nem sirattam meg amikor elvitték. Öreg autó az ilyen. Ki jobban ki kevésbé de kb. mindenki "szív" vele. Aki nem az hazudik.
-
Anaren91
senior tag
Utánna olvasva különböző fórumokon kb mindenhol ugyan azokat írják hibának. Hengerfej tömítés szered elfáradni, kipufogó lerohadni, kuplung szétpereg, központizár beszarik, ha napfénytetős szeret beázni, indító motort írták még, hogy szeret megmurdelni, meg a váltónál vannak valami gömbcsuklók amik szeretnek szétperegni ("ha olyan a váltód mintha puding lenne" akkor nézesd meg nehogy ott maradj valahol), ABS jeladó szeret elromlani, nameg berohadni... (ez saját tapasztalat, mind a kettő elszakadt amikor havernak csináltuk a futóművet a kombiján... istenért nem jöttek ki) És ha érzel magadban affinitást, hogy felújítod magadnak a futóművet, akkor inkább bízd szakemberre mert oltárit fogsz vele cumizni. Csináltunk már pár autót haverommal, de akkorát mint a 206-os kombijával még sose sz..tunk. 1 hónapig állt az udvaron a kocsija, mert hol nem jött ki valami, hol eltört valami, hol kiugrott a féltengely (igen mind a két oldalon sikerült ez a manőver), nem akart rá sokat költeni, de sok alkatrészből csak Lemfördert kapott arany áron, szal nem egy kellemes élmény... Sőt amikor raktuk már végre össze, rossz helyen vezettük el idegünkben már az első féknek a csövét, lehúzta a csövet, hogy szarik bele majd kilevegőztetjük. 3 napot vett igénybe, hogy valamennyire vállalható legyen a fék...
-
Anaren91
senior tag
Megfelelő lépés az lett volna, ha nem veszed meg azt a Francia csodát
Első autónak vettél volna inkább valami Japánt, mondjuk egy Hondát, vagy ennyiért egy jó 1.3-as Swiftet és akkor a ráncok is kisimultak volna. (Mondom ezt úgy, hogy német autóm van, de én számoltam a kiadásokkal).
Második megfelelő lépés, hogy egy 200k-s autóra nem költesz 500k,t mert utánna is 200k-t fog érni... Jobban jártál volna ha eladod, és 700-ból veszel egy jobbat. -
Az nem lehetséges, hogy a cső és a hűtő között nem folyik át valami?
A légtelenítő csap nem tud zárni? Nemrég légtelenítették a termosztát csere után, nem lehet, hogy ott történt valami?Úgy tudom, hogy ha a vízpumpa rossz, akkor fűtés sincs a kocsiban, márpedig van, és egész tűrhetően meleg a levegő.
-
Ez annyiban változott, hogy abszerviz után már hidegen, melegen is rángat, és random átmegy traktorba a hangja alapján. Ilyenkor életveszélyesen rángat, dudálnak mögöttem, h menjek már, stb.
Mivel csak gyertyacsere volt, így arra kezdek tippelni, hogy valami kontakthiba van.
Szerintetek hova kéne vinnem, ahol van elég türelem, vagy tapasztalat az ilyenek felderítésére?Kössz!
(#990) alpenwetter: Sajna, nincs donornak hely; 10 emeletes panelben lakom, ahol mindenkinek egy autója lehet a parkolóban.
-
Mágus2
Közösségépítő
-
molnarpeter
nagyúr
Lengéscsillapító: Kárászy, Raj, Lindor foglalkozik pl felújítással, a legolcsóbb utángyártott árából kb meg is van, korrekt minőségben. Egy kérdést megérhet.
Kipu: Janó dob szokott csinálni ilyesmi mentőakciókat tudtommal, hátha tudnak segíteni (Renault topikban új palástot csináltak pl valakinek).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest