Hirdetés
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rwin5
őstag
Tökéletes megoldás szerintem egyikre se igaz, egy időben munkahelyen irányítottam kávégép szervizes srácot, aki ilyen pénzbedobálós automatához járt. Na amikor azt szétszedte és kinézett belülről, nem sok embernek volna kedve innia belőle. Viszont, mindig mikor megszerelte hozott ingyen kávét
Munkahelyen hasonló philips van, amit említettél, igaz ott legalább 8 ember rájár napi szinten, de azt is 2-3 naponta teljesen takarítani szoktuk.Félreértés ne essék, egyetértek veled, csak arra akartam inkább reflektálni, hogy tökéletesen szerintem egyiket se lehet tisztán tartani, ha nem is a szilikon cső, akkor egyéb helyen néz ki ramatyul.
-
atala
addikt
Szerintem ez sem jó megoldás, mert nem lehet rendesen elmosni. Gondolom át lehet mosatni ha nem tejet, hanem vizet teszel bele, de biztos nem telejesen mossa át.
Én pont az ilyenek miatt döntöttem a Latte Go-s Philips mellett. Zseniálian kitalálták, hogy két részre kell csak szedni a habosítót, és egyszerűen el lehet mostni. De ha csak átöbblítteted a géppel, az is elég, és még a tejet sem kell kiszedni a tartóból. -
atala
addikt
válasz
kesztyufeju #9292 üzenetére
Igen, kézzel bele öntöd.
Automatán nem tudja, mert a göz segítségével hajtja ki a tejet, és úgy habosodik fel. -
rwin5
őstag
válasz
Dr. Szilikát #9295 üzenetére
Rákerestem, tényleg kapható szilikon cső hozzá.
Köszi a tanácsot, így kicsit megnyugodtam. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
kesztyufeju #9292 üzenetére
Tejet a gőznyomás húzza be a Venturi-elv alapján, eközben levegő is bekeveredik, attól lesz habos. Hideg megoldással nem találkoztam.
#9293 rwin5
Krupshoz lehet rendelni olyan alkatrészeket, a szilikongumiból készült cső elég hosszú életű, vagy némelyik típusnál helyettesíthető is lehet, méretre vágható csővel. De nem használtam ilyet soha.
-
-
rwin5
őstag
Sziasztok!
[kép] Ez mennyire olcsó tejadagoló megoldás? (a csőre gondolok)
Nem tudom elképzelni, hogy ez higiénikus tud maradni sokadig használás után / kétségem van afelől, hogy mivan ha elöregszik? Nem nagyon láttam, hogy pótolható alkatrész volna.Vagy én gondolom túl, és ezzel nincs gond?
-
atala
addikt
válasz
kesztyufeju #9284 üzenetére
Én a Philips 5400 LatteGo-t ajánlom. Én nagyon meg vagyok vele elégedve. Külön pozitívum, hogy a tejhabosítót egy pillanat alatt el lehet mosni, mert csak két részből áll. (Nem úgy mint a Delonghi-é, amit rupityára kell szedni.) De ha csak használat után átöblítteted a csatornákat a géppel, akkor be lehet tenni a hűtőbe a tartályt, és csak néha kell elmosni.
Valamint ha nagy a család, akkor jól jön, hogy 4 saját programot is lehet használni. Mindenkinek meg van a beállított program a kávékhoz, nem kell állítgatni minden kávéfőzésnél. -
törölt tag
Jó de a Deluxe 280e az eMAG-on. Ha a kijelző fontos.
Ha a kávé, akkor a karos amit említettem, az is 270e az Alzán. -
Vanka
tag
válasz
kesztyufeju #9286 üzenetére
Itt 250 [link]
-
kesztyufeju
újonc
GranAroma-t 260ért meg tudnám most szerezni...
-
törölt tag
válasz
kesztyufeju #9284 üzenetére
A GranAroma nem rossz, a szegényember Xelsis-e. De ennyi pénzért már meggondolandó egy Sage őrlős-karos, amiből már van beépített tamperelős is.
-
kesztyufeju
újonc
Sziasztok! Kicsit elvesztem a rengetegben!
A philipsnél most akció van, 2 gépet nézegettem:
Philips 5400 LatteGo
Saeco GranAroma DeluxeMelyik jobb vétel/megbízhatóbb a 2 közül, ha Delonghi, Jura vonalhoz nem hasonlítjuk?
-
szanozs
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #9282 üzenetére
Köszi nektek! Akkor nem aggódom túl a dolgot, ha kiöntöm a tartályból ki lesz öntve ha nem akkor nem.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
szanozs #9280 üzenetére
Nem nagyon szokták ajánlani a kancsós szűrőbetétek kiszárítását sem, bár valahol mintha írták volna (gyártói részről), hogy hosszabb vakációra meg lehetne tenni, majd ismét eljátszani a beáztatással járó procedúrát.
1 hét viszont semmi ilyen szempontból, inkább maradjon vizesen (amúgy sem lenne egyszerű teljesen kiszárítani), majd utána a friss csapvíz, klórossága esetén valamennyire fertőtlenít is.
Igaz, hogy 3 hónap után az aktív szénben már szaporodhatnak baktériumok, amit ezüstadalékkal kitolhatnak 6 hónapig is, de ezt a közvetlen ivóvizes használatra mondják. Itt viszont utána még a bojler is hőkezeli a vizet.
-
Nagya21
addikt
válasz
szanozs #9280 üzenetére
Hát sztem mindegy, mert tök üresre nemtod kijáratni a vizet.
Én azt mondom mielőtt hazamész üritsd ki a tartályt.
Amikor odaérsz, töltsd tele a tartályt friss vizzel, majd főzz 1-2 kv-t és öntsd ki, hogy a pangó víz eltávozzon, és a tartályból friss kerüljön a rendszerbe.
Üdv Nagya -
válasz
lala666 #9278 üzenetére
Köszi
tegnap megjött az eddigi kedvencem a Krönung, korábban második legdurvabban volt, de más kávék miatt második legfinomabbra volt állítva.
Így is finom nagyon, de kicsit más, szóval a reggeli flat white közben, úgy döntöttem hogy egy fokozattal durvábbra veszem, holnap reggel kiderül úgy milyen. -
Nagya21
addikt
válasz
Fox Mulder #9266 üzenetére
Hali!
Szürőhőz nem szólnék, mert nem használom.
A darálót ha finomabbra állítod, azt télleg csak darálás közben.....
Üdv Nagya -
Winnie The P
őstag
válasz
Fox Mulder #9274 üzenetére
Én gyárit veszek.
-
válasz
Dr. Szilikát #9272 üzenetére
Winnie The P, Dr. Szilikát
ha cserélni kell gyárit szoktatok venni vagy utángyártott is jó?
-
vasimnbt
tag
válasz
Dr. Szilikát #9271 üzenetére
Köszönöm,korábban a tejadagoló bedugásával próbáltam.Azzal nem sikerült.Aztán megtaláltam a dobozában azt a másik kisebb kifolyó csövet,s azzal sikerült légteleníteni!
Mégegyszer köszönöm a segítséget!! -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Fox Mulder #9268 üzenetére
Ha a gép menüjében beállítható, tehát a szoftver tud róla, hogy be van téve egy szűrőbetét, valamint be van állítva a vízkeménység, onnan kezdve számolja a litereket és időtartamot.
Amelyik gép ilyet nem tud, vagy valami hiba folytán nem figyelmeztet, arra van a mechanikus emlékeztető.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
vasimnbt #9270 üzenetére
- Elvileg a nyíllal jelölt alkatrészt hiányolja, vagy annak mikrokapcsolójával is lehet gond, ha azzal érzékeli, vagy nincs betolva rendesen.
- Dugulást okozhat, ha a kifolyóba vízkőszemcse került, emiatt nem tud lefutni az öblítő program.
- Szűrőbetét nélkül is el kell indítani próbára. -
vasimnbt
tag
Üdvözlet!
Segítséget szeretnék kérni!
Saeco PikoBarista Delux márkájú, SM 5570 típusú kávégépünket a mai nap szakszerüen-a kijelzős utasításoknak megfelelően-vízkőtelenítettem.
A korábban hozzá vásárolt szűrőt behelyeztem a víztartályba a friss vízzel együtt.Majd a beállításokban rámentem a vízszűrő beüzemelése funkcióra,s megnyomtam a start gombot.A hangok alapján elindúlt a szivattyú motor, /persze víz nem jött belőle/ majd kiírta,hogy Öblítse át a víz rendszert s, indítás.
Akár hányszor nyomom meg a start gombot, azt írja ki: Helyezze be a víz kifolyó csövet.
Most akkor hogyan tovább??
Valakinek ötlete?
Köszönettel. -
Winnie The P
őstag
válasz
Fox Mulder #9268 üzenetére
Nekem pl. július végén járt le a két hónap, és nem jelezte, de ennek ellenére cseréltem augusztus elején. Ugyanilyen gép van itthon.
-
válasz
Winnie The P #9267 üzenetére
Értem akkor az csak egy emlékeztető.
Gondolom a gép majd jelzi ha csere kell neki?
Köszi! -
Winnie The P
őstag
válasz
Fox Mulder #9266 üzenetére
Szia!
- a behelyezés hónapját tudod állítani rajta
- igen. -
Üdv!
Delonghi Ecam 290.81TB kávéfőzőről lenne szó.
Beüzemeltem a gyári leírás alapján de elég bonyolult biztos ami biztos alapon rákérdeznék néhány dologra.
-A gyári szűrő alján lévő kis forgatható valamit 7-8-as sávra tettem az megfelelő?
-A kávédaráló állása 5-ös szinten van ehhez még nem nyúlnék míg ki nem tapasztalom az ízeket, de a leírás úgy írja, hogy csak darálás közben állítható?? -
bacsaba
csendes tag
Sziasztok!Van egy jura e75-ösöm ami most úgy működik a változatosság kedvéért, hogy a csapolást a kávé zaccal eggyütt a zacctartályba engedi(csak ő tudja miért, én sajna nem)aki tud erről valamit, minden segítséget szivesen veszek!
-
Mano66
senior tag
Használt Jura kávégépek közül melyik típusok azok amik már közelítik ízben a presszó minőséget? Kis irodai felhasználásra. Nap max 20 adag kávé. Tudtok megbízható számlaképes eladót aki forgalmaz ilyeneket.
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok,
Egy Philips series 2224-es autómata kávéfőzővel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Mióta kitisztítottam kb. 1 hete a belső kávéfőző szerkezetet, azóta több vizet adagol a kávéhoz minden fokozatban. Próbáltam a gyári visszaállítást is és nem segített. Mitől fordulhat ilyen elő?
-
blizzrd
senior tag
-
Nagya21
addikt
válasz
blizzrd #9247 üzenetére
Hali!
9250-es hozzászólás.......
DeLonghi ECAM23.260.B automata kávéfőző (euronics.hu)
De'Longhi Magnifica Evo ECAM290.81.TB Automata kávéfőző (euronics.hu)
ezek újak, van rá garancia........
Üdv Nagya -
erzol
őstag
Sziasztok!
Delonghi eletta cappuccino gép főzőegységét lehet/kell-e mosogatógépben elmosni szétszedett, tömítés nélküli állapotban vagy feleseleges?
Természetesen utánna kap egy adag szilikonzsírt. -
atala
addikt
válasz
blizzrd #9236 üzenetére
Arra azért készüljél, meglehet, hogy a készülék amit megveszel, abban jó sok kávé lefőtt már. Mi egy másik Jura gépet vettünk annó, és utólag láttuk, hogy 16500 kávé már le lett főzve vele. Bár felújított gép volt, nem lehetett tudni, hogy mit újítottak fel benne. A darálót azt biztos nem.
Ezeket általában külföldi kidobott gépek.
Jó kávét főzött, de a mostani új Philips sokkal jobbat főz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest