Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#70801) Beni2360 válasza windlord (#70799) üzenetére


Beni2360
félisten

Szerintem a tevere telepitett nem kadenciahelyes, - csak ha ezt az egyet veszed figyelembe akkor már a külső lejátszó a nyerő szvsz.
Nekem van 12 E Ft X96Max+ és CE benne az Android mellett. És van egy 80 E Ft ZIDOO Z9X lejátszóm is.
Kép eltérésre nem tudok sokat mondani laikus szemre. De a ZIDOO nekem már igazi média box érzést ad a sokrétű távirányitói kezelés és médiatár végett.
Ja és egy LG C8 OLAD ami a képet adja. TV-n belül is szoktam DV videókat nézni ha a zidoo éppen nem viszi de kezelése fapados.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#70802) blakey válasza Beni2360 (#70801) üzenetére


blakey
titán

Nekem meg pont a CoreELEC/LibreELEC az ami médialejátszó érzést ad a Dune-k után, a Zidoo, Dune rendszere jelenleg még nem médialejátszó vagy már nem az. Régi Dune-k, Popcornok azok voltak. Akkor lesznek igazi médialejátszók ha már minden szinten, minden stream, stb a maximális minőségben fog menni (Netflis, Disne+, HBO, stb), addig amíg valamilyen Androiddal "bűvészkednek" és próbálják "ráheggeszteni" vagy mellé tenni a saját lejátszójukat addig nem többek egy "mókolt" CE boxnál, és ugye egyiket pénzért csinálják, komoly fejlesztőkkel, marketinggel, stb, míg a másikat lelkes "amatőrök" akik néha jobbat csinálnak mint a nagy gyártók.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#70803) windlord válasza blakey (#70800) üzenetére


windlord
őstag

Leirtam a ket lejatszot.
Apple TV 4K, NV Shield Pro.

Amit irsz sz integralt megoldasra az latatlanban pont az Apple 4K TV.

A kerdesem meg mindig az, hogy milyen lehet a tv+kodi lejatszojahoz viszonyitva.
Most azert nem vennem meg oket, hogy tesztelgessem.
Hatha van itt user, aki hasznalja oket.

Amlogic box CE melyik tipust ajanlod?
Topicjaban sem egyertelmu mi a jo 4k, hdr10 -hez.
Illetve a htpc -t nem hianyolom, mert irtam, ide keves.

Apple 4k -ra irjak, hogy hdr -ben nagyon eros, de minden fizetos rajta.
Htpc fronton platformcsere kellene a 4k+hdr -hez.

Nem kotekedni akarok, user tapasztalatra lenne szuksegem.

[ Szerkesztve ]

(#70804) blakey válasza windlord (#70803) üzenetére


blakey
titán

Apple TV nem médialejátszó, inkább stream box. valamint önmagában nem játszik le semmit helyi hálózatból, kell hozzá egy app, pl. Infuse. Én nagyon szeretem, szinte csak ezt használom, képminősége nagyon jó, persze hibák itt is előfordulnak, HDR10 van amikor jó és előfordul 1-1 firmware amikor valamit elrontanak.
Shield TV olyan mint a TV-d csak erősebb és ugye tud HD hangokat, szerintem inkább játékra való, de médialejátszásra is alkalmas.
Nem akarok véleményt alkotni, hogy képminőségben mennyire jó vagy rossz a két eszköz. Egyik sem gyenge ebből a szempontból.

A kerdesem meg mindig az, hogy milyen lehet a tv+kodi lejatszojahoz viszonyitva. - nekem meg az a válaszom, hogy saját magad tapasztald meg, én egyik TV lejátszójával vagy app-jával sem vagyok elégedett, számomra mindegyik sz@r, de ha neked az pont jó akkor az én véleményem nem fog számítani, egyébként számomra sokkal jobb.

Amlogic box CE melyik tipust ajanlod? - korábban felsoroltak közül mindegyiket, nekem mind van/volt, és mindegyik 99,9%-ban ugyanazt a képminőséget nyújtja. S905X3/S905D3 boxok addig "jobbak" egyes fájlok szempontjából amíg az Amlogic nem frissíti az S922X/A311D boxok firmware-ét, tehát X96Max+/X96Air, Khadas VIM3L egy picit jobbak lehetnek.
Topicjaban sem egyertelmu mi a jo 4k, hdr10 -hez. - CoreELEC-el mindegyik.

Apple 4k -ra irjak, hogy hdr -ben nagyon eros, de minden fizetos rajta. - nem minden fizetős, de a qrva jó app-ok igen, egyik kevésbé drága (MrMC), másik elég drága (Infuse), mindkettőt megvettem, Infuse a legjobb és nem csak Apple-re értem.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#70805) Beni2360 válasza blakey (#70802) üzenetére


Beni2360
félisten

Hát kinek a pap-kinek a papné- nekem a lánya.
Nem volt részem a régi nagynevű lejátszókhoz csak ilyen piti Maxel-hez. Ami hamar a kukába landolt és jött az első HDMI-s rk-s stick. Ami még mindig meg van valahol.
majd a RPI2+ B-n az LE, az is megvan. Aztán jöttek az amlogic boxok. Közben 2015-től az X8-l kezdtem.
Mivel sosem érdekelt a streamelt videó anyag így nekem a ZIDOO mivel sokat javult ezt az érzést adja.
Amíg a CE alatt órákat kell elvacakolni mire szét osztom a 8 db videó mappáimat, hogy egyenként is el tudjam érni, zidooban pár gombnyomás, és a további hang, felirat változtatása, színe, mérete, elhelyezkedése stb menet közben gombnyomásra elérhetőek és beállíthatóak a menüben és ehhez nem kell tudni semmi linux vagy hasonló rendszer kezelését. Tudom ott a keymap editor használom is de az nem tudja nekem legalább is mint a zidoo távja. És ezt kézbe kapom. Kicsit zavaros lett de érted amit írok.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#70806) blakey válasza Beni2360 (#70805) üzenetére


blakey
titán

A Kodit tudni kell használni. Egy szűz CE-t úgy felkonfigurálok pillanatok alatt, hogy minden működik Zidoo-n is ugyanannyi időt vesz igénybe viszont sokmindent nem úgy tud, te pl. nem használsz Zidoonál olyan kiegészítőket amiket Kodinál használnál, mert a Zidoon a Kodi kb. a használhatatlan kategóri, ZDMC is ua., pedig nagyon hasznos kiegészítők vannak. Sokminden nem érdekel téged viszont ha belegondolsz csak a Zidoo kevés lenne számodra, egy CE box meg mindent tud, ISO-kat is viszi menü nélkül, csak nálad valami félre ment. Tehát addig amíg egy Kodit tökéletesen futtató box elég lenne addig a Zidoo jelenleg nem elég, legalábbis önmagában mindenre. 10 évvel ezelőtt elég lett volna, de ma már nem, sokmindent szeretnénk megnézni, én pl. rendszeresen használom az RTLMost, TV2Player kiegészítőket, ezt Zidoon nem tudod normálisan használni csak ha manuálisan előtte frekit váltasz. Helyi lejátszásra jó a Zidoo, vagy a Dune, minden másra még nem az. Ehhez képest pl. a Shield sokkal jobb lejátszó, mert ott némi beállítással, telepítgetéssel nem csak a helyi tartalmak jók hanem egyéb dolgok is.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#70807) djnice válasza windlord (#70803) üzenetére


djnice
veterán

Az Apple TV inkább gyenge HDR-ben, mint hogy erős. Itt van a Shield és az Amlogic boxok mellett, de csak HBO-ra használom.

(#70808) belashx válasza windlord (#70799) üzenetére


belashx
senior tag

Amíg nem volt boxom, jRivert használtam madVR-rel, és HDRben küldte ki a tévére a képet - már, ha olyat néztem.

Nekem mindig az alábbi oldalon látható kép ugrik be, a képminőségről.
[link]
Nem állítom, hogy látványos a különbség a box és a pc+madVR kombó között, bár nem is teszteltem.

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."

(#70809) zssas


zssas
csendes tag

Sziasztok!

Lehet kicsit off topic, de olyan kérdésem lenne, hogy van egy LG 55SK8100PLA TV-m ami elvileg tudja a DV-t. Ha letöltök egy filmet Dolby Vision sávval(.mkv) HDD-re amit hálózaton keresztül ér el a TV azt le fogom tudni játszani DV-vel vagy csak sima HDR lesz?

Előre is köszi a segítséget! :)

(#70810) windlord válasza blakey (#70804) üzenetére


windlord
őstag

...és többiek akik képbe tettetek Apple TV ügyében.
Köszönöm!
Dobom az ötletet.

Akkor mi lenne az ajanlas?
Nem kell ket hdmi. 1 optika/Spidif boven.jo.
Vagy tegyek vga -t a htpc -be...

(#70811) Patice válasza zssas (#70809) üzenetére


Patice
Topikgazda

Le fogod tudni játszani a TV belső lejátszójával és fogja érzékelni, hogy DV anyagot kap.
Nekem is ilyen TV-m van.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#70812) zssas válasza Patice (#70811) üzenetére


zssas
csendes tag

Közben leszedtem egy filmet (The.Matrix.1999.2160p.UHD.BluRay.TrueHD.7.1.DoVi-HDR.x265.HuN-TRiNiTY), de nem működik LG Smartshare-en keresztül, windows médiaadatfolyam továbbítással sem és ha közvetlen TV-be dugom a külső vinyót akkor sem... :( Csak sima HDR-ben indítja, vagy DV-nél is a HDR logót rakja a jobb sarokba? Hol kellene látnom hogy DV?

(#70813) Gino20


Gino20
őstag

.
zssas: Nem akarok Én belekontárkodni a témába, mert DV szinten ,,nulla" a tapasztalatom, de pár hónappal ezelőtt még TV cserén gondolkodtam xy kikötéssel, vagyis ha már LCD (a méret miatt), akkor az legyen VA FALD panelos (mint a mostani) és szigorúan legyen DV képes is (samum ezt nem tudja), így kb leszűkült a kör a Sony X9000-es sorozatra, de topikokban érdeklődve azt az infót kaptam, hogy a Sony DV terén elég hiányos, szóval bizonyos DV profilokat nem támogat (hiába a marketing). Ha nem tévedek valószínűleg ebbe a hiányosságba ütköztél. Persze az más kérdés, hogy részemről az elképesztő blooming miatt nem történt meg a csere, de lehet csak ,,rossz számokat húztam" a panel lottón.

[ Szerkesztve ]

(#70814) zssas válasza Gino20 (#70813) üzenetére


zssas
csendes tag

Közben leszedtem egy .mp4 verziósat, az elindult szépen. Tovább keresgélve külföldi oldalakon a.mkv verziókat nem viszi. Kíváncsi vagyok .ts menni fog-e neki?!

(#70815) Beni2360 válasza zssas (#70812) üzenetére


Beni2360
félisten

Nem az Őn készülékében van a hiba. Ez egy régi mondás de most igaz. Ez nem egy valódi DV videó az én LG C8 OLED-m is csak HDR-ben játssza le. Olvasd a hozzászólásokat és látni fogod, hogy másnak sem sikeredett.
Ezt elcseszték de nagyon: Új eljárással készült, Dolby Vision Profile 8.1 single track single layer,HDR10 kompatibilitással. Habár nekem a ZIDOO Z9X lejátssza DV módban de nem az igazi kép ott sem.
UI: Pont az MK videók a könnyebb, nekem mindet lejátssza a TV.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#70816) Beni2360 válasza Gino20 (#70813) üzenetére


Beni2360
félisten

Pedig ég és föld a HDR és a DV között a DV javára, de még a HDR10-nél is jobb a kép a DV-n. Na de ehhez kell a C8, C9.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#70817) blakey válasza Beni2360 (#70816) üzenetére


blakey
titán

Itt elég nagy a fogalmi zavar, a HDR egy "halmaz" amiben benne van a HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision. Tehát most akkor mihez képest ég és föld a DV? Ha HDR10-hez képest mégsem olyan nagy a különbség akkor a HDR10+-hoz képest meg még kisebb. Ha a HDR10 és a Dolby Vision is referencia szintű valamint a lejátszónk és a megjelenítőnk is az akkor nagy valószínűséggel csak hosszas hasonlítgatás után találnánk különbséget. Nem olyan nagy a különbség mint amekkora a hírverés. Sok a rosszul elkészített anyag így elég könnyű ezen anyagok különböző HDR-el elkészített mivoltuk között különbséget találni, tehát eltérés mutatkozik a HDR10 és a Dolby Vision között.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#70818) Csabi1984 válasza blakey (#70817) üzenetére


Csabi1984
addikt

Tudomásom szerint a HDR10, HDR10+ Samsung használja, Dolby Visiont (Sony, LG)

(#70819) blakey válasza Csabi1984 (#70818) üzenetére


blakey
titán

A Sony, LG is tudja a HDR10-et és a HLG-t is a Dolby Vision mellett. Panasonic, Philips, TCL, Vizio pl. mindegyiket tudja, Samsung HDR10, HDR10+, HLG.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#70820) lenox válasza Beni2360 (#70815) üzenetére


lenox
veterán

DV vs HDR10 vs HDR10+

HDR10, ez ugye siman HDR, egesz mediara vonatkozo metaadattal, tehat ha a tv valamit valtoztatni akar (tehat pl. csak 600 nitet tud megjeleniteni, de 1000 van a mediaban), azt jellemzoen statikusan, egesz mediara vonatkozoan teszi.

HDR10+, ez elvileg dinamikus, azonban egy fileban egy targetre van metaadat (tehat a media mondjuk 2000 nites, de 1000 nites metaadat is van), nyilvan scene alapu, de egyreszt 1000 vs 2000 nit az nem akkora elmenykulonbseg, mint 400 vs 1000, masreszt a toolok, amik eloallitjat a metaadatot jellemzoen automatikusak, nehez belemodositani. Eredetileg 400-500 nit volt a metaadat target, de azota mar nagyobbakat javasol a samsung, nyilvan mivel a DoVi 4000 nitje utan akar menni, es mert a sajat 1000+ nites tv-it probalja eladni.

DV, dinamikus, legalabb SDR targetre, de jellemzoen meg egy plusz targetre metaadattal, a vegeredmeny a kijelzo kepesseginek megfeleloen renderelve, tehat ha 4000 nites a source, es 1000 es 100 nites metaadatod van, a tv-d meg 600-800-at tud, akkor a ket metaadatbol interpolal maganak sajatot es ugy konvertal 4000 nitrol. Sok tool tudja editalni, tehat az ilyen contentekben jellemzoen tobb munka van, illetve hibakat konnyebb javitani.

DV Profile 5 vs 8.1:

Az 5 sajat Dolby colorspaceben van video shapinggel, tehat a 10 bites HEVC-et jobban hasznalja ki, mint egy sima HDR10, pl. egy sotet jelenetnel az ertekek nem csak az also kodertekekben vannak, hanem fel vannak huzva, ezert kisebb a compression artifact. Ezt a regi tv-k is tudjak.
A 8.1 sima Rec2020 PQ, tehat le lehet jatszani DV-t nem tamogato tv-n, de nagyobb a compression artifact, es DV-kent csak ujabb tv-k tudjak lejatszani.
Elmeletileg az 5 jobb kepet tud, de ahhoz, hogy ez kijojjon tokeletes tomorites es jo metaadat kell, szoval jellemzoen nem a profile a meghatarozo a minosegben.

(#70821) Beni2360 válasza blakey (#70817) üzenetére


Beni2360
félisten

akkor mihez képest ég és föld - Ha egy HDR videót nézek és mellette ugyan az a videó meg van DV-ben akkor igen sokkal jobb, szebb a kép. Én csak mezei felhasználóként tudom ezeket és ez a tapasztalom. Ugye még ott a HDR10 ami szintén jobb képet ad mint a sima HDR. Mivel LG TV van így a HDR10+ nem játszik ez ügyben nálam.
Ha a HDR10 és a Dolby Vision is referencia szintű valamint ................ Nagy valószínű, hogy DV jelre más beállítást használ a TV, másra nem tudok gondolni.
Igen igaz sok kavar van az elkészítéseknél. A fentebb írt Matrix DV egy nagyon elfuserált relase szvsz.
Más: Hab a tortán, hogy a TV-n nem is látja magát a mappát amiben a videó van. Átmásoltam a semplet egy másik mappába és onnan tudtam elindítani ami a C8-n csak HDR volt. Mitől nem látom a mappát? A többi videó mind látható. :F
*************************
lenox - Köszi a részletes magyarázatot. Mint írtam én csak egy mezei néző vagyok, ilyen mélyen nem tudok de nem is nagyon akarok bele menni. :)

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#70822) djnice válasza Beni2360 (#70821) üzenetére


djnice
veterán

Nincs olyan hogy sima HDR, blakey szépen leírta.

(#70823) blakey válasza Beni2360 (#70821) üzenetére


blakey
titán

Milyen HDR vs. HDR10-ről írsz? Nagy valószínűséggel amit te HDR-nek nevezel az pontosan HDR10, tehát ne kezeld külön a dolgokat, mert ahogy írtam, HDR10, HDR10+, HLG és Dolby Vision van ami együtt alkotja magát a HDR-t, tehát a Dolby Vision is HDR, a HLG is HDR.
Szerintem olvass a HDR formátumokkal kapcsolatban néhány cikket, mert nagyon kevered a dolgokat és azokat akik nem értik még jobban belezavarodnak.
HDR10 és HDR10 között is lehetnek különbségek.
Ha egy HDR videót nézek és mellette ugyan az a videó meg van DV-ben akkor igen sokkal jobb, szebb a kép - erre is válaszoltam, ha mindkét formátum referenciaszinten van elkészítve valamint a lejátszó és a megjelenítő is referenciaszintű akkor nincs olyan különbség amit hirtelen észrevennél. Az, hogy nagy eltérést látsz az annyit tesz, hogy a láncban valamelyik elem nem referenciaszintű, tehát rossz az utómunka, vagy rossz a lejátszás , vagy rossz a megjelenítés.
Nagy valószínű, hogy DV jelre más beállítást használ a TV, másra nem tudok gondolni. - egyértelműem más profilt használ, ez nem kérdés, de a pontosítást előzőleg leírtam.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#70824) Beni2360 válasza djnice (#70822) üzenetére


Beni2360
félisten

Tudom mind göröngyös. :DDD

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#70825) gulyasa


gulyasa
őstag

SPOILER!!! (némileg)
Elképesztő, ami siránkozás folyik most az internetes "virágboltokban", hogy milyen rossz minőségben kerültek fel a különböző Zack Snyders féle Justice League-ből készült releasek. :C
Most visszaköszön az "ahogyan az alkotó megálmodta", mit is jelent.
IMAX 4:3 képarány, az "kell" a népnek, meg sötét tónus, hogy minél művészibb legyen a hatás...
Meg gagyi HBO Go szinkron...
Meg több mint 4 óra... :D

Kíváncsi vagyok, ebből mit tudnak kihozni mindenféle HDR-el, bármelyik lejátszóval...?

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#70826) rajzol01 válasza blakey (#70646) üzenetére


rajzol01
tag

közben feltettem a Core elec-t az X96 Air-re, nagyon jó , de mintha egy árnyalatnyit sötétebb lenne a kép? Más is tapasztalt ilyen? köszi

(#70827) LógaGéza válasza gulyasa (#70825) üzenetére


LógaGéza
addikt

HBO Go Magyarországon ugye alapból sztereóban megy csak, nem is várható el jobb szinkron. Nem 4:3-as a képarány, hanem 1.37:1-es, ami csak majdnem az - bár már láttam 16:9-re croppolt verziót is.
Van DV Profile 5-ös kiadás is belőle, nem tudom az mit dob, de a HDR nem lett egy nagy eresztés:
Mastering display luminance : min: 0.0001 cd/m2, max: 1000 cd/m2
Maximum Content Light Level : 597 cd/m2
Maximum Frame-Average Light Level : 122 cd/m2

[ Szerkesztve ]

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#70828) lenox válasza LógaGéza (#70827) üzenetére


lenox
veterán

Gondolom nem az adatokbol latszik, hogy nem nagy eresztes, mert az alapjan meg nagyon jo is lehetne.

(#70829) LógaGéza válasza lenox (#70828) üzenetére


LógaGéza
addikt

A 2017-es DoVi release értékei a következők voltak:
Mastering display luminance : min: 0.0050 cd/m2, max: 4000 cd/m2
Maximum Content Light Level : 1016 cd/m2
Maximum Frame-Average Light Level : 342 cd/m2

Azt láttam, és már ott se tartottam nagyon látványosnak a HDR elemeket, ez pedig adatok alapján most gyengébbnek tűnik. Bár az alapból sötétebb látványvilágból könnyebb valami szembetűnő világost kihozni :D

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#70830) blakey válasza LógaGéza (#70827) üzenetére


blakey
titán

HBO Go Magyarországon ugye alapból sztereóban megy csak, nem is várható el jobb szinkron. - megy 5.1-ben is, Apple eszközökön elérhető és minden ami 5.1-es az úgy is szólal meg. Este megnézem, hogy 5.1 az említett anyag vagy 2.0.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#70831) LógaGéza válasza blakey (#70830) üzenetére


LógaGéza
addikt

Na, erre kíváncsi leszek, eddig úgy tudtam, hogy a HBO Max majd ha ideér lesz a 5.1-es.
Köszi az infót :R

A "könyvtári" release 2.0 lett.

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#70832) lenox válasza LógaGéza (#70829) üzenetére


lenox
veterán

De nincs ilyen osszefugges, hogy milyen szam a jo. A mastering display az ugye csak annyit jelent, hogy milyen metaadatot allitottak be. Elvileg jelenthetne azt, hogy milyen displayen neztek, de a valosagban ez mindenhol listabol valaszthato, tehat nem feltetlenul igaz, meg attol, hogy 4000 nites monitoron nezel egy kepet meg nem lesz mas.

A MaxCLL es MaxFALL az meg ugye egy frame-re vonatkozo ertek, tehat akar jelenthetne azt is, hogy egy villanas az egyikben ekkora, a masikban akkora volt, es az osszes tobbi frame meg egyforma.

Max 600 nites film sotetben oleden tokeletes tud lenni.

Tehat ahogy irtam nincs osszefugges ilyen szinten a szamok es a josag kozott.

(#70833) bacee


bacee
csendes újonc

Sziasztok!
Nemrég vettem egy Samsung QE65Q82 tv-t. A régi androidos mediaboxunk nem igazán bírkózik meg a 4K filmekkel, így eleve váltani szeretnék. A CE mókolástól félek, mert elég amatőr vagyok hozzá. Amióta előfizettünk a netflix-re, azóta alig használjuk a médialejátszót.
Kép és a hang is elég fontos lenne, elég jó hangrendszert sikerült összehoznom.
A médialejátszó és a tv hdmi-n kapcsolódik, a tv a netet (netflix) wifin kapja.
- szerintetek egy jobb médialejátszón keresztül jobb a netflix minősége, mint a tv klienesen kereszül? Számít, hogy utp kábellel vagy wifin küldöm a jelet?
- 4K filmekre és netflixre milyen médialejátszót ajánlanátok? Keret kb 50-60e.
köszi, ha válaszoltok. :)

(#70834) LógaGéza válasza lenox (#70832) üzenetére


LógaGéza
addikt

Ha jól értelmezem a MaxFALL egy átlagot von minden frame összes pixeljének fényerősségéből:

"MaxFALL is calculated by averaging the decoded brightness values of all pixels within each frame (that is, converting the digital value of each frame into its corresponding nits value, and averaging all of the nits values within each frame)."

Forrás: [link]

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#70835) lenox válasza LógaGéza (#70834) üzenetére


lenox
veterán

Nem, minden framere kiszamolja az average light leveljet (Frame Average Light Level), es ezen per frame ertekek kozul veszi a maximumot (MaxFALL), tehat ez a legnagyobb atlagfenyereju frame (1 db frame) atlagos fenyereje.

(#70836) blakey válasza LógaGéza (#70831) üzenetére


blakey
titán

Megnéztem, Apple TV-n, Az Igazság ligája Angol/Magyar 5.1-el van.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#70837) gulyasa válasza blakey (#70836) üzenetére


gulyasa
őstag

Az eredeti változat valóban 5.1-es az angol és a magyar hangsáv is, de sajnos a ma kikerült Zack Snyder változat már nem ilyen.
Szinkronosan jelenleg összesen 4 verzió létezik (DVD, 720p mkv, 1080p mkv és egy BD).
Mind a négy változaton:
Angol: DD 5.1 768 kbps
Magyar: DD 2.0 192 kbps (gagyi HBO Go szinkron) :W

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#70838) LógaGéza válasza blakey (#70836) üzenetére


LógaGéza
addikt

Az idei (konkrétan mai), 4óra2perces változat is?

[ Szerkesztve ]

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#70839) blakey


blakey
titán

Nem értem, megigértem, hogy megnézem az HBO GO-n, hogy a ma kikerült anyag milyen hangsávval van az Apple TV-n, az angol és a magyar hangsáv is 5.1, ne vonjátok kétségbe, már több mint fél éve az Apple TV-n az HBO Go másik stream-et használ.

#70837gulyasa
Nem az eredetit írtam, hanem az Apple TV HBO Go ma kikerült változatáról írom, hogy mindkét hangsáv 5.1

#70838LógaGéza
Igen, a mairól írom, hogy 5.1

+ infó, mert lehet, hogy nektek ez is új, Apple TV-n HBO Go esetében nincs logó, ez az 5.1 bevezetésével/engedélyezésével egyidőben történt.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#70840) Gino20


Gino20
őstag

Ha jól értem, akkor nem lehet, hogy erről van szó? [link]
Vagyis az Apple TV támogatott licences, amin majd a MAX-on is elérhető lesz akár 4K / Atmos, de pl az Én ,,mezei" samsung TV HBO-s app-om ezt nem fogja tudni és esetleg ebből adódik a mostani 2.0 vs 5.1 is?

Beni2360: Egy szóval sem említettem a DV és HDR10 (esetemben 10+) közötti különbséget ;)

(#70841) blakey válasza Gino20 (#70840) üzenetére


blakey
titán

Az, hogy az HBO Max nálunk hogyan és milyen formátumban lesz elérhető, valamint milyen eszközökön azt csak a jövő tudja, jelenleg az HBO Go csak Apple termékeken megy 5.1-ben, logó nélkül és magasabb bitrátával, a Fairplay DRM-nek köszönhető.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#70842) Gino20 válasza blakey (#70841) üzenetére


Gino20
őstag

Akkor sajnos megerősítetted azt amire gondoltam :(((, vagyis hiába várom a max-ot és hiába van hozzá rendszerem (5.1.2), valószínűleg akkor sem fogom tudni ezt kihasználni pl Apple box nélkül (ami messze nincs a perifériámban, mert ha lesz pl DV képes TV-m, akkor mostani Beelink + CE helyett Shield vagy Ugoos lenne a cél)

(#70843) blakey válasza Gino20 (#70842) üzenetére


blakey
titán

A Ugoos nem valami erős stream-ben, még Widevine L1-e sincs. Én nem szeretnék tippelni, hogy az HBO Max milyen formátumban lesz elérhető, várjuk meg, hátha más platformon is elérhető lesz a jobb minőség.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#70844) LógaGéza válasza blakey (#70839) üzenetére


LógaGéza
addikt

Köszönöm, közben megjelent az Amazonon is, angol 7.1-el, és magyar 5.1-el.

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#70845) Saughassy


Saughassy
aktív tag

Sziasztok,
Köszönöm a tanácsokat, végül olcsón ebayeztem egy ShieldTV 2019-et. Egyelőre nem bántam meg, gyors, a távirányító tényleg jó, a CEC végre tökéletes, kapcsolja az erősítőt a tévét ki-be, és még a hangerőt is az avr-en állítja.
A Kodi tényleg váltja a képfrissítést, a többire pedig ott az autó refresh.

Ma megpróbálom mi történik ha a 4k s erősítővel hdmi 2.1-en kotom össze, mert most nem engedett csak full hd t. (A tévé az) az eredeti terv az volt, hogy netflix 4k csak jobban fog kinézni a magasabb sávszélesség miatt, meg fullhd tévén is.

(#70846) blakey válasza Saughassy (#70845) üzenetére


blakey
titán

Mivel a TV FHD így teljesen mindegy, hogy a közbeiktatott AVR mire képes, nem lesz 4K stream.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#70847) Saughassy válasza blakey (#70846) üzenetére


Saughassy
aktív tag

Hat én is erre jutottam, gondolom a hdmi-n keresztül kiszagolja a rohadék. Csak akkor tudnám miért van az erősítőben mindenfele video processing... Hm, lehet az most passthrun van? Na futok meg egy kört. :)

(#70848) #58092032


#58092032
törölt tag

Sziasztok!

Egy nagyon régi Egreat médialejátszó utódját keresem, nagyjából 50 ezer Ft-ot szánnék rá. Egyelőre egy Panasonic plazma TV-m van (HD), de idővel talán lesz majd 4K felbontású is. Milyen készülékeket ajánlanátok? Nem vagy IT-szakember, így olyan lenne jó, ami viszonylag könnyen beüzemelhető. Egy külső HDD-t csatlakoztatnék az eszközhöz (vagy idővel kettőt).

Még egy kérdés: ha az angol Freeview csatornákat szeretném nézni itt Magyarországon, arra van valamilyen lehetőség/eszköz? Köszönöm a segítséget.

(#70849) Hegyirabló


Hegyirabló
veterán

Sziasztok!

Kisszobai tévém egy felcímkézett török Sharp. Egyre több olyan fájl van, amit nem hajlandó lejátszani, a feliratokkal meg már évek óta küszködik. De mivel képügyileg teljesen jó, kisszobai tévének megfelelő, felokosítanám egy médialejátszóval. A legjobb legolcsóbb érdekelne. USB csatlakozó legyen rajta pendrivenak vagy merevlemeznek, hangdekódolásban ha lehet, legyen széles körű, másra nincs szükségem, streamingre, vagy ilyesmire.

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Aquila non captat muscas.

(#70850) Wade0303 válasza Beni2360 (#70815) üzenetére


Wade0303
aktív tag

MKV-ban már létezik Dolby Vision támogatás és van is eszköz ami tudja kezelni, de az LG TV-éknek ez nem megy.
Az említett új releasek jó része (közte a Matrix is) croppolt is ami viszont elvileg tönkreteszi a DV metadata-t, emiatt ebben az esetben iagazad van abban, hogy a release-el van a baj. A croppolatlan DolbyVision mkv videók viszont teljesen rendben vannak, annak ellenére hogy az LG TV-k azokat sem tudják lejátszani.
LG és Panasonic TV-kre TS és mp4 konténeres Dolby Vision-t kell beszerezni, AndroidTV-re jó az mkv is, de a croppolt DV videókat minden esetben kerülni kell.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.