Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
-
LOGOUT
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
be1a
csendes újonc
Az megmondja nekem valaki, hogy ha van az Ugoos AM6 Plus, ami a DV-t is viszi hardware dekódolással, meg gondolom akkor minden mást is 'DV alatt', akkor miért van itt szó/miért vannak ajánlva (szépmagyarul) más boxok is, amik mondjuk nem tudnak DV-t de legalább 2x annyiba kerülnek? Mi a hátránya az Ugoos-nak?
-
Beni2360
félisten
-
n4nom4n
csendes tag
Hello!
Zapiti One 4K HDR-t szeretnék venni.
Szakértőktől vélemény?
LG OLED65CX a TV
Előre is köszi! -
Beni2360
félisten
-
-
gulyasa
őstag
válasz
Gino20 #70736 üzenetére
Hadd kérdezzek valamit...
A "statikus" méregetésen kívül, te magad próbáltál is lejátszani WiFi-n keresztül a tévéddel hálózaton megosztott anyagot, ami egyszerre 2160p, HEVC, HDR, DTS-HD vagy Atmos..., stb.?
Folyamatos volt a lejátszás?Ugyanakkor visszakanyarodnék a topik valódi témájához, az asztali médialejátszókhoz.
Lehet, hogy tévékben csak 100mbit-es LAN van.
Azt ne akarja senki elhitetni velem, hogy médialejátszók esetében gyorsabb a WiFi sebessége, mint a Gigabites LAN... (a legtöbb médialejátszóban ez ma már alap) -
windlord
őstag
4k, HDR (10bit) lejatszasra keresnek medialejatszot.
Az sem baj, ha nem shield arban lenne valami.Apple TV 4K
Himedia q5 pro
Esetleg valami olcso(bb) kinai cuccos?Megjelenito Sony xf9005
-
Archttila
veterán
válasz
djnice #70549 üzenetére
Ezen hozzászólásodat olvasva most kicsit megint elcsábultam. Egy ideje már szeretnék magamnak egy DV FEL-t támogató lejátszót az LG OLED CX készülékemhez, de ezidáig nem volt 100%-os megoldás a piacon. (mindegyiknek van valami nyűgje, cserébe jó drága)
Az alábbi dolgokkal kapcsolatban érdekelnének a tapasztalataid:
- transparent (grey) felírat megjelenítés lehetséges?
- a DTS hangsávot PCM-ben is tudja küldeni? (nincs dekóder a TV-ben)
- a színtereket illetve kadenciát kezeli rendesen, vagy itt is szórakozni kell velük?
Ha ezekkel nincs gond, akkor 44k-ért nekem most jó deal lehet ez a cucc.Egyelőre ennyi lenne!
Köszi!
-
Terenszhill
csendes tag
válasz
wrathchild #70729 üzenetére
Továbbra is az Nvidia Shield-et. Felteszed rá a Kodi-t, az lejátsza a DV-t HDR-ben. Meg, ha épp olyan a film, akkor akár DV-ben is. Felirat színnél is be tudsz állítani kellemes, 15%-ban átlátszó szürkét pl. 😉
Egyébként meg a Plex is használható külső HDD-ről. Shield-en lesz az adatbázis, a vinyón meg a film. Én így használom. -
LógaGéza
veterán
válasz
wrathchild #70729 üzenetére
Nem vagy kötelező a Plexet használni (amúgy elég gyorsan dolgozik).
A DoVi Remuxokban benne van a HDR sáv is, szóval lejátsza HDR-ként. -
SunMount3r
nagyúr
Nem -mindig- úgy van az. A TV-ken csak 100Mbit-es LAN szokott lenni, ami szintén kiakadhat egy UHD Remux esetén pl. (akár 140Mbit/s max), ennél akkor már némi szerencsével jobb az 5GHz-es Wi-Fi, ami mehet jóval 100Mbit fölé is. De mivel a Wi-Fi olyan sok tényezőtől függ, hogy nem lehet előre kiszámítani, így az amúgy mindig lutri marad.
-
-
be1a
csendes újonc
Sziasztok,
1917 a film, 4k DV, plex server windowson (bőven túl erős laptop, egyjegyű százalékokon ketyeg lejátszás közben, itt nincs bottleneck), gigabites 5GHz wifin (itt sincs bottleneck) LG OLED65B9, onnan eARC-on Denon X3700. A Plex dashboard szerint direct play-el a kép is meg a hang is (kép HEVC, hang DTS-HD MA, bár azt olvasom hogy már nincs DTS ezen az LG TV-n de a Denon-on van, és az okos PLEX ezt gondolom megoldotta ügyesen).
Minden szép meg jó kivéve hogy AKADOZIK. Megy mondjuk 20 percet minden gond nélkül, aztán néhány percig 5-10mp-enként megakad 1-2 mp-re, így ilyenkor azt érzem hogy n é z h e t e t l e n, de aztán megjavul és akkor nézem 10 percet, aztán megint rossz és akadozni kezd.
Szerintetek megéri ezt megpróbálni valahogy megfixálni? Olvasgatom az interneteket már egy jó ideje, de nincs általánosnak tűnő megoldás, én arra tippelnék, hogy egyszerűen gyenge ehhez a TV (160 Mb/s-et ír a PLEX dashboard, és amikor megakad, akkor azt hogy buffering, az LG lejátszójához meg 50-et írtak felső határnak
).
Ha nem éri meg megpróbálni fixálni (mert mondjuk nem lehet), akkor milyen lejátszót érdemes venni? A Netflix, HBOgo/max-ot viszi a TV gond nélkül, szóval a saját fileok lejátszására kéne valami megoldás, Dolby Vision is meg mindenféle hang, tehát itt visszaolvasgatva az Ugoos AM6 Plus tűnik a megoldásnak. Linuxtól nem ijedek meg, viszont ezzel elveszne az LG Magic Remote irányíthatóság, aminél kevés kényelmesebb dolog van szerintem
(A kölcsönzött film: 1917.2019.REPACK.UHD.BluRay.2160p.REMUX.Dolby.Vision.DL.DTS-HD.MA.7.1.HEVC.HUN-TRiNiTY)
-
wrathchild
tag
Üdv! Hónapokkal ezelőtt feltettem egy kérdést, kb. ezt:
melyik médialejátszót javasoljátok, ha a fő cél:
4K/UHD HDR (+DV) Dolby True HD, Atmos, DTS HD, Remux MKV-k lejátszása.
Kaptam is több kollégától a javaslatot: Shield TV Pro. Főleg a DV miatt.
De mint azóta kiderült, a kérdés hiányos volt, mert fontos, hogy
mindezeket több különböző külső HDD közül valamelyiknek az ajánlott eszközköz való USB-s csatlakoztatása esetén szeretném.
Így a Shield nem jó választás, mert ahogy azt megtudtam: adatbázist épít (Plex), tehát nem megy a rádugom a vinyót és nézem filmet verzió
Egy láma kérdés:
amennyiben egy Remux MKV pl. Dolby Vision verzió, de az eszköz azt nem tudja kezelni, akkor automatikusan "sima" HDR-ben játsza le, vagy hibaüzenettel el sem indítja?Összefoglalva az aktualizált kérdésem:
melyik médialejátszót javasoljátok, ha a fő cél:
4K/UHD HDR (DV bónusz, de nem fontos, ha az ilyet sima HDR-ben tudja kezelni) Dolby True HD, Atmos, DTS HD, Remux MKV-k lejátszása,
mindezeket több különböző külső HDD közül valamelyiknek az ajánlott eszközköz való USB-s csatlakoztatása esetén szeretném.
Fontos lenne még a felirat (legalább) színének változtathatósága, szürke pl.
Köszönöm!!! -
törölt tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy jó helyen vagyok-e?
Streaming szolgáltatásokkal kapcsolatban szeretnék tájékozódni. Új még nekem a téma, elég tájékozatlan vagyok. Adott egy 43"-os készülék Android TV (9) rendszerrel, Netflix cert-el.
Milyen legális IPTV lehetőségek vannak?
Magyar tartalmak külföldről való elérésének feltételei?
Netflix-nek vannak-e régiós megkötései?
Elsőre ennyi, ha rossz helyen vagyok. Kérlek titeket, hogy ajánljatok erre való topikot.
Előre is köszi. -
Shia-ko
aktív tag
Sziasztok!
A jelenlegi Minix X8-H Plus-t cserélném le egy újabb és egyben lehetőleg időtálló darabra.
- USB-n rákötött HDD-kről és hálózaton lévő gépekről nézek elsősorban filmeket mx 1080-as felbontásban.
- e mellett meccs streameket (preferálnám ha olyan OS futna rajta, amire lehet reklám blokkolót telepíteni böngésző alá)
- időnként zenét is ugyanolyan forrásból, mint a filmeket
- a házimozi erősítő DTS-t tud
- az sem negatívum ha a rákötött HDD-ket a hálózaton lévő eszközök is el tudják érni, de nem életbevágó
Ha van értelme, szívesen veszek HDR képes készüléket, de ha 4-5 évnél többet nem bírnak ki, akkor nem számít, nem tervezem a fejlesztést semmilyen más téren ebben az időszakban.
Nem meglepő módon a lehető legolcsóbban szeretném megúszni, de legalább ennyire fontos hogy minél tovább használható és működőképes legyen.
Odroid N2 plus 4Gb-ot néztem első lendületből, de igazából hozzáértésem nincs.
Köszi, ha van ötletetek. -
Saughassy
aktív tag
válasz
LógaGéza #70725 üzenetére
Két eszközt kell okositanom
1. Teraszon egy ipari full hd ipari LCD panel. HDMI in, ennyi van. Ide kell stream és lejátszás nasrol is.
2. Benti házimozi uprgade. Jelenleg Mede8er 600, és egy Chromecast 2. De lett 4k erősítő és idővel lesz jó 4k tv is. Vagy kipakolom a régi cuccot a teraszra és bentre egy future proof 4k lejátszó (de mi is az), vagy mondjuk kintre veszek egy x96ot (ha full hd ben megy a netflix az már jó), bent még marad minden és varok a tevemre meg az új lejátszókra.
Vagy (és be vagyok sozva) mivel az erősítő már tud atmost és 4k t, veszek 4k streamert, mert így lesz atmosom és hiába fullhd a tévé, a nagyobb savszel miatt jobb lesz a képem full hd ben is. Na meg szeretem a távirányítót a mobil helyett.
.... Tetszőleges variaciora nyitott vagyok. :) Nyilván jó lenne a benti két eszközből egyet csinálni, de ez nem létkérdés.
-
-
Saughassy
aktív tag
válasz
blakey #70723 üzenetére
Ok, köszönöm az infókat. A három évvel nyilván semmi bajom, akkor lennek szomorú, ha pár hónapon belül változna a Netflix API/akarmi. :) Persze akkor meg mindig vehetek Chromecastet.
Összegezve: mi szol egy Shield mellett egy 4k chromecast+x96max plus combo ellenében? A játék nem izgat. -
blakey
titán
válasz
Saughassy #70722 üzenetére
A CE (CoreELEC) Kodit futtató OS, minden ami a Kodira vonatkozik az érvényes itt is. Az, hogy mi jövőálló és mi nem azt egyik készüléken sem tudjuk. A jövő nálad mit jelent, 10-20 évet? Netán 2-3? Egy 15e Ft-os eszköz nem nagy veszteségés ha 3 évig kiszolgál hibamentesen majd veszel egy korszerűbbet az újabb formátumok támogatásához akkor megint lesz egy eszközöd ami néhány évig jó lesz.
-
LógaGéza
veterán
válasz
Saughassy #70719 üzenetére
Tegnap Netflixeztem (kb először életemben
) Shield 2019 Pro-n. AFR-hez be kell állítani a Settings gombot - beállítottam, hogy két gombnyomásra váltson frekit. Elindítom a filmet/sorozatot, kétszer megnyomom a Settings gombot, és működik is.
Jobb mint az Auto váltás, mert az néha bezavar a Previeweknél, arra is váltani akar. -
Saughassy
aktív tag
Sziasztok!
Úgy látom az olcsó vonalon x96 max plus eléggé befutó CE +Kodi párossal automata kadenciahelyes lejatszasra. Hd hang passthru, hdr van de nincs DV.
És a lényeg, hogy nincs Netflix 4k és HBO Go, pláne kadenciahelyesen. Jól értem?
Tehát a megoldás hogy vegyek egy Chromecastet mellé, ha nem akarok szenvedni?Így persze elérem egy Shield TV 2019 árát, de a külföldi fórumokon azt olvasom hogy az automata refresh rate tel annak is gondjai vannak. Vagy nem értek valamit?
Előre is köszi a segítséget.
-
ada19
senior tag
válasz
Beni2360 #70684 üzenetére
X96 Max+ -t rendeltem egy jelenleg Raspberry Pi-n futó Kodi helyére (Grafana + InfluxDB újrahasznosítás miatt kell).
Nekem ez csak másodlagos lejátszó volt/lesz elsősorban sorozatokra és mesére, elsődleges marad a HTPC. Az erősítő és a TV is DV képes, viszont felmerült bennem hogy mi lesz azokkal a kölcsönzött sorozatokkal amik DV-t tudják. Az nem izgat ha DV-t nem képes megjeleníteni, de rendesen lejátsza pl SDR vagy HDR módban?
-
Zoli2
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos nem vagyok jártas asztali média lejátszókban...
Egy régi 50"-os Samsung plazma tv-re egy régi laptopot csatlakoztatva VLC és Splash szoftverekkel játszok le média tartalmakat. Szeretném a laptopot kiváltani egy csendes, könnyen kezelhető asztali média lejátszóra, kérlek ajánljatok egy-két típust az alábbi szempontok alapján. Köszönöm!
- passzív hűtésű legyen
- HDMI kimenet
- USB 3.0-ás külső HDD csatlakoztatható legyen
- mkv, avi, m2ts, mts, jpg formátumokat lejátsza
- +1 usb az egér számára
- ja! 1080i, 1080p de a 4k sem hátrány (jövőre nézve) -
Beni2360
félisten
válasz
Mezga Aladár #70710 üzenetére
Ezt te szántad viccnek, ugye?
főleg egy beépített TV-n. - értem én, hogy rosszul írtam de azért mindenki értette. (Androidos TV-re telepített KODI ami ugye belső lejátszónak számít.) mint a 70704 hsz-ben részleteztem is. -
LógaGéza
veterán
válasz
djnice #70707 üzenetére
Engem a feketébbnél fekete résznél vesztett el.
Fejembe jutott egy sztori, amikor még szinpadi világítósként dolgoztam, az egyik rendező egy helyre fekete fényt kért. Általában egy kis UV-val megoldottuk ezt, de nem, neki fekete kellett. Lekapcsoltam a lámpát, és tökéletes volt neki az eredmény -
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #70708 üzenetére
Én sem értem, pedig jó srác, még privátban is segítettem neki itt a PH-n. Persze mindenkinek lehet véleménye, de így nem szabadna ítélkezni, mert félrevezet másokat. Pont ezért csinálom én is az objektív teszteket, félretéve az árat/márkát, hogy tisztán lássuk a különbségeket. A hangba pedig sosem megyek bele, mert nincs hozzá megfelelő rendszerem.
-
djnice
veterán
Ez azért komoly
[link]
Kapásból feltűnik, hogy a Dune-t rossz színtérrel használja, ezért látja "jobbnak" a képét... -
LógaGéza
veterán
válasz
SunMount3r #70697 üzenetére
Aki megmondja, az spoilerezni fog. Tényleg ezt szeretnéd?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
burberry07 #70701 üzenetére
Ez a TV-től is függhet, de ha tényleg HDR-es, akkor azért valami módon le szokta játszani kb. rendesen a HDR-es videókat is, szóval az furcsa, hogy fakó a kép, az azt jelzi, hogy a sima SDR-es videókként jeleníti meg őket és nem érzékeli a HDR adatokat. A Plex-es megoldás, beállítások után itt érdeklődj (illetve még a Sony TV-s Topic-ban is lehetne). De hosszabb távon és más okok miatt is, az Amlogic Box+CE megoldás ésszerűbb azért...
-
Beni2360
félisten
válasz
Mezga Aladár #70693 üzenetére
Kettő hsz-l lejjebb (70695 SunMount3r) megkaptad a válasz a kadenciahelyes lejátszásról
Androidos boxon kell a KODI mellé még telepíteni két appot, hogy kadenciahelyesen menjen. Ezt nem valószínű, hogy a TV-re fel lehetne varázsolni. És még akkor ott van az ellenőrzése.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
SunMount3r #70698 üzenetére
Kadenciahelyes lejátszásról volt szó.
Nem mindenkit érdekel a hdr. -
guppy_83
tag
Sziasztok,
Új vagyok a témában; az itthoni plex server van össze barátkoztatva egy windows-os számítógéppel. Egy 4. generációs Apple TV plex alkalmazása jeleníti meg a tartalmat a gépről 100-as LAN-on összekötve. Szeretnék egy kicsit feljebb lépni és a DB50-es könyvtárak tartalmát is lejátszani a számítógép - apple tv - AVR - tv - láncon...
Tudtok esetleg segíteni; olyan plex-hez hasonló media kezelőt keresek ami olvassa/lejátsza a DB50-es könyvtár tartalmát is. A a sima DLNA sajnos nem opció a tartalom fogyasztók közül többen még nem kezelik a távirányítókat és még olvasni sem tudnak, a borítok alapján választanak....
Előre is köszönöm!
-
burberry07
csendes tag
válasz
SunMount3r #70700 üzenetére
Nem pc-n, a tv-n. A tv nincs összekötve pc-vel. Sehogy nem jeleníti meg rendesen a hdr anyagokat. Fakó az összes.
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Eredeti játékok OFF topik
- Politika
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- A Xiaomi 15S Pro a Qualcommnak és a MediaTeknek szól
- Villanyszerelés
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest