- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
alfa20
senior tag
Szia, nekünk van egy x51rl 2 GB RAM többet nem kezel, kapott egy SSD-t megy egy T5550 cpu-t, egész használható mai napig.
-
alfa20
senior tag
válasz
hektorka69 #27368 üzenetére
Utána néztem, és abba a gépbe az összes alaplap forrasztott CPU-s.
Így a bővítés egyedül az alaplap cserével lehetséges, viszont az már más kérdés hogy megéri-e -
alfa20
senior tag
válasz
hektorka69 #27363 üzenetére
Szia!
nekem gyanús, hogy az forrasztott CPU-s, így nem fog menni a csere.
de lehet tévedek, mindenesetre érdemes lenne előbb ezt ellenőrizni. -
alfa20
senior tag
Sziasztok!
Gondban vagyok, rosszalkodott a GPU (GF555M) driver a WIN 10-en ezért leszedtem DDU-val, nem ez az első eset, hogy ezt használom. Eddig megszoktam, hogy újra indítás után az Eszközkezelőben ott van egy ismeretlen eszköz amit át állítók MS szabványos videó adapterre és mehet vissza az Nvidia driver, most viszont nincs ott. Így leszedtem a intel (HD3000) driverét újra indítottam fel tettem az intel drivert, de továbbra sem tudom a GF-et fel tenni.
Több intel és NV drivert is próbáltam, de nem akar működni.
Valakinek lenne ötlete mivel próbálkozzak? -
alfa20
senior tag
-
alfa20
senior tag
válasz
cintula187 #25889 üzenetére
Nem lehet, hogy a Win7 nem támogatott op. a notin?
Mi a pontos típusa? -
alfa20
senior tag
válasz
zulu_mester #24310 üzenetére
Akkor sajnos szerviz.
-
alfa20
senior tag
válasz
zulu_mester #24307 üzenetére
kivett aksival sem kapcsol be?
-
alfa20
senior tag
válasz
diobioesz1 #24205 üzenetére
nekem (N55SF) a BIOS-ban nem szokott megjelenni az USB, de ha ESC-el előhívóm a BOOT menüt, akkor ott mindig megjelenik általában kétszer egy EFI és egy normál, ha UEFI-ben akarom telepíteni, akkor az előbbit, ha nem akkor utóbbit választom. nekem mondjuk UEFI-ben nem volt hang W10-en.
de UEFI-hez át is kell konvertálnod GPD-re a meghajtód.
-
alfa20
senior tag
válasz
Takika14 #23750 üzenetére
ha a gyári chipset driver nem segít, akkor az intel oldaláról próbáld meg leszedni a legfrissebbet.
vagy inkább tegyél rá egy 8-ast vagy 10-et arra a gépre az való. -
alfa20
senior tag
válasz
szita.erno #23714 üzenetére
Próbáld meg az alábbiakat:
indítsd újra egy telepítőlemezzel a rendszert ott válaszd a javítást, majd a parancssort.
első körben egy CHKDSK /F /R /B, majd egy SFC /SCANNOW.egy próbát megér.
vagy igen csökkentet módban, uninstallálni az avatott, vagy helyreállítás.
-
alfa20
senior tag
válasz
szabonagyur #23703 üzenetére
A BIOS-t hiába frissítené, nem segítene.
-
alfa20
senior tag
válasz
zsolti_20 #23692 üzenetére
Szerintem ennek az az oka, hogy a P8600 az Penryn típusú, míg a T2370 meg Merom.
Ez kb. olyan mint ha az Ivy Bridge-be egy Sandy Bridge-t akarnál be tenni, hiába az azonos foglalat, más gyártás technológia. nem fog vele menni.
A max. amit bele tudsz tenni a T7800, mint írtam én T7500-ig teszteltem az X51RL-ünket ment gond nélkül, de a VGA miatt nem láttam értelmét cserélni a T5550-est. Ugyan akkor, ha most cserélnék az M540-ről akkor T7500-est vennék, feljebb felesleges menni a melegedés miatt. -
alfa20
senior tag
válasz
nonsen5e #23681 üzenetére
valószínűleg azért csak 5 percig működik, mert ennyi ideig tart míg a W10 lefrissíti a sajátjára ami újabb, ezt az eszközkezelőben le tudod ellenőrizni.
Én a hang kártyával szívtam, míg ki nem kapcsoltam a hardver driver frissítést az megoldotta a problémám.két lehetőséget tudok ajánlani próbára W10 pro esetében:
1.) Eszközkezelőben, nézd meg lehet e váltani a driver közt, így ha még fent van a gyári (ASUS), akkor azt kell kiválasztani.
2.) le kell tiltani a driverek frissítését, majd el kell távolítani a drivereket és újra telepíteni, ehhez sajnos nem elég csak a Windows-ban beállítani, kell még egy MS által erre a célra kiadott eszköz. -
alfa20
senior tag
válasz
zsolti_20 #23672 üzenetére
Amit én X51RL-ben próbáltam: T5550 (ez van benne most is), T5800, T7300, és T7500.
Csak azért maradtam a T5550-nél mert annak a notinak már nem a CPU a gyenge pontja, sajna a VGA Vistán kívül semmit nem támogat, amire használják arra meg bőven sok is ennek a teljesítménye is
Szerintem felesleges bele erősebb, csak a hűtése lenne hangosabb sokkal. -
alfa20
senior tag
Windows 10-hez ki milyen HD audio drivert használ?
Nálam egyszerűen nem akar működni, most tiszta telepítéssel újra raktam a 10-est, de nem tudom milyen drivert tegyek fel (N55SF) -
alfa20
senior tag
válasz
szabonagyur #23509 üzenetére
a villogások miatt biztos csak a felét láttam
bocsi és köszi! -
alfa20
senior tag
válasz
szabonagyur #23507 üzenetére
nem hiszem, hogy hardver probléma, mert más op. al nem csinálja csak a Win-el.
most fel tettem Asus oldali drivert, úgy néz ki az jó. Kopp-Kopp... -
alfa20
senior tag
Van még valakinek driver problémája intel-el (W8-on és W10-en is)
le áll a driver időnként, majd szürke, lesz a teljes kijelző, aztán fekete, majd vissza jön, alul a sarokban kiírja, hogy a W8 driver leállt majd sikeresen újra indult, ezt még egyszer eljátssza kis idő múlva, majd harmadszor már nem áll helyre. ilyen kor csak az segít, ha HDMI-n ki teszem a képet a TV-re várok kicsit és kihúzom a HDMI-t. ezután minden okkés, a következő újra indításig.N55SF
CPU: i7-2630QM
VGA: HD3000 + GF555M
legfrissebb Intel driver. -
alfa20
senior tag
-
alfa20
senior tag
válasz
szundybence #23388 üzenetére
Vagy akár hivatalos MS oldalról is letöltheted.
-
alfa20
senior tag
Szia,
"Mi az amit figyelembe kell vennem?"
Ez nagyban függ, hogy mire akarod használni.Ebben az ár kategóriában esetleg talán, hogy a RAM bővíthető legyen később.
Ha a játék nem szempont, akkor az alábbi ajánlanám, ha minden képen ASUS, igaz kicsit több, de nem FreeDOS.Ha meg a játék is kell, akkor meg talán EZ bár itt meg az op.-ról kell lemondani.
...szerintem
-
alfa20
senior tag
válasz
TomMusic #23343 üzenetére
W7 már nem igazán támogatott az újabb gépeken, persze fel lehet erőltetni, de lehetnek dolgok amik nem fognak működni, pusztán azért mert nincs hozzá megfelelő driver.
Szerintem minden képen nézzetek utána, hogy azon programok amikre szűksége van, hogy van-e probléma W8-on. -
alfa20
senior tag
válasz
TomMusic #23341 üzenetére
Érdemes utána olvasni, de szerintem komolyabb programokkal nem lehet gond, legalább is amihez folyamatos frissítések vannak, én mondjuk még nem találkoztam olyan programmal ami ne ment volna, biztos csak nekem nincs szükségem olyanra
. de ha még sem menne valami, akkor csak le kell frissíteni W10-re és probléma megoldva, valahol azt olvastam, hogy jobb lesz a régebbi programok kompatibilitása.
De érdemes, akkor minden képen előbb utána olvasni, a programoknak.
amúgy lehet tudni, mire lenne szükség? -
alfa20
senior tag
válasz
TomMusic #23329 üzenetére
Ezeknek az i7 U-s CPU-knak mi értelme? 2 mag 4 szál, számalom... aki i7-et vesz annak nem hiszem, hogy a 12 óra üzem idő a lényeg. egy 3. generációs i5 (M vagy H) is komolyabb teljesítményre képes. a 2. gen i7, meg egyenesen alázza.
szerintem inkább nézzetek egy i5 xxxM, vagy H-s CPU-sat annak van teljesítménye, az U i7 csak parasztvakítás.
-
alfa20
senior tag
válasz
szita.erno #23315 üzenetére
Pontossan mit védett le a windows-t, vagy a biost?
-
alfa20
senior tag
válasz
szabonagyur #23003 üzenetére
ezért is így kezdtem: "A legrosszabb esetben, ha nem hajlandó..."
a legjobb megoldás persze az lenne, ha a gépet vissza venné.
-
alfa20
senior tag
válasz
szabonagyur #23000 üzenetére
azért a HDD hibát lehet szűrni, több módon is...
pl: vannak Live rendszerek amik a memóriába töltődnek és onnan futnak kikerülve a merevlemezt (vagy akár USB-re is lehet op.rendszert tenni, nemrég készítettem egyet W10-el, csak lassú mert 2.0-s pendrive-om volt csak), szóval azért van mód hiba keresésre, alaplap, kijelző és beviteli eszköz kell, no meg rengeteg türelem. -
alfa20
senior tag
válasz
aram01 #22997 üzenetére
A gép most nálad van vagy el vitte az eladó?
A legrosszabb esetben, ha nem hajlandó visszavenni és a szervizzel sem boldogulsz, akkor én elgondolkodnék azon, hogy a recovery partíciót leklónoznám, és egy SSD-t vagy egy HDD-t vennék bele, arra tenném fel a recoveryt, abból meg feltenni a wint. Bár kétségeim vannak az op. legális mivoltja felelő is, de ha az alján megvan a martica, akkor nem lehet baj ("elvileg"). bár a garancia hiány, akkor is ott lebeg az ember feje felett...
A legjobb meg az lenne ha az ilyent kitiltanák a hardver apróról őrökre.remélem azért megoldódik, és szerencsés vége lesz a történetnek.
-
alfa20
senior tag
válasz
Kisfirga23 #22968 üzenetére
szerintem sima Core W8-at tettek rá,
amit te próbáltál az valami buhera win, vagy MS oldalról származó?amúgy miért kellett letőrölni? W8.1-ben nagyon jó a gyári feljavító/újra telepítő.
-
alfa20
senior tag
válasz
bolcsodal #22810 üzenetére
Magyarországon internetes vásárlás esetén bármilyen indok nélkül 8 napon belül a vevő elállhat a vásárlástól.
Maximum a szállítási költséget kell állnia.
Így az MM-nek kötelezettsége vissza venni.A probléma nem az ASUS-t illeti, hiszen ebben a verzióba nem szereltek BT-t gyárilag, más oldalakon pl. ipon oda is írta, hogy nincs benne.
Ez inkább az MM elírása, semmi köze az ASUS-hoz. -
alfa20
senior tag
válasz
fister #22320 üzenetére
Szia,
1. mindenképen a HDD helyére tedd az SSD-t, mert az biztos SATA3-as, viszont az ODD általában csak SATA vagy SATA2, így nem hozná az SSD a megfelelő sebességet. Én itt hardver aprón vettem a Caddy-t és az ODD-hez is vettem egy házat, így most van egy külső DVD írom (kb 9e volt a kettő) egyedül arra kell figyelni, hogy melyik verzió kell a 12,7-es vagy a kisebbik 9,5-es.
2. Egyéni véleményem szerint Kingstone, de lényegében mindegy, de van erre is egy topik, én 120GB-t vettem, minden progi SSD-n van így is maradt szabad 26 GB, de most inkább 250-est vennék.
3. sajnos igen le kell venni a billentyűzetet, de ITT egy videóban szépen meg mutatnak mindent.
Telepítés előtt az alábbi írást ajánlom figyelmedbe.sok sikert!
-
alfa20
senior tag
válasz
BiOszi #22329 üzenetére
Szia,
Én első körben kipróbálnám EZT a progit, ha ezzel sem tudod működésre bírni, akkor én elővennék egy GParted LiveCD-t és azzal legyalulnám az a partíciót, majd win alatt EaseUS-al vagy átméretezném az "E"-t és átnevezném "D"-nek, vagy csak szimplán megformáznám "D"-nek, az igény függvényében.
-
alfa20
senior tag
válasz
nemzavarsz #20652 üzenetére
köszi,
-
alfa20
senior tag
Azt tudja valaki, hogy a X551MA-be cserélhető a CPU vagy forrasztott?
konkrétan: Asus X551MA-SX018H típusban.
Most Celeron N2815-el vennék meg, de később (idővel) lehet tennének bele egy Pentium N3520-t, ha cserélhető -
alfa20
senior tag
válasz
Lalikiraly #20403 üzenetére
nekem az eredeti w8 lett frissítve w8u1-re és gépházból ment a javítás.
-
alfa20
senior tag
válasz
Lalikiraly #20401 üzenetére
Szia,
Én a gépházból állítottam vissza, viszont addig amíg nem volt a "C" meghajtón legalább annyi hely szabadon mint ami foglalt, + 5-8 Gb addig nem volt hajlandó neki állni.
Azt nézd meg mennyi szabad hely van a rendszer meghajtón. -
alfa20
senior tag
válasz
hazger #19804 üzenetére
szia,
uninstaláld az Nvidiat, (pl: iobit uninstaller: mély törlés) indítsd újra a gépet, futtass egy reg tisztítót (pl: CCleaner). Szedd le Asus oldalról VGA drivert és telepítsd fel.
-
alfa20
senior tag
válasz
mediumgecso #19638 üzenetére
Szerintem ez nem ide való téma
-
alfa20
senior tag
válasz
cirano1 #19616 üzenetére
Esetleg, ha TheProb javaslaatával nem boldogulnál, akkor:
Futattás -> msconfig -> BOOT.INI fül -> itt az időkorlátot állítsd a legkissebbre (3) és a 7-est állítsd be alapértelmetre.Ha jól értettem, akkor a 8-as recovery particíót nem törölted le azért van ez a kavarás.
Ha van kedved törölt az összes partíciót és tedd újra a W7-et, ha még nem laktad be nagyon -
alfa20
senior tag
válasz
diobioesz1 #19399 üzenetére
gratula
kösz a képet,
esetleg annak az ismeretlennek nézd meg a hardverazonosítóját és úgy keress hozzá drivet, akkor az sem lesz ott hasztalan
lehet hülye kérdés és lehet inkább a Windows topikba való, de ha van pl egy W8 pro aktiváló kód, akkor az nem mindegy, hogy 32 vagy 64 bitre telepítem, a kód elvileg nem a verzióra vonatkozik (Core, pro, ent. MCP)?
-
alfa20
senior tag
válasz
diobioesz1 #19368 üzenetére
"A core engedné megvásárolni a microsoftól a 46 ezer forintos pro rendszert,de nem fog rátelepülni.Érted?"
már megbocsáss de ez baromság!
[moderálva]a W8 alapjában véve nem áll le csak hibernálja magát részben ez az oka a gyors indításának. ezt ki is lehet kapcsolni és akkor valójában leáll, valamint az UEFI-t is ki kell kapcsolni a BIOS-ban. Ezután már engedni fogja az új op rendszer telepítését, ha még mindig okoskodik le kell gyalulni GParted-el. utána már nem kérdez semmit.
#19331: az eszközkezelőről is készítenél képet? ott fel ismert mindent? funkció billentyűs is működnek P4G is megy vagy az nincs Celeronra?
u.i.: privátot csak indokolt esetben írj!
[ Módosította: Karma ]
-
alfa20
senior tag
válasz
diobioesz1 #19364 üzenetére
szerintem ezt csak teljes újra telepítéssel tudod megoldani, mivel a core telepítője nem tartalmazza a pro összes elemét. viszont én az eredeti w8 aktiváló kódját megpróbálnám azért kimenteni.
X550 driverek: ezt csak úgy fogod megoldani, ha pl. aida-val megnézed miből épült fel a géped és a gyártok oldaláról leszeded a megfelelő drivereket, de így sem fog teljes egészében minden működni.
A 32 bit összességében csak 3 gb-t ami azt jelenti, hogy ebben benne van a videó kártya drivere ebből kifolyólag ha pl. van 512 gb-s videó kártya a gépben, akkor az op.-nak már csak 2,4 marad. 32 bites rendszerben a 3 gb-nél több memóriát csak a linux tudja kezelni az is a PAE kernel.NTonee-t viszont meg kell, hogy védjem, mert ha visszanézed az elmúlt időszakot, akkor a feltett kérdések kb. 95%-ra ő adta meg a válaszokat, ahogy neked is, csak nem figyeltél.
-
alfa20
senior tag
válasz
xlinux #19333 üzenetére
Ha esetleg még is a GT555M halna be attól még nem kell alaplapot cserélni mivel az N55SF-ben cserélhető.
viszont azt érdemes lenne kideríteni, hogy melyik VGA-t használja mikor a hiba megjelenik, mert nekem pl. csak bizonyos programoknál használja az NVidiát alapba mindig az Intel megy. -
alfa20
senior tag
válasz
szaporv #19117 üzenetére
nem lehet, hogy rossz felé van a nyíl a procin?
itt van előttem egy T2310 és egy M540-es az előbit egy Acer-ből vettem ki az egy T7300-ast kapott, a Celeron az X51RL-ből való. ő egy T5550-es kapott, de mikor cseréltem a T7300-at az Acer-be kíváncsiságból leteszteltem az Asus-t és simán ment vele napokig.
amúgy mindegyik PPGA478 foglalat és még a gyártás technológia is egyezik így max. a BIOS lehetne akadály -
alfa20
senior tag
válasz
undercover #19106 üzenetére
Szerintem a V1.1.43, ez van a support oldalon, de este megnézem pontosan.
-
alfa20
senior tag
válasz
undercover #19101 üzenetére
Szia,
Szerintem érdemes fel tenni, nekem fent van és kicsit át is állítóttam, többnyire az 'Entertainment'-et használom, de itt levettem a max. procit 99%-ra, igy az i7 nem megy feljebb 2000MHz-nél. ha csak netezek akkor meg a 'Quiet Office'-t szoktam használni, igaz itt meg fel toltam a max-ot 100%-ra, de igy is csak 800MHz-en ketyeg. Előnye hogy nem melegszik annyira.
Ha meg kell a teljesítmény, akkor csak egy gombnyomás és már megy is a 'High Performance' 100%-on 2700MHz, ezt ritkán használom, csak vágáshoz meg konvertáláshoz. szerintem játékhoz is elég a 2000MHz.#19102: ahogy Caddigan is irta, bele tudod tenni a 800-as pricit is és még kezeli is, de mivel az alaplap csak 667MHz-ig támogat, így csak ennyivel fogja a procikat is kezelni.
szerintem a T7800-as lesz a vége amit még kezel, de ezt minden képpen probálnám vétel előtt.
(az ez tkövetőek, már mind 45nm-el gyártották ezeket nem fogja kezelni) -
alfa20
senior tag
szerintetek mi lehet a hiba?
ASUS X551MA-SX050D eredeti W8-al, W8.1u1-re frissítés után 7-8 eszköz drivere nincs telepítve a készüléken (Nincs WIFI, LAN, VGA stb.).
próbálták a gyári lemezről pótolni ezeket a hiányzó drivereket, de az nem indul el „Nem kompatibilis eszköz” hibaüzenet miatt! Csak kézi hozzáadással lehet megoldani a drivereket, amit nem minden felhasználó tud megcsinálni.
a videokártya driver még így sem telepíthető (1024*768 felbontás a max. amit be lehet állítani), konkrétan a „minimális hardver követelmény hiánya” üzenettel leáll a telepítő! (Asus honlapjáról letöltött driverrel is ugyanez a hiba)
-
alfa20
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11
- További aktív témák...
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged