- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
-
diobioesz1
tag
válasz
alfa20 #24206 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!
Elnézést hogy csúsztam a válasszal,de egy olyan operációs rendszert kerestem ami beindul a gépbe és egy másik gépen telepítettem,majd ráküldtem egy windows 7-et.
Hirtelen nem volt jobb ötletem,de hidd el ez a gép két komoly szervizet és engem sem engedett be,ezért fordultam hozzátok és szerencsém volt,mert másnak is van ilyen gépe-igaz az övé működik-,és hasznos válaszokat kaptam.Tisztelettel és üdvözlettel!
-
Takika14
aktív tag
válasz
alfa20 #23751 üzenetére
Köszöntem szépen, közben már sikerült beröffenteni bár érdekes módon az eszközkezelőben még mindig hibát ír, illetve USBhez illesztőprogram hiányát írja. Talán a 3.0 drivert hiányolja, amit nem tudok még feltenni mivel leállítja a telepítőt kompatibilitásra hivatkozva..
Tudom, hogy újabb rendszer dukál hozzá, de a 8.1 nekem nem jött be, 10 pedig még várok vele inkább.
-
NTonee
veterán
-
TomMusic
őstag
válasz
alfa20 #23335 üzenetére
Azért a quad core i7 mellett elbújhat az i5...
De párszáz MHz különbség amúgy is van.
Persze, lehet olyan i5, ami jobb mint egy i7, de akkor írd le a konkrét típusát, mert ez így csak szócséplés.
Szerk.: közben láttam hogy írtál. Visszavonom, amit írtam!
Azt hogyan tudom kideríteni, hogy a laptopban van hely HDD+SSD+ODD-nek egyszerre? -
szabonagyur
félisten
-
Gergosz2
veterán
válasz
alfa20 #23001 üzenetére
ja , pont azért vesz az ember újként hirdetett gépet, hogy utána otthon hibát keressen meg fusson a garancia után.
Másrészt a legdurvább az egészben, hogy 1 év gari helyett féléves lenyel gari van rá, ami ráadásul még nincs is ingyen(oda-vissza fuvar). Vagy csak nekem tűnik ez nagy bajnak?
Másrészt ahogy előttem is írták ki tudja milyen gebasz van még a géppel. Itt a pénzt kell visszakérni, nem mással szórakozni.
-
szabonagyur
félisten
válasz
alfa20 #22999 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy ki tudja a HDD hibás e vagy más... illetve hiába megjavul most SSD-vel a dolog, még mindig ott van, hogy ha baja van a gépnek 2 hét múlva kihez megy? Itt kellene az egész dolgot elfolytani, a kollégát meg kitiltani, hogy ne adhasson el több ilyen szemetet senkinek (árul nem keveset).
(#22998) Ferkósza: mennyi ideig tart billentyűzetet cserélni? Semeddig... Szerintem ezt is be kéne rakni ilyen minusz 1. pontba, hogy aki gépet vásárol az nézze meg, hogy kapható volt e a gép egyáltalán itthon, illetve nem elfelejteni, hogy nincs olyan sem, hogy nemzetközi garancia.
-
bolcsodal
addikt
válasz
alfa20 #22811 üzenetére
Persze, hogy nem az ASUS sara...csak azt nem értem hogy mi értelme van kispórolni egy néhány dolláros modult egy notebookból ami kb 500 dollár...manapság már teljesen alap, hogy van BT egy ilyen gépben..fel sem merült bennem hogy ellenőrizzem MM adatait...namind1. Vettem hozzá egy kb 20 dolláros ASUS BT adaptert...nincs időm és energiám szarozni a MM-el...főleg, hogy nem is válaszoltak az e-mailre...
-
-
válasz
alfa20 #20405 üzenetére
Nos megpróbáltam a gépházban való újrarakást, de annyit csinál hogy újraindul és az F9 es menüt behozza, ami természetesen nem tudja elvégezni a kért módosításokat. Egy fontos partíció hiányzik mondattal megáll. Az Asus szervízben ingyé helyreállítják nullára. Majd bedobom azt annyi. Amikor ott megcsinálták utána csináltatok vele rögtön helyreállító DVDt... Aztán problem letudva. Mást úgysem lehet.
-
-
NTonee
veterán
válasz
alfa20 #19885 üzenetére
olvasd el még1x.Működik zsoltee10-nek is, de csak a legújabb driverrel.
Elmagyarázom inkább bővebben.
Nálam fent volt a support oldalról letöltött driver, ami működött több, mint 2 évig, aztán megkergült. Csak az én esetem annyival rosszabb, hogy ha bedugtam a fülest, akkor össze-vissza kapcsolgatott a hangszóró és a füles között. Driver reinstall, win reinstall, minden volt, de mégsem ment, se a win saját driverével, se a support oldalon lévő driverrel. Jack cserélve lett, úgy sem lett jó. Végül át lett kötve a csatlakozó, hogy fixen a hangszóró szóljon, én meg amúgy is venni akartam már egy normális külső hangkártyát. Azóta SB X-Fi Sorround 5.1 Pro-t használok, ezért érthető módon nem is foglalkoztam a hangkártya problémával.Csak múltkor véletlenül belefutottam az új driverbe és több helyen írtak ilyen problémáról, ami ezzel megoldódott.
-
xlinux
tag
válasz
alfa20 #19349 üzenetére
Sziasztok!
Ezt még elfelejtettem hozzáírni tegnap, hogy a villanások között ezt az üzenetet írja ki.
Na most kipróbáltam egy külső monitorral a történetet (VGA kábellel), már úgy kapcsoltam be a gépet.
A következő jelenség következet be. Bár azt tudni kell, hogy a gép felbontása full hd 1920x1080 felbontású a monitor meg csak 1366x768 de semmi villogás nem történt. Aztán lehúztam a VGA kábelt, majd elkezdtem böngészőben keresgélni és rögtön elkezdte a villogást. Aztán hirtelen visszadugtam a VGA kábelt és leállt, a másik monitoron semmi villogás, persze közben a fenti üzenetet nyomta a villantások után.
Volt olyan helyzetbe is a kijelző, amivel csak akkor lehetett feltámasztania a képet, ha újraindítottam a gépet. Most viszont vissza ment a VGA kábel és egyből visszaugrott a kép az üzenettel.
Azóta rendben van minden és ha nem lesz másképp így is marad kikapcsolásig.Na mi a véleményetek.
-
-
Snell
csendes tag
válasz
alfa20 #18896 üzenetére
szia,
az a baj,hogy idáig el sem jutok! Mivel egyik drivert nem rakja fel,a másikat igen,de viszont,ha belépek oda,hogy EGÉR,akkor kidobja,hogy nem tud csatlakozni az illesztőprogramhoz és le kell törölnöm. Hivatalos oldalról van a driver. Neked kellett egér,hogy tudd telepíteni vagy ment a padod?
-
attyla85
csendes tag
válasz
alfa20 #18502 üzenetére
Hello!
Sikerült megoldani és gondoltam mivel több napon keresztül szívtam vele, megosztom hogyan sikerült a windows aero-t is támogató megfelelő vga drivert telepteni windows7-hez egy Asus X51LR típusú laptophoz. Sajnos nem mind1, hogy hogyan telepítjük az Asus honlapjáról letölthető vista drivert. Ha csak úgy elindítjuk, hogy menjen magától, ugye akkor a Catalyst-tól kezdve egyéb ilyen olyan összetevőt instalál magától de a telepítő végénél a naplófájlban valami hiba tűnik fel. (ha a telepítés folyamatáról, azzal kapcsolatban részletesen tovább olvasunk a naplófájlban) Vélhetően ezért nem működik később megfelelően az illesztőprogram, vagyis nincs windows aero. Ha viszont eszközkezelőben a videókártya drivert eltávolítom és a gépet újra indítom majd újraindítás után frissítem ugyaninnen az eszközkezelőből, (természetesen megadom az elérési utat, betallózom azt a mappát ahová letöltöttem a vista-s drivert) akkor nem települnek a sallangok, hanem véleményem szerint a win7 kiválasztja a megfelelő fájlokat amik kellenek és azokat beágyazza a rendszerbe. És hopp, megjön az aero támogatás.
Lehet segítettem valakinek.
-
-
honda130
tag
-
honda130
tag
válasz
alfa20 #18399 üzenetére
Hát nem tudom újrategyem-e mégegyszer? Tudom hogy az lenne a legtisztább, de kicsit még körüljárom, hogy van-e más megoldás? Olyan jól működik végre ez a rendszer. Végre fenn van vírusírtó, stb.
Csak a Windows mappa van duplán, de az egyik kisebb terjedelmű. Az első az 1,54Gb, a másik csak 390Mb.
Programfájlok mappa csak egy van.
Most épp az Office outlookkal szenvedek. Beállítottam elvileg mindent, és mégsem tudja küldeni a leveleket. És nem értem, hogy a Gmail oldalon keresztül nézve rettenetes sok levele van a nővéremnek, de az outlook nem szinkronizál. Miért nem jönnek vajon át a levelek? -
honda130
tag
válasz
alfa20 #18397 üzenetére
Látom nem küldte el ezelőtt a válaszom. Valami lett az itthoni internettel.
Tehát hogy pótoljam az előzőt:
Természetesen C és D meghajtóm van. Ha nagyon akarod, küldök képet a C meghajtóról, de pontosan miről is? A C meghajtót megnyitva a gyökérről?
Egyébként ahogy nézem, két Windows mappa van a c meghajtón. Nem lehet hogy simán le kellene radírozni a második Windows mappát?
Valószínűleg a legutolsó telepítést úgy csináltam, hogy telepítettem "változtatás nélkül" a rendszert és ez alatt a gép azt értette, hogy mellé másolta az új XP-t. Elfelejtettem hogy nem írja felül az egészet. -
honda130
tag
válasz
alfa20 #18394 üzenetére
Amit másodiknak kiír, az nem Win7, mert a mostani előtt már párszor próbáltam feltenni az XP-t. Felmásolta a fájlokat, kibontotta, és mikor telepítéskor újraindult, sosem ment tovább, mert valami fájlt hiányolt. Úgyhogy két XP-t lát a rendszer, de ha a másikra kattintok, és el akarom indítani, akkor nincs ott semmi. Nem akarom megtartani, mert ez induláskor vagy egy gombnyomást igényel, vagy pedig kivárom a plusz 30mp-et. Nem is 25, hanem 30. Újratenni nem szeretném huszadszor a rendszert, mert így is tele van már a púpom a sok telepítéssel.
Utána még lenne kérdésem, mert az Outlook expessben végre beállítottam a nővérem levelezését, de lekérdezve a leveleket, csak 65 db bejövőt hoz le neki. Nem értem, miért, hisz kb 1500 bejövője van és több száz elküldött levele?
Ez miért lehet? -
-
TheProb
veterán
válasz
alfa20 #16975 üzenetére
Hoppá kollega, látom neted is n55sf van
Nekem is ugyan ez a megoldás van a legeleje óta és ezt üzenem beholder00-nak is, főleg, hogy szerintem 2013-ban már a kutya se használ lemezeket. Ebay-ről 1500HUF-ért tudsz rendelni caddy-t és szállítás sincs.
u.i.: Neked nincs bajod ezzel a remek géppel? (n55sf)
-
hunt3rx3
csendes tag
válasz
alfa20 #16532 üzenetére
A gép nincs túlterhelve, halk. A processzor hőmérséklete rendben van szerintem:
Pár hónapja nagyon melegedett, felment a hőmérséklet nagy terhelésnél 95 fokra is. Azóta kitisztítottam a gépet, szájjal fújtam be a szellőző nyíláson és kijött a por. Lehet, hogy ezzel beljebb fújtam a port és az okoz most valami problémát? -
-
sanyi101
csendes tag
válasz
alfa20 #16086 üzenetére
Köszönöm a segítséget, beszerzem az alkatrészt és beépítem az ssd-t remélem eredményes lesz.
#16087 szintén köszönöm a segítséget. Számoltam vele, hogy nem lesz 100%-os a téma, de tönkre ment az optikai meghajtóm és már nem akarok a helyére másikat tenni, viszont a tárhelyre meg szükségem van. Nekem nem igazán jöttek be az optikai meghajtók viszonylag nem sokat használtam DVD/CD írásra, de ismerőseimhez képest sokallom. A laptoppom 3 éves és most ment tönkre a második íróm. -
papaya69
csendes tag
-
Malanrion
tag
válasz
alfa20 #15911 üzenetére
Igen, először 64ben nem ment, aztán újrarakott 32-n letiltottam a dllhostot, más nincs fent és végigcsináltam, aztán a letiltás után is előjött..-.- de a fú probléma, a kikapcsolás, aminek a mivoltját nem tudom, nem melegszik túl.. nincs kékhalál, csak annyi, mintha a gép akksi nélkül lenne tápon, és kihúznád a konnektorból, egyből kikapcsol, semmi előzménye nincs, valamikor google-zás közbe, youtube videó közbe, vagy csak simán word-nél, ami eléggé zavaró! ha nem tudom megoldani szoftveresen, akkor szervíz, mert ugye garis, de attól még bosszantó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Túra és kirándulás topic
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PlayStation 4
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Nyaralás topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged