Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Használom már lassan 1.5 éve az Arch Linux-ot, kisebb nagyobb problémákkal, amiket eddig megoldottam, vagy feledésbe merültek.
Tegnap voltam olyan ügyes, gondoltam downgrade-elek, mert miért ne, úgy sincs jobb dolgom... Viccet félretéve, olyan eszmefuttatás húzódik ennek hátterében, hogy majd boldogan tudom futtatni a VmWare Workstation-t linux alól. Viszont mivel szeretem up-to-date tartani a rendszerem, így a kernel már 4.13-nál járt, és a neten fellelhető tudásbázis ellenére sem sikerült működésre bírni.
Emlékeim szerint 4.9-es kernellel minden happy volt, arra akartam visszaállni. A visszaállítás nem igazán jött össze, hiába futtattam pacman -U /var/cache/pacman/pkg/linux-******** parancsot.
Most ott járok, hogy netctl-al nem tudok csatlakozni az otthoni wifihez, journalctrl -xe állandóan azt írja, hogy Wrong Key, illetve ERROR=-3. Sajnos ez nem igaz, a Key biztosan jó. Wpa_supplicant-ot hiába próbáltam, ugyanez. A wpa_supplicant.conf file-ban próbáltam "cleartext" és hash-elt jelszóval is, nem jártam sikerrel. Az Error=-3-ra azt találtam, hogy energiagazdálkodást le kell tiltani, de alapból ki volt kapcsolva.
Rádugtam a gépet tyúkbéllel a router-re, nyomtam egy update-et, utána a wifi is meggyógyult;egészen a következő reboot-ig, amikor is kezdődött előről a tortúra.
Mit lehet még tenni? Reinstall? Vagy ha VmWare Workstation és társait akarom használni, akkor másik disztrót keressek, esetleg Windows?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen monitort vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Synology NAS
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- LG LCD és LED TV-k
- Arch Linux
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510 Cougar 700W
- ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
BoB