Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_NCT
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
Ezt próbáltam, sajnos nem oldotta meg. Egy egyszerű scripttel kiolvastam pacman.log fájlból hogy milyen verzióról mire történt a frissítés, és a -U kapcsoló használatával a cache-ből visszaraktam a régi csomagokat, de halott volt a dolog (segfault ugyanúgy).
Mondjuk tegnap Manjaro-val is szívtam, USB-s TPLINK adaptert használok, amely mindenféle USB descriptoros hibákat dobott. Aztán átdugtam egy másik USB portba és tökéletesen működött a rendszer. Egy USB hardverhiba okozhat ekkora galibát? Konkrétan nem működött az egerem, billentyűzetem sem...
-
_NCT
addikt
Köszi szépen a választ! Tegnap felcsesztem magam és váltottam Manjaro-ra, mert szeretnék Arch vonalon maradni, de annyira nem fontos, hogy mindig megkapjam a legújabb frissítéseket. A stabilitás fontosabb, kernelből is lts kell vmware miatt. Mondjuk az az én balf@szságom hogy nem vollt beütemezve backup legalább a root-ról.
-
_NCT
addikt
válasz
attilav2
üzenetére
Én kb 3 éve használom nagy megelégedéssel. Eddig nekem sem volt gond, de ez most nagyon ráállított a szopórollerre. Eddig wiki meg gugli segített, de ez a hiba rejtély. Megnyugodtam hogy nem csak nálam van ilyen probléma. A lényeg: nem KDE a probléma, lxde és xfce4 alatt is ugyanez van. Ahogyan a kolléga is pl XFCE-t használ.
-
_NCT
addikt
válasz
eddie1978
üzenetére
Szia! Nekem ugyanez van KDE alatt, frissítés után meghalt a grafikus felület, segfault és társai. Néztem journalctl segítségével, de nem jutottam előbbre, valami ksmserver dobott egy stack trace-t. Újrahúztam Arch-ot, frissítettem és egy idő után szintén ez volt ( nem tudom hogy vmware workstation-nek lehet-e köze hozzá, de azelőtt működött. Ryzen cpu-m van rx580 radeonnal. nem tudom hogy ezek okozhatják-e a problémát. LTS kernelt használok.
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Használom már lassan 1.5 éve az Arch Linux-ot, kisebb nagyobb problémákkal, amiket eddig megoldottam, vagy feledésbe merültek.
Tegnap voltam olyan ügyes, gondoltam downgrade-elek, mert miért ne, úgy sincs jobb dolgom... Viccet félretéve, olyan eszmefuttatás húzódik ennek hátterében, hogy majd boldogan tudom futtatni a VmWare Workstation-t linux alól. Viszont mivel szeretem up-to-date tartani a rendszerem, így a kernel már 4.13-nál járt, és a neten fellelhető tudásbázis ellenére sem sikerült működésre bírni.
Emlékeim szerint 4.9-es kernellel minden happy volt, arra akartam visszaállni. A visszaállítás nem igazán jött össze, hiába futtattam pacman -U /var/cache/pacman/pkg/linux-******** parancsot.
Most ott járok, hogy netctl-al nem tudok csatlakozni az otthoni wifihez, journalctrl -xe állandóan azt írja, hogy Wrong Key, illetve ERROR=-3. Sajnos ez nem igaz, a Key biztosan jó. Wpa_supplicant-ot hiába próbáltam, ugyanez. A wpa_supplicant.conf file-ban próbáltam "cleartext" és hash-elt jelszóval is, nem jártam sikerrel. Az Error=-3-ra azt találtam, hogy energiagazdálkodást le kell tiltani, de alapból ki volt kapcsolva.
Rádugtam a gépet tyúkbéllel a router-re, nyomtam egy update-et, utána a wifi is meggyógyult;egészen a következő reboot-ig, amikor is kezdődött előről a tortúra.
Mit lehet még tenni? Reinstall? Vagy ha VmWare Workstation és társait akarom használni, akkor másik disztrót keressek, esetleg Windows?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- SörcsaPH!
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
BoB