Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-09-04 17:21:16

LOGOUT.hu

Élet az Egyesült Királyságban…

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38830) t72killer válasza Victory99 (#38829) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Mo.-ról most indulva UK-t felejsd el - hacsak nem valami komplett relocation package-et kínál+fizet a munkaadó (nem fog), éves 50k feletti fizuval (ezt sem fog). Kb a csóri mediterrán országokkal jobban jársz összességében, ami azért nagy szó... Korábbi hsz-ből látva IT vonalon utazol = BeNeLux, Skandinávia, de még egyik-másik svájci cég is tolerálhatja a helyi nyelv hiányát. UK-ben szemünk láttára omlik össze kb minden IS, ami Európai: egészségügy, szociális-jóléti rendszer, az átlagfizetések vásárlóértéke... Ok TE a családból egyes szám első személyben jól fogsz keresni. Asszonnyal mi van? Ha nem IT-s, orvos, jól bevágódott tanár, akkor minimálbér vár rá. Gyerekek később: ha nem a fenti trió, detto.

De még ezekre a privilegizált kasztokra is rájár a rúd: IT-sként nem fogsz ám csak úgy egy Skót felföldi vagy Wales-i tengerpart-közeli 200k£-os házikóban kényelmesen berendezkedni és onnan eldogolzgatni. A melóhely, ami "természetesen" hallani sem akar a home office-ról (itteni neve "remote working") igen valószínű olyan helyen lesz, ahol kb három-tízszeresek az ingatlanárak = végérvényben ugyanott tartasz majd, mint egy Stornoway-i bolti árufeltöltő aki műszak végén hazabicajozik a kertes házához.

Illetve még1, ha beüt a rettegett huxit, akkor mivan? Szerzünk (jó drága) brit állampolgárságot, amivel UGYANÚGY nem lehet a szomszédos gazdag+igencsak nagy piacon élni-dolgozni? Brit állampolgárság-szerző FB csoportban (mert ilyen is van ám, magyarul) fel-felmerül "miért": egyik válaszban olvasom, hogy könnyebben lehet Ausztráliába( :DDD ) települni. Azon kívül, hogy ez konkrétan nem igaz, mégis, melyik költöztetővel tervezte leruccantani a családi bútort az akcióhoz?

Én Dániára, Norvégiára és Finnországra kapcsolnék rá, ha most indulnék. Ha huxit alakul, akkor lehet ezek valamelyikébe "nyújtunk egy lábat".

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.