Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-09-04 17:21:16

LOGOUT.hu

Élet az Egyesült Királyságban…

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1751) Azazello- válasza NoLF (#1745) üzenetére


Azazello-
senior tag

sok sikert!

ezek szerint vagy nagy kocka vagy, vagy elszantan akarsz penztgyujteni :D
mi az, hogy havi 200 fontot koltesz es 400at felreraksz?

elmesz londonba az csak 30font, ott felszallsz a metrora, az meg 6, iszol egy kavet es eszel egy szendvicset es meg 10 ugrott :)

vagy tenyleg kuksizni akarsz egy even at a szobadban es netezni? olyan nagyon xarul hangzik ;)

[Szerkesztve]

Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

(#1752) PaladiN válasza Azazello- (#1751) üzenetére


PaladiN
aktív tag

Nem hiszem hogy attól, mert esetlegesen valakinek fontos a pénz, egyből kockává válna. HA a másik oldalát nézed a dolognak akkor világossá válik hogy miéet is írom ezt. Hiszen itthon ha az átlaghoz képest xarul keresel, akkor te sem mész sehova, mivel nincs pénzed. Ehhez képest ha kint az átlaghoz képest rosszul keresel akkor marad valamennyi, amiből tudsz költeni a ''luxusra'', vagy elrakhatod, hogy később vehessél valami nagyobbat. Természetesen lehet egy egészséges középutat is találni, mint ahogy én is megtaláltam, de a magam részéről felnézek azokra akik egy távolabbi cél érdekében képesek lemondani a számukra pillanatnyi többletet nyújtó élvezetekről. Amúgy számodra a pénz egyet jelent azzal hogy égeti a kezed amikor benne van? Mivel ezzel nem lehet mit kezdeni. Csak az időben bízhatsz, meg a családalapításban, mivel akkor legkésőbb úgyis meg kell(ene) tanulnod.

Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.

(#1753) NoLF válasza PaladiN (#1747) üzenetére


NoLF
addikt

szia! a topikot nemrég találtam, átolvasni nem olvastam át, a dolgok úgy alakultak itthon hogy jobban járok ha azonnal lépek, úgyhogy így is tettem.
Egy helyi, kecskeméti ügynökség révén találtam a melót, ahová a tesóm vezetett el, ha kell priviben megadom az elérhetőséget, normál bejegyzett cég, teljesen legál. Pénzbe nekem nem kerül a dolog, sikeres közvetítés esetén a kintiektől kapnak jutalékot, ehhez annyi kell hogy nekem minimum 3 hónapot el kell töltenem a munkahelyen ahova kiközvetítenek, ellenkező esetben 500 fontot kell fizetnem a munkaközvetítőnek.
Angolul elég jól beszélek, 2001 óta van Rigó utcai középfokú C-m, az utóbbi 2 évben a munkámhoz is használtam, meg szeretem is a nyelvet, nem hiszem hogy lesz probléma. Votl egy pár ajánlatom, mindegyikkel telefonos interjúm volt (15-20 percesek) és nem volt baj, ámbár az oxfordi angol nem az én világom, de majd az lesz :)
Átverésre nem készültem, pénzt viszek, ismerősök vannak kint a közelben, nagy baj nem lehet, remélem :D
pénzmennyiségen még nem gondolkodtam, szerintem egy 500 font elég kell hogy legyen.

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#1754) NoLF válasza Azazello- (#1751) üzenetére


NoLF
addikt

nos, előzetes terveimben az szerepel amit leírtam, de mivel konrétan még nem vagyok teljesen tisztában sem a konrét összeggel amit a kezemhez kapok, sem azzal hogy kint milyen árakkal fogok találkozni, így csak saccra mondtam ezt az összeget. az elején biztos nem fogok pont a világ legdrágább városába kiruccangatni, egyrészt mivel először egy kis biztonságos pénzmagot szeretnék összegyűjteni, másrészt meg egyelőre nem érzem úgy hogy akkora igényem lenne rá. kockának nem nevezném magam, itthon minden hétvégén mindkét nap elmegyek bulizni, hát ott majd visszábbveszek. egyrészt mert a munkaidő olyan hogy nem kellene ezt az egészet erőltetni, másrészt meg mert már benőhetne a fejem lágya, amennyit itthon elbuliztam abból már egy jobb tütürevalót összekaparhattam volna, úgyhogy megpróbálok odakint lenyugodni kicsit. nem lesz egyszerű és nem is lesz olyan kerek ahogy eltervezem, de mindenesetre megpróbálom magam meghúzni, ami nem jár együtt a kockasággal. elmegyek majd sportolni valamit (ahhoz hogy fussak az utcán, talán nem kell sokat költenem... :U ) meg esetleg könyvtár (ha jól sejtem, ingyenes) nomeg ahol csak lehet, csajozok majd :D

ennyi.

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#1755) PaladiN válasza NoLF (#1753) üzenetére


PaladiN
aktív tag

Nagyon jól csináltad! :)
A leírt előkészületek alapján megítélésem szerint be vagy biztosítva minden oldalról. Pláne ha még ismerősök is lesznek a közelben, bár szerintem nem lesz rá szükséged.
Most nem emléxem hogy írtad, de dombornyomott bankkártyát, rajta egy kis zsetonnal ne felejtsd itthon. Ill. ha nagy kolbász fan vagy, avagy valami egyéb spec magyar kaja nélkül nehezen vagy meg akkor abból vigyél rendesen, mivel kint nem fogsz találkozni a kedvenceiddel. Az apróbb dolgokra most nem térek ki, de ha visszaolvasol akkor alighanem sok hasznosat fogsz találni, ill. pár dolgot megtakaríthatsz vele.

Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.

(#1756) NoLF válasza PaladiN (#1755) üzenetére


NoLF
addikt

dombornyomott kártyám van, és 1 misi marad rajta, igaz nem az enyém, de ha kell akkor hozzányúlhatok. abszolúte nem vagyok magyar kaja függő, konkrétan nem eszem csak szárnyasokat meg zöldet :)
a héten lesz időm, úgyhogy átrágom a topicot, és köszi az eddigi tanácsokat is :)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#1757) mower


mower
tag

en januar 19-en erkezem londonba, igaz en a ''semmire'' megyek. szallas van, ismerosok is vannak kint, de munkakereses csak ott lesz. van mar nemi kulfoldimunka tapasztalatom, meg nem is vagyok az az elveszett fajta, igy bizom benne, hogy sikerrel fogom venni a kezdeti nehezsegeket, mert tisztaban vagyok vele, hogy lesznek, es azzal is tisztaban vagyok, hogy ott sem kolbaszbol van a kerites :)
szoval drukkoljatok nekem is, es sok sikert mindenkinek aki most keszul vagy mar kint van.

udv, mower

(#1758) Azazello- válasza NoLF (#1754) üzenetére


Azazello-
senior tag

en elso heten mar mentem is fel londonba mint a kisangyal. nem birtam magammal :D

nem tudom ki hogy van vele, de en nem tul regen vagyok itt, megis egy kicsit megfekudte a gyomromat a dolog, pedig a parommal egyutt jottem ki. baromi ocsmany egy nep ez az angol es gusztustalan az orszag. tudom tudom! nem lattam meg belole semmit. de amennyit lattam, az nagyon nem az amire szamitottam. a magyar atlaghoz kepest ugy erzem az igazi angol nagyon buta es nagyon koszos.
raadasu egy ''kisvaros''-ban elek ahol minden bezar 5 orakor, kozben eljott a teli idoszak es kurva koran sotetedik es raadasul ebben a varosban vagy esik az eso, vagy fuj a szel. ha szar napom van, akkor mindketto. szal mostansag egy kicsit magam alatt vagyok, de probalom kiheverni es probalok minel tobbet elmaszkalni itthonrol. igy konyebben viselem a dolgot.
ha internetsem lenne, akkor mar siman felvagtam volna azereimet :D

csajozni ebben az orszagban konyebb mint gondolnad :D
lemesz egy szorakozohelyre es rendesen kikezdenek veled a csajok. elso alkalommal nem hittem el, hogy lementem es rendesen neznek, kozelednek stb...
nem ugy mint otthon, ahol a szerko szamit es a verda :D (persze altalanositok itt is)

ha dohanyzol, cigit csomagolj dogivel mert marha draga. ha iszol, akkor piat is :D
a tobbi annyi mint otthon ;)

Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

(#1759) mynames válasza atirag (#1741) üzenetére


mynames
senior tag

/Hu de jó kis topicot leltem!/

Nekem erste forint számlám van otthon itt pedig lloyds tsb. az utalás 20 font alkalmanként, + az erste is megvág 2000 Huf-ra.
Viszont ha kézben hazaviszem a pénzt akkor, sima árfolyamot kapok, mint bárki , ha viszont utalok akkor kereskedelmi vételi árfolzamot számolnak ami jelen állás szerint kb10-11 Ft-tal több.
szal az utalást a biztonság miatt jobbnak tartom, nagyobb lénél megéri.

/mikor volt a pesti balhé akkor 411 volt a font egy-két napig, és akkor nem utaltam :W /

Viszont most írt a Paypal (ebay miatt regeltem) mailt, hogy küldjek haza pénzt velük mert az milyen jó nekem. De hát ebben az adathalász időkban, ez elég húzos....írtam nekik mailt, nem-e kamu a mail, de le se szartak... :(

(#1760) mynames válasza NoLF (#1745) üzenetére


mynames
senior tag

Jó tanács: ha meg van a szerződésed akkor minnél hamarabb kérd át magad a kissebik adókategóriába, ami az 503L W1/M1, mert elsőre az emergency taxot fogod kapni (BR W1/M1).
Az általad írt fizunál ez 15-20 font/hét, és inkább a te zsebedben legyen már most a cash, mert nem tudhatod, hogy egy év múlva kint leszel-e még. Ha pedig nem akkor igen macerás ay adó visszaigénylésed.

Rokon 2005.09-2006.04-ig visszakapott 1000 fontot, bár ő végig emegency taxba volt.

Ja most kapcsolok, h neked ez csak 4 hónapot jelnet. Hát akkor...Nem is tudom, érdemes-e, mert néha a tax office el tud szarakodni hónapokat is.

Sok sikert!

Még az ugrott, be h amikor bankkártyát kérsz akkor mindenképpen debit-et kérj, ezt mondd is nekik! Nehogy kiszurják a szemed egy semmire sem jó Cash-carddal!
Ismerős nem tudott jól angolul, csak bólogatott mikor volt az appointment, kapott is egy cash cardot. Utánna próbáltam neki kicseréltetni erre azt mondta az üi. h, még nem lehet, de minden hónapban éreklődejk. azóta eltelt 7 hónap...


[Szerkesztve]

(#1761) NoLF válasza mynames (#1760) üzenetére


NoLF
addikt

oksi, mindenképp kérek majd kártyát a számlámhoz, azt meg majd megérdeklődöm hogy melyik mire való, de a tanácsod alapján debit-et fogok kérni. :R

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#1762) PaladiN válasza NoLF (#1761) üzenetére


PaladiN
aktív tag

Ehhez csak annyit hogy amikor mi kint voltunk akkor nem lehetett egyszerűen debitet, ill. ami még jobb, creditet igényelni. Ha visszaolvasol akkor magad is láthatod hogy kamuztunk a banknak rendesen, és csak így sikerült. Viszont ha pl a munkahelyeddel próbálod meg elintéztetni, mert mondjuk a te próbálkozásodra csak basic-et akartak volna adni, akkor valószínűleg kaphatsz akár creditet is. Ez egyedül a munkahelyed segítőkézségén múlik. Ha jól emlékszem a bank of scotland-nál érdemes igényelni, mivel ott amúgyis könnyebb feltételekkel teheted meg.

Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.

(#1763) Azazello- válasza mynames (#1760) üzenetére


Azazello-
senior tag

en 2 honapja csinaltattam bankszamlat es 4 eve itt elo ismerosom intezett nekem egy service card-ot. ez az altalad cash cardnak hivott szar. azota is szopok vele, de hala az egnek az otthoni visa kartyammal tudok konnyeden vasarolni ha kell valami, 200ft korul meguszom a kezelesi koltseget es kozeparfolyamon valtjak a penzt. szal annyira nem gaz.
ez otp, nem tudom mas banknal hogy megy a dolog...

Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

(#1764) troland26


troland26
őstag

sziasztok

Olvasgattam az expressz.hu-n a külföldi állások rovatot és kíváncsi lennék szerintetek mennyire kamuk az ott található hirdetések ? pl: londoni raktárba dolgozókat keresünk és hasonlók... Nekem ez nagyon átlátszónak tűnik valakinek valami tapasztalat?

(#1765) mynames válasza PaladiN (#1762) üzenetére


mynames
senior tag

A bankokról szerintem:

Bank of Scotland - nekem még appointmentet sem adtak... :( , elhajtottak.
Royal Bank of Scotland - a munkáltatói levelembe 5-ször kötöttek bele...6-odjára nem mentem vissza...

/fenti két bank nem nagyon szereti a külföldieket, legalábbis itt a highland közepén nem. Akiket ismerek lengyelek, szlovákok, csehek, azoknak 95%-ban Lloyds Tsb. van/

Lloyds Tsb. - appointment hétfőn, számla megnyitása 10 perc alatt, szerdán kezemben a vatta új kártyám. :C

(#1766) mynames


mynames
senior tag

És most nézegetem ezt a work permit cuccot. Ez Skóciában is kötelező?

(#1767) PaladiN válasza mynames (#1766) üzenetére


PaladiN
aktív tag

Legjobb tudomásom szerint nem ''kötelező'', de annál melegebben ajánlott a work permit. A míg nem kapsz ellenőröket a nyakadba addig ugyebár semmi gond, azaz jobban jársz ha mindent a törvények szerint csinálsz, elvégre nem olyan nehéz az.
A bankokkal kapcsolatban annyit, hogy amikor mi elértük hogy a barclays bank debit card-ot adott nekünk az utcáról, akkor mindenki csak lesett hogy ilyet meg hogy lehet. Amúgy meg a hsbc-nél egy szutyok basic card-ot sikerült elérni, de azt is csak harmadik alkalomra, amivel csak a bank saját automatái működtek. Amúgy meg egész angliára jellemző a helyek mássága. Itt arra gondolok hogy van úgy hogy két ember, ugyanazon cég dolgozói, két homlokegyenesen ellentétes dolgot állítanak. De velem előfordult hogy egy embernél is sikerült elérni ezt! Pl a debit card-nál azt csináltuk hogy hétfőn bementünk hogy debit-et szeretnénk. A fiók kisfőnökéhez kerültünk. Ő elmondta hogy mi kell ahhoz hogy debitet kaphassunk (pl 1,5 év angliai előélet) Kb három nap múlva visszamentünk ugyanabba a fiókba. Szerencsétlenségünkre ugyanahhoz az ürgéhez kerültünk, de sebaj, gondoltuk, előadjuk amit két nappal azelőtt ő adott nekünk elő, elvégre mit veszíthetünk. Bejött. :DDD
Másik példa a jobcentre-ben amikor valamelyik idétlen engedély vagy mifenével kapcsolatban. Az ajtónállók mindig ugyanazon figurák voltak. Volt egy időszak amikor mindig rákérdeztünk hogy azt az engedélyt hogy lehet elintézni. Ha tízszer nem kérdeztük meg akkor egyszer sem. A válasz kilenc alkalommal mindig ugyanaz volt, semmi. Tizedik alkalommal érdekes módon előkerült egy papírlap, rajta minden, az elinduláshoz szükséges információval (természetesen utána még ezzel kapcsolatban futottunk jónéhány kört). Viszont akkoris érdekes hogy kilencszer semmi. :W
Angol gondolkodás. Sokszor találkoztam ilyesmivel, és nem sikerült semmilyen épeszű magyarázattal találkoznom. Mint ahogy azt sem értem hogy miért ígérgetnek fűre fára. Aki élt már kint az tudja hogy egy angolnak elhinni valamit, az nagy pofára eséssel járhat. :U

Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.

(#1768) mynames válasza PaladiN (#1767) üzenetére


mynames
senior tag

Ezt pont most néztem:

''''1. NIN (insurance number): 6 het max attol szamitva hog telefonalsz amennyiben van munkad. Ha meg nincs es szeretnel munkat es kerdezik akkor a neved kezdobetui (csak ketto, termeszetesen forditva) a szuletesi datumod (termeszetesen forditva, pl 180382=1982 03 18) es a nemed (m=ferfi or f=no) igy kijon egy iesmi: hg180382m''
''Az az igazsag hogy ezt a verziot altalaban csont nelkul elfogadjak.''''

Gyorsan meg is néztem az enyémet, de hát nekem nem így van. Szal ez a NIN számképzési szisztéma, nem minden esetben igaz.

Angolok, Skótok ezek szerint egyformán ígérgetnek.
Akartam egy másodállást, kb 10X hívtam őket,és mindig megígérték, hogy majd visszahívnak mert most /ide egy kifogás jön, ált. busy/...Soha nem hívtak vissza....De mindezt nagyon udvariasan teszik.

(#1769) PaladiN válasza mynames (#1768) üzenetére


PaladiN
aktív tag

Ez nem pontos...
Amit a neved kezdőbetüiből ill a születési dátumodból képzel az az ideiglenes nin. Amit meg kapsz a hivataltól egy teljesen másik.
Az ígéretekben nem csak a visszahívások jellemzőek. A fizuemeléstől kezdve, a jobb munkakörülményeken keresztül, egészen az előléptetésig. Az udvariasság meg természetes. Bármikor, még a legnagyobb gázban is képesek elvonatkoztatni. Először furcsának találtam, de könnyen meg lehet szokni. :R

Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.

(#1770) Azazello-


Azazello-
senior tag

ezek szerint a HSBC-nel ne is szamitsak a debot cardra belathato idon belul?

a Loyds-nal mit kernek a szamla nyitashoz? sajna nekem nincs meg mindig semmilyen nevre szolo papirom amivel tudnam igazolni, hogy hol lakom.
illetve az egyetlen ilyen a HSBC szerzodesem ;)

megoldhato a dolog lakcimigazolas nelkul is?

Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

(#1771) mynames válasza Azazello- (#1770) üzenetére


mynames
senior tag

A Lloyds munkáltatói levelet és útlevelet kért. A levélnek tartalmaznia kellett, hogy a munkahely adja az accomodationt, és azt is hogy kb. mennyit (óra/hét) és mennyiért dolgozom.
Nem tudom, hogy utánna néztek-e a levél eredetiségének... Persze eredeti volt (hoteles levélpapír, boríték + pecsét..)
Gondolom, ha nem a melóhely adja a szálást, akkor a council-tól kell vmi igazolás vagy paír, hogy te ott laksz. De ezt nem tudom pontosan.

Ha valaki bérel /lakást, szobát/ akkor, mit és hogyan kell a council felé leadni/jelenteni/akármit csinálni?

(#1772) Oreg_Nene


Oreg_Nene
tag

Szevasztok!

Szeretném bővíteni az angliában lévő de még munkakeresők táborát :) Turnpike környékén lakozom de 30-án el kell költöznöm innen, ha tudtok valami jó helyet ne tartsátok vissza. Kitartás mindenkinek én mint newbie tegnap el is tévedtem de nagyon, hiába megbabonánzak nagyon ezek az egyforma utcák :D

Jó szerencsét minden kintlévőnek

''A mohóság motivál. A mohóság tisztánlátáshoz vezet, összefoglalja az evolúciós lényeget. A mohóság minden formája életért, pénzért, szerelemért, tudásért fellendítette az emberiséget.”

(#1773) PaladiN válasza mynames (#1771) üzenetére


PaladiN
aktív tag

Kapaszkodj meg egy kicsit!
Mi a suliból vittük a papírt, mivel az hsbc elfogadta lakcímigazolásként. Most jön az érdekesség: visszük a papírt egyenesen a suliból. Az ügyintéző hölgy elolvasta, minden ok. Odajött egy vén boszorka (feltételezem hogy a rangidős ''mindenttudó''...) Mondta hogy ez így nem jó, mert a fejléc nyomtatva van! :Y Mondom neki hogy hívja fel a fejlécen található számot, vagy keressen rá és a név alapján hívja fel a sulit. Válaszában annyi volt hogyha nem nyomtatott a fejléc akkor nem fogadhatja el. Ok! Plussz egy út a suliba. Ott kiderült hogy azért kaptunk nyomtatott fejléces papírt, mert náluk nincs nyomott. Mehettünk a központba, legalább jó messze volt. A végén a papírral bementünk a bankba. Először a fiatal, majd odajött az öreg banya. Látta hogy a fejléces papír nyomdai úton került oda. Halkan hozzáteszem hogy a nyomtatott és a nyomott fejléc távolról sem hasonlított egymásra... Semmiféle ellenőrzés a dokumentum eredetiségét illetően, de még annyi sem hogy létezik-e ilyen suli. Elfogadva.
A council jelentkezni fog magától... küldik a papírt, akárcsak a tv-adó

Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.

(#1774) mynames válasza PaladiN (#1773) üzenetére


mynames
senior tag

Hát ez igencsak érdekes hogy sulis papírt elfogadtak...ööö...várjunk csak, most akkor neked a suli mi? Munkahely, vagy odajársz tanulni?

Egyébként nem tudod, hogy a Bank holiday-ek törvénybe vannak-e foglalva? Mert mér nagyon unom, hogy itt soha nem fizetik ki őket... :(( , annak a csajszinak aki meg heti 3-4X 2órát takarít a helyi co-op áruhézba annak mindig kifizetik, soha még csak szólnia sem kell.

Tv adó??? :U Ne már :( ezt hogy érted?

(#1775) mynames


mynames
senior tag

Gugli segített is:

''Q. Is everyone entitled to a holiday on the bank holiday dates?
A. No. Bank holidays, as with other pay and conditions of service issues, are a contractual matter between employer and employees. The law does not give statutory rights to time off on bank holidays or to extra pay. This has always been the case. Employees should check the position with their employer if they are in doubt.''

[link]

Ez csak Skóciára írja, de gondolom a UK teljes területén így van. De jó fejek :(((

(#1776) mynames


mynames
senior tag

PaladiN !

Jövőre autóval akrok visszajönni, és az egyik local man azt mondta, hogy akkor insurance-t kell rá vennem! Én meg mondtam neki hogy meg MOT-ot és road tax-ot is kell venni, nem? :D
De azért kissé idegesít a dolog, nem tudsz erről vmi megnyugtatót?

Én úgy gondolom, ha otthonról elhozom a nemzetközi igazolását a KGFB-nek akkor jó vagyok..

[Szerkesztve]

(#1777) PaladiN válasza mynames (#1776) üzenetére


PaladiN
aktív tag

Ha itthon veszed az autót akkor angliában semmi dolgod sincs a tudomásom szerint az országban eltöltött egy éven belül. Amennyiben ezt betartod, azaz mondjuk 11 hónaponta elhagyod angliát akkor semmilyen kötelezettség nem terhel, egyedül az autópályahasználatért kell fizetned. Magyarul a magyar szabályoknak kell hogy megfeleljél. Az a nemzetközi igazolás meg jól jöhet ha esetleg valami gáz van, azaz szerintem érdemes elhoznod. Ezt konkrétan onnan tudom, mivel egy nagyon jó haverom magyar autóval járkál angliában, egy másik meg magyar jogsival angol autóval.
Ha viszont ott veszed meg akkor viszont az angliai szabályoknak kell hogy megfeleljél, azaz fizetned kell mindent a külföldi jogsid után. Amennyiben megcsináltatod az angol jogsidat akkor a biztosítás összege kisebb lesz, de nem egetverő a különbség.

Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.

(#1778) PaladiN válasza mynames (#1774) üzenetére


PaladiN
aktív tag

Amikor bankkártyát akarsz nyitni Angliában akkor emlékeim szerint két dolgot kell igazolnod. Az egyik a személyed, azaz valamilyen id, a legjobb ha útlevél. A másik pedig a lakóhelyed megléte. Ezt lehet igazolni egy olyan levéllel amit valaki hivatalosan küld el neked a címedre, ill. ha szerencséd van akkor elfogadják a suli által kiállított igazolást, ami nem számít munkahelynek, mivel tanulni jársz oda, de gondolom ugyanígy előfordulhat hogy a munkahelyed által kiállított igazolás is elégséges legyen. Az angol ügyintézés sajátossága hogy van hogy csont nélkül megy valami, és van hogy egy másik embernél meg egyáltalán nem megy semmi. Erre választ senki sem tud adni. Én pl egyszer úgy felhúztam egy angolt ezzel az értetlenséggel, hogy miért nem lehet ellenőrizni hogy működik a rendszer, amikor a másik emeleten működött, hogy majdnem elkezdett ordibálni velem és feltételezem hogy szívesen kiosztott volna egy nyaklevest is, hogy minek értetlenkedek ott. Érti a fene. :F

Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.

(#1779) SzalaiG


SzalaiG
addikt

Kellemes karácsonyt minden távolba szakadt hazánk fiának! :)

(#1780) Oreg_Nene


Oreg_Nene
tag

Fiúk-lányok, ha tudtok dec 30-tól megüresedett szálláshelyet vagy megosztott szóbát légyszi privizzetek - köszönöm

''A mohóság motivál. A mohóság tisztánlátáshoz vezet, összefoglalja az evolúciós lényeget. A mohóság minden formája életért, pénzért, szerelemért, tudásért fellendítette az emberiséget.”

(#1781) SzalaiG


SzalaiG
addikt

Timus most megy Manchester-be. Van itt valaki aki ott él?

(#1782) SzalaiG


SzalaiG
addikt

Vagy legalább a közelben?

(#1783) mynames válasza Oreg_Nene (#1780) üzenetére


mynames
senior tag

Szia!

Sajna semmi jóval nem tudok szolgálni neked, bár én egyébként is a Highland közepén vagyok...


SzalaiG!

Fenti okból kifolyólag, passzolom a Manchestert...

Mindenkinek boldog újévet kívánok!
/holnaptól itt kezdődik a nagy hajtás, nem tudom lesz időm-energiám akkor megtenni/

(#1784) Azazello- válasza Oreg_Nene (#1780) üzenetére


Azazello-
senior tag

merrefele kellene? itt ahol mi lakunk a hazban meg van asszem ures szoba. mennyi idore, hany embernek kellene?

Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

(#1785) Azazello-


Azazello-
senior tag

valakinek sikerult valami ertelmes bulit talalnia szilveszter estere? en elkeveredtem egy kis pubba, de lehangolo volt, hogy azt sem tudtam mikor van ejfel. :)

lehewt, hogy egyedi eset, de erdekes volt, hogy ejfelkor frenetikus angol slagerek mentek. en meg vartam himnuszt meg hasonlokat ;)

Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

(#1786) NoLF


NoLF
addikt

holnapután indulandusz... kíváncsi vagyok milyen lesz :)

nomeg hogy mi a francért kellett az utolsó napokra így megfáznom...

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#1787) Azazello- válasza NoLF (#1786) üzenetére


Azazello-
senior tag

gl hf :)

Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

(#1788) tildy


tildy
nagyúr

Na lehet megyekén is nemsokára:) Angliai autóipari gyár, munkaidő heti 39 óra,4 munkanap,2 műszak; nappali: 7.00 – 17.15 , éjszakai : 19.00 – 5.15
fizetés:
első három hónap alatt £ 6,50/ óra/ bruttó
három hónap után: £ 7,50/ óra/ bruttó

Jujj nagyon nagyon szeretném ha összejöne. Igaz betanított muka, nade ki tudja, mit hoz a jövő:)

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1789) PaladiN válasza tildy (#1788) üzenetére


PaladiN
aktív tag

Tildy dumáltunk már arról hogy így érdemes kimenni, és azóta sem lett más a helyzet. Kint majd találsz másik melót! Méghozzá könnyedén! :D
Drukkolok hogy összejöjjön! Mikor derül ki? Hol találtad a lehetőséget? :F

Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.

(#1790) tildy válasza PaladiN (#1789) üzenetére


tildy
nagyúr

Annak idején itt a ph-n is hirdetett a cég , megnéztem az állásaikat, most mik vannak, és hát megtetszett:)
(Akkor fogoma falat kaparni, ha egy itthoni meló is összejön, ami viszont álnaim állása, bár most csak részmunkaidőben hirdették meg.)

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1791) PaladiN válasza tildy (#1790) üzenetére


PaladiN
aktív tag

A bőség zavarában már azt sem tudnád hogy hova legyél! :DDD
Inkább örülj ha mindkettő összejön, mivel akkor rajtad múlik hogy melyiket választod. Márpedig ami rajtad múlik arra hatással tudsz lenni.

[Szerkesztve]

Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.

(#1792) coleen


coleen
aktív tag

Sziasztok!

Éppen úgy alakult, hogy egyik rokonom, aki már pár hónapja kint van angliában, valami multi anyacégnél, meghívott, hogy menjek ki hozzá pár napra, nála aludnék.

Namármost ez eddig szép és jó, de kérdem az illetékeseket, hogy egy 3-5 napos kiruccanás, mibe kerülne nekem, átlag magyar embernek?
Repülőjegy, reptéri illeték (vagy ezeket egybe kell fizetni?), kaja stb kint.

Valamint érdemes-e egyáltalán kimenni alig egy hétre? Mert bevallom, se gyerek, se felnőtt fejjel nem voltam még kint nyugaton soha, így nekem ez tök új dolog, csak egy kicsit luxusnak érzem azt, hogy úgy menjek ki valahova, hogy ott ne dolgozzak...

(#1793) PaladiN válasza coleen (#1792) üzenetére


PaladiN
aktív tag

Pontosítsunk! Hova kell pontosan menned? Ugyanis nem mindegy hogy fapadossal meddig tudsz eljutni, ill nagyban befolyásolhatja az utazás költségeit. A kajára, 3-5 napra többet kell szánnod mintha itthon kajáznál, mivel nem a konyhában fogsz főzögetni. Vendéglőkben kb másfél- kétszeres árakkal fogsz találkozni. Az utazásra neten tudsz rákeresni valamelyik fapados oldalán, de ez attól is függ hogy hova akarsz menni, mivel nem egy helyre mennek a fapadosok angliába. A neten talált kalkulátorral pontosan megtudhatod hogy mennyibe fáj illetékkel meg mindennel együtt.
Az angliai ''luxus''-utaddal kapcsolatban ugye nem komoly a kérdés. A Te döntésed hogy elmész-e valahova mert érdekel, vagy sem. Számodra ismeretlen fogalom a ''nyaralás''? Ha munkáról van szó akkor az egy másik történet.
Konkrétan ha mondjuk két hónapra előre veszed meg a fapados repjegyet akkor kb 10-15e-ből kijössz oda-vissza. Erre még rájön a kinti kaja, amit ha kövéren számolsz sem lehet nagyon több 5 napra mint 30e. Efölött ha pl Londonba mész akkor lesz tömegközlekedés költséged (kb 500Ft egy jegy) Esetleg ha fizetős múzeumkba is be akarsz menni akkor még rájön valamennyi. Mindenestől számolva ha odafigyelsz és ész nélkül spórolsz (pl viszel magaddal hidegkaját, gyalog jársz mindenhova, csak ingyenes helyeket látogatsz) akkor kijöhetsz már úgy 20-30e-ből, viszont kérdés hogy hogy fogod magad érezni az ötödik nap végére. Kövérebben számolva, nagyon kényelmesre véve úgy 100e körül megáll a történet.
Magyar átlagot számolva a kettő között van az igazság, talán az alsó határhoz közelebb. De az is sokat számíthat hogy mennyire beszéled a nyelvet...

Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.

(#1794) coleen válasza PaladiN (#1793) üzenetére


coleen
aktív tag

Az út Londonba lenne, nézegettem a legtöbb fapados járatot, Luton és Gatwick reptér van a legtöbb helyen. Komolyan mondom, annyira ledöbbentenek ezek a 10-15 ezer Ft-os jegyárak, hogy ha elkezdek számolgatni, hogy kell ugyebár a repülő, hozzá üzemanyag, vagyis több tonna kerozin, pilóta és utaskísérők, akkor hogy élnek meg ezek a vállalatok?

Nyaralni nem nagyon szoktam, ''csak úgy'' talán még sose mentem sehova, kivéve amikor a család is ment még régen.

[Szerkesztve]

(#1795) tiv83us válasza coleen (#1794) üzenetére


tiv83us
veterán

Hat a munka kilove, mivel az elso fizetesedet minimum ket het utan kapnad meg, na meg nem nagyon latnak szivesen sehol olyan embereket, akik egy hetig szeretnenek dolgozni. :)
Londonra keszulj fel, az az ''alig egy het'' igen sokba fog fajni neked, meg akkor is, ha lesz hol aludnod. Ha csak a kozlekedest neked kell fizetni, vagy csak egy-ket vacsorara akarsz beulni...Hat szoval keszitsd fel a penztarcadat :) A repulojegyet leszamitva olyan 200 Font alatt el se nagyon indulj, de ez tenyleg a minimum. /Ami vegulis nem egy eget rengeto osszeg...:U/.

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#1796) NoLF


NoLF
addikt

jo napot! sikerult beszabadulnom egy konyvtarba, gondoltam irok is ide gyorsan nehany sort. olasz etteremben melozom, ma kezdtem, eleg kemeny igy elsore, nomeg ugye rutinom sincs meg tul sok ebben a meloban szoval tekernem kell, mar a delelotti muszak utan ugy faj a labam hogy alig birok menni :) lakotarsaim olaszok, egy kanyit nem beszelnek angolul, nagyon kiraly! :D
egyelore nincs meg work permitem meg NI numberem se, hetfon szabadnap es megyek is utana egybol hogy minel hamarabb meglegyen. fel6ra mennem is kell vissza melozni, nomeg a konyvtarban 1 orat netezhetek, ugyhogy legyetek jok, majd benezek meg valamikor, amig nem talalok egy rendes netelofizetest magamnak :)

seeya

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#1797) Azazello- válasza NoLF (#1796) üzenetére


Azazello-
senior tag

ni es work permit nem 1-2 nap lesz :)

es az idojaras? ott is zuhog ez a szemetlada? fuu de utalom mar az esot :D

Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

(#1798) Azazello- válasza coleen (#1794) üzenetére


Azazello-
senior tag

most van valami akcio, hogy ha lefoglalod a jegyed febriar-marcius kornyekere, akkor 1font a jegy ara, es csak az illeteket kell kifizetned. oda-vissza olyan 30fontbol meguszod ha jol szamolom.

Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

(#1799) mynames válasza Azazello- (#1785) üzenetére


mynames
senior tag

Én munka közben, már 11-kor kinyitottam egy pezsgőt :) , persze a Skótok csak lestek, de persze örültek is mert így kétszer szűrtek pezsgőt.

Angol slágerek? jó neked! Itt celidih night volt (remélem jól írtam), éjfélkor pdeig piperes faszi tolta, de frenetikus sikere volt. Nálam annyira azért nem :O

(#1800) mynames válasza NoLF (#1796) üzenetére


mynames
senior tag

Lehet, hogy volt már, de hol van a szállásod?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.