Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-09-04 17:21:16

LOGOUT.hu

Élet az Egyesült Királyságban…

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1801) mynames válasza tildy (#1788) üzenetére


mynames
senior tag

Szerintem a 6.5 font igen jó! Drukkolok, hogy összejöjjön!

Helyileg merre? Accomodationt adnak, szereznek, segítenek benne akárhogy is?
Mit kell konkrétan csinálni?

(#1802) PaladiN válasza coleen (#1794) üzenetére


PaladiN
aktív tag

És az még hagyján hogy a repülőút 10 körül is meglehet! A távolsági közelekedésben angliában elég gyakori jelenség, hogyha két-három hónapra előre megveszed a jegyet akkor iszonyat olcsón juthatsz hozzá. Pl van olyan buszjárat ahol 200 km-es utat az első utas 1 pound-ért vehet meg (400 Ft).
Ennek a titka egyébként az, hogy ezzel tudják a legjobban népszerűvé, ismertté tenni a járatokat. Ez viszonylag olcsó reklám, mivel gyorsan emelkedik a jegy ára. Próbálj meg jegyet venni egy fapadosra pár napra előre. Előfordulhat hogy egy nem fapados társaság gépe már olcsóbb lesz...
Üdvözöllek a felnőtt emberek között akiknek néha alkalmuk és pénzük adódik hogy elmenjenek pihenni valahová, ismerkedni az ottani környezettel. :D

Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.

(#1803) Bondi válasza atirag (#1741) üzenetére


Bondi
csendes tag

Olyan kérdésem lenne a tapasztalt emberkékhez,hogy ki hogy szokta hazavinni a pénzt.Mármint,hogy a legjobb az átváltás vagy utalás vagy akármi.Mert simán vihetném a fontot és váltathatnám be de ott csak a vételi ár van és az most elég alacsony.
Ha van valakinek tapasztalata attol szivesen várom a tanácsokat.
Köszönöm.


Én legutóbb kipróbáltam a Moneybookers-t, és jó. Mondjuk, ehhez az kell, hogy legyen normális angol bankszámlád (tehát ne a használhatatlan ''cash account'' meg hasonlók), illetve otthon is legyen bankszámlád. Plusz hozzá ''online banking'', mivel a neten indított átutalásokért nem számolnak fel a bankok költséget (míg ezzel szemben a bankfiókban tényleg elég keményen megkérik az árát).
Annyi az egész, hogy feltöltöttem a Moneybookers-számlámat az angol bankszámlámról, utána onnan ''leutaltam'' az OTP-s számlámra. A költség mindössze 1,20 font (tehát ha kiveszel pénzt a MB-számláról). És még a font-->forint átváltásuk is korrekt volt, mert ugyanannyira jött ki, mintha személyesen készpénzben váltottam volna át valamelyik otthoni pénzváltónál. (Meg hát így a tuskó ótépé sem vonhatott le semmi ''díjat'', mert már forintban kaptam oda a zsét.)

Előtte próbáltam a Western Uniont, avagy próbáltam volna, mert kb. még a Takla-Makán sivatagba is olcsóbban utalnak, mint egy európai országba, Mo-ra, úgyhogy inkább hazavittem készpénzben.

Készpénzes váltásokhoz egyébként a Raiffeisent ajánlom. NEM a bankfiókjait (mert ott egyből neked esnek azzal, hogy nyissá' devizaszámlát meg hasonlók), hanem a kihelyezett valutaátváltóit, akik csak pénzváltással foglalkoznak (nem tudom, országszerte is így van-e, de mifelénk a Tescókban ők üzérkednek).
Nagyobb összegeknél még az a két-három forint is sokat számít. Nem kevés ezernyi forintokat bukhat vagy nyerhet az ember.

(#1804) Bondi válasza tiv83us (#1750) üzenetére


Bondi
csendes tag

A borravalónál nem is az a legjobb poén, hogy ők nem adnak, hanem hogy értetlenül bambulnak, amikor veszel egy sört, és hat-hét pennynél meg sem várod, hogy visszaadják, hanem köszi, fordulsz el és mész az asztalhoz. Mert visszaadja a barom, ha csak egy penny, akkor is. :O

(#1805) Bondi válasza PaladiN (#1778) üzenetére


Bondi
csendes tag

Nekem is külön meg kellett járnom a Golgotát a bankszámlámmal. Egy farmra jöttem ki dolgozni, és ott csúnyán megnyilvánult ez a következetlenség: egyszerre igényelt vagy húsz-harminc ember számlát, akik nagyjából azonos időben érkeztek Angliába. Kb. hasraütésszerűen volt, aki normális betéti kártyát kapott, mások meg ezt a készpénzes számlának nevezett sz*rt, hozzávaló használhatatlan kártyával (csak a Lloyds saját automatái hajlandók felismerni!). Illetve több hónapos eltérések voltak, hogy ki mikor kapta kézhez a bankkártyáját (egyesek még csekkfüzetet is kaptak mellé), holott órára pontosan ugyanakkor igényeltük meg.

Egyébként a Barclays cash card-ja még f*szább. Az műxik minden automatában, csak amikor haverom nagyobb összeget akart kivenni (szabadságra ment volna, a kártyánál meg napi 200 font korlát), akkor elküldték, hogy azzal a kártyával meg számláról CSAKIS automatából lehet kivenni pénzt. Örült is neki nagyon.

A Lloydsnál nekem úgy lett normális számlám meg betéti kártyám (debit card), hogy miután Birminghambe jöttem, és már volt állandó munkám, szépen végigjártam a bankfiókjaikat (mert itt kb. minden sarkon van egy a belvárosban), és végül találtam egy normális banki dolgozót, akinél upgrade-elni tudtam a cash accountomat.

Hülyítettek amúgy ezzel a credit check-nek nevezett marhasággal is, ami ilyen kafkai jelenség, értve ez alatt azt, hogy ha elutasítják a kérelmedet, akkor jó eséllyel azzal indokolják meg, hogy nem felelsz meg a ''credit check'' feltételeinek -- csak épp teljes képtelenség megtudni bármit is arról, hogy akkor ugyan mik is volnának azok a feltételek, amelyeknek elvileg meg kéne felelned. :o)

A hitelkártyát én nem ajánlom senkinek, mert csak ráfizetés. Magasabb a kártya díja, meg ráadásul mindenhol még plusz költséget is felszámolnak azért, ha hitelkártyát használsz (főként netes vásárlásoknál, pl. repülőjegy). Nem is csoda, hogy boldog-boldogtalan reklámozza a hitelkártyáit. Ha tartósan mínuszba mész, vagy nagyobb nagyobb összeget hiteleznek, szívhatod a fogad a kamatok miatt.

(#1806) Azazello- válasza Bondi (#1805) üzenetére


Azazello-
senior tag

nemreg en is rafaztam a HSBC cash cardomal. limit 200font/nap es a szamladrol a fiokban sem tudsz felvenni tobbet aznap! a pofam leszakadt mikor meghallottam, hogy marpedig nem vehetem fel a penzemet. a pasi nagykepuen csak annyit mondott, hogy ezt irtam ala, ezt kell szeretni... :U

Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

(#1807) Drizzt


Drizzt
nagyúr

Bár nem cigizek, de most érdekelne: mennyibe kerül Skóciában egy doboz cigi? Olyan 5 font körül, nem? Egységes az ár?
Idegesít, hogy nem emlékszem.

I am having fun staying poor.

(#1808) mynames válasza Drizzt (#1807) üzenetére


mynames
senior tag

Hali!

Jól emlékszel, 5 Ł. De ez a legalja, pl. marlboro lájt 5.78Ł körül. De ezen ne idegeskedj. Majd csak akkor ha nálunk is annyi lesz, és dohányzol is majd. :D

mynames

(#1809) mynames válasza Azazello- (#1806) üzenetére


mynames
senior tag

De gondolom ez csak a cash card miatt van így, mert nekem is van napi 200Ł limitem automatánál, de ha bemegyek a bankba akkor ilyenről szó sincs.

Próbálta már kicserélni a kártyádat? (sorry ha volt már de most nem az én gépemnél vok, és nem fogok keresgélni)

mynames

(#1810) Azazello- válasza mynames (#1809) üzenetére


Azazello-
senior tag

nem a cash card, hanem maga a szamla a szar. basic account, ami kb annyit takar, hogy orzik apenzemet, es nem kell a zsebemben hordanom.

nem probaltam meg kicsereltetni, es nem is szarozok vele. csutortokre be vagyok jelentve a lloydshoz, megprobalom, hatha ki tudok kunyizni egy dombornyomott kartyat :)

Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

(#1811) PaladiN válasza Azazello- (#1810) üzenetére


PaladiN
aktív tag

Nem teljesen... Aki már járt angliában, avagy méginkább dolgozott ott az tudja hogy rendes, bejelentett meló esetén csak bankszámlára fizetnek. Ott kérni sem lehet hogy készpénzben fizessenek neked. A bankkártának csak annyi szerepe van hogy hozzáférhess ehhez a pénzhez. Erre viszont tök jó hogy létezik ilyen lehetőség.
Amit viszont tanácsolok, hogy mielőtt bemész egy másik bankba, még gyűjtsél egy kis pénzt, vagy kérj kölcsön valakitől. Szerintem úgy 1500-2000 pound körül már kérdés nélkül kapod azt a kártyát amit szeretnél, bár ez is ügyintézőtől függ :U (Nekünk ezt az összeget mondták a bankban, amikor azt kérdeztük hogy mennyit kellene felmutatnunk hogy ne kérdezzenek semmit)

Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.

(#1812) tildy válasza mynames (#1801) üzenetére


tildy
nagyúr

Két műszak, még nem tudom mit kell csinálni, BMW gyár (de talán miniket csinálnak ott?:f mintha kedvesem ezt mondta volna ). Ma megyek a céghez, aki közvetít.
Lakást ők szereznek, de fizetni kell érte, kb 55 font/hét.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1813) tildy


tildy
nagyúr

Na voltam interjún. Két kör van még hátra, egy 15 perces beszélgetés az angolokkal, meg egy ''csoportteszt''.
Január 30-31.
120 embert visznek ki.
Első 3 hét 6.5 Ł bruttó, utána 7.5Ł bruttó. Autógyárban lennék, Mini, azt hiszem Badburyben.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1814) Bondi válasza PaladiN (#1811) üzenetére


Bondi
csendes tag

Ezt én is csak megerősíteni tudom. Ha egy ezresnél nagyobb összeg van a számládon, és/vagy folyamatosan érkezik rá pénz, akkor nagy valószínűséggel könnyebben besoroltathatod magad egy normális kategóriába a ''basic account'' helyett.

A poén, hogy miután végre sikerült upgrade-elnem a számlát (és kaptam hozzá Visa Classic kártyát), a későbbiekben banki pénzfelvételnél megkérdezte az ügyintéző, hogy nem akarok-e hitelkártyát igényelni. (Vagy háromszor jártam így.)
Sőt, amin még jobban felbosszantottam magam, hogy most már félévente ún. ''review'' is van, ami azt takarja, hogy a menedzser az irodájában szépen végigkérdezgeti, hogy az adataim rendben vannak-e (hogyazistenbe' ne, ennyire hülye nem vagyok), meg angolosan ajánlgatja a ''gold account''-ra való upgrade-et meg a franc tudja milyen biztosításokat, én meg udvariasan mondogatom, hogy nem. Bosszantó, mert bezzeg míg cash accountom volt, addig nemhogy nem ajánlottak egy használhatót, hanem még be is intettek. A kérdéseimre mindenütt mást mondtak, hogy mivel és mennyi idő múlva igényelhetek. Noha Európából jöttem, nem a világ végéről, nem fogok lelépni a hitellel (csak a saját pénzemet szeretném felhasználni). Amikor már viszont látják, hogy folyamatosan érkezik pénz a számládra, még arra a kevésre is rátennék a kezüket...

(#1815) Azazello- válasza tildy (#1813) üzenetére


Azazello-
senior tag

darabokban csorhatnal nekem egy minit.
cabriot szeretnek.lehet? :)

Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

(#1816) Oreg_Nene


Oreg_Nene
tag

Szevasztok!

Hülye kérdést tennék fel de kicsit be is pánikoltam: ma reggel felkeltem és eléggé be volt
vérezve a jobb szemem, de ez nem is számít már 3-an kérezték a munkhalyen (west croydon) hogy bevert-e valaki egyet a pofámba? Én meg csak lestem hogy miről beszélnek, de belenézve a tükörbe, a két szemem mellett (orrom felé haladva, gyönyörű ''c'' alakban) a bőr majdhogynem elszürkült mintha valaki tényleg beleöklözött volna. Nos hiába mosom (lehet röhögni haha) nem változik semmit... Mi a fenét csináljak? Ilyenem még nem volt soha hirtelen megöregedtem volna (lol, 26 vagyok) vagy valami vitaminhiány lehet?

''A mohóság motivál. A mohóság tisztánlátáshoz vezet, összefoglalja az evolúciós lényeget. A mohóság minden formája életért, pénzért, szerelemért, tudásért fellendítette az emberiséget.”

(#1817) tildy


tildy
nagyúr

Na ide mmennék, ha megyek:
[kép]
Csak úgy néz ki összejött viszont itthon álmaim állása ( :C :O ), bár fizut még nem tudok:/

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1818) PaladiN válasza tildy (#1817) üzenetére


PaladiN
aktív tag

Jajjjjjdejóóóóó! Gratula! :DDD :R :C
Most előtted a lehetőség hogy mit szeretnél csinálni.
Egyébként ez a Banbury egész jó helyen van. Onnan át lehet ruccanni ide meg oda interjúzni, ha esetleg mégis angliát választanád.

Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.

(#1819) PaladiN válasza Bondi (#1814) üzenetére


PaladiN
aktív tag

Gyaníthatóan amiatt lehet az, hogyha pénzed van akkor szívesen fogadnak, mivel ugyebár az angol bankszámlák után nem fizetnek semmilyen kamatot (legalábbis nekünk volt kétféle kareszunk és nem volt költsége), cserébe viszont többnyire semmilyen költséget nem vernek az emberre. Magyarul ők a számlán lévő pénz kamataiból tartják el magukat. Ehhez viszont az kell hogy legyen a számlán pénz rendesen. Márpedig egy angolnak, vagy legalábbis egy minimálbéren vergődő fajtának aligha lesz ennyi pénze egyben, mivel a heti fizuja jellemzően három-négy napig tart mindössze. Ebből következően ha valakinek egyben van kb két havi fizuja az már nagy megtakarítómágus lehet a bankok szemében, amit bizony csippanthatnak. :D

Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.

(#1820) mynames válasza Oreg_Nene (#1816) üzenetére


mynames
senior tag

Szia!

Hát nem vok orvos, de a vitamiányt elképzelhetőnek tartom, ismerve a kinti a kajákat, és látva a boltban kapható gyümölcsöket. :O

Multi és C vitamin javalott!

Tildy!

Ezt neked is mondom! Nagy dózisú (500mg) C és vmilyen multivitamin legyen nálad ha kimész. Kint betegnek lenni egy fél ház ára...
Szeptember végén kerülgetett vmi, elment a hangom, láz stb. de hát dolgozni kell ugye, azért ment ki mindenki, pihenni és betegnek lenni pedig itthon kell. Szóval coldrex+C vit.+rubophen volt az orvosom.

Egy BMW jelet szerzel nekem? :D

(#1821) NoLF válasza mynames (#1800) üzenetére


NoLF
addikt

szallasom az etteremtol 1 percre, egy 3 szobas pecoban van, ahol 5en lakunk, es olyan uj a cucc hogy egyelore semmilyen butor nincs benne, ruhaim szerteszet a foldon meg a falon :/
elvileg a fonok nemsoka vesz bele butorokat. en egy olasz sraccal lakom egy szobaban, a masik szobaban 2 olasz, a harmadikban egyedul egy magyar srac, akikkel ketten vagyuink pincerek, az olaszok a konyhan dolgoznak.
meg mindig ott tartok hogy csak a faradalmakat pihenem ki abban a keves idoben amikor nem dolgozom, szoval meg mindig nem inteztem semmit WP es NI ugyben...
hetfon van szabadnapom egyebkent, szoval csak akkor tudok ezzel foglalkozni, de meg bankszamlat is kellene nyitnom, meg ilyenolyan ugyeket elintezni...
multkor talaltam wifi netet a pecoban, megorultem neki es azt hittem vmelyik kozeli cegtol tudom majd nyulni a netet, de sajnos azota sincs... vagy eszrevettek es letiltottak, vagy csak siman szerencsem volt aznap, no mindegy, igy majd szereznem kell valami broadbandet a pecoba, mert elegem van a lassu szar konyvtari netbol, nomeg ugye itt se msn se skzpe se semmi...

na megyek is, mindenkinek minden jot, majd jelentkezem meg :)

egyebkent a munkahelyem: www.piazzarestaurant.co.uk

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#1822) LvK


LvK
csendes tag

Helló!

Csak július-augusztusra mennyi esély van, hogy tudok munkát találni? Még az egyetem előtt szeretnék elmenni, csak jobban szeretném előre felmérni a terepet.

2005-ben már voltam egy hónapot, akkor egy autómosóban dolgoztam, de az elég feketemunka volt, meg nem is hozott annyi lóvét a konyhára, mert nem volt állandó meló, szal csak két háromszor hívtak egy héten. Csak azért érte meg, mert orvos bátyámnál tudtam lakni, és így nem ment el a pénz evésre meg lakásra. Ja meg nyelvtanulás, bár a merseyside-i akcentus az elég meredek az itthoni iskolákban beszélthez képest:) Nem messze Liverpooltól voltam, Arrowe Park nevű helység, Upton mellett. Csak azóta a bátyám meg hazajött, én meg akarok megint menni. Annyi lenne a kérdésem, hogy itthonról szervezhető-e valami, vagy a személyes jelenlét nyomatékosabbá teszi a dolgot? Mer tapasztalataim szerint igen, de attól már akkor is f@szom kivolt, hogy akárhova akartam menni melózni, mindenhol orrom alá dugtak egy application formot, aztán csináljak vele amit akarok, majd szólnak. Szal ennéál biztosabbra szeretnék menni. Vagy ez nem ilyen egyszerű?

A kis munkát kis ívben, a nagy munkát nagy ívben kerüld el!

(#1823) PaladiN válasza LvK (#1822) üzenetére


PaladiN
aktív tag

Esély az van, de nem sok. A nyáriszünet az ott is nyári szünet. Szeptemberben indul meg a munkaerőpiac. Az igazi az lenne ha találnál odakint valami ismerőst. Mennyire beszélsz angolul?

Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.

(#1824) BÁ Nutrition válasza mormota (#19) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

na ezt nagyon beneztem:D:D:D
sorry

[Szerkesztve]

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#1825) LvK válasza PaladiN (#1823) üzenetére


LvK
csendes tag

Hát sztem elég jól, van felsőfokú C nyelvvizsgám, bár az akkori tapasztalataim szerint az nem sokat jelent. De szal tudok angolul, az a lényeg.

A kis munkát kis ívben, a nagy munkát nagy ívben kerüld el!

(#1826) PaladiN válasza LvK (#1825) üzenetére


PaladiN
aktív tag

Akkor telefonon próbálhatsz magadnak melót intézni, de a gáz a referenciával lehet. A legjobb az lenne, ha találnál valamilyen ismerőst odakint, aki a saját melóhelyére tudna intézni egy ideiglenes állástneked. Kiegészítve azzal, hogy telefonon is meg tudnak interjuvolni.Ha így sem megy, akkor nekem nincs ötletem.
Ha kint élnék, még talán én is tudnék segíteni, de immár jó egy éve itthon gyűröm.
Ötlet! Iratkozz fel valamilyek levelzőlistára, vagy esetleg mindegyikre, és kérdezz körbe hogy tudna-e segíteni valaki.

Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.

(#1827) LvK válasza PaladiN (#1826) üzenetére


LvK
csendes tag

Köszi, majd valami ismerőst keresek.

Levlista alatt mire gondolsz?

A kis munkát kis ívben, a nagy munkát nagy ívben kerüld el!

(#1828) NoLF


NoLF
addikt

na kezd rendesen tele lenni a tököm ezzel a melóhellyel, 3 hónapig kihúzom aztán megyek innen tovább a rákba... most végeztem 20 perce, és 30 perc múlva kezdődik a második műszak... remek.

a pénz meg ahhoz képest amennyit ilyen helyen szoktak keresni, egy nagy büdős tetves véreres lófallosz. node legalább beletanulok a melóba, és ha továbbmegyek már isten leszek :D

eheh na bye

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#1829) troland26 válasza NoLF (#1828) üzenetére


troland26
őstag

ha nem vagyok indiszkrét mennyit kapsz azért a temérdek munkáért

(#1830) PaladiN válasza LvK (#1827) üzenetére


PaladiN
aktív tag

Rengeteg levlistát hoztak létre a kint élők saját maguk részére. Ezekre fel lehet iratkozni és feltehetően nem fognak csúnyán nézni azért ha megengedsz egy kérdést hogy ez és ez vagy és erre meg erre lenne szükséged. Pl munkahelykeresés, meg szálláskeresés. Én is csináltam egy levlistát annak idején: [link]
Meg mindenfelé találhatsz ilyen levlistákat, csak keresni kell. A Londoniak rengetegen vannak, biztos vagyok benne hogy rengeteg forumuk, meg mindenük van. Keress.

Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.

(#1831) PaladiN válasza NoLF (#1828) üzenetére


PaladiN
aktív tag

Biza! Tanulj bele és igyekezz mint állat. A végén meg erőszakold ki hogy adjanak egy tuti referencialevelet. Ez a része talán a legfontosabb. A pénzt meg gyüjtögesd, hogy legyen egy kis tartalékod, hogy ne kelljen azért gürizned hogy a napi kajád meglegyen. Kitartás! :C

Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.

(#1832) Azazello- válasza NoLF (#1828) üzenetére


Azazello-
senior tag

dupla muszaknak hivjak.

jah, hogy ezt nememlitette senki mi? nekem 2 ora szunetem van altalaban, de ha nagy a porges akkor kapok fel orat,hogy kajaljak valamit es pihenjek egyet. persze volt mar ra pelda, mikor 15 orat egyhuzamban nyomtam le.
nem tudom mennyire altalanos a dolog, de sajat tapasztalatombol kiindulva keszulj fel ra, hogy 3 honap alatt siman lefogy egy 5-8 kilot.
en kozel 10 kilot dobtam le magamrol, de nem banom mert majdnem mind felesleg volt :D

mod: azert a harmadik nap utan kiborulni eleg kemeny.en ebben a fazisban meg csak szoktam a kornyezetet :D

[Szerkesztve]

Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

(#1833) NoLF válasza Azazello- (#1832) üzenetére


NoLF
addikt

3. nap az legyen egyenlő 9. nappal ;) de sebaj, nincs probléma, egész egyszerűen nem ehhez voltam eddig szokva, idővel hosszászokom és semmi gond, csak itt már jópár part time kollega mondta hogy ennyi munkáért ez a pénz véreres lófallosz. 3 hónap és megyek tovább, no para :D bírom én, nincs gond... legalább megtudom mi a meló. az a gáz hogy a főnök hajcsár, ha nincs vendég akkor sikálni kell az egész helységet tetőtől talpig... de nem papanszkodom, örülök hogy többet keresek mint otthon.

elvileg 800 fontot kapok havonta, ebből 200at levonnak szállásra, a borravalót meg zsebbe kapom, kb napi 5-10 fontot (ma este épp 20 font volt, jeee! el is iszom az összeset, névnap powa :D )

ennyi.

ja, épp részeg vagyok, hisz névnap, nagy borravaló, nomeg hétfő SZABADNAP! :D

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#1834) Azazello- válasza NoLF (#1833) üzenetére


Azazello-
senior tag

akkor egesz jol kapsz borravalot. makod van. a dolgoz meg a penzedert sajna nalam is hasonlo. megszokott dolog, hogy egesz nap nem kell pisalnom mert annyit izzadok ki munka kozben. persze en konyhan dolgozom az mas :)

Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

(#1835) Azazello- válasza NoLF (#1833) üzenetére


Azazello-
senior tag

most nezem jo a noteszed :D
mikor vetted? tapasztalatok? nekem rakoncatlankodik valami, de nincs tesztprogim hozza. sztem vagy vga vagy ram szar lesz benne :U
amugy zsir kis gep

Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

(#1836) SzalaiG válasza NoLF (#1833) üzenetére


SzalaiG
addikt

Kitartás!

(#1837) Bondi válasza LvK (#1827) üzenetére


Bondi
csendes tag

Amit még szerintem meg lehet tenni: ha rajta vagy az iwiwen, akkor nézd végig a nagyobb angol városok fórumait, hátha csurran-cseppen valami.

Szerintem sincs sok értelme két-három hónapra kijönni, hacsak nem valami biztos állás, így kb. csak a feketemunkára lehet utazni. Tényleg mindenhol az van, hogy odanyomnak egy jelentkezési lapot, vagy csak elhajtanak a francba. Mondjuk, én el nem mennék valami indiai vagy paki sz.házihoz, kb. egyedül őket nem érdekli, hogy a ''lengyelnek'' nincsenek papírjai, és ekkor kp-ban is kapod a pénzt (ha és amikor kapod, lévén svarcban ki vagy szolgáltatva, aligha jelentheted fel őket). A lengyelek tényleg sokan feketéznek is, csak ennyire kiterjedt ismerősi köröm nincs, hogy így körbenézzek.
A nyár azért is gázos, mert akkor evidenter az itteni fősulikon is nyári szünet van, ergo elég itteni diák van, hogy betöltse a felszabaduló helyeket, amíg a szerződéses dolgozók nyaralnak. Nálunk (konyhán dolgozom) legalábbis ez a helyzet. De nem okoskodom tovább. :)

(#1838) LvK válasza Bondi (#1837) üzenetére


LvK
csendes tag

Na igen, én is valami ilyesmiken gondolkoztam, szal még nem tudom hogyan lesz. Lengyelekről én is hallottam, hogy sokan nyomják feketébe, meg amikor én voltam, Manchestert elég rendesen ellepték.

A kis munkát kis ívben, a nagy munkát nagy ívben kerüld el!

(#1839) Azazello- válasza LvK (#1838) üzenetére


Azazello-
senior tag

gumtree.com-on rendszeresen vannakallasok es valosak is,de ketlem, hogy barkit is erdekelne a jelentkezesed otthonrol. ez a variacio akkor lehet erdekes ha bevallalod, hogy kijossz es csak utana keresel melot.

Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

(#1840) LvK


LvK
csendes tag

Bevállalnám, csak az mégis nagy kockázat, mert könnyen meglehet, hogy nem találok akár hetekig munkát, aztán addig miből élek/lakok. De valóban, ez tűnik járható útnak.

A kis munkát kis ívben, a nagy munkát nagy ívben kerüld el!

(#1841) Azazello- válasza LvK (#1840) üzenetére


Azazello-
senior tag

sajna allitolag baszott sokan jonnek ide nyarra, szal felenk telthazas buli lesz. allitolag sem szallas sem munka...

probald meg, hogy otthon keresel ugynokseget de nem meseled el nekik, hogy rovidtavra keszulsz.

vagy... irany ciprus! ott imadjak az idenymunkasokat es jobban is lehet keresni mint itt.
van egy ceg, akik kozvetitenek ki es interjuztatnak folyamatosan otthon, de nem jut eszembe a nevuk. elsore eleg szarul hangzik a dumajuk, sokat rizsaznak es szepitik a dolgokat, de visszajelzesek alapjan valos a kozvetites. a dijuk nem magas, sacc 15k volt.
majd megkerdezem a baratnomet holnap aztan irom a nevet.

ui: remelem ertheto volt valamennyire :P



[Szerkesztve]

Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

(#1842) AMD Power


AMD Power
titán

Megint rám jött az érzés! Sőt mióta hazajöttem nincs olyan nap ,hogy ne gondoljak Angliára és a kint eltöltött napokra. Kinti ismerősök is kérdezik, nem jössz ki megint...? Istenem de mennék. De sajnos mióta hazajöttem az angolom még rosszabb lett. Az elmúlt 9-10 hónapban szinte semmit nem tanultam. :(((

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1843) PaladiN válasza AMD Power (#1842) üzenetére


PaladiN
aktív tag

Huzzál bele! Tanulj tino! ;]
Anyagilag hogy vagy?

Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.

(#1844) Oreg_Nene


Oreg_Nene
tag

Hello Emberek!

Vannak itt bátor emigránsok Dél-London környékéről? Croydon környékén tolom az ipart, csak kezdek kétségbeesni hogy nem látok a környéken fehér embert :) Semmi rasszizmus, aki járt a külvárosokban tudja miről beszélek

''A mohóság motivál. A mohóság tisztánlátáshoz vezet, összefoglalja az evolúciós lényeget. A mohóság minden formája életért, pénzért, szerelemért, tudásért fellendítette az emberiséget.”

(#1845) AMD Power válasza PaladiN (#1843) üzenetére


AMD Power
titán

Necces az ábra! Főleg mivel nyáron Tunéziába megyek nyaralni! :B

Egy biztos! Már csak úgy mennék ki megint ha lenne ''fix'' meló!

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1846) PaladiN válasza AMD Power (#1845) üzenetére


PaladiN
aktív tag

Más kárából nem tanultál.. A sajátodból már tanulsz. Ez is jobb mintha abból sem tanulnál. Gratula! :DDD
A nyelvtanulást próbáld meg úgy becsempészni a mindennapi életedbe hogy eleinte csak fél órát foglalkozzál vele, de annyit minden nap! Pl csak egy bekezdésnyi angol szöveget szótárazz ki, vagy pár szót próbálj megtanulni, de azt igyekezz hatékonyan. Ebben az lenne a nagy okosság hogy bármilyen elfoglalt is lehetsz mellette de mégis haladsz, még ha lassan is.

Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.

(#1847) AMD Power válasza PaladiN (#1846) üzenetére


AMD Power
titán

Nem volt hiba! Nem bántam meg! Megérte nekem így is! :R

Ehhez mit szólsz?

[link]

vagy

[link]

Bár a 20 hónap nagyon taszító a számomra! :(

[Szerkesztve]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1848) Azazello- válasza AMD Power (#1847) üzenetére


Azazello-
senior tag

helyileg merre vagy? BP? ha igen, akkor tudok ajanlani egy magantanart akinel tanultunk mielott kijottunk. szerintem eszmeletlenul jol tanit, es emberileg is fantasztikus. 50-es buddhista tanarno :)
angyali, imadnivalo es alap angoltol egeszen az uzleti-ig mindent vallal.

ha erdekel, akkor reszleteket megirom privatban

Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

(#1849) AMD Power válasza Azazello- (#1848) üzenetére


AMD Power
titán

Ok! Ez érdekelne engem! Thx! :R

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1850) LvK válasza Azazello- (#1841) üzenetére


LvK
csendes tag

Szóval Ciprus?

Jól hangzik, ha ott is jó az angolom (gondolom hogy ja), akkor oda is mennék szívesen, csak ne az legyen már hogy itthon verem a.... billentyűket nyáron, miközben mehetnék külföldre. Meg kereshetnék jól, csak egy kis utánajárás kell hozzá...

A kis munkát kis ívben, a nagy munkát nagy ívben kerüld el!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.