Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:10:55

LOGOUT.hu

Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34012) Keeperv85 válasza lovi27 (#34011) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Azt írtam, hogy amit leírt, a helytálló. Az, hogy önmagában ez így van, nem jelenti azt, hogy elégséges feltétele a jelenlegi helyzetnek. >> "Csodaszépen süt kint a nap!" >> "Így van." >> "Nyár van." >> "Hát.. nem!"

"Csak az zavar, hogy az egyik hangszóró nem működik a jack miatt. Azért is volna mindegy hogy valós mono vagy nem..., mert úgyis csak beszélgetős riportokat hallgatnék rajta."

Ez egy téves következtetés, amit te igyekszel megerősíteni, hibásan. A legtöbb média szolgáltató ugyanis minimum sztereósítja a hangot: a legtöbb mai tévé már képes ezt lejátszani, így a felvett műsorok is túlnyomó többségükben így kerülnek fel a Youtubera.

Próbáljuk meg követni, hogy a "megoldásoddal" hová jut a kérdező:

Egyik hangszóró jelenleg az aljzat hibája miatt nem megy, tehát nincs jobb vagy bal csatorna most pillanatnyilag. Nem tudjuk, hogy teljesen le van-e szakadva, feltételezzük csak, hogy többé nem is lesz. Most nincs, tehát van egy fél sztereó jelünk.

Fogunk egy mono dugót, ezt a sztereó felet bevisszük valami módon róla nem egy, hanem két hangszóróba... és akkor koppan az áll: mert nem fog szólni valami. Vagy beszédhang nem lesz egyik vagy mindkét félnél, vagy kimarad a zene stb.

Ugyanakkor ha ez az aljzat csak ritkán is, de érintkezik és mégis kiadja a másik oldal jelét... Akkor meg nem lesz izoláció, direktben megy vissza az egyik csatorna a másikba. Így NEM monosítunk tehát!

Biztonságos megoldás is lehet a tiédből, csak felesleges: sztereó jack-et hagyunk, de a nem működő oldalt a jack után bekötjük a működő oldalba, a jack nem működő fele lóg a levegőben, így a jack-en az életbe többé ki nem jön a nem működő oldal jele és a másik sem jut vissza rá, sehogy... Igen, csakhogy ezzel megint csupán jobb vagy bal oldalad lesz, csak nem egy, hanem két hangszóróra, de nem lesz mono, mert nincs mit keverni, nem adsz neki forrást... :F

Tehát ezt a hibát hardveresen nem tudod lekezelni. Lehetetlen

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.