- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes
addikt
Nem igazán ajánlott ennyiért. Viszonylag kis felbontású a kijelző, játékhoz gyenge a GPU. Valószínűbb, hogy nem lesz rá Android 6.
Neked mire kellene? 3D-s játékhoz (erős GPU) vagy filmet nézni (nagy felbontású kijelző)? Utazás közben (kisebb kijelző átmérő, erős akku) vagy inkább otthon használnád (nagyobb kijelző átmérő)? A 4G fontos vagy meg tudod osztani mobilról is BT-n, illetve WiFi-n is netezhetsz? Kínai webshop, esetleg magyar szürkeimport (nincs magyar gyári szervíztámogatás, csak bolti garancia, ami bizonytalan) is lehet? -
Dendytv
senior tag
Sajna ezzel egy a gond a SoC-ról nem sok mindent tudni de maga a TAB menő már csak a 2-GB RAM miatt is ! 8"-ban pont elég a GPU-ban a DirectX 11.2 OpenCL 1.2 OpenGL ES 3.0 és a 4G miatt is ott van a cucc nekem bejön ! +-ba ha segit én is egy 8"-at használok csak 1GB rammal s nekem eddig nagyon bejött 2GB rammal meg ohoho lenne (amire használom net,jegyzetelés,film nézés,facebook, massanger, youtoube, olvasás) s mondom hogy nekem tetszen az Asus nekem is ahogy néztem a következő választásom egy Asus lesz
Zenpad z580c szinte ugyan ez csak 2K ban
-
asdf_
veterán
A hetvegen kellett volna ramozdulni, szuperakciosan toltak a MM-ben es az ujak voltak az olcsobbak (123e volt a 9.7 es 102e a 8" es egy DVB-T stick is jart hozza). De meg most is olcsobb naluk a VE verzio a reginel. A Samu exynos helyett snapdragon van a VE-ben (allitolag picit gyorsabb, guglizd ki), es a gpu is mas (szinten ki kell nezni a teljesitmenyt, ha jatszanal is rajta). A regiekre is jon majd a Marshmallow, a VE verzio viszont mar a dobozbol kiveve azzal jon (es a VE-s verzion 64 bites android fut, aztan hogy ebbol mennyi parasztvakitas, es mennyi tenyleges haszon, azt majd az okosok megmondjak
)
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
(#67968) Mattb
minden hülye oldalon így írják, hogy RAM 2GB, ROM 16 GB.
rühellem ezt a rövidítést, mert nem jó.
a rom az az amit írsz Read Only Memory, ez egy chip, beleégetik a tartalmat, aztán sanyi.szóval amiről szó van, az a háttértár, flash (flash memória), EEPROM (amiben ugyan benne van ez a három betű is, de nem ugyanaz mint a ROM, ezért ahol így hivatkoznak rá azok hülyék)
szerintem.
-
cidalain
veterán
Az akkuidő relatív, erősen használatfüggő, én a kívánt kijelzőfelbontás, és megadott ár alapján írtam le két típust. (a személyes tapasztalatom, hogy otthoni használatnál azért el lehet ezekkel pötyögni egy teljes napot, persze nem 0-24-ben bekapcsolva és nyomkodva)
A logisztika más kérdés, meg kell nézni hol kapható éppen, EU raktár nyílván preferáltabb.
Ha nincs akkor emberünk eldönti hogy bekockáztatja e kínából.
Ha nem, akkor meg lejjebb adja az igényeket, vagy felemeli az árat.Minden triviális dolgot nem írhatunk bele az ajánlásba.
(#67860) ballington
mivel a tinydeal szerint tényleg van nekik német raktáron, az idő miatt én ezt választanám.
bár mostanában GB kínából is jött meg cuccom 2-3 hét alatt (több is), de az nem tablet volt, hanem apróság. -
tjb007
nagyúr
Semmit sem szállítanak Magyarországról (kivéve piacteres termékek, azoknál ugye nem az eMAG a forgalmazó), minden Romániából jön.
(#67541) cidalain
Romániai a telephely, a számlán a Romániában bejegyzett cég szerepel eladóként, az árú pedig Romániából jön. Ezzel a mesterhármassal jóindulattal sem lehet magyarnak nevezni.
-
cidalain
veterán
tudom értelek. de akkor ha magyar beszerzést akar valaki, akkor ezt már meg se említsük? vagy igen?
inkább magyar boltnak kellene hogy számítson, mint külföldi rendelésnek.az, hogy a garanciát hogy intézik másik kérdés. Asus cuccok is mennek csehországba, ha jól tudom (csak nem a vevő küldi direktbe, hanem a bolt, ahol vetted)
-
cidalain
veterán
Mi számít tipikusan magyar üzletnek? És miért kellene hogy tipikusan magyar legyen?
Tudod nagyon jól, hogy kétféle forrás lehet: magyar rendelés, külföldi rendelés.
A felhasználónak magyarnak számít, ha a weboldal magyarul van, és forintban fizet.(tipikusan magyar üzlet = magyar tulajdonos, magyar székhely, magyar bolt vagy bolthálózat, Magyarországon rendesen adózva, hivatalos forgalmazóként gyári garanciával árult készülékek? nagyítóval kell keresni az ilyet)
-
cidalain
veterán
Csak a cimeben. A leirasban mar nem emlitik sehol sem az androidot.
Persze ez csak az emlitett modellekre mondtam, mert az Onda, es Teclast markaknak megcsinaltak a dual OS-t cherry trail platformra is.(#67389) Jarod1
Ezt 99%-ban a kamera app beallitasaiban lehet allitani. Ott keresnem az adott tabon is elsokent. -
DVlad
őstag
-
cidalain
veterán
ezt mindig is utáltam, hogy a honlapon van kiírva. ha holnap megváltozik a honlapon, akkor mit csinálok? az lenne a legtutibb ha a nálam lévő gyári doksin 2 év lenne.
amikor megveszem (vagy akár most), akkor viszont lehet reklamálni hogy hahó a honlapon 2 év van a papíron meg egy. tessék küldeni nekem postán egy 2 éves garijegyet, köszi. -
-
csyo
senior tag
iOS, vagy android nekem mindegy, a lenyeg, hogy stabil legyen, ne akadozzon, fagyjon le, ne hagyjon cserben.
Nem szeretem a homokorat nezegetni amig percekig tolt egyszeru alkalmazasokat.. legyen gyors.Apple stabil, es gyors, az akku ideje is hosszabb, ezt hallottam.
Ha a Samsung 8.4, vagy a Lenovo S8 tablet versenykepes, (sot, jobbnak mondhato) akkor veszek inkabb azt.
iPhone telefonom van, laptopom nem apple, szoval mindegy melyik iranyban bovitem a kutyuimet
-
weareinluck
tag
No, erre 2 kérdés merült fel bennem: konkrétan mely típusokra gondoltál, vagy ajánlanád, illetve ellenpéldaként a navon platinum 10-esünket tudnám írni, a videó-bögészés-dokumentumszerkesztés használhatóan megy rajta...
Használt készülék azért jön szóba, mert még nem ütöttem meg ilyennel a bokámat, pedig már volt pár használt tablet/ telefon a kezemben....
Böngészek, és konkrét típusokkal visszatérek -
Mate
nagyúr
Igen, nexus 7 16 gigás
Mall.hu
Még este döntöttünk és megvettük a nexust, mivel abból 1 darab volt. 14 napig így még átrághatjuk a dolgot.
Samsungot mi is kizártuk éjjel. Valóban gagyi. FonePad 2-t és Lenovokat is. 2 gép között agyaltunk.
Nexus 7 vs Memopad. Ha előbbit vesszük és nem válik be, még válthatunk utóbbira. Fordítva ez nem lehetett volna megoldás.
Amúgy milyen inkompatibilitás van atomos tabletekkel? Nekem 2-3 éve volt atomos telefonom és talán 2 app ha nem ment vele.
-
csendes
addikt
EZ a régi NiMH akkura igaz. A lítiumion akku sokkal kevésbé érzékeny a "memória hatásra". Viszont attól romlik az élettartama, ha (gyakran) nagyon lemerítik,és a töltési ciklusok számától is függ az élettartam. Mivel a töltöttség kijelző is sokszor pontatlan, 20% alá nem érdemes menni és fel lehet tölteni teljesen.[link]
Vagyis - ellentétben a NiMH akkuval - a lítiumion akku-t nem kell "formázni"; nem jó, ha teljesen lemerítik. -
-
ot93
senior tag
hát igen én is így gondolom bár azt már nem így tettem, hogy először lemerítettem (50% volt) hanem egyből ráraktam tölteni... mostanra már talán teljesen fel is töltött.
amúgy azt sem értem miért írnak 8 órát töltésnek. És nem is az elsőre írják, legalábbis nem egyértelmű.... :-/
meg azt is írják, hogy ne hagyjam rajt ha már feltöltött. Szerintem ez más kütyük (pl. telefon) esetében nem baj, hisz sokan rajtahagyják éjszakára. Jól gondolom? .-) -
Shingen
addikt
Erről volt szó:
#58626) tjb007 válasza taip (#58621) üzenetére
A helyzet valóban érdekes, mert bár a Lenovo oldalán (ami lehet, hogy már nem aktuális) 2 év szerepel, ennek ellenére szinte kivétel nélkül minden forgalmazónál egy év szerepel.
Pl. [link]
Majd utánakérdezek a Lenovonál, hogy mi a helyzet, mert ez elég zavaros.Ettől függetlenül ugyanúgy a hírhedt TeleMax a szervizpartner.
-
tjb007
nagyúr
A helyzet valóban érdekes, mert bár a Lenovo oldalán (ami lehet, hogy már nem aktuális) 2 év szerepel, ennek ellenére szinte kivétel nélkül minden forgalmazónál egy év szerepel.
Majd utánakérdezek a Lenovonál, hogy mi a helyzet, mert ez elég zavaros.Ettől függetlenül ugyanúgy a hírhedt TeleMax a szervizpartner.
-
Deylath26
csendes tag
-
A_ScHuLcZ
addikt
Ez esetben valamit félrenéztem.
Voltam a Westend MM-ben, de csalódtam a választékban, a felsoroltak közül egyedül a G Pad 8.0 volt ott, azt kipróbáltam, tényleg gördülékeny, jól optimalizált rendszer, viszont sajnos nem kezeli jól az online felületet, amiről tanulni szoktam (netacad.com). Próbáltam Chrome-al és a beépített AOSP böngészővel is. Telefonon tovább fogok kísérletezni vele, hátha találok olyat, ami kezeli rendesen.
Viszont arra jutottam, hogy tanuláshoz, olvasáshoz lehet mégis kicsi lesz a 8", így kérdezem, hogy mennyire kellene kitolnom a keretösszeget, ha 10"-ban gondolkodnék, mi az az alsó ár, amit ki kell fizetnem egy használható értelmes masináért? G Pad 10.1, vagy más alternatíva?
-
xtend
senior tag
Az, hogy noname a mai világban szvsz semmit sem jelent. Ha az lenne ráírva, hogy pl Samsung az Alcor helyett akkor meg nem 50k-ba, hanem vagy 80-ba kerülne biztos
Neked kell eldöntened, mi csak max tanácsot tudunk adni. Be kell menni egy üzletbe, meg kell nyomkodni élőben!
"mi lesz ha lejár az 1 év gari"? Mi lenne? A samun 2 év gari van pl, de nem hiszem, hogy törvényszerű, hogy 2 év után kuka lesz a sorsa.
A szervizük pedig elég emberközpontú. Itt egy bejegyzés egyik fórumtárstól, akinek szoftverfrissítés céljából a szervizbe kellett vinnie:
"....Szervizbe ment de ugy hogy ők küldtek érte futárt és két napon belül vissza is kaptam.Nagyon késségesek és gyorsak voltak...."
Egy a biztos, Te döntesz(#57999) adrian94
kompromisszum? pl anyaghasználat, nincsenek "extra" előretelepített programok, félelem ismeretlen márkától, stb, stb -
gps76
őstag
Igen megvettem. Érdekes,hogy máshol nem akciós...
Fentebb már írtam miért döntöttem így,ma nem sok időm volt még nyomkodni,de úgy látom tudja azt mint a Z2,elégedett vagyok,remélem az is leszek.
Összhasonlítva az S 8.4-el,forma-forma a kettő.A Samunak jobb a kamerája,a gumiszerű hátlapja,meg szebb a képe(nem az amoled,hanem a felbontás miatt),ennek meg gördülékenyebb a működése,jobban fut rajta a rendszer,szinte mindent "bedobál",a Samu többet gondolkodik program váltások között. A vízállóság,meg a külön mágneses töltő lehetősége plusz pont,viszont túl könnyű kellene valami tok hozzá,stabilabb fogás miatt.
Meg a sok kis extra ami a Sony telókban bennne van szerencsére ez is megkapta:dupla kopp ébredés,amíg a kezemben van nem alszik el a kijelző(mozgásérzékelőt használja,nem ilyen szemet figyel meg hasonló idétlenkedés),felismeri,hogy headset,füles,vagy akármi van hozzákötve és programozható melyiknél milyen folyamatokat indítson el. Ami sok tabletnél,meg telefonnál ba..ik normálisan működni ennél az autó fényerőszabályozó(ami állítható is) szépen végzi a dolgát,nem kell piszkálgatni. Ugyanúgy van a sztereó hangszóró az előlapon,mint a Z2-nél, van értesítő LED,meg pl. a Stamina módban semmit se veszek észre mit vesz visszább,de nagyon megdobja az üzemidőt,van rezgőmotor. -
gps76
őstag
Én pont fordítva vagyok,mert a telefon mindig nálam van,mert nem nagy zsebben elfér,jó az,hogy megkapjak egy fontos emailt,vagy meg tudjak nézni valamit gyorsan,a tabletet meg akkor viszem magammal,ha tudom hogy használni is fogom.Emiatt adtam el a Z2-t,mert minek egy erőgép telefon,ha ki se használom a fene kuksolja órákig az 5"-t jojózik a szemem,most egy Op3nDott telefont használok ilyen célra,inkább veszek egy "bika" 8" táblát mert inkább az legyen gyorsabb,mint a telefonom. De hát kinek mi a fontos,nem vagyunk egyformák.
Nekem most lenne is pénzem a Sony-ra,de valahogy sajnálok kiadni 100-at érte. Van egy szintén Op3nDott táblám - még akkor vettem amikor megjelent 24-ért -,és nemtudom megéri-e,főleg a mostani 15000-es árhoz képest,hogy több mint 6-szor annyiba kerül,mert a teszkóssal abszolút semmi gond nincs maga teljesítményében jó,még felül is múlja amit várna az ember,akkuidő szintén jó,kijelző is rendben van. Lehet érdemes lenne várni kicsit,hátha dobnak piacra valami újdonságokat,esetleg 64 bites procikkal,olcsóbban nagyobb tudással.(nemtudom ennek felhasználó szempontjából van-e értelme,észreveszi-e..).
Az a gond,hogy 8"-osból túl nagy kínálat nincs,amire azt mondanám,hogy na ez megéri,és mondjuk van neve is. -
gps76
őstag
Nemtudom megéri-e a 30000 különbözet,manapság okosteló-tablet párossal mászkálnak sokan,ahol ott a tablet,ott a teló is bluetooth-on megosztva a netet,meg olyan mintha sim-es lenne a tablet.Otthon,melóhelyen meg van wifi,ha kell a,sebesség,mert azért veszünk ilyen tabletet,hogy kihasználjuk.
-
sitotomi
tag
Hát érdekesek az árazások, de nekem pl. a tartozékok lényegében feleslegesek, lévén van egy G2-m... és akkor igazából minek fizessek a fülesért meg a töltőért mikor nem kell? Bár gondolom az árkülönbözetnek csak kis hányadát teszi ki a garanciához képest, tehát a garancia teljesen jogos felvetés azért a plusz 10-15k-ért.
Csak azért vagyok bátrabb a garival, mert még sosem ütöttem meg a bokámat. Vigyázok a dolgokra, nem terhelem "halálba" az eszközöket és szerencsére még a típushibák is elkerültek. kopp kopp
Egyébként az edigitallal azért nem számoltam, mert nem akarok fehéret.
Illetve még olyan gondolat jár a fejemben, hogy a Gpad 10.1 is nagyon bejön, az a 8000mah aksi elég nagy vonzerővel bír, de nem tudom, kompenzálja-e a gyengébb hardvert és kijelzőt. (film, net, olvasás)
+ Kövi év elején jön ki talán újabb LG tab, akkor gondolom ezeknek az ára megint leesik, így érdemes lehet várni vele... Mondjuk még így is odébb van a vásárlás, mert karácsonyra kellene, és még lehet, hogy karácsonyi akciók is lesznek... viszont, ha mindig halogatom a vételt, eljár majd az idő ezek felett...
Eléggé tanácstalan vagyok, sok a befolyásoló tényező...
-
Nataniel
aktív tag
-
Elar
senior tag
Őőő azt írtam mire használnám.
Tehát konkrétan az van előttem, hogy ülök az ügyfél előtt, megbeszéljük miből mit vesz én meg a szép Excel lapomba beírom ezeket és átküldöm neki mailben.
Ma is elszámoltam magam a papíralapun és már égő.
És itt jött be ez, h mi lenne ha tablet lenne? Itt legalább nem számolnám el magam, iletve könyebben szerkeszthető a dolog.
A noti nem fér bele a mappámba ezért kellene vmi vékony cucc.
Persze utána ezt itthon is lehetne vmire használni. Mit tudom én, tükör?Mivel a tebletek kimaradtak az életemből ez a S3 Mini is csak 1 éve van, szóval tök homály ez a téme nekem
-
Én már több alkalommal is rendeltem tőlük. Volt, hogy nem tetszett a termék, visszaküldtem, visszautalták a pénzt is.
Én pont azért rendeltem tőlük, mert ha nem tetszik, vagy ha garanciális javításra visszaküldöm, akkor nem kell nekem járkálni vele, hanem a futár "házhoz" jön, a megadott címre, ahol aznap épp leszek, míg ha egy itthoni boltból veszem, akkor sokszor nekem kell elvinnem (nem pesti vagyok) vagy én fizetem a postázást.
-
Gaberking
senior tag
Igazából el volt már döntve, csak megerősítést szerettem volna. A kategóriában a yoga -nak a formája tetszett meg neki és igazából más alternatívát el sem tudott képzelni. Tegnap láttam, hogy a yoga 2 pont ugyanannyiba kerül mint yoga hd+, így a yoga hd+ már nem volt alternatíva (számomra). Az asus nekem volt nagyon szimpatikus, de nem az enyém lesz és egyébként sem biztos, hogy jobb választás lett volna. Mikor a kérdést beírtam, a yoga2 már kosárban volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- BMW topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest