- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok
Kérdésem a Homatics (Dune) illetve általánosan Homatics tulajdonosoknak szól.
Augusztusban tervezek venni egy Dune-s által forgalmazott eszközt. Kérdésem van olyan jó ezen az eszközön Androidos felületről futtatható Kodi mint amilyen a 4K Max Firesticken (Ha legalább olyan jó az már elég)
TV-men véges a HDMI csatlakozás
-
nfsu17
veterán
Anno is azt hiszem többször kértem, hogy vki akinek gondja volt, írjon egy filmcímet, amiben tuti ott a hiba...de végül sosem került ki filmcím úgy rémlik.
Talán annyi, hogy 'bármelyik'.
Hát én elővettem amit találtam és nem látok semmit, amit látni kéne, pedig a 24hz-en futó 23.976 filmet is észreveszem, hogy nem oké.
Szóval megint kérdem a problémázóktól.
Van konkrét 'cucc', amit lehet csekkolni?
Akár priviben persze a pontos címet.
Most indítottam el egy sorozatrészt, melyben rögtön az elején bekapcsoltam a subtitle gombbal a hungarian feliratot. Bejött a felirat, de semmi extra nem történt, nem akadt, semmi.
Leia, Matrix, Nexus
Minden már volt ezen a boxon...sok hibát már 'jelentettem', de ilyet pont nem. -
gyűrű
addikt
Aki fehér homatics boxot nézett ki, az most coreelec diszkont kóddal veheti meg.. -10%.
Áfa és szállítás is benne van az árban.. -
fer
őstag
válasz
SunMount3r #97476 üzenetére
Nem feltétlenül a réz jó hővezető de nem olyan jó hőleadó mint az alu. Az alu meg nem olyan jó hővezető mint a réz, de jobb a hőleadása. Ezért szoktak réz betétes hűtőket is csinálni. Én is ezt a megoldást választottam, egy jó vastag rézzel vezetem ki a hőt, és egy alu borda van a végén.
-
mikrofon
veterán
nálam is ez volt a probléma. Kivettem a box-ből az USBstick-et laptopon letöröltem a gyökérből a dtb.img fájlt, majd a #97467 HSz-ben @blakey által linkelt dtb-t letöltöttem, átneveztem, visszaraktam az USB-t a boxba, elindítottam a CE-t és minden megy rendesen. Van DV és minden megmaradt a korábbi állapotban.
Köszönöm! -
Zsömica
aktív tag
válasz
WhiteWalker #97486 üzenetére
Akkor nézd meg melyik fér bele a keretbe - és azt..!
-
Zsömica
aktív tag
válasz
WhiteWalker #97483 üzenetére
Ha jót akarsz és nem gond ha drágább - akkor Ugoos AM7
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
WhiteWalker #97408 üzenetére
Tudnátok valamit javasolni lejátszók közül?
S905X3 vagy S905X4? CoreElec-t tennék rá Kodival. -
mexel
veterán
Az mitúl lehet, hogy matrix nem jegyzi meg hol tartok a filmben. Minden bekapcsoláskor elfelejti. Ssd ről megy most és nincs netre kötve, ez ilyen kényszerhelyzet most.
De mi lehet az oka? -
cof
veterán
válasz
junkpod #97479 üzenetére
PC-m se, laptopom se 70C-n megy. Ez saját lelki megnyugtatás ha nem muszáj akkor ne fűtsön. Elhiszem, hogy nem lesz semmi baja. Újabb VGA-kon +100C-re is felkúszik a ram hőmérséklet és megy. Na de majd a hőtágulás, lehűlés-felmelegedés miatt lesznek gondok ott is az érintkezéssel.
Nálam nem csak filmezésre van, hanem letöltős meg szerver is.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #97476 üzenetére
Nem kell hozzá. Én minden nélkül szedtem le róla, de elég jól fogja a ragasztó, óvatosan kellett. Egyszerűbb alá egy ventilátort venni ha nagyon melegszik.
-
SunMount3r
nagyúr
-
Beni2360
félisten
válasz
interstate76 #97445 üzenetére
-
blakey
titán
-
beach head
senior tag
sziasztok, nem tudom h idevaló-e a kérdés de ha nem, najd iranyitsatok mashova kerlek.
kerdes: android 7es tvboxon , mostanaban kegyetlenul lassan frissulnek az appok, kiirja h. melyikenel van frissites de csak m3gy a letöltés sav es nem történik semmi. (a playstore se frissulnmagadabb verziora amugy) mi lehet a baj, mitől akadtak meg az appok frissitesei? -
gyűrű
addikt
válasz
mikrofon #97448 üzenetére
Nekem is van olyan is. Jól megy minden a v5310 fw alól is. Át kell nézni a CE beállításokat nincs e kipacsolva a dv. Android alatt is engedélyezve legyen és autoban a hdr el együtt. Ott még van egy olyan menupont is hogy 2020 előtti tv. Ezek után és ha a dv convert 8.1 is be van állítva CE alatt mindennek mennie kell. Régi nightlyval ne próbálkozz az nem lesz jó az új fw alatt.
-
Erdmis
tag
Sziasztok
Pár kérdésem volna X96Max kapcsán, illetve kissé lemaradtam CE fronton is.
X96Max: Ez ritkán volt használva, korábban tökéletesen működött, viszont mostanában többet használnám. Olyan gondom van vele, hogy egy ideje sűrűn lefagyott, csak áramtalanítás segített - kezdetben csak a kikapcsolás menüben fagyott, aztán random máshol is. Újabban meg már olyan mint ha bootloop-ba lenne. CE (Mátrix) alatt folyamatosan újraindul. Max a CE boot logóig jut el és végtelen restart veszi kezdetét. Mivel a CE-et nem babráltam, így esélyes lehet, hogy a táp adta meg magát? Vagy rakjam újra egy tiszta telepítéssel, hátha? Ha igen, akkor érdemesebb újabbra váltani? Visszaolvasva a CE21 a preferáltabb az alfa státusz ellenére. Vagy inkább CE20?
A fő lejátszó egy Khadas VIM3l melyen jelenleg szintén Mátrix fut. Ezzel különösebb bajom nincs elégedett vagyok vele, de néha ez is kifagy... Akinek ilyen boxa van melyik CE-t használja rajta. Érdemes esetleg ezen a boxon is az update 21-re?
-
blakey
titán
válasz
mikrofon #97448 üzenetére
Ha kikapcsoltad az automatikus frissítést, akkor kár volt visszakapcsolni. Hasonlóan csináltam én is, annyi különbséggel, hogy én manuálisan másoltam az img.gz fált az
Update
mappába és újraindítottam a boxot, van Dolby Vision. Korábbi CE-vel már nem lesz, szóval mindenképp frissebbet használj. Nálam az alpha2 van fent.Remélem nem az a probléma hogy nekem a DuneHD változat van és ott van valami gikszer - nem, mindketten a Dune verzióról írunk, én is a tegnap frissítettem, a fehérek már régóta új Android fw-n vannak.
-
mikrofon
veterán
válasz
blakey #97431 üzenetére
Igazából fent volt a nightly20230628 ugye ez volt az utolsó ami jó a régi fw-vel. Ebben az állapotban kikapcsoltam a CE automatikus frissítést, így nem is frissült. Ma mikor felment az új android fw. Elindítottam a CE-t és bekapcsoltam az automatikus frissítés. Ez után megtalálta és automatikusan frissült nightly20230705-ra. Nem ment a DV.
Semmit nem piszkáltam az USB-n amiről a CE indul. A kézi downgrade-t úgy csináltam, hogy az Update könyvtárba másoltam a szükséges fájlt. Újra indítás után vissza is állt a régi verzió de így se volt DV. Majd újra az automatikus frissítés engedélyezésével ment fel az aktuális nightly.
Előbb írttakon kívül semmi mást nem csináltam. Lehet kihagytam valami lépést?Nem kétlem hogy Valamit elcsesztem. Csak az a kérdés mit.
#97432 @gyűrű
Igen erre gondoltam én is, így ellenőriztem, de engedélyezve volt illetve most is engedélyezve van és android alatt Netflix-en és Kodi-ban is szépen megy a DV csak CE-n nem.Remélem nem az a probléma hogy nekem a DuneHD változat van és ott van valami gikszer
-
interstate76
addikt
válasz
WhiteWalker #97446 üzenetére
Bocs, nem akartam!
Szóval, röviden: az X4-es újabb SOC, komolyabb grafikai teljesítménnyel, azaz ha a droidot is használod és játszol is rajta, akkor ebből a szempontból jobb választás.
Ha CE-t fogsz futtatni a mini pécéden, akkor azt egy S905X3-as CPU-val szerelt mini pécén biztosan megteheted, de - ha jól tudom - akkor már az S905X4-esekre is van LE és/vagy CE, de ez utóbbi témában nem vagyok otthon.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
interstate76 #97445 üzenetére
Össze zavartál teljesen
A topic összefoglalóban említve sincsenek az S905x4-es típusú lejátszók.
Erre nincs CE csak az S905x3-ra? -
interstate76
addikt
válasz
blakey #97441 üzenetére
Sztem fejreállítom és a hővezető szilikon helyett kap egy alumínium bordát a SOC és a doboz belső felén lévő fémlap közé, fúrkálni biztosan nem fogom: 5-10°C-ot biztosan nyerek vele, az meg bőven elég.
Amúgy én is azt mondom, hogy 75°C-ig nincs gond, ez inkább afféle élettartam-hosszabbítás.
(#97444) WhiteWalker Van X4-esem is. Ha CE-vel akarod használni, médialejátszásra, akkor szuper az S905X3. Én retro játékkonzolként is használom az X4-est, arra azért jobb (az EmuELEC meg még jobb, de nem szeretek újrabootolgatni és néha jól jön a droid). De úgy tudom, már X4-esekre is van CE és/vagy LE (nem vagyok naprakész, nincs rá annyi időm, mint régebben).
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
interstate76 #97440 üzenetére
Köszi.
Nem igazán szeretném buheralni , idő nincs rá , jó ha a CE -t megtudom csinálni.Mindenesetre azt se tudom melyik lejátszó legyen. Vontar , vagy megnéztem még ezt a TX3-at.
Utóbbi s905x3 míg a Vontar x4-es.
Mi a különbség a kettő közt egyáltalán? -
cof
veterán
válasz
azaz legyen inkább 50-60°C-os, a sajátomat meg is fogom csinálni valahogy
Az kb. aktív hűtés nélkül nehéz ügy lesz a gyári házban. Az a baj, hogy olyan kicsi a SOC, hogy nagyon kevés az a felület ami a bordával érintkezik.
Nálam most a 3D nyomtatott házban pedig van hely, most egy GT1030 borda hűti
de így is 55C, igaz a szobai hőmérséklet is 28C.
De amúgy igaza van másoknak, 70-75C-ig nincs semmi gond ha terhelésnél ennyi. Azért 85-90C már nem egészséges.
Itt egy szép Vontar tuning. Gyári hűtővel 94C.
[link]
-
fer
őstag
Amikor anno nekiálltam a hűtés módosításnak volt pár negatív hsz, hogy, hogy néz ki meg minek stb. Akkor ugyan is pont tél volt sokan le sz@rták, de most meg is lett az eredménye, 50 fok felett még nem is nagyon láttam azóta a hőfokot, akár mit csinálok vele, pedig ilyenkor nyáron gyakran volt 65 felett is. (X96Air)
-
blakey
titán
válasz
A Homatics összes változata gyárilag 60-70°C körül mozog nagy terhelés mellett, semmi problémát nem okoz. Nem lehet minden olyan, mint pl. az Odroid N2L, ami nagy terhelés mellett is maximum 40°C-os. Ha egy box 70°C körül mozog viszonylag nagy terhelés mellett, akkor szerintem felesleges lyukasztani, bordákat cserélni. Nyilván, akkor más a helyzet, ha valaki szeretne változtatni rajta.
-
interstate76
addikt
válasz
WhiteWalker #97438 üzenetére
Nem vitaindítónak szánom, de ha CE-vel használod a mini PC-t, akkor nem feltétlenül kell mókolni. Igaza van cof kollégának, hogy várható a 70°C+, de ha megáll 75°C alatt, akkor sztem nem okoz gondot.
Most néztem meg a saját Tanix TX3-ast: megy rajta egy Youtube hd videó + 2 kliens csatlakozik és játszik le fhd tartalmat a szintén a kis kütyün futtatott Plex szerverről, továbbá 3 torrentet seedel a qBittorrent (amit ezúton is köszönök csicsóka kollégának), emellett rá van dugva egy külső vinyó, aminek a tápellátása szintén nem csökkenti a hőmérsékletet, és így 73-75°C-os a proci. Pedig ha valaminek béna a gyári hűtése, akkor ennek az - jut szembe: fejre kell állítanom, ennél még az is hoz 1-2C°-ot!
Én is a biztonsági megoldás híve vagyok, azaz legyen inkább 50-60°C-os, a sajátomat meg is fogom csinálni valahogy (ez a gép eddig a fiókban pihent, azért van gyári állapotban), csak azt mondom, hogy ha CE-t futtatsz rajta, akkor nem okvetlenül kell buherálni.
-
apszi
őstag
válasz
Csabi1984 #97433 üzenetére
Köszönöm a megerősítést, akkor lehet, hogy hétvégén kipróbálom. Mindent felirattal nézek, kitenni pedig nem gond az srt-t (általában így is történik), szoval akkor még jó is lehet. De gondolom akkor ha kiteszed a forced-et, nálad is rendben. Kíváncsi leszek rá. Köszi még1szer .
-
kulup
tag
válasz
WhiteWalker #97435 üzenetére
-
mikrofon
veterán
Frissítettem a DuneHD Homatics firmware-jét. v11.8.5310 lett.
Frissítettem a CE-t így nightly20230705 lett..
De nem működik a DV.
Vissza tettem a nightly20230628 versiot amivel nennt a DV.
Azzal se megy most már a DV.
Frissítettem újra a nightly20230705-ra de továbbra se játsza le aDV tartalmat a CE.
Rendszerinfo / video / támogatott HDR típusok között ott van a Dolby Vision....
Beállítások között sehol nem találok olyan menüpontot ami DV engedélyezésére utalna.
Android alatt jól működik... -
cof
veterán
válasz
SunMount3r #97426 üzenetére
Ezeknél az olcsóknál pedig egységesen gyenge. Ha csak nincs egy légkondis 20C-s helyiséged akkor várható a +70C működés közben.
Legegyszerűbb szerintem a Vontar-ra rádobni egy nagyobb hűtőt, ott nem kell faragni semmit csak lecserélni a gyárit. Bár levenni azért nem egyszerű.
De megoldás egy ventilátor is amit a Vontar árul nem véletlenül a BOX alá. Egyből -20C-t lehet lefaragni.
-
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #97424 üzenetére
Barkács nélkül nincs jó dzsunka hűtés..! 😆
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
WhiteWalker #97425 üzenetére
Ha gyenge a hűtés, azzal kétlem, hogy megúszod.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
SunMount3r #97424 üzenetére
Azt én sem szeretnék.
Max a CE babrálása
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
WhiteWalker #97423 üzenetére
Kicsit én is mókolnék, de amihez már fúrni-faragni kell, ahhoz eszközeim sincsenek.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
SunMount3r #97410 üzenetére
Én mokolnék
Szóval valami ajánlás ami jelenleg használatos?
-
kulup
tag
válasz
Az elsőt biztos nem venném 100-as LAN-nal.
-
apszi
őstag
válasz
Beni2360 #97400 üzenetére
No, megtöröltem a szemeim
Sajnálattal olvasom, hogy te nem jószántadból nézel felirattal. De akkor ezek szerint van remény? Mert akkor lehet, hogy felfrissítem a boxomat. Igazából ez tartott vissza, mert korábban (x évvel ezelőtt) próbáltam, és akkor ez még egy létező gond volt (röccenések felirattal nézett anyagnál). Köszönöm az infót neked is.#97403blakey
Én full feliratosan szoktam nézni mindent, de mi ez a forced feliratnál belassul történet, és mi rá a megoldás, tudsz nekem egy említésnyi infót adni erről? Nagyon rég nem jártam erre, szóval eléggé le vagyok maradva.#97401Csabi1984
Tehát ha mellé rakom a feliratot, akkor már semmi gond nincsen? -
Indiant
addikt
válasz
blakey #97406 üzenetére
Nem is értem. Használom, be vagyok jelentkezve. (tegnap telón beléptem - működött)
Ma kijelentkeztem CE alatt és be , de ugyanúgy nem játszik le semmit, azt írja license server hiba. (no keys)Korábban valaki javasolta, de nem találom: LOG Viewer for Kodi addon a hibanapló megnézéséhez. Kodi repó/Program
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Engem az érdekelne a kettő közül melyiknek jobb a hűtése. Mókolni nem nagyon akarok vele.
-
zazenke
őstag
frissült a dune újra van dv coreelec
-
WhiteWalker
nagyúr
Kis segítségre lenne szükségem.
Nem igazán követtem a topicot , ezért előre is bocs a kérdés miatt , szóval melyik az ajánlott lejátszó mostanában?CoreElec/Kodi érdekelne , és kb 20 ezer Ft körül gondoltam az összeget amit szánnék rá.
Én ezt a kettőt néztem:
Ezek még jónak számítanak?
-
stigma
addikt
válasz
interstate76 #97404 üzenetére
Hi, nincsmit, jó lenne 1-2 dolgot benne frissíteni mert azóta változott pár dolog, de kezdésnek/ismerkedésnek nem rossz szerintem.
-
stigma
addikt
válasz
interstate76 #97398 üzenetére
Hi, örülök hogy megy, és sikerült működésre birni.
Docker esetén minden van alap volume(mappa) aminél csak a Filmek és sorozatok az alapértelmezésben viszont ezt a normál futtatás módban állíthatom, adhatsz hozzá újabb elemeket.
Ha később több konténert futatnál a lejátszók ajánlom a Portainert ahol mindent lát pl.: logók, futtaási paraméterek , stb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Keresünk dokkolókat
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest