- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RVR400
veterán
Az AFR miatt - amit kézzel is lehet állítani, amikor elkezdesz nézni filmet - nyilván megéri szarakodni ennyit. Komolyan a filmnézés előtti 3 másodperces átállítás esik nehezére az embereknek, de a több órás/napos szarakodás a CE buildokkal simán belefér. Tényleg át lehet nevezni Homatics-ra a topicot.
-
junkpod
veterán
válasz
aldebaran #96691 üzenetére
ez pont olyan hamis elvárás mint prohardveres teszteken közölt TV paraméter beállításokat alkalmazni, mert, hogy "az a legjobb beállítás". Attól, hogy a dedikált sub csatorna 80Hz-től tartalmazza a hangokat még nem jelenti, hogy oda is kell állítani az erősítő vágási frekit. Egyrészt érdemes egy átviteli görbe megnézése a mélyláda és a frontok adatlapján, tehát a hangszórók valós képességeire kell hangolni. És ezek után pedig lehet a füledre, hallási képességeidre hangolni, hallgas zenei anyagot tartalmazó filmet és le-fel módosítsd a vágási határt és ami neked jobban tetszik hagyd ott.
-
junkpod
veterán
Szerintem, a gyártói robbantott ábra alapján, ez még az átlag bögre-szetteknél is gagyibb, egyutas, mini (max5cm) speaker az is lefelé fordítva és onnan veretve a hang, és képesek ráírni, hogy 360 fokos hangzás, csak azér tmert kerek a hangszórót befoglaló doboz...
Aki gyártó képes ekkora orbitálisat hazudni, az aljasabb hazugságorkra is képes... -
Zsömica
aktív tag
válasz
aldebaran #96691 üzenetére
Ez nem egészen így működik, ismerni kell a hangfalaid paramétereit és a hallásodat; majd a kettő megismeréséből összefinomkodni a számodra megfelelő hangzást..! Nincs kizárva hogy jó így - de lehet hogy lehetne jobb is.., de segítségedre lehet az AVR-ed kalibrációs rendszere is..!
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok mitől lehet, hogy a Philips TV távirányítója vezérelte a CE-t aztán két nap után köszöni "nem beszélget" vele
?
-
Zsömica
aktív tag
Már leírtam néhányszor; nem kezeled Te sem a helyén a dolgokat..!
Minden kategóriában van és lehet Thx minősítés, akár bögreszett, akár kamion hangfal, akár mekkora hangcucc..!
Azt meg épp most írtad le hogy nem tudod kihasználni, mivel neked nem tetszik a 80Hz-es vágási frekvencia minden hangfalnál; holott a szabvány ezt írja elő..!
Én így szeretem, így használom - tehát nekem hozza azt hangzásban - amire minősítették; nem "parasztvakítás" mint neked..! Persze ehhez passzolniuk kell a hangfalaknak is a rendszerbe.
Van cc.5000.-Ftot érő THX-es hangkártyám is, nem adnám oda egy-két mai 40/50ezres kártyáért; mert az említett régebbi megeszi őket reggelire hangzásban..!
Szval én kihasználom, te meg nem..! -
blakey
titán
válasz
mikrofon #96680 üzenetére
Ha jelenleg nincs olyan, ami zavarna, akkor számodra nem sokat jelent, korábban is volt, hogy ezt használni kellett, aztán később a rendszer enélkül is jól működött, mikorakadásokat lehet vele elkerülni, amikor az UI-t használod, vagy külön rétegen jeleníted meg filmnézés közben, tulajdonképpen kisimítja a dolgokat.
-
mikrofon
veterán
válasz
LEON_01 #96647 üzenetére
Megéri mennézni a Kokainmedvét?
Milyen film?
Egy ideje már gondolkodom hogy megnézzem-e.Mióta DuneHD Homatics-ot használom nálam is tökéletesen megy az összes DV. Előtte volt nekem is shield-del ilyen fekete képernyős DV. Ilyenkor újrainditottam a boxot és a TV-t is teljesen ki és bekapcsoltam. Utána jó volt.
-
mexel
veterán
válasz
aldebaran #96676 üzenetére
Passz, már nem emlékszem, van egy listám is a sok erősítő tesztről amiket beállítottam de elő kellene keresni. Én eleve jobban szeretem a régebbiek hangját amik még Audyssey kalibrációval volt, és szeretem bekapcsolni a fejből nem emlékszem milyen audissey beállítást, azt felülírni kicsit. Mély az 120-on van azt hiszem, nem szeretem ha nagyon lent van mert kis szoba kis hangerő, így itt is hallani, igaz kicsit már beleszólhat más hangba is. De sok beállítás van nyilván, nem tudom így. Equalizer is van mókolva, nem a mikrofon alapján. Magasakat szeretem kiemelni főleg fronton, beszédhangnál szeretem ha nem tompa. ( nagyobb subbal és dobozokkal máshogy állítanám, de csak 20-as kis subom van itt)
De itt nem profi hangfalszettem van, de még így is sokszor jobb mint egy jó soundbar.
Az új erősítők közül most soknak nem jött be a hangja, kicsit túl digitális némelyik.
Most éppen egy TX-NR 807 van tesztpadon, ezt használom egy ideje de ősszel váltok ismét és tesztelgetek, hangfalcsere is lesz. De nem bögrék -
mexel
veterán
válasz
Zsömica #96672 üzenetére
Miből gondolod hogy nem tudnám kihasználni. Thx es onkyom van, volt thx minősítésű, nem ilyen műanyag bögreszett hangfalszettem, de nem tetszett a 80hz re belőtt hang házimozin, jobb volt más beállításokkal. Semmi pluszt nem adott hozzá, egy forinttal sem adnék többet egy thx logóért. Szóval tudom milyen myugi, és mivel elég jó szinten hifiztem régen, láttam már pár hangfalat és tudom mit kellhet hallani. De ilyen poharakból ritkán jön drága hang hiába drága. Lehet jó, csak az ára is legyen olyan ami reális. Ebben az esetben a thx csak vevőcsalogató marketingfogás, nem más. Kb1-2 millás szettben talán már hallani mire jó, az enyém olcsóbb volt és ott semmit sem ér
-
Joshi
titán
Az a gond, hogy érthetetlen módon nem játszik le egy-egy filmet. Tegnap mielőtt megnéztem az Airt-t, frissített a lejátszó szóval lehet megint jobb a helyzet. Csak idegesítő ha éppen azt a filmet nem játssza le amit nézni akar az ember. Nincs másik lejátszó amivel megnézhetném, mint a Ugooson.
-
Elemental
addikt
Ez csak kettő filmnél jött eddig elő. Lehet, a kövi nightly-nál el is múlik.
Mindenesetre most feltettem rá ezt a verziót. -
djnice
veterán
válasz
blakey #96664 üzenetére
Jó lassú ez az 5.4-es kernel sajnos...
Érdemes kipróbálni ezt a beállítást, sokat gyorsul a GUI és végre nem akadoznak a filmek a GUI előtérbe kerülésekor / feliratok megjelenítésekor:<advancedsettings>
<gui>
<algorithmdirtyregions>0</algorithmdirtyregions>
</gui>
</advancedsettings> -
blakey
titán
Na ennyit a stabil CE-ről.
Jó, tudom ez még fejlesztés alatt áll, de mikorra lesz ebből stabil rendszer? - az ugye megvan, hogy a Homaticsra egyelőre nem érhető el a stabil rendszer? Csak az CE-NE + Kodi Omega, ami egyrészt új és problémás kernelt valamit alfa állapotú Kodit tartalmazza, ez kb. 1 év múlva lesz stabilabb állapotban.
-
tomp
félisten
"Az elején visszapörgettem a filmet, mert meg akartam nézni egy jelenetet, aztán a Homatics újraindult. Na ennyit a stabil CE-ről. "
Shielden olykor egy szimpla streaming appban(Disney+, HBO MAX stb) elindítva a kívánt tartalmat konkrétan összeomlik az android és újraindul. De ez még mind semmi! ()
Ez után kell egy manuális újraindítás különben használhatatlanul lassú marad a rendszer. Mindenre várni kell.Na most melyik a jobb? Egy naaagy cég által kiadott elvileg "stabil" rendszer ami tele van hibákkal és mintha már megszűnt volna a support(...) vagy egy olyan CE ami igazából még csak most forrja ki magát?
-
Joshi
titán
válasz
Elemental #96659 üzenetére
Nekem is a No1 verzió van, de próbaképpen elindítottam és elindult DV-ben. Most nem néztem meg (nem hangolódtam rá), de nem volt gond indulásnál.
Viszont most néztem meg az Air-t (PTHD release) aminél írják a DV-t pedig nincs benne DV csak HDR10+ van. Az elején visszapörgettem a filmet, mert meg akartam nézni egy jelenetet, aztán a Homatics újraindult. Na ennyit a stabil CE-ről.
Jó, tudom ez még fejlesztés alatt áll, de mikorra lesz ebből stabil rendszer?
-
LEON_01
tag
-
-
blakey
titán
válasz
bajnokpityu #96652 üzenetére
-
Joshi
titán
válasz
bajnokpityu #96652 üzenetére
Igen tudja a 4K HDR-t a Homatics R 4K Plus, én próbáltam is egy Marantz erősítőn keresztül. De ugye ez csak a gyári Android TV felületről működik.
-
blakey
titán
válasz
bajnokpityu #96649 üzenetére
srácok, van a topicba való készülékek között, ami a hbomaxot kitolja 4k hdr, trueHDban? - Nincs és olyan nem is lesz.
Csak eAC3+Atmos van HBO Maxon. Egyébként van, épp egy olyanról folyik a téma, pl. Homatics R 4K Plus és ennek egyéb verziói, pl. Dune.
-
bajnokpityu
félisten
srácok, van a topicba való készülékek között, ami a hbomaxot kitolja 4k hdr, trueHDban?
-
-
kokokka
addikt
A THX csak egy minősítés, amit jó pénzért osztogatnak. Ugye senki sem hiszi, hogy azért, mert rajta van a logó, ergo megkapta ezt a minősítést a THX tulajdonosától pénzért, ez olyan lesz, mint egy THX mozi, vagy THX házimozi? Lényegtelen, csak villogni lehet a logóval, legalábbis az előtt aki bedől neki. Kinézetre is játékszerek, be nem tenném őket a Mission-ök mellé, vagy helyett! Aki mozit szeretne otthon az nem qrja el a pénzét ilyenekre....
-
mikrofon
veterán
válasz
AlyrArkhon #96630 üzenetére
és mindez akkorában, hogy a homatics dokkolon a homatics box mellett elférjen
jah és fehérben természetesen -
mikrofon
veterán
válasz
junkpod #96632 üzenetére
Ebben lehet, hogy igazad van. (Mármint, hogy megvehető logo, ami annyit jelent, hogy a pénzért megvett csekklistának megfelel a termék) Engem nem is a THX logo, vagy mint specifikációs tulajdonság fogott meg, hanem az elgondolás és az elv.
Nekem nem fontos, hogy szabványos legyen a hangzás, sokkal inkább az, hogy élmény legyen vele a filmezés. Feleségemnek meg az, hogy ne legyen egy szekrénynyi kütyü, kábelrengeteg, meg "böszme" hangfaldobozok, meg stb... Remélem ez végre egy megfelelő kompromisszum.
#96628 Hsz-ben @mexel nagyon szépen leírta amire én is gondoltam.
Biztos sokan megköveznek ezért, de mikor először hallottam Samsung HW-Q990B soundbar-t egy szobában, hát leesett az álam a térhatás élményétől. Az új JBL bar sorozat nagyobb tagjai pedig ötvözik ezt a valóban vezeték nélküli hátsó hangszórókkal. Amúgy a HW-Q990B lenyomja térhatásban a bar 1300-at. Mindössze azért, mert a Samsung a hátsokba is bele rakott egy-egy oldalsó hangszórót.....
Persze az is igaz, hogy az AVR+mélynyomos házimozik 30Hz vagy 25Hz alatti, vagy még inkább a 20Hz alatti mélyekkel nem lehet versenyezni. Ami szintén élményfaktor mikor a belső szerveid is remegnek egy ütős mélytől, de ez még a házimozi kategóriában is elég nehezen elérhető.....
-
blakey
titán
Ezt a THX dolgot is óvatosan kezeljétek, mert valóban pénzbe kerül, meg valóban megveszik, viszont, ahogy minden ilyen minősítés vagy díj, pontosan megfogalmazott elvárások szerint kerül megfelelő, stb. státuszba, tehát ha valami megkapja az adott minősítést, az annyit jelent, hogy a pontokba szedett követelményeknek megfelel, soha, senki nem írta, hogy attól csúcsszuper, überf@sza lesz, csak egy szabványos valami lesz. Az EISA-díj, az év autója díj, stb. is nagyon hasonló, nem fogom megvenni a Ford Focust, mert épp az lett az év autója, ami szerintem annyit jelentene, hogy a legjobb, lóf@szt, csak az adott követelményeknek megfelelt, nem fogok Philips Miniledet venni, mert az EISA-díjas, azért fogom ezeket választani, mert tetszenek, vagy pont olyat szerettem volna.
-
Zsömica
aktív tag
válasz
junkpod #96634 üzenetére
Az a baj, hogy nem kezeled helyén a dolgokat..! Mindegy mekkora méretű egy rendszer/eszköz, kategóriáján belül küldheti el a gyártó bevizsgáltatni/tesztelni az adott eszközt THX laborba/stúdióba - ahol ha megfelel a kritériumoknak, megkapja a logo-t! És igen, fizet - magáért a vizsgálatért és a logoért nyilván..!
Van füles, hangkártya, hangfal,fejhallgató erősítő, AVR, DAC..csomó minden ami rendelkezik minősítéssel - nem keverve egyiket a másikával, mind a saját kategóriájában..! -
junkpod
veterán
válasz
Zsömica #96629 üzenetére
Ja. Nem szabvány kialakítás. A satellite speakers is egy rakás semmi. Egy db lefelé fordított 4cm átmérőjű speaker aminek a hangját "visszaverik" a fröccsöntött műanyag fenék részről majd tovább "irányítják" 2, azaz kettő kimenet nyílás felé (360⁰ immersive sound...
)
Ezek után azt is el tudom képzelni, hogy a "subwoofer" is a szokásos trükkel egy apró meghajtó egy dupla akkora "passzív membrán" mögé rejtett megoldás lesz.
Atmos, meg thx? Inkább egy vicc -
Elemental
addikt
Fehér homatics box r 4k plus, CE 21 nightly.
Némelyik DoVi hdr .mkv esetében nincs kép, csak hang. A tévé sötét marad. Ilyenkor leállítom, majd újraindítom és akkor már jó.
Legutóbb a DoVi hdr kokainmedvénél csinálta. Vagy a Halo remux DV.HDR első része folyamatosan sötét, hiába indítom újra ( a többi részt lejátssza jól).Valaki tapasztalt hasonlót?
-
mexel
veterán
válasz
mikrofon #96625 üzenetére
Egyetértek abban ha a mélyeket tudja hozni ( azzal lehet elszúrni egy soundbat is) akkor jobb vétel lehet mint egy mostanában túlárazott hasonló soundbar. Ez ár és minőségfggő lesz. Sajna a JBL mélyeit nehéz felülmúlni kis hangerőmn és dobozhang nélkül, de ez csak egy szubjektív vélemény.
A soundbar kis addig tűnt jó ötletnek amíg egy komlett összerakott hm szett alatt volt, most viszont ez nem mindig igaz teljesen. Ott az egyszerűség ami jó, nincs vezeték, nem kell erősítő stb. -
Zsömica
aktív tag
Az a gond ezzel - hogy a THX képlet egy sokkal összetettebb dolog.., itt több dolog szerencsés együttállásának kell teljesülnie ahhoz hogy élvezd a minősítés előnyeit..!
Szobaakusztika, vágási frekvenciák stb.., de ez hosszú ide..!
Nálam érezhetően jobb hangja van THX Movie beállítás alatt az AVR-nek - mint sima DD alatt momdjuk..! -
mikrofon
veterán
Szerintem nagyon jó és jövőbemutató elgondolás. Ha annyi lesz az ára mint a JBL bar 1300-nak és hozni fogja azt a szintet, akkor ez nagyot fog durrani...
Elégsokan fogják vinni....
Főleg, ha ot lesz benne a Homatics amin az androidos online streaming és a CE-s hálózati adattáros filmezés is gördülékenyen fog menni...Eddigi hiányosságok pedig javítva lesznek a hangszett érkezéséig. Olyanok mint:
- AFR
- DTS-HD, DTS-X
- IR hiánya se fog fájni mert majd vezérled a dockolóval.....Ha nem csak rózsaaranyban lesz, hanem fehérben is, akkor én beruházok egy ilyen komplett szettre.... Mert a nagyméretű kábelrengeteges cuccok kora lejárt....
Mondjuk ezt azért nem merem beírni a házimozis topikba
-
Zsömica
aktív tag
Persze, a kialakításon látni az 5.4.4 felállást, valszeg ezért a THX certified is - épp ezért birizgálja a fantáziám a hangja; de nagy zörejeket - ablakmozgást nem kell várni azért..!
Erről a Razer termékei jutnak eszembe - amiket én nagyon bírok, mert eszméletlen jó hangjuk van..! -
mexel
veterán
Más kérdés, igaz kodi topikban is feltettem, de itt talán többen vannak akik tudják? A kodi android alatt beleszól a képminőségbe? Azaz számít milyen kodi van fent, vagy csak a droid intéz mindent és az számít milyen android van fent? Most Vontaron tesztelek egy slimboxból átmatatott droidot kodival, de mi ntha egy omega forknak jobb képe lenne mint a 9.5-nek.
Viszont mindenképpen láthatóan rosszabb a kép mint CE alatt, az AFR full hibátlan ezen a droidon, észrevehetetlenül teszi a dolgát, de látok pixelhibákat lejátsás alatt ami CE alatt nincs
Van valami amit a droidos kodiban érdemes beálítani ami jobbá teheti a lejátszást?
Ja és voltitt valami ajánlott fork azt hiszem, igaz az a DV miatt ami nekem nem fontos, de az jobb valamivel mint a "gyári"? -
nfsu17
veterán
gyűrű + blakey
Így már világos.
nem olyan nehéz elképzelni? Még nem láttál hasonló megoldásokat?
Bármit el tudok képzelni, elég élénk a fantáziám, de nem, még nem volt dolgom ilyennel, dokkolóval sem. -
mexel
veterán
A thx jó parasztvakítás szerintem ekkora rendszeren, mg komolyabb hanszórókkal sem tudom élvezni azt a kb fix beálítást. Pedig volt pár thx-es erősítőm, de mégsem jött be. Elhiszem hogy az az elvileg jól belőtt hangzás de szeretm kicsit színezni hm-nél a hangot ( hifinél nem, de az más kategória és eszközk)
-
mexel
veterán
Ez kb meglovagolja a soubdbarok sikerét, ami pár éve nagyon ment, ár nem tudom mennyi lesz de szerintem az eddigiaek alapján drága lesz, és a full szett kb ott lesz amiért lehet más - jobb hangú eszközöket venni, igaz nem az out of box vásárlóknak akinek a soundbar is kellhet.
Kíváncsi vagyok a szép design átlátszó plexi hogyan lesz takarítható és milyen lesz 1 év alatt... Nekem itt is kicsit több asdesign mint a tudás, de ezzel lehet eladni mindent -
-
interstate76
addikt
Én ez alapján csináltam. Talán annyi, hogy ginola kolléga kiegészítését érdemes figyelembe venni (én nem emlékszem, hogy írtam-e be mail-címet a test usernél, de ezek szerint igen, mert elsőre sikerült).
-
mexel
veterán
válasz
interstate76 #96591 üzenetére
Ez a leírás most mennyire naprakész, lehet ez alapján csinálam tavaly és a kéek és menüpontok nagy része már teljesen más volt, alig lehetett megtalálni soka. Vagy frissült az írás azóta? Akartam csinálni blogot, de az időhiány nagy úr...
-
blakey
titán
válasz
RVR400 #96606 üzenetére
Mielőtt azt hinnéd, hogy mindenki megveszi ezeket az eszközöket, nem árt másik irányból is megközelíteni, lehet, hogy részt vesz valamilyen fejlesztésben, vagy tesztelésben, és ahhoz kapott készüléket. Nehogy azt hidd, hogy mindenki megveszi azt a rengeteg eszközt. Azt próbálgatjuk, azt vesszük, ami szimpatikus, tetszik. Legyél te az első, aki kipróbálja a Boxy-t.
-
RVR400
veterán
Egyébként, ha már itt elszálltunk ilyen irányba, akkor halkan kérdezem meg, hogy Boxy-t miért nem vett itt senki? Sőt, még csak szó sem esett róla. Pedig árban Homatics és Dune alatt van, és majdhogynem ugyanaz...
-
mikrofon
veterán
válasz
hunaqua #96602 üzenetére
Kérdés miért szeretnél "egyedi fw"-t? Vagy mire gondolsz ezalatt?
Mert igazából mindegyiken majdnem ugyan az a fw lesz. Annyi különbséggel, hogy a fehérhez ha kérsz a gyártótól akkor kaphatsz tesztelésre béta verziót. Azonban ha az jóvá van hagyva akkor az kerül a többire is, vagy legalábbis a DuneHD-ra, de elvileg a Nokia 8010-re is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- 3D nyomtatás
- Milyen notebookot vegyek?
- Facebook és Messenger
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged