- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
Kérdésem LE támogatja légegeret/távirányítót?
S905W-hez lesz LE támogatás?
-
pinnacle
nagyúr
Ilyen WD Elements-et használ valaki? Szervizben azt mondták, hogy valószínűleg a kikapcsoló gombos külső házakban nem áll le a merevlemez, a box kikapcsolásakor. Lehet ez a külső merevlemezekre is igaz. Illetve lehet ez is kell a leálláshoz, Mert, ha az USB-ről nem kap áramot, akkor totál leáll.
-
Oszilaci
senior tag
válasz
varmi2 #26094 üzenetére
ha leállítom a playert akkor kikapcsolja a TV-t de a tv eszköz listájában nem is észleli a lejátszot .
Ha android alatt kikapcsolom a CEC funkciót az eszközön akkor bekapcsolás után a (Librelec logó van) nincs kép csak ha kihúzom a HDMI-kábelt a tv-ből majd újra csatlakoztatom valakinek van valami ötlete? -
varmi2
nagyúr
válasz
blakey #26092 üzenetére
Sajnos ha ki van kapcsolva, vagy alvó modban van, akkor a tv nem is listázza, így nem tudom bekapcsolni, csak a saját távjával. De ha be van kapcsolva, akkor bekerül a tv menüjébe, és onnan már a tv távirányítójával tudom vezérelni. Úgyhogy bekapcsolva marad állandóan.
-
-
blakey
titán
válasz
junkpod #26091 üzenetére
Nem áramatalanított készülékre gondoltam, azért ezt gondolhatnád. Manapág a legtöbb készülék csak standby üzemmódba kapcsolható. Teljes, kikapcsolt állapotvan az IR bekapcsolásán kívül semmi sem működik.
Olvasd el mit kérdezett, nem kell bekapcsolva (működnie) lennie a készüléknek, hogy működjön a CEC,. -
blakey
titán
-
varmi2
nagyúr
Kipróváltam a cec vezérlést és működik egy sony tv-vel. De jól gondolom, hogy állandóan be kell kapcsolva lenni az x96-nak, hogy müködjön a cec? Tehát nem kapcsol be autómatikusan?
-
varmi2
nagyúr
Megjött az x96 2Gb lejátszóm. Banggood-ról. Gyors szállítás, és plusz költségek nélkül jött. Feldobtam a libreelec os-t, hibátlanul visz mindent! Köszönöm, az ajánlást. Lenne egy kérdésem, hogyan tudok megosztani rajta egy mappát, amit a hálón keresztül lát a windows, és tud írni olvasni onnan.
-
-
Wendelke
aktív tag
Nekem is egy 905w van, Tanix mini, nem akartam komolyabbat, mert 720p-s plazmám van, így még az 1080 sem érint
LE felment gond nélkül, a legújabb, de lehet egyet majd vissza kéne lépni, mert az LE alatt a youtube nem akar menni, de a droid alatt jó. Egy MX3-M 2.4G 3D légegeret vettem hozzá, ami szintén jó, csak a bekapcsolást nem tudtam az IR-re felprogramozni, ami vagy hardveres probléma, vagy az én b@lfaszságom.
Ettől függetlenül még nem túl sokat használtam, mert vele párhuzamosan még megy a WD TV Live is. (A család többi tagjának az utóbbi jön be)
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Oldman2 #25029 üzenetére
Ma (12 nap alatt) megérkezett egy Mecool M8S Pro+ kütyü, összesen 9.040 HUF-ba került.
Megy Android alól is a Kodi, de megnézném hogy fut rajta a LibreElec...
Tett már fel valaki ilyen készülékre LE-t? Van amire, különösen figyelnem kell majd?
-
mexel
veterán
Remélem hamarosan lesz 905W tesztelgetésem, majd leírom mit tud.
-
M_AND_Ms
veterán
Sziasztok!
Egy pontosító kérdés: Ugye, a S905W gyakorlatilag egy 905X, vagyis a 905X-re való LE jó a 905W-re is?
-
consono
nagyúr
válasz
dugesz77 #26062 üzenetére
Sziasztok, nekem ma jött meg (2 hét alatt, meg is lepődtem) egy w95 2/16-os. Gondolom kell pár nap, hogy belakjam, egy RPi0-t fog váltani. Kíváncsi leszek a hosszútávú tapasztalatokra, a zeró már a megjelenése óta üzemel, különösebb gondok nélül (Openeleccel). Android+SPMC a tervezett szoftver, HBOGO-t, Netflixet tud a TV-m doboz nélkül is.
-
Oszilaci
senior tag
Ha random egyszínű lesz a kép és csak a reset segít az lenne a memoria fogyás jele vagy rossz lehet a készülék?
olvasgattam de nem igazán találtam választ a kérdésre.MiniM8S II 1/8-as Libreelec -el
-
Ateszpapa
addikt
válasz
DoItYourself #26068 üzenetére
Köszönöm.
-
hunaqua
addikt
Az ORICO usb Ethernet szerintem kilőve.
Dear,for USB2.0 type,the chip is AX88772C
For USB 3.0,the chip is RTS8153 -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Ateszpapa #26066 üzenetére
Filmezésre elég egy X96 1G/8G verzió is LE-el, LAN csati mindegyiken van, 5GHz wifi ritkaság a noname boxokon, de ha USB-s vinyóról játszod le a tartalmakat, akkor nem is annyira érdekes. Kijelző van némelyiken, ami android alatt mutatja az időt, de LE alatt nem működnek driver hiányában. Konkrét ajánlat: X96 1G/8G S905.
-
Ateszpapa
addikt
Sziasztok!
Milyen boxot tudnátok ajánlani filmlejátszásra?
USB-s vincsin, FHD filmekre kellene.
Sajnos a jelenlegi TV-n (Samu F6400) már csúszik a hang egyre több filmen.Előny: 2 giga RAM, LAN csatlakozás, kijelző, 5GHz WIFI
-
Technoman
őstag
Srácok!
8-as LE alatt működő playáról, SMB (Win) hálózaton keresztül, véletlenül töröltem valamit az egyik USB-s vinyómról. Szerintetek valami proggal vissza lehet állítani?
thx -
dugesz77
őstag
W95 S905W 1GB RAM + 8GB ROM box most pontokat beváltva elég kellemes áron elhozható.
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Lecsapta a futópad az elosztót amin a TV box is volt meg a külső HDD kiegészítő tápja.
Most megcsináltam máshogy a vezetékezést, látszólag megy is minden, de mikor csatlakoztatni próbálom a HDD-t akkor azt írja az android hogy az ASMT meghajtó sérült és formázni akarja.
Rádugva PC-re látszólag minden rendben van vele, kitöröltem az android mappát hogy csak filmek legyenek rajta, de így is azt írja hogy sérült.
Van valakinek ötlete mit lehetne vele kezdeni?
Formázni nem szeretném mert 1TB-os vinyó és ezen van a teljes mesegyűjtemény.
Pár hete a tablet csinálta ezt hogy kivéve és visszadugva azt írta a memóriakártyára hogy sérült, de PC-be berakva és megtisztogatva a kártyát az Androidos cuccoktól utána szépen befogadta a tablet.Köszi!
UI: MX4 s812-re akkor senki nem tud LibreElecet?
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
905w-el szerelt BOX-okrol van valamilyen tapasztalat? Természetesen próbáltam rákeresni de nem találtam semmilyen konkrétumot. 4K nem feltétel elemben a stabil FullHD az lenne. Mennyire érdemes egy ilyen So-C-el szerelt kütyübe "beruházni"?
-
blakey
titán
válasz
LouiS22 #26049 üzenetére
Két SD-kártyát írtam ki, Krypton alatt egyáltalán nem működik a táv, Leia alatt hibátlan, kimásoltam az amremote könyvtárat és a Leiaban van 2 plusz fájl, egyik remote.conf a másik remote.conf~, szerintem ezt a kettőt átmásolom akkor jó lehet, nem értem, hogy egyiken mitől jó a másikon meg nem, holott szerintem már mindkettőn működnie kéne.
-
mexel
veterán
válasz
chosa91 #26045 üzenetére
Ahogy olvastam egy szériát említett. Nemek most nem régen jött meg és van itt egy fórumtárs akinek szintén, mindkettőnknek az a számú eMMC van benne amit említenek de ő pl simán feltette az Android TV OS-t és semmi baja. A Freaktabon is írják hogy nem mindegyik volt rossz, valószínűleg volt egy gyártási hibás sorozat.
Ha esetleg olyan szériát küldenek kell egy refundot kérni szerintem. Én nyúzom kb egy hete, recovery-t cseréltem, sok mindent mókoltam vele de stabilan működik, talán ha 1-2 fagyás volt a sok variálás közben de ez bármelyik androidos eszközzel megesik ennyi buhera közben. Ha simán használom stabilan működik és gyorsan. De vannak más boxok is jó árban nyilván, nekem ez a tapasztalatom egyelőre. Én EU warehouse-ból rendeltem így hamar itt volt. -
LouiS22
veterán
válasz
blakey #26040 üzenetére
Most látom a posztod és kezdem azt hinni, hogy akkor a Leiában van egy bug, amit miatt a remote.conf nem működik. Ezzel szopok egész nap: Raybuntu legutolsó saját buildje Wetek Play2-re, SDről bootolva. Minden szép és jó, leszámítva, hogy a saját, Wetek Playen tökéletesen működő remote.confot bemásolva volt-nincs távirányító (Logitech Harmony van programozva, így szinte biztosan mennie kellene a config fájl bemásolásával is). Ha van ötlet, hogy hol van a hiba, szívesen fogadom, nem szeretném a saját, fos távirányítójával használni
-
törölt tag
Gearbesten már az új emmc-s van elvileg.
-
mexel
veterán
válasz
chosa91 #26042 üzenetére
Erről itt írnak bővebben: MECOOL M8S Pro+ eMMC figyelmeztetés ha Android TV OS-t szeretne valaki telepíteni.
Egyébként van akinek ezzel az eMMC-vel is sikerül felrakni és semmi gondja, más problémát nem okoz.
A Reset gombosokkal sincs gond, csak nem lehet őket összevissza flashelni és már brickből is visszahozható, van leírás ha valakinek van kedve átnézni a Freaktab kb 85 oldalát
Tehát a box nyugodtan megvehető SZVSZ. -
chosa91
aktív tag
válasz
w.miki #26033 üzenetére
MECOOL M8S Pro+ -nál erre figyeljetek:
** WARNING ** - there are a bad batch of these boxes now being sold - click HERE for box refund guidance.
** Plus boxes with new fixed Kingston eMMC flash storage now have NO Reset button !!! -
mexel
veterán
Lehet hogy van jó megoldás a felső értesítési sáv eltüntetésére, végre sikerült kihámoznom a számomra sok infó közül.
Mindenképen rootolt készülék kell, és kell hozzá Supersu vagy ami talán egyszerűbb, a Magisk. (Ennek telepítésére most nem térek ki, le van írva a linken angolul, több féle képpen is lehet)
Ezek után le kell tölteni a Terminal Emulator for Android app-ot.
Megynitni a terminal emulatort, és a $ jel mögé ahol kurzor van beírni: SU
utána enter.
Utána ha minden jó akkor a root engedélyt kér, ezt engedni kell neki. Ha mindent jól csináltunk akkor a kurzor előtt már #jelet látni, akkor fog működni.
Ez után kell beírni:
settings put global policy_control immersive.status=*Nyomni egy entert, majd kiléphetünk. Ezzel eltüntejük a status bart, de ha odavisszük az egeret megjelenik. A youtube alatt nem lesz ott, nem lesz zavaró. Remélem érthető és segítek esetleg valakinek ezzel. Ha szükséges majd részletesebben is leírom esetleg ha lesz időm. Még csak egy boxon teszteltem, de próbálom többön is majd.Lehet appra is szűrni valamint az aló sávot is el lehet tüntetni, de arra szokott lenni menüpont a beállításokban.
Mindezeket egy Mecool M8S Pro+ készüléken végeztem, máshol nem teszteltem, és minden ilyen beavatkozást bárki csak saját felelősségre csinálja, mert akár gondot is okozhat ha elszúrunk valamit!
Javasolt youtube egyébként, a Youtube for Android TV, ebből a legújabb verzió mindig a legjobb felbontást állítja be és távirányítós kezelésre készült.
-
blakey
titán
válasz
Pelican #26038 üzenetére
Én azt tudom, mellette volt, tavaly simán néztem 4K filmeket, most már nem találok olyat amiben szerepelne a BT709 is. A szabvány tartalmazhatja.
M8S Pro L-en a 8.90.4-K jól működik, néhány kiegészítő még nem kompatibilis a Leiaval illettve néha nincs hardveres dekódolás, a szoftveres szaggat. A 8.2.0.1 egész jó kivéve, hogy nem működik a távirányító, remote.conf másolása után sem jó. Majd megnézem, hogy miket kell átírni vagy megvárom, míg benne lesz az új verziókban.
(#26032) mayday00
Nem biztos, hogy helyette lesz. -
djnice
veterán
válasz
DoItYourself #26035 üzenetére
Én még nem találkoztam rippekkel, de szerintem nem nagyon lesznek SDR konverziók.
-
w.miki
veterán
Szeretnék a másik szobába is egy droidos TV box-ot. Kb 5m-re a wifi routertől. LAN oda nincs.
De minél olcsóbban, mert nem tudni mennyire lesz használva. Főleg filmet néznének, de ki tudja, lehet kell játék is.
GBról kaptam egy emailt:
MECOOL M8S Pro+ TV Box Amlogic S905X Android 7.1 - 2GB RAM + 16GB ROM
Remélem nem reflink lett. 35 USD, 37 helyett... Black friday...
Ez jó lehet? Ennél olcsóbban van valami ajánlott, vagy ez lesz olcsóbb?
Az RK chipsetesek milyenek, azok is ajánlottak? Azokat láttam olcsóbban is. Vagy az felejtős? -
bostone
addikt
válasz
chosa91 #26028 üzenetére
Az s905-öt sem kell lecserélned. Bizonyos feltételek mellett sokáig megbízható lejátszó marad.
A technológia fejlődésének irányát nem egyszerű belőni.Más
Kipróbáltam leia alatt az hbogo és netflix addonokat.
Hát azért köröket vernek a droid alkalmazásokra...
Netflix esetében külön pont az addon javára, ahol a szolgáltató elfelejtett feliratot mellékelni a nép megtette helyette.Hsználható Amazon addon létezéséről tud valaki?
-
chosa91
aktív tag
válasz
blakey #26025 üzenetére
Ebben az esetben nem a Neo U1 lesz az én választottam
Viszont szükségem lenne így egy/több A.) kategóriás készülék ajánlóra, aminél a bt.2020 sem okoz gondot.Sőt... shame on me, a tv-m (Samsung 50KU6072), HDR képes, az más tészta, hogy egy normális leírásért negyed órát kerestem.
*** @blakey: Amúgy honnan tudtam volna, hogy eladó a Neo U1-ed?
-
blakey
titán
válasz
chosa91 #26021 üzenetére
Megkereshettél volna, lehet eladom a Neo U1-et.
#26023) chosa91
A HDR-SDR és a BT2020 hiányzik, hibátlanul megy minden más, tehát ha olyan 4K-s tartalmat nézel ami BT709 akkor nincs gond.(#26024) junkpod
Nem a többség egyelőre nem HDR cserébe mostanság már BT2020-al jönnek ki és nem is tartalmaznak BT709-es színteret, tavaly még volt olyan megjelenés ahol simán ment BT709-cel. Tehát már a BT2020 is gond olyan készüléken ami nem tudja "visszafejteni" BT709-re. -
chosa91
aktív tag
válasz
mayday00 #26019 üzenetére
Már berendeltem Ali-ról. Szétnéztem több helyen is: gearbest, banggood, tomtop, geekbuying.
Minix A2 lite-tal együtt 112$ volt.Itt haprón is néztem, de nem volt BP-i Neo u1 (ilyesfajta tételeknél pedig inkább a személyes teszt/átvétel híve vagyok), így végül maradt az Ali.
-
dugesz77
őstag
válasz
chosa91 #26012 üzenetére
Nagyon jó az U1, szinte tökéletes box. Egy hátránya van, hogy sima S905 tehát a 4k hdr nem megy rajta.
Viszont stabil, jó a hangja még fülhallgatón keresztül is, android alatt is tökéletes a saját XBMC.
Én már egész leszoktam erről a topikról mióta megvan ,mert problémamentesen , flottul működik rajta minden .Azzal meg nem növelem a hozzászólásaim számát,hogy megint megnéztem rajta pár filmet hiba mentesen. -
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Lehet felületesen olvastam eddig és csak nekem új, de a megogo mxv-n android alatt van magyar nyelv és a horizon go is működik rajta.
-
Upo
addikt
4pda-n nézelődve találtam véletlen egy oldalt, ahol egy csomó letöltés van, firmware, sd image, stb. sok készülékhez.
http://www.wechipbox.com/-ezp-24.html
Amúgy áruházként ismeri valaki? Mennyire megbízható? Néhány cucc egész jó áron van.
-
Csicsóka
őstag
válasz
janisjoplin1 #26011 üzenetére
A LE repo-ban, network-tools addon dan van.
Telepíted a dózeres gépre is az iperf progit ha azon nincs, majd elindítod server módban.
A boxba SSH-n belépsz, majd:iperf -c 192.168.1.113 -i 1
Itt a dózer ip cimét írd be.
-
chosa91
aktív tag
Prémium kategóriás készülékek közül melyiket tekintitek most a legkirályabbat (Neo U1)?
-
gulac12
tag
válasz
janisjoplin1 #26000 üzenetére
Nekem is van egy ilyen Ugreen USB 3.0 HUB / Ethernet Adapter. Vettem hozzá egy USB A Male to 3.5mm x 1.35mm Connectort és egy mobil töltővel aktív lesz, a készülék adapterét kíméli. (Az ethernet részét még nem próbáltam ki.)
-
Csicsóka
őstag
válasz
janisjoplin1 #25992 üzenetére
Le is mérheted, iperf3 van LE alatt, akkor nem kell tippelgetni és megnyugszol.
-
Csicsóka
őstag
válasz
blakey #25987 üzenetére
Biztos nem emlékszel már rá, de januárban én is jól beszoptam ezzel a csodával. Pont olyanom jött mint neked. Kaptam én is 7 dollár visszatérítést. Az RTL8153-al szerelt cucc valóban gigabites, de a legtutibb az ASIX AX88179 lenne, kár hogy ez már szinte sehol sincs. Próbáltam egy Ugreen rendelni a DX-ről, de pár nap múlva jött az email, hogy sajnos gyári módosítás miatt, az adott modellbe már RTL8153 került. Persze ezt nem kértem, így törölték a rendelést. Szóval erősen szerencsén múló dolog.
-
blakey
titán
válasz
janisjoplin1 #26000 üzenetére
Nem lesz gigabit, de több lesz 100-nál. Bár nem tudom, hogy milyen film lesz 140Mbos. Egy 50-60Mbps film már bőven jó.
-
Pelican
őstag
Már egyszer teszteltem az enyémeket,
300 Mbps felett visz át, szóval nem lesz olyan film, ami nem fér át.Tehát ha sikerül USB 2.0 porton valahogy egy gigabites LAN adaptert beizzítani, az legfeljebb 48MB/sec sebességet fog tudni a ~100MB/sec helyett.
Többeknek működik, semmi mágia nem kell a "beizzításhoz".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged