- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ztsoft
őstag
válasz
darvinya #40099 üzenetére
Bocsánat, hogy beleszólok, de ha egy erősítő csak PCM-et fogad, akkor az nem fog szólni több csatornás jelnél (nem tudja dekódolni). Igaz, nem ismerem Melorin erősítőjét, de, mint írta is, erősítőm csak PCM jelet fogadó.
Volt már dolgom sztereó erősítővel, amin volt digitális bemenet (egy - egy optikai, koax), csak is kizárólag 2 csatornás PCM-et fogadott, maximum 48 kHz-en, ami ebbe belefér az CD, DAT, MD, stb.
-
-
Beni2360
félisten
válasz
Melorin #40083 üzenetére
Na látom kaptál több választ mint gondoltam vagy én adtam volna.
Lehet, hogy itt (#40091) Melorin lesz a gubanc.
Ha közvetlenül rádugod a TV-re HDMI-vel az erősítőt kihagyva és e szerint beállítva akkor is előjön ez az anomália? Ki kéne próbálni. Más momentán nem jut eszembe.
Régebben míg nem volt avr-m nekem is voltak ilyen hangcsúszások akkor HDMI - TV és optika sundbarba. kellett neki idő míg szinkronba jött a hang a képpel. Mondták is anno, hogy a KODI nem szereti a tekerést. A mostani verziómban nincs is már a tekerő ikon a képen. -
darvinya
titán
válasz
korcsi #40095 üzenetére
Legtöbb optikai erősítőben van hang típus kódoló (pl: ACC,AC3,DTS/HD).
Egyrészt azért átkodolás veszteséges mindig, másrészről 2.0+ hangot erősítő tudja maga kezelni mikor hogyan adja vissza.
Kész hangnál jön, hogy valami túl hangos, vagy túl halk, pl: beszéd alig hallani, miközben robbanások letépík ember fejét. -
korcsi
veterán
-
-
krsanko
tag
válasz
Csicsóka #40076 üzenetére
Szerintem is S905-ös boxra a legjobb.Nálam ez van most fent "LibreELEC-S905.arm-7.0.3.012k_ext4"usb-ről.Médialejátszásra verhetetlen .Gyors,SMB-t pillanatok alatt eléri,lehet gyorstekerni,a médiainfója a legrészletesebb az összes változat közül.Az utána következő verziókkal-17 kodi- már korántsem olyan szuper a box.Még egyedül a youtube miatt nincs fent az eMMC-n.Csak ajánlani tudom Akinek S905-ös boxa van és elsődleges a médialejátszás
. -
Melorin
addikt
válasz
DoItYourself #40075 üzenetére
Nekem is pörgősen odaugrik tekeréskor, de ahogy elengedem a léptető/tekerő gombot és beáll lejátszásra, a kép olyan 10-15fps körüli értékre esik le, darabosan mozognak az emberek pl.
Nekem valami 8.3 LE van fent a belső memóriában, nem SD-n, de ezt mindig is tapasztaltam, amikor még régebbi LE volt fent és SD karin. Szóval nem újkeletü a dolog, csak most lett elegem belőle.
Sőt, amikor még HTPC-vel toltam a Kodit úgy 3 éve, akkor is tapasztaltam ezt, pedig az aztán teljesen más platform. -
Csicsóka
őstag
válasz
syler123 #40072 üzenetére
Nem tudom hogy a legjobb e, de dicsérik.
A mix-ben 16-os KODI van, a másikban 17-es.
Ugyan úgy SD-ről, vagy USB-ről fut mint a "normális LE", és pont úgy kell a dtb-vel is eljárni, amit megtalálsz az SD-n, hogy 1értelmű legyen melyik kell hozzá. Ha volt rajta LE akkor fogpiszkálni sem kell. -
apszi
őstag
válasz
Melorin #40068 üzenetére
Igen, nálam X96-on csinálta. Csicsóka LE mix volt egy noname alap, gondolom class2-es sd kártyán. Pont tegnap, részben ezért is, cseréltem ki egy class 6-os kártyára, átköltöztetve rá a rendszert. Egyelőre megszűnni látszik a jelenség. Legalábbis tegnap nem jött elő, és persze a rendszer is határozottan "folyékonyabb" lett.
-
ztsoft
őstag
válasz
ztsoft #40047 üzenetére
Nos, nem sikerült megdönteni a sebesség csúcsodat.
Nálam 25 mp alatt áll fel a rendszer, onnantól számítva, hogy áram alá helyezem, odáig, hogy megjelenik a kész rendszer (a főképernyőt is egyből az arcomba vágja képekkel együtt a Kodi logó után). Persze ez egy teljesen belakott rendszer (teljes adatbázissal, kiegészítőkkel).
Nekem már ez is hatalmas előre lépés. Eddig nagyon jók a tapasztalataim, sokkal gyorsabban indulnak a programok, filmek, netes tartalmak. A kezelhetősége is nagyon jó, fürge. Amit a múltkor írtam, hogy nem akasztja meg a képek betöltődése, nos, most nincs olyan, hogy betöltődés, azaz, nem látható, egyből ott vannak.
Csicsóka, köszönöm szépen a munkádat, ráfordított idődet!
Egy pörgős rendszert varázsoltál a box-ra.
-
Melorin
addikt
Valaki tapasztalt már olyan próblémát, hogy ha egy filmbe beleléptetek, akkor néha olyan szaggatósan játsza le onnantól kezdve a filmet. Olyankor csak az segít ha nyomok egy Pause-t majd folytatom a filmet. Ilyenkor újra vajsima lesz a filmlejátszás.
Ezt a sorozatoknál szoktam mindig tapasztalni, amikor az előző rész tartalmát átugrálom.
M8S II -
-
ztsoft
őstag
válasz
Csicsóka #40052 üzenetére
Én nem bántam meg, hogy S912-t vettem, engem tökéletesen kiszolgál. Úgy ahogy még az Android is használható. Sokat olvastam utána, meg hosszú távra terveztem (ismerve a számítás technika fejlődését, muszáj volt "nagyot" venni).
A Linux-nál meg jól tudjuk, olyan, hogy szabad memória, az nincs. Az összes elérhető memóriát használja, ha másra nem is, de gyorsító tárra biztos (ez csak az itt hangoztatott mondatra jutott eszembe, "LE-nek elég az 1 GB"). A NAS-om simán megeszi a 8 GB RAM-ot, pedig Linux szerver fut rajta.
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne felétek, hogy hogyan tudnék egy belakott csicsóka LE mixnet (LibreELEC-S905.arm-7.0.3.012l_8.2.3.1_mix_ext4.img.gz) "klónozni" egyik SD kártyáról egy másik, nagyobb SD kártyára. Van erre mód? Az LE saját biztonsági mentésével még a beállításokat sem tudtam átvinni, de a legjobb az lenne, ha egy teljesen azonos kártya jönne létre.ELőre is köszönöm!
-
Csicsóka
őstag
LibreELEC-S905.arm-8.2.3.1_ext4_rev1.img
Aki nem akarja eMMC-re telepíteni, annak az előző verzió is jó. Csak a boot image módosult, semmi más.
-
-
Csicsóka
őstag
válasz
darvinya #40044 üzenetére
Nem a mix rev2-et töltötted le amit linkeltem tegnap?
Fogalmam nincs miért ez a DISTRONAME van. Itt jó.
SSH-n ezt a pofát mutatja?##############################################
# LibreELEC #
# http://libreelec.tv #
# MIX by Csicsoka #
##############################################
LibreELEC (community) Version: 7.0.3.012l_8.2.3.1_mix_ext4_rev2 -
-
ztsoft
őstag
válasz
Csicsóka #40046 üzenetére
Tökéletes!
A cache partíciót le is formáztam, nehogy átverjen, hogy működik, közben mégsem.
Már el is kezdtem belakni, a sebesség teszt ugyan azt hozta, mint amit korábban néztem.
Csak halkan jegyzem meg, hogy a sebesség tesztedet nehogy megdöntsem. Iszonyat gyorsan feláll a rendszer. De majd akkor fogom megnézni, ha belaktam.
-
ztibor
senior tag
LE 8.2.3.1, Kodi 17.6
Az a problémám hogy a feltelepített kiegészítőket, pl. transition, youtube, nem látom a kiegészítőknél, csak úgy tudom elindítani pl a youtube-ot hogy rákeresek, és onnan indítás. A transition winről elérhető, de itt pl nem látni a futó progik között.
Mit lehet ezzel kezdeni? Így elég gáz a programok keresgélése és indítása,
a kiegészítők menü pontnál csak a Libreelec Configuration van. -
darvinya
titán
Csicsóka
Nálam van gond, vagy S905 rev1 hálózati neve tényleg DISTRONAME.?
-
-szabi-
addikt
Lejárt a szerkesztési idő.
A letöltött fájlok közül az egyik fájlt ide:
\\Coreelec\Configfiles\rc_keymaps\m8s
Másikat meg ide másoltam.
\\Coreelec\Configfiles\rc_maps.cfg
Kihúztam a dobozt, hogy újrainduljon, de most sincs távirányító.Csinálni kell egy ilyen könyvtárszerkezetet?
/storage/.config/rc_keymaps/SZERK: #40037 files32
Ez van benne:aacs\
hwdb.d\
iptables\
logind.conf.d\
modprobe.d\
modules-load.d\
pulse\
pulse-daemon.conf.d\
rc_keymaps\
sleep.conf.d\
sysctl.d\
system.d\
tmpfiles.d\
udev.rules.d\
rc_maps.cfg
hosts.conf
rc_maps.cfg.sample
samba.conf.sample
boot.statusEbből "rc_maps.cfg" amit én másoltam oda.
üdv
-
gabby123
tag
Sziasztok segítséget kérnék.
Boxot szetetnék rendelni.
Ez a három közül melyik jobb.
Sima sd minőségre esetleg 720 hd.
Tanix tx3 mini ,x96 min,x96w?
Mindegyik 2/16 os verzióban.
A tanix dual os gyári verzió mennyire hasznlható?
Jó lenne ha android 7 lenne rajta.
Köszi gabby. -
ztsoft
őstag
válasz
Csicsóka #40032 üzenetére
Nincs elírás, direkt nem a /mnt a csatolási pont, hanem a /storage/mnt Azért mert a /storage alá léptet be.
Az rendben is van, de a csatolásnál nekem hibát dobott, nem létező mnt könyvtárra panaszkodott. De lehet a parancsok másolgatása is közre játszott, mint fentebb írtam.Erre már én is rájöttem. Amikor megállt a boot, gondoltam kipróbálom a billentyűzetes távot, hátha megy. Ment, az eredményt le is fotóztam.
Egyből rájöttem, hogy a cache partíció a gyökér könyvtár. Furcsálltam is, mert nagyon kicsi a mérete.
Addig ha akarod, és kíváncsi vagy, formázd le a /dev/cache-t pont úgy mint a data-t
Már megtörtént. Volt rajta valami Android-os szemét.Legalább meg tudom nézni milyen gyors is lesz a rendszer.
-
Csicsóka
őstag
válasz
ztsoft #40023 üzenetére
Jó hogy csináltál képernyő foto-t, mert látom a problémát.
Jól elba**tam a boot image-t az S912-nél, egy korábbi teszt init rendszerem volt a kiindulási alap, és abban a cache-t használtam a rootfs alá. Persze hogy nem jó, mikor most a data-n van.
Csinálok új boot imaget. Addig ha akarod, és kíváncsi vagy, formázd le a /dev/cache-t pont úgy mint a data-t, majd mountold fel valahová a data-t és a cahe-t, mc-vel másolj át mindent a data-ról a cache-re. Egyből indulni fog. Ne lakd be mert a cache csak fél giga. -
Rosep
senior tag
Rendeltem egy ilyen Sencor csodát, majd beszámolok az élményeimről...
-
ztsoft
őstag
válasz
Csicsóka #39969 üzenetére
Sajnos nálam nem működik ez az átrakás.
Sem a reboot, sem a poweroff verzió. Csak az RKM logóig jut. Kártyáról megy minden. Ötlet?
Csak mellékesen, a leírásban is van egy kis elírás (nálam hibát dobott rá), mindjárt az első parancs, mkdir mnt, helyett mkdir /mnt (lehet az is közre játszott, hogy én a "home" könyvtárban voltam, ssh belépés után ide jutok), így a csatolás nem megy, nem létező könyvtárra hivatkozva. Ugyan így a többinél is.
-
Üdv! Az X96 lejátszóhoz nagy ésszel rendeltem egy WeiPoo távot, mert kitaláltam, hogy majd jól megtanítom a távirányítónak azokat a funkciókat, amik hiányoznak a lejátszó eredeti távirányítójáról. Ja. Csak azt felejtettem el, hogy hogyan adom meg a hiányzó funkciókat, ha azok az eredeti távirányítóról hiányoznak
Mit tegyek most?
-
kmarci25
veterán
válasz
-szabi- #40007 üzenetére
Ahogy Upo is írta, a linken is megtalálod. De ha mégsem, akkor:
When you have created your map file it needs to be saved in the following location./storage/.config/rc_keymaps/YOURMAPNAME
You must also create the following file /storage/.config/rc_maps.cfg with the following contents.
meson-ir * YOURMAPNAME
Now you must load your config and start Kodi and eventlircd back up to test your changes.
ir-keytable -a /storage/.config/rc_maps.cfg -s rc0
systemctl start eventlircd
systemctl start kodiIf your config works and you are happy with it then you are not required to do anything further and it will be loaded automatically when rebooting/powering on your device.
Ha ez nem megy, akkor ne használj alfa állapotú rendszert, maradj inkább a LE-nél.
-
Beni2360
félisten
válasz
Csicsóka #40009 üzenetére
Szia!
Sikerült a tegnapi hibámat korrigálnom. A 8Gb/10-s sebességű kártyát megérdemli.
Most 47 cfokon van, tegnap filmezés után is csak 57 cf volt.
Jelenleg semmi hibát nem találok szépen gyorsan megy minden.
Mint átlag felhasználó én csak filmnézésre használom többi hóküszpók net tv-rádió nekem opció.
Kép nagyom pöpec és hangok is rendben. -
-szabi-
addikt
válasz
kmarci25 #40002 üzenetére
Azt látom valaki már megcsinálta Mini M8S II dobozra. Nekem is ilyen van.
Bizakodom a következő frissítésben már benne lesz ez is.
Azért kérdeztem, az újabb verzió felől.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elden Ring
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest