- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
válasz
interstate76 #98399 üzenetére
Szerintem érdekesebb mint a DV téma.
Amúgy, hogy van pontosan mert nem jött le...
A gyári szürkére csak a fekete lapos oldala ér hozzá paszta tuninggal? Mert az úgy nem valami hatékony. Kicsi a hőátadó felület.
Azért ennyi anyaggal már nem kéne 70C fölé mennie pláne, hogy kilóg. Ez ugye azért van.
Jobban járnál ha a gyári szürkébe tennél egy ugyanolyat és akkor a lapos fele érintkezhetne a fekete aljával, nagyobb a hőátadó felület, mert a szürke meg szépen beleül a szürkébe.
Nálam most...
35x35x10 réz borda, ebbe beleültettem fejjel lefele egy gyári szürkét amire felfektettem egy 60x60x10-es bordát. Ez ugye a 3D nyomtatott házban van, nincs is rajta a teteje rendesen mert nagy melegek voltak. De a ventilátor projektet már biztos megúszom az idén. 52C átlag 1080p alatt. Szobai hőmérő 28C-t mutat.
Stresszteszt is szépen vizsgázott 62-3C bő fél óra után, ment rajta a TV meg háttérben TM is fut, tovább feleslegesnek láttam futtatni.
Még én sem találtam meg a végleges hűtés megoldást amúgy, de nyárra ez így adta ki.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #97570 üzenetére
Bocs, de hosszú lesz - akit hidegen hagy a hűtés-téma, az görgessen tovább bátran!
Tudom, néhány embernél kiveri a biztosítékot a házilag barkácsolt hűtés témája, de a Mr Dini által kreált überkirály Vodka TV kiegészítő használata elkerülhetetlenné tette az egyik Tanix TX3-asom házának megbontását, ugyanis HD adások megtekintése közben néha elment a hang és megállt a kép, majd kis gondolkozás után ment tovább. Ránézve a CPU hőmérsékletére azt láttam, hogy 75°C-os, azaz a szaggatás oka valószínűleg a magok lekapcsolgatása volt.
Az előzményben látható, hogy már korábban megtoldottam egy hűtőbordával a gyári megoldást, de vargalex segítségével utóbb kiderült, hogy rosszul fogalmaztam, és 100%-os CPU-terhelés mellett igazából 75°C-ig is felkúszott a hőmérséklet. Miután azonban normál használat közben nálam (eddig) a 70°C-ot sem érte el, nem foglalkoztam a dologgal. Ma estig.
Lepattintottam és kivágtam az alját:
Majd visszaraktam a helyére a korábban is használt bordát:
Ami így néz ki a másik oldalról:
Kapott (fejjel lefelé fordítva) egy kicsi, alumínium hűtőbordát (ugyanolyat, mint ami gyárilag a CPU tetején csücsül), ami körül hővezető szilikonnal töltöttem ki a teret:
A fent említett, kis hűtőborda aljára pöttyintettem egy kevés hővezető pasztát:
Majd tettem rá egy nagyobbat (egyrészt természetesen azért, hogy minél nagyobb felületen távozzon a hő, másrészt pedig azért, hogy ne tudjon bejutni a por):
Nem szép, de nyomtam egy kis hővezető pasztát a gyári hőtőborda tetejére is:
Végül minden a helyére került - magát a mini PC-t közben ki sem kapcsoltam, csak egy kicsit előrébb húztam, mint ahol lenni szokott (egy xbox360 kinect és egy ps4 move kamera mögött van a helye, szóval azért nem foglalkoztam többet a designnal, mert nem látszik
):
Eredmény: ssh-n keresztül kiadott "stress-ng -c 4"-parancs segítségével futtatott, 60 perc stressz-tesztet követően ment fel 74°C-ra, azaz gyakorlatilag nincs az a terhelés, ami mellett a magok lekapcsolgatásáig jutna.
Bocs, hogy ilyen hosszú lett - akit hidegen hagy a hűtés-téma, az görgessen tovább bátran!
-
mikrofon
veterán
Köszi
-
mikrofon
veterán
Mindig elfelejtem hogy Homatics-ra melyik verzió is kell a [quietvoid build] -ból? V7a vagy v8a?
-
YelaWolf
tag
Szevasztok! Év elején már írtam ide néhányszor, de akkor elmaradt végül a médialejátszó vásárlása. Most egy LG OLED55C22LB tv-vel nyomom, illetve megmaradt a régi Pioneer VSX-AX5i erősítő, azonban mindenképpen kelleni fog már egy külső lejátszó, hiszen a tv beépített lejátszója elég válogatós, nem szereti az 1080p alatti tartalmakat annyira, kötelező jelleggel rászorulok egy külső megbízható lejátszóra. Optikai kimenet nagyon fontos, év elején a Vontar X3-ast ajánlottátok itt pl. Aliexpressről megbízható lenne a megrendelése? Vagy inkább a Vontar X4-es a jobb? Könnyű ezeket a készülékeket beüzemelni ugye? Köszi előre is!
-
interstate76
addikt
válasz
sunavlys #98364 üzenetére
Így már világos, de elsőre nem ez jött át.
Engem bosszant, ha becsapnak, szóval a helyedben biztosan elállnék a vásárlástól és visszakérném a pénzem. A döntés a tiéd.
Végül: bocs, de én sem értem, miért nem vásárlás előtt jössz ide kérdezni, pláne úgy, hogy már korábban is volt félresikerült rendelésed.
-
-
joydrv
aktív tag
Egyre több jó box jelenik meg android 11 -et futtatva. És amint kijön az android 12, még több lesz. Én is maradtam a droid/kodi párosnál a Nokia 8010-en. Így minden "néznivaló" ott van egy helyen kényelmesen.
-
blakey
titán
Ezeket a boxokat nem tudják hamisként eladni, eleve téves információkat tartalmazhatnak, elég, ha visszaemlékeztek a Geekbuying és tsaira, sajnos a gyártó hamis adatokat küld, 1-2 példányt esetleg megnéznek, úgy van megírva a szoftver, hogy átverje a felhasználót, tehát nem a valódi "énjét" mutatja, plusz még az is előfordul, hogy a tesztpéldány teljesen rendben van. Nem érdemes ilyen boxokat vásárolni, elállás (az oldalon lévő ÁSZF-ben benne van, tehát és a 14 napos elállás) és normális eszköz vásárlása legyen a szempont.
-
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #98383 üzenetére
Nem is kell nekem CE rá egyelőre (később úgyis lesz..!) Droid/Kodi kell..!
-
nfsu17
veterán
válasz
sunavlys #98373 üzenetére
Igen, de ahogy írtam, kevésbé fake.
Négy helyett kettő GB ram még nem a világ vége, ha még a végén kapsz jóváírást is. Vagy max gigás net helyett 100-as.
Nálad most 3/3 dolog nem stimmel.
De tudsz aliról linkelni olyan boxot, amit vettél?
8/128 A11, x96 mini? A procit nem is részletezem...amlogicot akartál, vagy az mindegy volt? Vagy mindegy mi a neve, valami termék ilyen speckókkal. -
sunavlys
senior tag
válasz
AlyrArkhon #98371 üzenetére
A 'magyar' kereskedő sem minden esetben magyar.
ez valóban "magyar", leveleztem vele, postacím Budapesti
hát azon kivül, hogy egy kifutott, 2-5k (vagy adott esetben 0) értékű valamit ad el súlyos tízezrekért, tényleg semmi.
hacsak ezért nem, de hogy hogyan jut hozzá eredetinek tűnő dobozhoz, az nem tudom
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz
sunavlys #98366 üzenetére
"mi értelme egy H313-as boxot X96 mininek álcázni?"
X96, X96 mini stb neveken, sőt, csak a 96-os számot tartalmazóan van kb kismillió _teljesen különböző_ box. Allwinner, AmLogic, Rockchip is.
A 'magyar' kereskedő sem minden esetben magyar.
mi értelme? hát azon kivül, hogy egy kifutott, 2-5k (vagy adott esetben 0) értékű valamit ad el súlyos tízezrekért, tényleg semmi. Ha csak minden második-negyedik ügyfél áll úgy hozzá, hogy, 'á, jó lesz nekem ez így is', akkor is , khm, ahogy a mostani közbeszédben szerepel: még a Holdról is látszó mennyiségű hasznot zsebel be. -
nfsu17
veterán
válasz
sunavlys #98369 üzenetére
Én persze rád bízom mit csinálsz vele, ha arra jó, amire kell, akkor nincs gond, nem a speckó a lényeg. Garancia ezekre így sincs úgy sincs bárhonnan van, nem javítja ezt senki hivatalosan Mo-n (sem).
Ennél kapsz kevésbé fake-t aliról, max várni kell pár hetet.
De már leírták előttem is: 8/128 A11 az nem egyenlő azzal amit szerinted kiírt a hw infó. Innentől rád van bízva. -
nfsu17
veterán
válasz
sunavlys #98366 üzenetére
a dobozát nézted? eredetinek tűnik
Ez egy szép X96 mini doboz, egy bárki által nyomtatható fehér felirattal bal felül.
De a gépről képet én még nem láttam.
Ha visszaviszed (küldöd), akkor ne szedd szét, ha marad, akkor meg már csakazértis pattintsd szét, mi van benne.de a 14 napos elállással még élhetek, nem?
Mivel nem tudom, hogy hol vetted, így nem tudom él-e rá.
Akár élhet is. -
sunavlys
senior tag
válasz
nfsu17 #98365 üzenetére
kösz neked is
nem megy vissza, mert amire használom, arra bőven jó, meg úgy sem veszi vissza
de azért bepróbálkozok nála egy fogyasztóvédelmes fenyegetéssela dobozát nézted? eredetinek tűnik
mi értelme egy H313-as boxot X96 mininek álcázni?X96Q Pro: amit linkeltél az is kamu szagú, mert azt írja, hogy az 5G, az enyémben viszont nincs 5G
-
nfsu17
veterán
válasz
sunavlys #98357 üzenetére
Vettem egy X96 mini-t android 11-gyel, 8GB/128 GB-tal Mo-n
Ha Mo-i vétel, akkor full kamu, mehet is vissza, ha visszaveszik. Persze nem fogják, tuti.
Az X96 mini egy több éves gép, és nem szerelték (tudtommal) H313-al.
A11-el meg végképp nem. 8GB RAM-mal meg aztán tuti nem.Jobb esetben te vettél megint egy X96Q Pro-t. [link]
Az X96-omat gond nélkül bele tudom tenni az X99-em dobozába, szóval ne a doboz legyen a mérvadó.
Szerintem ezen CE se fog menni, mert nem amlogic. -
sunavlys
senior tag
válasz
interstate76 #98363 üzenetére
Nem: Alin csak megnéztem a specifikációt, és ott X96 miniben csak S905-ös procival láttam, ezért is nem értem, ez hogy lett H313-as.
Az eladóval közöltem, hogy fake árut hirdet. Válasza: "Köszönjük bejelentését."
Lépjek még valamit vele szemben? -
sunavlys
senior tag
válasz
interstate76 #98361 üzenetére
"A kereskedőt nem verték át, "
fényképet nézted? nem hiszem hogy a címkét ő nyomtatja, bár minden elképzelhető
" partial refundot"
Mo-i árus
-
interstate76
addikt
válasz
sunavlys #98359 üzenetére
A kereskedőt nem verték át, pontosan tudta, hogy fake terméket küld. Legalább partial refundot kérj, mint ahogy korábban is tetted, illetve - ha lesz időd - írhatnál egy rövid review-t a termék adatlapjára, hogy másoknak is segíts. Elég, ha leírod, hogy mi helyett mit kaptál.
(#98360) divan Ez pontosan így van! Van egy TCL TV-m, ami konkrétan semmivel nem hajlandó együttműködni.
-
sunavlys
senior tag
válasz
AlyrArkhon #98358 üzenetére
kösz a választ
nem akarok elállni a vásárlástól, mert az idő sürget, használnom kellene már a hétvégén, és nekem minimális igényem van csak, csak képeket akarok vele továbbítani, arra meg bőven jó
1. A memóriát azt sejtettem, hogy átverés, mondjuk szerintem a kereskedőt is átverték:Az android 9 nem érdekel, sőt még talán előny is (nekem)
Azért nem küldöm vissza, mert heteken át lehetne játszadozni ezzel. Tavasszal hozattam Aliról egy X96Q Pro-t, 2/8 GB-tal. Volt benne 1/4 GB, de ott visszakaptam a pénzem kb. felét. Sajnos ez egy ilyen buli.
2. Írod: "ha egyszer jól összelőttem a boxot a tévével". na ez nem megy nekem, pedig már mindennel próbálkoztam a boxon is és a 2021-es, de egyszerű Samsung tv-n is. Akkor utána olvasok a neten.
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz
sunavlys #98357 üzenetére
elállás a vásárlástól. kb semmi nem stimmel
az 1 giga nem 8, a 8 giga nem 128 és az Allwinner H313 proc nem Amlogic 905.
Ez két egészen más gép.
1) nagyon sokféle létezik.
2) én igy használom: ha egyszer jól összelőttem a boxot a tévével, akkor csak a tv távirányítóját használom, amikor a tévén kiválasztom a bemenetét (forrás/source stb tv rendszerenként más), automatikusan felkapcsolja a boxot. innentől a tv távirányító a boxot irányítja, váltás a két funkció között akármelyik gomb hossza lenyomásával. -
sunavlys
senior tag
Vettem egy X96 mini-t android 11-gyel, 8GB/128 GB-tal Mo-n. Ezen utóbbiról gondoltam hogy kamu. A proci az Aliexpress szerint S905-ös.
Megjött a gép. Aida szerint H313-al és 1/8GB-tal, android 9-cel. Ebből a H313 az ami érdekel.
1. Ennyi féle változat létezik miniből?
2. Két Samsung tv-n teszteltem a CEC-et. Lekapcsolás működik mint a két eszköz távirányítójával. A bekapcsolás nem. Mind a boxot mind a tv-t külön be kell kapcsolni. Van erre megoldás? -
Joshi
titán
válasz
blakey #98351 üzenetére
Van különbség a fehér Homatics és most a hivatalos honlapon látható réz színű között? Illetve nem látom a hivatalos honlapon az AV1 támogatását.
-
Technoman
őstag
Tudni lehet már vmit, az új Dune-ről?
Ha jó látom, ez lesz az első, ami már AV1-et is fogja tudni kezelni. Ez a formátum továbbra is a Streaming játszótere marad, vagy valamikor elterjedt lesz, pld a virágboltos filmeknél is? Ára, gondolom a Homatics és a Real Plus között lesz, valahol félúton (én 90k-ra saccolnám) -
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #98343 üzenetére
Na tessék..!
Légy Te a Boxy fan.., én meg maradok Ugoos..! -
SunMount3r
nagyúr
És ezzel a "Boxy"-val mi van? S905X4-J, 99$ és van DV, Netflix licenc.
-
Zsömica
aktív tag
-
gyűrű
addikt
válasz
Zsömica #98336 üzenetére
Amúgy ezeket hol olvasod ?
Itt ugyanis nagyon gondosan kerülik hogy bármilyen licenc le lenne írva.. -
atala
addikt
Strong LEAP-S3 készülékre lehet külső forrásból (usb) telepíteni appot?
Konkrétan a Smart Youtube (Smatri Tube Next) appot szeretném majd felrakni rá. -
Zsömica
aktív tag
Ugoos AM8 - az AM6B+ utódja:
- 5magos proci
- Dolby Vision és Dolby Audio License
- Wifi6
- AV1
- Fém ház -
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #98323 üzenetére
Ráadásul a CE-nek pont nem barátja a stream szolgáltatás, szóval nem is értem hogy blakey miért hozza fel az AV1-et érvként.
ui.: mielőtt jönne itt valaki az Adroiddal, na az megint egy rákfenéje az alap Amlogicos boxoknak.
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #98323 üzenetére
+1
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #98321 üzenetére
Az AV1-et már használja a Netflix, Apple TV, YouTube, a többinél nem tudom, hogy mi a helyzet. Semmit nem kell kidobni, a szolgáltatók rugalmasan kezelik, amelyik nem tud AV1-et, az másik kódolást kap.
-
SunMount3r
nagyúr
Az AV1 max a YouTube miatt lenne érdekes, de ott úgy is adaptív a stream, ha nincs támogatva, átáll másik codek-re.
A Steaming szolgáltatások meg nem relevánsak, mert az AM6B+-nak amúgy sincs licence rájuk. Amúgy sem hiszem, hogy ez az átállás olyan hamar bekövetkezne, mi lesz akkor azzal a rengeteg TV-vel, meg egyéb eszközzel, amik még nem tudják, mehetnek a kukába? Ilyet egyik streaming szolgáltató se lépne meg még jó sokáig.
-
tomp
félisten
válasz
mikrofon #98318 üzenetére
Miért ne lenne?
Attól mert a Homatics nem tudta összehozni másnak még sikerülhet.
Amúgy az egyik AM8-as kép:
AFR+TrueHD+DTSHDShielden is Android 11-es BugPerience fut és van AFR a megfelelő appokkal és DTS-HD is.
-
Zizi123
senior tag
válasz
Zsömica #98292 üzenetére
Akkor mar csak az a kerdes, hogy miert is vegyen az jomunkasember Androidos boxot?
Regen az volt bennuk csabito, hogy nagyon kedvezo volt az aruk a rohadt draga, gusztustalanul kizsakmanyolo, gazdag sznoboknak gyartott tualrazott Apple-hoz kepest.
Most pedig kb az Apple a legolcsobb az ajanlottak kozul.
Az Ugoos AM6b+ is már annyiba kerul, mint az Apple TV 4k.
Az Ugoos AM7 is kb annyiba.
Az Ugoos AM8 pedig gondolom, hogy sokkal tobbe fog kerulni.Akkor osszegezve:
Mi az elonyuk az Apple TV 4K-hoz kepest?
(azt olvastam, hogy az Apple tud DV-t, az Ugoos hivatalosan nem, de lehet, hogy megis...)
Tehat 1 pont az Apple-nek.
+1 tovabbi pont, a gari miatt, mert itthon megtudom venni, nem 1 kinai webshopban.
1-1 pont az ar miatt
1-1 pont a support miatt.Eddig: Apple TV 4K vs Ugoos xxx (4:2)
Mi szol az Androidos box mellett? Miben jobb, mint az Apple TV?
Koszonom a segitseget.
-
blakey
titán
válasz
Indiant #98314 üzenetére
A CoreELEC és a Kodi nem támogatják hivatalosan a "streaminget", panaszkodni kár, mert maximum, akkor lesz javítva, ha a fejlesztő úgy gondolja, hogy megcsinálható, megéri vele foglalkozni, stb. A hivatalosan támogatott eszközök esetében viszont panaszkodhatsz. Egyébként, írtam, nálam minden Kodi alatt működik, de sajnos előfordul, hogy egyes készülékeket, felhasználókat letíltanak. Van fórumtárs, akinek a Shield-en letiltották a Netflixet, csak Kodival tudja használni, vagy másik eszközzel. Másik háztartással megosztott felhasználófiókokat is letilthatnak, korlátozhatnak.
-
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #98304 üzenetére
Jajj, kérlek - ne vegyél már mindent ennyire komolyan..!
Semmi gond vele - minden tűrhetetlenül negatív tulajdonságát leírta #98305-ben Joshi Kolléga..! -
-
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #98299 üzenetére
Persze hogy nincs - viszont akkor is csak bátraknak való ez..! A régebbi össztűz alá vett viták hevében mára már csak a " bátorak " birtokolnak ilyen boxot..!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest