- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyűrű
addikt
válasz
Zsömica #98336 üzenetére
Amúgy ezeket hol olvasod ?
Itt ugyanis nagyon gondosan kerülik hogy bármilyen licenc le lenne írva.. -
Zizi123
senior tag
válasz
Zsömica #98292 üzenetére
Akkor mar csak az a kerdes, hogy miert is vegyen az jomunkasember Androidos boxot?
Regen az volt bennuk csabito, hogy nagyon kedvezo volt az aruk a rohadt draga, gusztustalanul kizsakmanyolo, gazdag sznoboknak gyartott tualrazott Apple-hoz kepest.
Most pedig kb az Apple a legolcsobb az ajanlottak kozul.
Az Ugoos AM6b+ is már annyiba kerul, mint az Apple TV 4k.
Az Ugoos AM7 is kb annyiba.
Az Ugoos AM8 pedig gondolom, hogy sokkal tobbe fog kerulni.Akkor osszegezve:
Mi az elonyuk az Apple TV 4K-hoz kepest?
(azt olvastam, hogy az Apple tud DV-t, az Ugoos hivatalosan nem, de lehet, hogy megis...)
Tehat 1 pont az Apple-nek.
+1 tovabbi pont, a gari miatt, mert itthon megtudom venni, nem 1 kinai webshopban.
1-1 pont az ar miatt
1-1 pont a support miatt.Eddig: Apple TV 4K vs Ugoos xxx (4:2)
Mi szol az Androidos box mellett? Miben jobb, mint az Apple TV?
Koszonom a segitseget.
-
blakey
titán
válasz
Zsömica #98246 üzenetére
Ennek különböző okai lehetnek, az egyik az, hogy a Maven's a box képességeinek megfelelően játssza le az anyagokat, a quietvoid meg 1-2 anyagot átalakít, illetve már újabb. Lejátszási, kompatibilitási problémáim nincsenek, gyakorlatilag mindkettő ugyanazt viszi vagy épp nem.
#98251 Joshi
Amúgy te milyen lejátszón próbáltad? - Az összes Homaticsomon, most a Premier 4K Pro-n vettem észre, hogy nem volt True HD opció, a többin nem tűnt fel, hogy nincs. Ma megint megnézem.#98252 gyűrű
Igen, de tegnap sehogy sem jelent meg, majd ma megint ránézek.#98253 Csabi1984
Amennyiben az eszköz nem tud lejátszani egy többcsatornás hangformátumot, pl. 7.1 LPCM vagy 5.1 AAC, akkor ezt bekapcsolva lesz többcsatornás AC3-ad. -
zazenke
őstag
válasz
Zsömica #97357 üzenetére
ha azt nézzük az ugoos így teljesebb lejátszó mint a homatics. Persze amikor már helyre rakjak a homatics droid részét is akkor már nem ez lesz a helyzet. Van egy olyan érzésem hogyha eddig képtelenek voltak megoldani az afr-t akkor már ezen a 11 es droidon nem is fogják megcsinálni majd csak a 12 essel ha azt megkapja. na akkor fog beérni a homatics . Csak azért vettem használtan meg hogy addig is legyen mivel kínlódnom
-
-
Joshi
titán
válasz
Zsömica #97074 üzenetére
Ugyan az a helyzet nálam is. Hol működik hol pedig összefossa magát a lejátszás. Szóval inkább nem működik. Szerintem a Ugooson az Android kavar be, vagy nem tudom. Egyébként a Vimu támogatja a HD hangok továbbítását, ezt írják is a honlapjukon.
Gyorsban kipróbáltam Homatics CE-n és ott hibátlanul vált minden audio formátum között. Szóval lehet hogy mégiscsak felrakom Ugoosra a CE-t.
-
zazenke
őstag
válasz
Zsömica #97061 üzenetére
köszi feltettem és műkszik viszont annak ellenére hogy gördülékenyebb mint az androidos kodi mégiscsak meggondolandó hogy ezt használjam mert van olyan formátum amivel nem bír el ez sem és a droidos kodi sem csak ott 2 gombnyomás és váltok a rendszeren belül másik alkalmazásra ami viszi a a problémás filmet . pl a dungeons dragons mkv sem megy se CE se droidos kodival . Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.07.06, BL+EL+RPU
-
junkpod
veterán
válasz
Zsömica #96715 üzenetére
Személyeskedés 10/10
5. Pont ez a lényeg, hogy amlogic vonalon nincs magasabb kategóriás box, csak drágább. Ez a Homatics sem több mint az átlagos, csak a DoVi képesség a plussz. Ezenkívül semmit nem tud többet mint az átlagos boxok. Ennek ékes igazolására peldaloztam a hangszóróikkal. -
junkpod
veterán
válasz
Zsömica #96711 üzenetére
Ne már... Nemrég ezt írtad:
"Jól benézted a méretarányokat és a felépítményt is, sőt.., az atmos lehetséges kialakításaival sem vagy tisztában..!
A mérete miatt amúgy sem aggódnék feltétlenül, hallottál/láttál már Bose duplakockákat..?
Lehet lehidalnál..!"Utána meg rájössz, hogy a méret nem is lényeges? Teljesen hiteltelen amiket írsz, amikor kiderül, hogy amit írsz az valótlan vagy butaság akkor rögtön pozíciót váltasz. Ez egy olyan topic ahol a "tökéletes " lejátszó elérésére törekszünk, és itt istenititek ezt a legfeljebb PC hangszoronak való vacakot? Ez jó szerinted hazimozira? Ez Atmos és még én nem vagyok tisztában az Atmos mikéntjéről?
Úgy tamogatjatok ezt a homatics céget mintha fizetnének érte... Out of the box, ugye? Aztán kiderül, hogy legfeljebb CE -vel lesz jó kb 1 év múlva.
Ha szerinted jók ezek a termékek akkor használd örömmel, de az ajanlasaid felrevezetik az itt olvasókat. Szerintem az egész homatics egy rendkívül túlárazott cucc a dzsunka boxokkal egyező beltartalommal és erre a legjobb példa ez a hangszórónak nevezett átverés a thx matricával együtt. -
mexel
veterán
válasz
Zsömica #96672 üzenetére
Miből gondolod hogy nem tudnám kihasználni. Thx es onkyom van, volt thx minősítésű, nem ilyen műanyag bögreszett hangfalszettem, de nem tetszett a 80hz re belőtt hang házimozin, jobb volt más beállításokkal. Semmi pluszt nem adott hozzá, egy forinttal sem adnék többet egy thx logóért. Szóval tudom milyen myugi, és mivel elég jó szinten hifiztem régen, láttam már pár hangfalat és tudom mit kellhet hallani. De ilyen poharakból ritkán jön drága hang hiába drága. Lehet jó, csak az ára is legyen olyan ami reális. Ebben az esetben a thx csak vevőcsalogató marketingfogás, nem más. Kb1-2 millás szettben talán már hallani mire jó, az enyém olcsóbb volt és ott semmit sem ér
-
junkpod
veterán
válasz
Zsömica #96629 üzenetére
Ja. Nem szabvány kialakítás. A satellite speakers is egy rakás semmi. Egy db lefelé fordított 4cm átmérőjű speaker aminek a hangját "visszaverik" a fröccsöntött műanyag fenék részről majd tovább "irányítják" 2, azaz kettő kimenet nyílás felé (360⁰ immersive sound...
)
Ezek után azt is el tudom képzelni, hogy a "subwoofer" is a szokásos trükkel egy apró meghajtó egy dupla akkora "passzív membrán" mögé rejtett megoldás lesz.
Atmos, meg thx? Inkább egy vicc -
junkpod
veterán
válasz
Zsömica #96572 üzenetére
Te hihetetlen vagy. Nem írtam, hogy kinlodok mert nem kinlodok.
Az erősítő tudja a DTS hd master és társait és a 7.1 lpcm -ket is.
Én csak elmagyaráztam neked, hogy butaságot írtál, mikor azt allitittad hogy "butitva" küldi a hangot és az nem dekodolas... Persze előtte még azt írtad, hogy csak pt tudja a Kodi a hangot kiküldeni. Az is butaság. -
junkpod
veterán
válasz
Zsömica #96565 üzenetére
Látom nehezedre esik, hogy magadnak is beismerni, hogy valamit nem vagy rosszul ismersz.
HDMI kábelen átmegy a 96/24 7.1 lpcm.
A Kodiban választható, hogy milyen hang adatot küldjön ki, eredeti DD vagy DTS vagy (mivel képes dekodolni a DD vagy DTS hangsávot egy open source lib segítségével DTS és dd licenc nélkül) kicsomagolt lpcm hangot. Ebben nincs semmi lebutitas, a DTS hd master is 96hz/24bit.
Tehát ha csak licenc kérdés a DoVi és nem speciális chip jelenletehez kötött mint a másolás védelem akkor előbb utóbb lesz hozzá reverse engineering open source könyvtár és megfelelő soc típussal lesz DoVi lejátszás dzsunka boxon is. Csak idő kérdése.A meta adatos hangot meg kár volt ide keverni. Annak fizikai korlátai vannak lpcm HDMI -n.
-
junkpod
veterán
válasz
Zsömica #96560 üzenetére
Butaságot beszélsz.
Egyrészt az eredeti kérdés az volt, hogy "lejatsza-e" a Kodi a DD TrueHD vagy DTS HD master hangsavokat, azaz "feldolgozza -ra". Örülök, hogy odáig már eljutottunk, hogy igen. Licenc nélkül. Miért? Mert ügyes emberek írták hozzá decoder szoftvert.Másrészt az lpcm ha megfelelően van beállítva nem lesz "butitva", sőt a kódolás feloldása miatt még nőni is fog az atkuldesehez szükséges sávszélesség.
A Kodi képes arra, hogy a hangsavot DD vagy DTS bitstream formában továbbítsa a DSP felé arra bízva a dekodolast vagy képes arra, hogy dekodolja és lpcm bitstream formában küldje a DSP felé .
Atmos és DTS -X ide keverése felesleges volt, direkt nem írtam, mert ott kell egyéb adat is, ami már az lpcm definicioba nem fér bele. -
junkpod
veterán
válasz
Zsömica #96556 üzenetére
[link] olvasd el ezt, utána próbáld ki.
Legutóbb pont ti hangoztattatok hogy nem baj ha a droid nem tudja DTS HD master sávot passthrough módban tolni mert akkor kimegy diszkrét 7.1 lpcm módban.Cof, te is olvasd el kérlek, nincs nálam semmi kavarodás, pontosan tudom miről beszélek.
-
cof
veterán
válasz
Zsömica #96556 üzenetére
Igen. Kicsit nagy itt a kavarodás junkpod-nál. Csak átegendi a DD, DTS hangot és ilyenkor nem maga a lejátszó dekódolja. Ezért is van az, hogy a TV-n nincs hang, mert még abban sincs licenc néha.
Viszont, mivel szoftveres licencről (de erről sem vagyok igazán meggyőződve, mert szerintem itt is számít a hardver mivel S905X4-K/J SOC) beszélünk csak idő kérdése majd, hogy feltörik vagy netán Linux is támogatott lesz (bár kétlem), onnantól szabad az út, amíg be nem foltozzák a rést egy új kodek profillal.
Míg Widevine L1-nek van hardveres követelménye is, ezért is minden dzsunka BOX csak L3-at tud, mert az szoftveres.
-
RVR400
veterán
válasz
Zsömica #96441 üzenetére
Az a baj, hogy ahogy nézem az utóbbi hozzászólásokat, vagy ár szerint kell két topic (30e alatt illetve felett), vagy kell egy topic az AFR-függőknek, meg egy a többieknek.
De az AFR-függők úgyis megveszik a Homatics-ot, szóval lényegében mindegy is, hogyan választjuk ketté.
#96430 cof: Köszönöm, erre ránézek majd.
-
cof
veterán
válasz
Zsömica #96389 üzenetére
Egy dolgot nem értek csak - minden újraindítást követően a droid bootol be - reset/táp kombót követően jön a CE..! Ezt hogyan lehetne kiküszöbölni..?
Erre kerested a választ, én meg írtam egy lehetséges megoldást. Ezt az app-ot utána le is lehetett volna törölni onnantól, hogy egyszer elindítottad már mindig recovery módban indul (amíg bent a pendrive) mert láthatóan a reset/áram kombó nem tudta így módosítani a rendszert.
Szóval csak magadnak okozol ezzel nehézséget ha mondjuk elmegy az áram vagy ilyesmi akkor mehet mindig a reset/áram kombó, hogy a CE induljon.
-
cof
veterán
válasz
Zsömica #96381 üzenetére
Köszi, de a Reboot app csak Magisk/Root-ot követően működik csak - azt meg nem akartam..!
Két típusú app volt, ehhez nem kell root szerintem. Amelyikhez kellett annak a címében is benne van [ROOT].
Itt az .apk is letölthető: [link]
Tehát részemről megoldás..!
Akkor végül is nem értem ezt a mai kirohanásodat én sem, ha mégis jó így ahogy van. Szerintem ebben a topikban elég sokat segítenek mindenkinek, én is olvastam a kérdésed csak nem volt tegnap időm válaszolni is este már.
Egyébként ez az app nem csak áram alá helyezésnél indítja a CE-t hanem ha az Androidban az újraindítást választod akkor is a CE bootol. Tehát Android alatt ezt az app-ot mindössze egyszer kell csak elindítani. Utána már úgy fog működni minden ahogy kell elvileg.
-
cof
veterán
válasz
Zsömica #96376 üzenetére
Hát, ez nem megoldás csak kompromisszum.
Próbáld ki a Reboot to LibreELEC app-ot. [link]
Telepíted, elindítod, leokézod a restartot és a CE-nek kell bejönnie. Majd áramtalanítás után is már mindig a CE-nek amíg bent van a pendrive.
Ha így se lesz jó akkor nem az USB 2.0 az elsődleges közeg amin keresi a "rendszert" hanem valamelyik 3.0.
Mert úgy van, hogy mSD (ami látom erről is hiánycikk), USB, végül eMMC a boot-olási sorrend.
Valakinél oldott meg ilyen jellegű problémát, de az nem tudom melyik BOX volt már.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Zsömica #96370 üzenetére
A koroddal kár példálózni, én is túl vagyok a 48-on... De interstate76 kolléga esetén is gyanítom utal valamire az a szám a neve végén (igaz, az még csak 47, ha valóban azt jelenti, amit gondolok)...
Maradjunk annyiban, hogy a hozzászólásod eleje szerintem egyáltalán nem iróniának hatott. A mostani utolsó bekezdésedet pedig inkább nem is minősíteném. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Zsömica #96366 üzenetére
Gondolom nem sok embernek van itt a topicban ilyen boxa, így nem feltétlenül találkozott a problémával, de azért teljesen jogos a kirohanásod!
Hiszen, ha esetleg valaki találkozott is már ilyen problémával, annyira "szemét", hogy nem volt képes kicsit több, mint fél nap alatt válaszolni, hiszen kötelessége 0-24-ben folyamatosan itt lenni, olvasni, válaszolni!Szerencsére te sokkal segítőkészebb vagy mindenki másnál, ezért a megoldást is szépen leírtad, hátha később mégis belefutna más...
-
Zsömica
aktív tag
válasz
Zsömica #96345 üzenetére
Köszönöm az önzetlen segítséget,azaz a nagy semmit - de sikerült végül megoldanom..!
Lényeg hogy eszméletlen kis cucc ez az Ugoos AM7 - bárkinek ajánlom bátran ha nem szempont a DoVi - CE alatt bombabiztos és gyors a rendszer, anyaghasználatra/ felszereltségre is prémium darab; a droidja is kiválóra sikerült.., ja és a távja is hibátlanul teszi a dolgát..!
A Homatics beégése után ez a box felüdülés.., Ugoos-t Mindenkinek..!! -
junkpod
veterán
válasz
Zsömica #96258 üzenetére
Úgy tapasztaltam, hogy aki itt olvasgat ritkán vesz boxot Android használatra. Egyszerűen nincs értelme hajszolni a tökéletesen működő androidos lejátszót, főleg ha azon úgy is Kodi fog futni.
CE alatt meg kb az a helyzet hogy szépen követi a technológia fejlődését, az aktuális szintet mindig tudja, az újdonságokat meg a legújabb hardvereken. -
syler123
veterán
válasz
Zsömica #96255 üzenetére
Mi jogos, hogy streamingre veszitek a Homatics-ot? Minek? A TV nem tudja? Teszem azt, hogy a tv nem tudja, akkor meg minek High End filmlejátszó, ha a tv nem ebből az évtizedből van...
Itt legtöbben azért vettek ilyen Coreelec-es dobozt, hogy kadenciahelyes legyen a lejátszás, streamingnél azt tudja a tv is.mikrofon: LG tévékre már 2020-tól van Geforce Now, ehhez sem kell külső eszköz. Gondolom a többi tévére is van. Most rákerestem, még az én 3 éves Sony tévémre is van...
-
syler123
veterán
válasz
Zsömica #96244 üzenetére
Nekem nem kell kínába visszaküldenem, mert 3-ból 3 hibátlan, + a bátyámnál 2db. Olyan jó áron vettem őket, ha az egyik tönkremegy, akkor kiveszem a fiókból a másikat és nézem tovább a filmet, de erre nem volt még sosem szükségem.
Coreelec-el annyi a különbség a két box között, hogy az egyik tud Dolby Visiont, a másik meg nem. + ahogy látom a Homatics-nak nincs kijelzője.
Hogy a DV megér-e +40-50eFt-ot azt majd mindenki eldönti. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Zsömica #96244 üzenetére
Újra mondom, hogy ne hasonlítsunk össze 2 boxot, ha 5-10-szeres árról (beszerzési helytől függően) beszélünk...
Ekkora árkülönbség mellett elvárható (lenne) a valóban minőségi alapanyagok használata. Ezzel együtt a jóval szigorúbb minőségbiztosítás is.Nekem is csak "dzsunka" boxaim vannak, de tökéletesen elvagyok velük. Még mindig megy édesanyámnál a Sunvel T95M (lassan 7 éves), a Mini MX (szintén 7 éves), anyósomnál egy másik Mini Mx (ez is 7 év körüli), nálam az MXV Megogo (augusztusban 6 éves lesz), X96 Max+ (2 éves, itthon vettem RAM hibásként) és Tanix TX3 (2 éves). Ezekért összesen fizetettem kb. a Homatics árának a felét (nyilván anno más volt az USD árfolyam is). Az édesanyám/anyósom/mi felhasználásunkra ezek több, mint elegek... Persze, akinek nem elég, az vegye a drágább boxot. Nincs ezzel baj szerintem. De mint itt már más említette, nekem sem hiányzik a DV.
-
interstate76
addikt
válasz
Zsömica #96232 üzenetére
Nem kívánok beleszólni a Homatics-témába, de ez a "fingom sincs mit kapok, ha megjön" bizony csúsztatás. Sokszor rendeltem már kínai mini PC-t, jópár különböző időpontban, és mindig volt 1-2 ajánlott típus/webáruház/alis vagy ebayes eladó. MINDIG. Ha valaki pár usd megspórolása érdekében rizikózott, vagy rendelés után állt neki tájékozódni, az belefuthatott érdekességekbe, de egyébként ez nem jellemző. Olyan nyilván van, hogy más alaplappal kezdik el gyártani az adott cuccot, ahogy az a legkomolyabb gyártóknál is előfordulhat, de ettől még tudod, mit kapsz, "csak" custom fw-t lesz nehezebb rá tenni. De a népszerű típusoknál 99%-ban ez is meg szokott oldódni (értsd: készül custom fw az új alkatrésszel gyártott boxhoz is).
És hogy a legnagyobb elővigyázatosság mellett is bele lehet futni 1-1 érdekességbe? Nagyon kis eséllyel előfordulhat (bár azt nem is tudom, hogy olyan volt-e, hogy nem sikerült CoreELEC-et tenni egy népszerű, ajánlott eszközre), de ez nagyon messze van a fent idézettektől.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged