- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RedCat
senior tag
Jelenleg 9.2.8 van a boxon, erre nem lehet frissebbet tenni. Viszont VPN kapcsolatra szükségem lenne az otthonom és a box között. Otthon fut egy l2tp szerver. Ehhez tudok kapcsolódni a boxal? Nem találtam benne sehol sem vpn klienst.
-
Joshi
titán
válasz
tomisanzero #89594 üzenetére
Én mindegyik eszközt a tévére kötném (média box, PS5) és a tévé optikai hang kimenetét kötném össze az erősítővel. Így legalább képben megkapod a maximumot mind filmlejátszás, mind pedig játék terén. Annyi, hogy nem lesz HD hangod csak sima DD 5.1. Az erősítőd eleve belépőszint, szóval nem kimondottan a HD hangokhoz való.
-
Joshi
titán
válasz
mikrofon #89593 üzenetére
Anno volt egy Onkyo 636-os HDMI2.0a erősítőm ami igaz hogy tudta a 4K@60Hz-t is, de a HDR-t nem. Ott meg tudtam oldani úgy, hogy az Oppo lejátszó kimenete egyből a tévébe ment, viszont az Oppon van egy HDMI Audio kimenet is amit meg az erősítőre tudtam kötni. Persze ilyenkor úgy is az a vége, hogy az ember előbb-utóbb lecseréli az erősítőjét.
-
mikrofon
veterán
válasz
tomisanzero #89589 üzenetére
Szerintem is Joshi-nak lesz igaza.
Így valójában ha a felbontást az ugoos boxban beállítod 1080p60Hz-re és csak 4K sdr filmeket nézel, akkor menni fog így.
Az Ugoos beállításokban van egy ilyen lehetőség, hogy HDR=>SDR sosem próbáltam, de is kapcsold be, mert így elvileg sosem fog HDR-t kiküldeni a box-od.
Ha így megy akkor a GUI felületet akár 4K30Hz-re is beállíthatod és menni fog úgy is.
Ezek után az ugoos AFR is úgy legyen beállítva, hogy ne alkalmazza a 25=>50 és 30=>60 frekvenciatöbbszörözést.
Ráadásul ha Kodi-t használsz, akkor abban be lehet állítani, hogy milyen felbontásokat engedjen vagy éppen milyet ne. Tehát le tudod korlátozni a 4K/30Hz-re és alatti tartományra. Fogalmam sincs ezt hogy kell viszont szerencsére itt sokan értenek a Kodi-hoz biztson valaki megírja a megoldást.Ezekkel el tudod azt érni, hogy a Box-od sosem fog olyan tartalmat kiküldeni, ami nem megy át a HDMI1.4-en.
-
Joshi
titán
válasz
tomisanzero #89589 üzenetére
Az erősítőn keresztül a PS5-ön is elbukod a natív 4K-t, mert a PS5 csak 1080p-t küld amit felskáláz az erősítő.
-
Joshi
titán
válasz
tomisanzero #89586 üzenetére
Azért, mert kikényszerítesz egy olyan képüzemmódot ami már működik (pl 4K@30Hz).
ui.: egyébként a HDMI1.4 maximális felbontása + képfrissítése 4K@30Hz. Tehát az UHD mozifilmekhez még éppen elég, de a HDR-t nem tudja átvinni.
Ha van PC-d/notebookod amin van HDMI2.0 kimenet, akkor rákötheted az erősítőn keresztül a tévére és kipróbálhatod milyen felbontást és képfrissítést enged. Ha 4K@60Hz-t már nem enged, akkor csak HDMI1.4-es az erősítőd bemenetei.
-
Joshi
titán
válasz
tomisanzero #89582 üzenetére
Azért nem jön be a képernyő mert az erősítő HDMI bemenetei csak 1.4-ek. Csoda hogy fél óra kínlódás után sikerül képet behozni.
Szóval ne erőltesd a 4K HDR eszközöket rákötni az erősítődre, mert nem tudja. Ahogy #89583 mikrofon is írja próbáld a tévé HDMI-re kötni a boxot.
ui.: egyébként a HDMI1.4 maximális felbontása + képfrissítése 4K@30Hz. Tehát a mozifilmekhez még éppen elég, de a HDR-t nem tudja átvinni.
-
mikrofon
veterán
válasz
tomisanzero #89582 üzenetére
Device settings / Display / resolution / auto best resolution - on
Ezzel próbálkozz, hogy mondjuk nem auto, hanem beállítod 1080p-re. Hátha így működik.
-
mikrofon
veterán
Az AVR az 2012-es ha jól látom. Így neked lehet igazad.
Ha a TV magasabb szintű hdmi porttal rendelkezik, akkor az alábbi bekötés segíthet: Box - HDMi - TV - ARC - AVR
Vagy egy HDMI Audio Extractora a tv és a box közé, ami leválasztja a hdmi-ről a hangot egy másik hdmi-re
Minden esetre a CEC funkcióval még érdemes előtte próbálkozni. -
Joshi
titán
válasz
tomisanzero #89580 üzenetére
"@Joshi: igen, elvileg képes rá"
Szerintem meg nem. A Denon AVR-2113 csak felskálázni tud 4K-ra, mert HDMI 1.4 csatlakozói vannak. Itt ezt írják, de eleve gyanús hogy nem nagyon van róla infó. -
tomisanzero
tag
válasz
mikrofon #89578 üzenetére
Köszi, a beállításaid már megtaláltam keresőben, alkalmaztam is korábban
, a dv lejátszással és az afr-rel egyelőre nincs problémám (azt leszámitva, hogy néha piros, zöld bevillanasok vannak dv-nel, de ezt kábel hibának tudom be, cseréltem is másikra, de azóta dvt nem néztem rajta). Igen, alapvetően a box kezdőkepernyo nem jön be, ha egymásra találnak az avrrel, utána már nincs gond médiaval. Vimut használok lejátszásra, a mavenst meg kell még keresnem, gondolom nincs fent simán áruházban az apk. A csatlakozásokat ellenőriztem, a cec-cel akkor hétvégén megpróbálok variálni.
@Joshi: igen, elvileg képes rá
-
Joshi
titán
válasz
tomisanzero #89576 üzenetére
A Denon AVR-2113 egyáltalán át tudja engedni a 4K HDR tartalmat beleértve a Dolby Visiont?
-
mikrofon
veterán
válasz
tomisanzero #89576 üzenetére
Szia,
Jól értem, hogy nem csak a filmlejátszással van baj, hanem már maga a főképernyő, az ugoos bekapcsolása után a felület se jön be vagy csak nehezen? Vagy ez a probléma csak médialejátszásnál jelentkezik?Mivel nem tudjuk honnan származik és milyen szoftverrel adták, ezért szerintem azzal kezd, hogy Innen [link] leszeded a gyári 0.4.1-et, aztán OTA-n jön a 0.4.2. verzió. Ezzel hibamentesen működik minden funkciójával az említett Ugoos am6b boxnak.
Miután ez megvan a CEC vagy "HDMi vezérlés" nevezetű dolgot minden eszközön kapcsold ki: Box-on TV-n és az AVR-en is. (később ezzel majd próbálkozhatsz ha már enélkül működik)
Azt nem írtad hogy a TV-d HDR vagy DV képese. Ha DV képes, akkor az alábbi beállításokkal mennie kellene rendesen mindennek:
Device settings / Display / DV / - on
Device settings / Display / resolution / auto best resolution - on
Device settings / Display / resolution / Lock UI size - on
Ugoos settings / Playback settings / AFR - ON
Ugoos settings / Playback settings / AFR media codec - ON
Ugoos settings / Playback settings / AFR advanced - ON
Ugoos settings / Playback settings / video picture settings - off
Ugoos settings / Playback settings / picture optimisation - off
Ugoos settings / Playback settings / noise reduction - offA TV-n és az AVR-en is kell lenni olyan beállításoknak hogy fejlett HDMi vagy hasonló nevű-nek ezek legyenek be értéken ha lehet és ne automatikusan.
Nagy ritkán előfordul, hogy az Ugoos AFR beakad és nem vált át DV tartalom esetén a megfelelő frekvenciára, olyankor Ugoos AFR-t kikapcsolom, és a Kodi AFR-t bekapcsolom. Azért nem tudom mindig így használni mert a gyerekmesék közül van több olyan rész is, aminél ha a Kodi AFR van bekapcsolva az Ugoos helyett akkor csak fekete képernyő jelenik meg közben meg a mese valójában megy, mert hang és felirat is megy, gondolom ez azért van mert a videó fájlban van valami hiba vagy az androidban.....
Ugoos és Kodi AFR együtt bekapcsolva rendszeresen hibát okoz, javasolt csak az egyiket használni.Ha még mindig problémáid vannak akkor az AFR-t kapcsold ki az ugoos-on:
Ugoos settings / Playback settings / AFR - OFFLejátszónak próbáld ki a Kodi kodinerds Maven's Kodi-Builds-et és a ViMu Media player-t is.
Ha ezek után még mindig baj lenne, akkor sajnos hibás a box-od, cseréltetni kell.
Illetve egy triviális dolog: ellenőrizd le, hogy biztos jól be van-e dugva a hdmi kábel a box hdmi csatlakozójába
-
tomisanzero
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok. Van egy Ugoos AM6 B plussom ami egy Denon 2113 avr-en keresztül csatlakozik a TV-hez. A gondom, hogy minden indítás egy 15-20 perces bűvészkedés, mire sikerül a box tartalmát a TV-n látnom. Közvetlenül a TV-re kötve azonnal működik, ha az avr közbe van iktatva legtöbbször a "NINCS JEL" fogad amikor a megfelelő csatornára váltok. Próbáltam már több HDMI kábellel is. A kábelek ki be dugdosása, csatornák közötti random váltogatások, készülékek ujraindítása után hosszas szerencsétlenkedés után egyszer csak bejön a box tartalma. Ez mi a fene lehet? A denon beállításait átnyálaztam már többször oda vissza, semmi nem hozott változást és minden egyéb külső eszköz (t-home beltéri, PS5 stb) gond nélkül működik az avr-en keresztül, csak az ugoos nem, amit próbáltam szintén több HDMI porton keresztül is használni és mindegyiken ugyan ezt csinálja, tehát az avr meghibásodását kizárnám. Tudom, elég nagy katyvasz ez így, de hátha járt valaki így és tud valami hasznosat mondani, mert kb. használhatatlanná vált ez a jó kis box számomra.
-
-
Technoman
őstag
Az mitől lehet, hogy hidegindításból (azaz áramtalanításból), ha bekapcsolom az X96 Max+-ot és csak utána kapcsolom be a TV-t (Sony KD65-XH9096) ugyan átvált HDMI 2-re, de ilyenkor egy homogén neonzöld hátteret látok, nem a főmenüt. Ez csak akkor van, ha a bekapcsolás után kapcsolom be a TV-t (cca 5-10mp után) A lejátszóba a CEC be van kapcsolva, de a Sony-n a TV autó ki/be kapcsolást már letiltottam. A CEC-re gyanakodom, de a régebbi -szintén CEC-el működő- Minix U1-en (9.2.8) ilyen nem volt Ezt a CE 19.3-al használom.
thx -
mexel
veterán
válasz
Flowtation #89558 üzenetére
Nem az én érdemem, sajnos én nem tudom kipróbálni sem netflixet sem hbo-t, de már tudom ha kérdeznek mit kell ajánljak. Ugyanazt használtad mint Hunaqua?
-
xtend
senior tag
válasz
ZoleeWolf #89553 üzenetére
Elvileg igen. Ha tényleg S905X és 2GB akkor az gxl_p212_2g dtb fájl fog kelleni. Ha kamu S905X azaz akkor S905W akkor pedig az gxl_p281_2g dtb. De a neten fellelhető (akár a Coreelec fórumon is [link]) hogy volt aki szopókázott vele. A téma összefoglalóban pedig ott van a leírás mit, hogy, hova, mivel. Ja és a Coreelec legacy fw kell neked.
-
ZoleeWolf
tag
Tudna valaki abban segíteni, hogy lehet a LE-ről CE-re átváltani?
Egy MXQ_PRO+_2G (s905x) kütyüről van szó, régebben sikerült a belső tárhelyére feltenni a LE-t (már nem is tudom hogy sikerült), és mivel az már nem frissül, gondoltam CE-re kéne váltani...
-
nfsu17
veterán
-
nfsu17
veterán
válasz
Csabi1984 #89548 üzenetére
Alap filmlejátszásban nem rosszabb.
Valamivel jobb, talán a hdr miatt, nekem ilyenem nincs, de összességében azért nem annyival másabb, hogy főverziót érjen.
Addonokkal lehet gond a python 2...3 közötti váltás miatt. Gondolom a főverzió váltás oka is ez.
Ami megy leia alatt, nem biztos, hogy megy matrix alatt is.
Plex kodi connecttel vannak gondok matrix alatt, erről blakey hozzászólásai között csemegézz.
A drm (widevine cdm) lesz a jövő kulcskérdése, hogy melyik változat lesz az, ami már nem lesz jó leia alatt is. Már most is vannak ezzel nyűgök.
CE már nem fog kiadni új verziót majdnem biztos, hogy 'ráfrissítsenek' a widevine miatt.
Matrixszal talán ilyen gond nem lesz. -
Csabi1984
addikt
Tudom furcsa kérdés lesz miben rosszabb a Matrix a Leiatól? Hol / miben jönnek elő a hibák?
-
ERPY
őstag
Nexus alatt működik a pkc? Próbálta már valaki?
-
hunaqua
addikt
válasz
Flowtation #89540 üzenetére
Userdata\addon_data\script.module.inputstreamhelper\backup \ (ide bemásolod a letöltött : 13982.88.0 mappát )
boxban:
Kiegészítők--Imputstreamer helper-- widevine CDM törlése---CDM könyvtár visszaállítása (itt kiválasztod)--ok--box reboot -
lanszelot
addikt
Hello,
X96Max Plus -om van CE-vel.
Tönkre ment a routerem, közvetlen csatlakozom most a netes szolgáltató router-ére amíg nem veszek újat, és a Transmission Remote GUI nem látja a boxomat.
Nagyon régen állítottam be, és már fogalmam sincs mi mere.
Hogyan tudom beállítani, hogy tudjam kezelni? -
snipr
aktív tag
update: valamit változtatnak folyamatosan NF oldalon, kicsit bele kellett editálni egy python scriptbe, ami nem biztos, hogy mindenkinek triviális... bár igazából semmi macera nincs benne, tulajdonképpen két karaktert kell törölni.
A .kodi/addons/plugin.video.netflix/resources/lib/services/msl/msl_handler.py egyik sorát kell átírni picit, majd újrarúgni a rendszert és ismét működik. Az ezzel kapcsolatos fórumbejegyzés itt található.
-
mexel
veterán
válasz
hunaqua #89533 üzenetére
Itt van pár CDM mentés, fejből nem emlékszem melyik volt a legjobb, a mostani előtti, megnézem majd amint tudom a CDM verzió az a 4.10.2252.5 ami működik elvileg.
Az 2021_09_03-kor volt telepítve nálam. Az a 13982.88.0 számú.
De lehet hogy jó a 14092.77.0 is, ki kell próbálni. -
hunaqua
addikt
Amennyiben akad a HBO akkor vissza állunk egy régebbi widevine cuccra. Viszont tiszta új telepítés alatt hogyan? Amit letölt az sz@r,mentés meg ugye nincsen.
-
snipr
aktív tag
-
mexel
veterán
Hopp, most kapcsolok mi lehet a baj amatrixon a netflix-el. Most vettem észre, hogy akiknek telepítve volt, nem volt meg a CastagnaIT repo, mert nem találtam matrixra repo-t. Így az akkor netflixet telepítették. Most látom hogy már van 2 verzióval újabb is, és persze hogy repo nélkül nem frissült. A Leia-n pedig frissül nyilván ( a 912-eseken megy is szépen)
Most látom csak hogy van Castagnait repo matrixhoz is -
válasz
meridaharcos #89518 üzenetére
SD kártyáról is tud vagy usb-t megpróbálhatod ez alapján [link]
-
tigipuf
senior tag
sziasztok!
TX3 minim van már jó ideje,nincs vele semmi gond megelégedéssel használom a külsős sd-s coreelec módszerrel.Ajánlást kérnék,egy erősebb ,modernebb vasra,amit nas-nak és főleg torrentezésre is tudnék használni.Jelenleg routerrel oldom meg,de a router kivezetésre kerül a rendszerből,az új szolgáltatóira meg gondolom nem lehet felhegeszteni a torrent klienst.Ez volna a kérdésem milyen típust ajánlanátok? -
mexel
veterán
netflix msl error hiba mitől lehet?
-
meridaharcos
senior tag
Tisztelt Odroid N2+ tulajok !
Ez a gép armbian-t tud boot-olni SSD-ről ?
Nem feltétlen vennék eMMC-t, ha megoldható máshogy.
Köszönöm ! -
tsilver
aktív tag
válasz
DoItYourself #89516 üzenetére
nekem az olcsóbb visszaszállás miatt elintézték, hogy az ő futárjuk vigye vissza sokkal kedvezőbb áron mint ha itthon rendeltem volna meg valamelyik szolgáltatótól
-
DoItYourself
Topikgazda
-
kokokka
addikt
válasz
csibe1 #89512 üzenetére
Egy Yamaha szintetizátort vettem a muzikernél. Tudatlan voltam az ügyben, sose foglalkoztam vele mélyebben, de a fiam művészetibe kezdet járni így kellett egy jó, de nem túl drága szinti. Rengeteg levélváltás volt köztem és a vezető közt (napokig leveleztünk), a végén odáig jutottunk, hogy felhívott (Ő engem, ráadásul nem én kértem rá) és részletesen töviről-hegyire elmondott mindent, amit tudni szerettem volna. Sőt, még azt is amire nem is gondoltam! A Yamaha természetesen hibtálan volt és most is az, itt van pont mellettem. Az már csak hab a tortán, hogy közel s távol a legolcsóbb volt még úgy is, hogy adott hozzá ajándékba egy szintetizátor állványt, ráadásul itt volt két nap alatt az egész! Amit ígért az úgy volt, amit mondott az igaz volt. Szóval nyugodtan lehet fikázni, csak az a baj, hogy állítom itt a legtöbben ezt úgy teszik, hogy soha nem vásároltak onna, soha nem beszéltek velük egyetlen mondatot sem. Aóta már vásároltam onnan egy fejhallgatót, egy gitárt és egy gitár tokot is : sok magyar shop megirigyelhetné azt a pontosságot amit a muziker ad! Csak nézzetek utána a fantasztikus Alza-nak : megqrták őket 2018-ban is meg 2020-ban is ráadásul nem is akár miért. Ja, és a vásárlásokonmeg a jó tapasztalatokon kívül a világon semmi közöm nincs a muzikerhez
-
csibe1
addikt
válasz
vargalex #89464 üzenetére
Pedig azért jó lenne, ha tudnád.
A 32GB-os méretben nem igazán van különbség az árban."És akkor még nem beszéltünk róla, hogy a Muziker mennyi garit ad..."
Tényleg, mennyi garanciát is ad a muziker?
Biztos nagyon nehéz kiírni a termék adatlapjára, mint például az alzánál?Ha már témánál vagyunk.
Tényleg kíváncsi lennék, hogy miért érné meg bárkinek is, egy olyan; ebben a topikban eléggé agyonreklámozott webshopból rendelni (muziker), aminek a valamivel olcsóbb költségen kívül semmi más előnyét nem látni.
Valaki(k) netán havi zsebpénzt kapnak a muzikertől?
Ez mennyiben korrekt? -
®abstract®
őstag
találtam jo hosszu star wars full movie cinematic 4K tartalmat akit erdekel [link] szerintem nagyon király tesztvideo
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jogász topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- RAM topik
- REpont és hulladékgazdálkodás
- További aktív témák...
- Eladó MacMini 2014 Late
- Asztali PC , i5 10400F , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Intel i3-10100F + RX 5500 XT 4GB + kingston hyperx fury 32gb 2x16gb + B460M-DS3H Félkonfig eladó
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- I7-11700K-Gigabyte Z590 Aorus Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3387, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5530 360Hz
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest