- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szokratesz71
csendes tag
Üdv mindenkinek! Neki futnék még egyszer! Amlogic témában kezdő vagyok, az összefoglalót igyekeztem elolvasni, dolby vision lejátszással kapcsolatban alig van info illetve a hozzászólások jó része is ködös számomra...
Szóval tud valaki Android alatt futó, olyan alkalmazásról, amely dolby Visionban képes lejátszani... ... Természetesen arra képes lejátszóval. Nekem ugoos lejátszóm van. A gyárilag felrakott, azt hiszem Movi player elnevezésű app egy két filmet lejátszik dolby visionban, de többször csak HDRben. Illetve nem valami stabil, valamint nem találok beállítási lehetőségeket így például a hálózatot sem tudom vele felismertetni csak közvetlen Usb ről tudom lejátszani a fájlokat. Vlc és Kodi is csak HDRben játszik le, A Nova player hasonlóan rapszódikus és instabil mint a Movie player. Vagy esetleg nincs külön topikja az ugoosnak vagy a dolby vision lejátszásnak? A hozzáértő válaszokat előre is köszönöm. -
gyűrű
addikt
válasz
mikrofon #87994 üzenetére
Jó, érdemes a repot felrakni, onnan könnyű a telepítés is..
-
DJGABI
addikt
Sziasztok! Van most valami bestbuy vas? Ismerősöknek csak youtubera kéne, szerintem főleg droiddal használnák, úgyhogy egy 32es tárhely legalább jó volna. Banggood vagy ha van gyors postás Ali link is jöhet. Olyan 10k körül gondolkodtam. Karácsonyig jó volna ha megjönne
-
Strangers
tag
Sziasztok!
A napokban lett egy HK 1-es médialejátszóm de sajnos akadt egy kis problémám, direktben ugyan szépen dolgozik együtt a Tv-vel de az erősítőn keresztül nem, időnkét elmegy a kép vagy be sem jön, az erősítő egy Pioneer VSX-933
Tapasztalt valaki ilyent ? Lehet erre valamilyen beállítási megoldás?
Köszönöm annak aki válaszol! -
gyűrű
addikt
válasz
mikrofon #87986 üzenetére
A DV verziós maven buildban, ATV-s kodiban benne van az a javítás is..
CE nem tud DV-t. -
jézusom
addikt
Hali!
Nálam nincs expert beallítás, csak profi. A kadencia helyes beállítást szeretném, de nincs olyan opcióm, mint ami a bevezetőben írva van. Csak fix frekiket tudok állítani. Mit tehetek?
-
mikrofon
veterán
válasz
pruzsi #87985 üzenetére
Fene se tudja hogy van ez, mert ezt találtam az Ugoos honlapján:
"Kodi community is working to solve the dolby true-hd stutter problems. Is there any chance we can have a working dolby true-hd and dts-hd passthrough option on Android? I know it works in coreelec but I also use dolby Vision, that isn't available in coreelec"Úgy tűnik ki kell próbálni.
-
mikrofon
veterán
válasz
jézusom #87982 üzenetére
CE már támogatja a DV-t?
Csak azért kérdem, mert az én infóim alapján még a kodi-ból is csak egy speciális verzió viszi: [Dolby Vision on Android with Kodi - Status] -
mikrofon
veterán
válasz
tomisanzero #87979 üzenetére
Légegér:
- Alkarodat alátámasztod mondjuk a fotel vagy szék karfáján és úgy mozgatod csak a csuklódat. Természetesen közben fogod a távirányítót.
- Inkább a távirányító végénél az ugoos feliratnál fogod.
- Nem kell meglepődni aki előszór használ ilyet annak szoknia kell és még a kezének is furcsa érzés lesz
- Mikor valami fölé vitted az egérmutatót, akkor kattintasz vele egyszer
- Nekem működik, ha neked nem akkor valami beállítás baj lesz, esetleg próbálj meg egy gyári beállítás visszaállítást.
- Ha úgy érzed, hogy az egérmutató folyamatosan megy egy kicsit az egyik irányba, pedig te nem mozgatod, akkor újra kell kalibrálni
- Kalibrálás: sima stabil felületre, mondjuk asztalra lerakod a távirányít´t, megnyomod és nyomva tartod kb. 10 másodpercig azt a gombot amivel a légegérfunkciót be tudod kapcsolni. Nagyon figyelni kell hogy miközben nyomod a gombot és nyomva tartod addig nem mozduljon meg a távirányító. -
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation #87949 üzenetére
sziasztok!
Erre valakinek nincs ötlete esetleg? -
tomisanzero
tag
válasz
mikrofon #87977 üzenetére
Köszi az infót. A firmware-t már néztem az oldalon korábban, de amivel érkezett az ugoos az frissebb, így nem cseréltem le. Távirányító az újabb érkezett igen, próbáltam is a legegeret, de vagy én vagyok ennyire béna, vagy valami nem okés, mert a kurzor mozgatásán és a hangerő adagolasan kívül mást nem tudok vele csinálni, tehát bármire klikkelni pl. Sima egeret radugva viszont tökéletesen működik, csak úgy kicsit kényelmetlen.
A box beállításokkal akkor kísérletezem -
pruzsi
őstag
CoreElec letöltésének nem szerepel az odroid n2+ 2gb verziójához release csak a 4gb hez ettől függetlenül gondolom nem lesz semmilyen anomalia ha felrakom rá ? Egyébként sem eszik a elég 500mb bal többet tapasztalatom szerint 4k filmeknek sem hazudtoljatok meg ha tévednek
-
mikrofon
veterán
válasz
tomisanzero #87976 üzenetére
Igazából ami biztos, hogy mielőtt elkezded állítgatni, érdemes az ugoos honlapjáról a legújabb teljes firmware-t letölteni és feltenni, gyári beállítások visszaállításával. Sok fórumban lehet olvasni, hogy ilyen olyan problémák felmerülnek amin a firmware teljesen újrarakása segít.
Így ezt elkerülendően szerintem érdemes ezzel kezdeni.Ami még fontos lehet, hogy ha nem a narancssárga gombos távirányítóval, hanem az újabb feketével kaptad már te is, akkor az már Bluetooth-os is, így érdemes párosítani, mint egy Bluetooth eszközt, mert légegérként is fog utána működni. Ráadásul két Power gombja van mert az egyikre betanítható a TV távirányítód bekapcsoló gombjának az IR kódja. Leírás hozzá itt található: [link]
A beállításhoz próbálj youtube-on keresni valami jó kis videót. Sajnos ilyet én nem tudok, mert én végig lépkedem a beállítási menüt és a jelentése alapján "logikusan" beállítom, egyszer a legelején aztán el is felejtem. Így közel sem biztos hogy számodra is ez az optimális beállítás.
-
tomisanzero
tag
Örülök, hogy szóba került az am6b plus. Az enyém is most érkezett meg a napokban, ez az első média lejátszóm. Érdekelnének a tapasztalatok engem is melyik lejátszó vált be a legjobban, illetve van valahol egy jól használható videó / leírás az általános beállításokrol, mi hogy a legoptimalisabb a gördülékeny lejátszáshoz stb? Ha jól emlékszem valahol olvastam, hogy magán a lejátszón kell mindent jól beállítani, appokban pedig kikapcsolni a bizonyos frame rates funkciókat, de már nem tudom sajna hogy volt pontosan.
-
mikrofon
veterán
Sziasztok,
régen jártam erre, de visszahúzott a szívem az Ugoos-hoz.Beszereztem én is egy Ugoos AM6B Plus-t a Shield mellé, vagyis inkább helyett. Úgy gondolom hogy eljött az idő, hogy a játékot és médialejátszást külön válasszam. Pont úgy mint @gyűrű forumtárs ajánlotta régebben. Úgyhogy amint beállítottam az ugoos az NVidia-t el is adom.
Az lenne a kérdésem, hogy van valamelyik médialejátszó program amelyik jobban kezeli ezen a készüléken a DV és Atmos tartalmakat mint a Kodi?
NVidian a Kodi volt a legjobb... -
mexel
veterán
-
vargalex
Topikgazda
Ha jól sejtem, akkor ha a
/usr/share/kodi/addons
alatt lévőskin.estuary
könyvtárat átmásolod a/storage/.kodi/addons
alá (mert ugye előbbi read only squashfs partíción van), akkor a/storage/.kodi/addons/skin.estuary/xml/DialogButtonMenu.xml
-ből törölheted avisible
feltételt, mivel tudod, hogy van android a boxon.
Soha nem csináltam ilyet, de lehet, hogy a másolatban azaddon.xml
-ben lévő verziót növelni kell, hogy az jusson érvényre az előre telepített helyett. -
mexel
veterán
válasz
vargalex #87970 üzenetére
Kérdés hogy vajon miért nem látja? Ott a droid a helyén.
tanixnál volt ilyesmi anno, a gyári romnál minden oké, csak a slimboxnál nem.
Hú de nincs kedvem pedig most nekiugrani az androidoknak
Itt maradt pár box mert nagyon megkésett a rendelés és akkormár muszáj valami jó rendszert csinálnom rá
A slimbox jó alapnak tűnt, de mégsem az igazi akkor -
-
mexel
veterán
Az mitől lehet hogy nincs reboot eemmc/nand a kikapcsoló menüben? Akkor szokott ilyen leni ha nincs drod a rendszeren, de ezen van ( slimbox)
ceemmc-vel fent van a belsőn a CE ( de penről sincs)Szerk: kipróbáltam gyári androidos boxon, ott megvan a menü.
Az új slimboxnál kevertek be valamit? -
ORCA58
addikt
Van 2 A912-es boxom. Az egyik Minix a másik Tanix. A fellehető legfrissebb CE van rajtuk, ugyan azokkal az addonkkal. A Tanixen 2 napja semmi nem indul az RTLMOST addon alatt. Be vagyok jelentkezve, nónam RTL most+ kód is. Letöröltem újra raktam az addont, frissítettem mindent amit lehet, de az RTL nem megy. Minden más igen. Mi lehet a gond, mit próbáljak?
-
mexel
veterán
van valakinek tapasztalata valami más chipsettel ( ami nem amlogic) hogy most min fut még tökéletesen esetleg a CoreElec vagy Libreelec vagy akármi elek? A CE-nél látok RK-kat, de azokból van amit érdemes használni? Kipróbálnék valamit ami működik is
-
Beni2360
félisten
válasz
Alabástrom #87961 üzenetére
Igen a kikapcsolás ikon alatt van lehetőséged atlépni, reboot to nad,(vagy hasonlo) android felületre. Majd onnan kilepve újra inditasnal siman a ce fog boltolni.
Vagy felteszeda playbol a reboot to libreelec appot és a vissza bootol a ce alá. -
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Adott egy X96Air 4/64 a gyári Androiddal (gőzöm sincs, milyen verzió, sosem használtam), és van benne egy SD kártyán Coreelec Matrix 19.3, amivel gyakorlatilag bootolva/használva van. Na most jó lenne bebootolni Androiddal, viszont nem életbevágóan fontos, és nem akarom szétcseszni a már szépen felépített, bekonfigolt Coreelecet.
Ha simán kiveszem a miscroSD-t, és úgy kapcsolom be a boxot, akkor ugye az Androiddal fog bebootolni. Viszont ha utána megint beteszem a microSD-t, és fogpiszka módszerrel kacsolom be, akkor simán a jó megszokott, belakott Coreelec for elindulni, mintha mi sem történt volna, vagy lehetséges, hogy szívni fogok vele?Ha a fenti kiveszem a kártyát - beteszem a kártyát dolog nem működik vagy nem ajánlott, akkor van valami más módja az Android / CE dual boot-nak?
Köszi előre is
-
Csicsóka
őstag
Csak az egész hálózat modul tiltható mivel erre ad lehetőséget a service.coreelec.settings.
################################################################################
# Base
################################################################################
XBMC_USER_HOME = os.environ.get('XBMC_USER_HOME', '/storage/.kodi')
XBMC_THUMBNAILS = XBMC_USER_HOME + "/userdata*/Thumbnails"
CONFIG_CACHE = os.environ.get('CONFIG_CACHE', '/storage/.cache')
USER_CONFIG = os.environ.get('USER_CONFIG', '/storage/.config')
# Connamn Module
connman = {
'CONNMAN_DAEMON': '/usr/sbin/connmand',
'WAIT_CONF_FILE': '%s/coreelec/network_wait' % CONFIG_CACHE,
'ENABLED': lambda : (True if os.path.exists(connman['CONNMAN_DAEMON']) and not os.path.exists('/dev/.kernel_ipconfig') else False),
}
connman['ENABLED'] = connman['ENABLED']()El is tűnik az autostart.sh-ba írt:
touch /dev/.kernel_ipconfig
ilyenkor így néz ki:
Ettől még az előzően beállított hálózat legyen az wifi, vagy LAN még ugyan úgy működik, ezért a cache-ben kell kicsit mókolni.
/storage/.cache/connman/settings-ben azt egedélyezed amit akarsz. Ezt fogja beolvasni a rendszer az induláskor.[global]
OfflineMode=false
[Wired]
Enable=true
Tethering=false
[WiFi]
Enable=false
Tethering=false
[P2P]
Enable=false
Tethering=falseEnnyit tud ezen a téren a CE, ha ez elég akkor hajrá!
-
mexel
veterán
Nem tudom, érdekes a dolog. Volt hogy ha bekapcsoltam kap egy kamu ip-t de műlködik a wifi. De van hogy bekapcsolom és utána nem indul újra a box
Ezért lenne jó letiltani mint pl az update-t lehet.
érdekes módon a BT az lát eszközöket, de nem biztos hogy tud csatlakozni, nincs itt semmim amihez lehetne úgy hogy kipróbáljam.A LAN hiánya nem olyan gond mert az 5GHz-es wifi az gyors és tökéletes legtöbbször, régi boxoknál kellett inkább a lan.
-
mexel
veterán
Nem tudja valaki hogy valami bejegyzéssel az autostart.sh-ba, vagy a skin módosításával hogyan lehetne eltüntetni hogya hálózatoknál a vezetékes hálózat kapcsolóját ne lehessen látni, vagy ne lehessen bekapcsolni?
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
KODI topicból jövök, ott sajnos nem kaptam választ a kérdésemre, de lehet, hogy nem is oda való. Erre a kérdésre keresnék választ, hátha van valakinek tippje. Annyi a változás, hogy egy restart után jó egy darabig, aztán újra előkerül a probléma.
Köszönöm! -
mexel
veterán
Jelzem hogy vigyázni kell ismét az X96Max plus boxokkal, ismét olyan Giga lan-al szerelik amit nem támogat a CE sajnos. Hoztak nekem ide párat hogy telepítsem, de sajnos nem működik. Nem 100-as a lan hanem Giga, és nincs rá driver elvileg.
-
Zsadi
őstag
válasz
gringoka #87944 üzenetére
Összefoglalóban segítség. De először keresd meg a boxodhoz megfelelő Androidot.
31b. Android firmware frissítés Amlogic USB Burning Tool-al
Ha nem működik az OTA frissítés a lejátszódnál, és csak .img formátumú fw-t találtál a lejátszódhoz, akkor a frissítés csak az Amlogic USB Burning Tool nevű Windows-os szoftverrel lehetséges, a lejátszót PC-re kötve USB A-A kábellel. Ha van a lejátszódon microUSB (OTG) aljzat, akkor egy mobiltöltő kábel is jó lesz.
A frissítés részletes leírása magyarul, angolul.Ebben a hsz-ben meg a korábbira, a CE törlése: [link]
-
gringoka
aktív tag
És abban tudnál segíteni?
-
gringoka
aktív tag
Kereséssel kezdtem , találtam is egyet (restore_CE_original ) de erre nem csinál semmit , vagy valamit nem jól csináltam azért inkább megkérdem
-
gringoka
aktív tag
Köszönöm , talán valaki ír majd egy ssh parancsot
-
-
gringoka
aktív tag
Sziasztok.
Egy beelink gt-king-ről , hogy tudom letörölni a Coreelecet emmc-ről.
Válaszokat előre is köszönöm. -
t.zolka
aktív tag
válasz
DoItYourself #87934 üzenetére
Szuper, köszönöm!
Néztem az ÖF-ban, de akkor valamiért átsiklottam felette. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
t.zolka #87933 üzenetére
A CE fórumon van egy gyűjtemény (linkelve is van az ÖF-ba), abban van H96 max-hoz való fájl, igaz nem amremote, hanem meson-ir, de az is több a semminél.
Van egy leírás is a gyűjteményben (Create Remote conf from scratch.doc), amivel te is meg tudod csinálni a remote.conf fájlt. -
t.zolka
aktív tag
Srácok, kéne egy kis segítség. A régi Beelink boxom eredeti távja néha már vacakol, ezért rendeltem Ali-ról egy H96 max távot. Ugyan az a forma, ez volt a lényeg, mert megszoktam.
Viszont a remote config file az más, ami nem is lenne baj, mert bemásolni a boxra a hozzávalót nem ördögtől való, de sajnos nem találok megfelelőt. Néztem az ajánlott oldalakat, de nem láttam H96 max-ot, vagy mini-t. H96 pro-t találtam, igaz a táv más, de azért rápróbáltam, de nem jó. Valami ötlet, hogy honnan tudnék szerezni egy hozzávaló remote config file-t? -
péjé
őstag
sziasztok,
kis segítséget kérek: melyik az a Kodi kiegészítő ami ha bluetooth eszközt érzékel akkor automatán összekapcsolja a kodival? köszi előre is. -
Nerazim
őstag
Üdv!
Két box között, ha mindkettő ua arra a hálózatra csatlakozik, és mindegyiken CE fut és mindegyikre van kötve hdd akkor a forrás hozzáadásnál milyen hálózatot kell beállítani, hogy lássa az egyik a másikat? SMB? -
-szabi-
addikt
válasz
Beni2360 #87919 üzenetére
CE honlapján 19.3 matrix letöltésére a legördülő menüben szerepel a dobozom.
Mikor kiválasztom akkor még a nextgen lehetőséget is feldobja ebből azt gondolom, hogy futna rajta.
Most egyesével rá kell keresnem az addonokra, hogy melyik fut az új rendszeren?
Esetleg van egy gyűjtőoldal ahol ellenőrizhetőek?
Szerettem volna elkerülni ami a friss telepítéssel jár, de úgy tűnik nem lehet. -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
A vontar x3 az csak 905x3-as procival és gigabites porttal létezik?
Előre is köszönöm a választ.
-
lali303
tag
válasz
paparazzi2 #87909 üzenetére
Slimbox rom is fut rajta.
-
Beni2360
félisten
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
A kadencia helyes lejátszásról nem vagyok meggyőződve, pedig beálÍtottam. Lehet ezt valahogy ellenőrizni? Úgy értem megnyomok valami info gombot, akkor ki tudja Írni a corelec hogy a film hány fps? -
djnice
veterán
válasz
Igen, CE hibátlan, sztem nagyon jó box.
-
-szabi-
addikt
Hi
Mini M8S II boxon CE 9.2.8 fut.
Automatikusan nem ajánlja fel a frissítést az új verzióra.
Ha "CoreELEC-Amlogic-ng.arm-19.3-Matrix.tar" fájlt bemásolom update mappába akkor fel fog frissülni?
üdv
szabi -
válasz
HK1 ugyanaz mint a Vontar X3, megy rajta a CE Matrix, van hozzá itt a fórumon remote.conf és vfd.conf is.
-
djnice
veterán
válasz
paparazzi2 #87902 üzenetére
-
paparazzi2
tag
Sziasztok!
Az ajánlott típusok közül tudok olyan linket küldeni ami meg is jön karácsony előtt?
Köszönöm a segítséget.
-
zavatar
csendes tag
Sziasztok!
Van esetleg valaki Debrecen környékén aki tudna segíteni nekem Vorke Z6 plus boxom frissítésében. 2018-ban vettem és semmi nem volt eddig frissítve rajta. Most a fő gond, hogy nem megy rajta az HBO GO app.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest